Bitcoin Forum
December 10, 2016, 03:08:16 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »  All
  Print  
Author Topic: Good Speeds on Sapphire 5830's 311.4MHash/s  (Read 22902 times)
Aqualung
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 372



View Profile
June 07, 2011, 04:08:55 AM
 #21

with new difficulty i am running my sapphire 5830 at 950/400 with 73C right now... seems stable and gives 290MHashs... don't want to go higher  Smiley

used to be a miner
1481339296
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481339296

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481339296
Reply with quote  #2

1481339296
Report to moderator
1481339296
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481339296

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481339296
Reply with quote  #2

1481339296
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481339296
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481339296

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481339296
Reply with quote  #2

1481339296
Report to moderator
1481339296
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481339296

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481339296
Reply with quote  #2

1481339296
Report to moderator
1481339296
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481339296

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481339296
Reply with quote  #2

1481339296
Report to moderator
donotdisassemble
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13



View Profile
June 07, 2011, 03:11:58 PM
 #22

I have one rig with 2 5830s and just ordered my second with 4 of them... Smiley 

The two I have were unstable anytime I tried to clock above 970, or memory below its normal 1000... what gives...  how are you guys able to OC them so high and they last for days.  (shrug)

different brands overclock differently.  Almost everyone posting the 300+ scores is using the Sapphire card that newegg had on sale for $99-109. 

The two I have are sapphires, the ones from newegg...

Quote
with new difficulty i am running my sapphire 5830 at 950/400 with 73C right now... seems stable and gives 290MHashs... don't want to go higher 

I must be going something wrong.  Every time I use Afterburner or trixx to move the Memory clock at all (anything below its default) the whole system freezes and I have to hard reset.  Cry

::13BrAGtV83du1dqJ7xfw2fXRzidrPaXLAu::
Better rates than MtGox: https://www.tradehill.com (https://www.tradehill.com/?r=TH-R11992)
http://bleedkira.netau.net/img.php?key=6f6f874cc405c3ed38ba8996af2f4f00&site=btcguild
phantastisch
Staff
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1596



View Profile
June 07, 2011, 03:19:28 PM
 #23

with new difficulty i am running my sapphire 5830 at 950/400 with 73C right now... seems stable and gives 290MHashs... don't want to go higher  Smiley

My sapphire 5830 runs at 973/325 with 63C , 295 MH/S.
I cant keep her stable after 990.

GPG : 57C2B3A5
Mimblewimble. Mimblewimble. Mimblewimble.
AngelusWebDesign
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392


View Profile
June 07, 2011, 03:27:05 PM
 #24

My Sapphire 5830 is at 960/600 @ 70C, getting 290 MHash/s with Phoenix & PhatK, Windows XP

Sapphire is definitely a good manufacturer.
inlikeflynn
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
June 07, 2011, 09:00:42 PM
 #25


Quote
I must be going something wrong.  Every time I use Afterburner or trixx to move the Memory clock at all (anything below its default) the whole system freezes and I have to hard reset.  Cry

I had the same problem initially and determined it was the full Catalyst Control Center running and not allowing this to happen.
disable it from running on start up and the problem goes away. Enable it again and the who system freezes pretty much instanly
AngelusWebDesign
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392


View Profile
June 07, 2011, 09:04:51 PM
 #26

Just to point out something (no one else has)

You seem to be using something more recent than Windows XP.

Am I the only XP user on this forum?

At any rate, I have Catalyst installed -- I installed the whole enchilada -- Catalyst 11.5. And though I'm clocked 965/550, I'm not having any problems at all.

Maybe it's a Windows 7 thing and no one has realized it yet.
donotdisassemble
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13



View Profile
June 07, 2011, 09:18:37 PM
 #27


Quote
I must be going something wrong.  Every time I use Afterburner or trixx to move the Memory clock at all (anything below its default) the whole system freezes and I have to hard reset.  Cry

I had the same problem initially and determined it was the full Catalyst Control Center running and not allowing this to happen.
disable it from running on start up and the problem goes away. Enable it again and the who system freezes pretty much instanly
http://i.imgur.com/IhPi1.png

thanks, I thought I had done that already.  ill have to double check later, as im away from home and froze my rig up trying something remotely earlier today Sad  im losing hashing time here gaddammmmnit.  waiting for my GF to get home and press "reset" for me so I can get back in, lol.  I need a pet monkey or something for this kind of stuff.  Grin

::13BrAGtV83du1dqJ7xfw2fXRzidrPaXLAu::
Better rates than MtGox: https://www.tradehill.com (https://www.tradehill.com/?r=TH-R11992)
http://bleedkira.netau.net/img.php?key=6f6f874cc405c3ed38ba8996af2f4f00&site=btcguild
d3athrow
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
June 07, 2011, 09:31:33 PM
 #28

my xfx 5830 has been running for 3 weeks at stock voltage 400mhz memory and 1ghz core. never goes over 68c i only get 300mh/s though with phoenix with phatk.

edit: tried worksize 256 and i got 10mh/s more! weird poclbm gave me less with ws at 256.
donotdisassemble
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13



View Profile
June 07, 2011, 09:37:27 PM
 #29

my xfx 5830 has been running for 3 weeks at stock voltage 400mhz memory and 1ghz core. never goes over 68c i only get 300mh/s though with phoenix with phatk.

edit: tried worksize 256 and i got 10mh/s more! weird poclbm gave me less with ws at 256.

sweet... I hope I can do the same.  ill be very happy if I can get 300mhs out of each of them 24/7 with no issues..

::13BrAGtV83du1dqJ7xfw2fXRzidrPaXLAu::
Better rates than MtGox: https://www.tradehill.com (https://www.tradehill.com/?r=TH-R11992)
http://bleedkira.netau.net/img.php?key=6f6f874cc405c3ed38ba8996af2f4f00&site=btcguild
kirby9058
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 50


View Profile
June 07, 2011, 09:46:13 PM
 #30

my xfx 5830 has been running for 3 weeks at stock voltage 400mhz memory and 1ghz core. never goes over 68c i only get 300mh/s though with phoenix with phatk.

edit: tried worksize 256 and i got 10mh/s more! weird poclbm gave me less with ws at 256.
My XFX seems to get REALLY unstable after 925mhz core, and I've tried lowering my memory clock to 275mhz. Can I ask what driver version and stream SDK you're using? What software did you use to overclock, and what miner are you using? Trying to push the most out of it if at all possible.
twitcoins
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 39


View Profile
June 07, 2011, 11:20:15 PM
 #31

Yeah, this sounds just about right.  In theory if you supply more voltage this card should be able to hit 1200 core, if you can cool it Cheesy  I'm thinking about taking one of my cards out of the production rig and seeing just how far I can push it.  350 Mhash/s seems just -barely- doable, but would be horrendous for juice and cooling.

I'm also using 2.1 and poclbm, haven't had enough time to play with the latest miner/SDK combos under Ubuntu.
innervisi0nn
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


Tutorials, guidelines, optimizations for all!


View Profile
June 07, 2011, 11:46:29 PM
 #32

im doing 300 mhashes for each 5830 card via xfx or sapphire with phoenix -phatk.

now on my testbed machine, HAF 922 with 3x sapphire 5830s, check out the temps:

1st card (Top) 73 celcius
2nd card (Middle) 87 celcius
3rd card (Bottom) 65 celcius

What the hell is going on? I get the 2nd card is in the middle and cant breathe, but i have 3x200MM fans blowing and the HAF case is made just for air flow, any ideas?

running 950/320 =\

twitcoins
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 39


View Profile
June 07, 2011, 11:54:00 PM
 #33

You've got it, that middle card can't breathe.  If the different cards have different types of blowers, might be worth switching up the order.
innervisi0nn
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


Tutorials, guidelines, optimizations for all!


View Profile
June 08, 2011, 12:03:54 AM
 #34

You've got it, that middle card can't breathe.  If the different cards have different types of blowers, might be worth switching up the order.

They are all duplicate cards, 3x sapphire 5830's. Such a waste if I can get these 3 working. Im doing fine 2x on each machine for 2  machines, but this 3rd rig wont work, 83+ now, totally need to figure something out. How the hell are people shoving 3-4 cards in a case?

twitcoins
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 39


View Profile
June 08, 2011, 12:07:26 AM
 #35

A lot of people are using cases with more spacing (or no case at all), so they can leave empty slots between the double-wide cards.

Have you manually ramped that hot card to 100% fan?  It's noisy, but it might help you out.  You can also clock it differently than your other two, and spend that juice/cooling on bumping the cooler ones.

I'd imagine a good balance would be where all three temps even out at a level you're comfortable with.
innervisi0nn
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


Tutorials, guidelines, optimizations for all!


View Profile
June 08, 2011, 12:12:12 AM
 #36

A lot of people are using cases with more spacing (or no case at all), so they can leave empty slots between the double-wide cards.

Have you manually ramped that hot card to 100% fan?  It's noisy, but it might help you out.  You can also clock it differently than your other two, and spend that juice/cooling on bumping the cooler ones.

I'd imagine a good balance would be where all three temps even out at a level you're comfortable with.

That's a good idea. I've messed with the clock rates/mem rates, but it applies it to all 3 cards, need to remove sync.
I couldn't find any mobos out there that have enough space to fit 3 cards + leaving room between cards, this is about 1/2 inch apart if any from each-other.

I've ramped it up to 90%, but I dont want to do 100% if im running 24/7 because the amount of cycles in a fan (itll die on short notice if I do 100% compared to 80/90%) More in it for the long run than short, Ill mess with the middle card clock rates, thanks again buddy!

Internet151
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 174



View Profile
June 08, 2011, 02:45:56 AM
 #37

I'm trying to overclock my quad Sapphire 5830's with Trixx, yet my changes are only being applied to my 4th gpu. Synchronize cards in multi-gpu configuration is checked in the trixx settings, but doesn't seem to be working. Any ideas?
namley
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 50


View Profile
June 08, 2011, 02:55:19 AM
 #38

I have one rig with 2 5830s and just ordered my second with 4 of them... Smiley 

The two I have were unstable anytime I tried to clock above 970, or memory below its normal 1000... what gives...  how are you guys able to OC them so high and they last for days.  (shrug)

different brands overclock differently.  Almost everyone posting the 300+ scores is using the Sapphire card that newegg had on sale for $99-109. 

The two I have are sapphires, the ones from newegg...

Quote
with new difficulty i am running my sapphire 5830 at 950/400 with 73C right now... seems stable and gives 290MHashs... don't want to go higher 

I must be going something wrong.  Every time I use Afterburner or trixx to move the Memory clock at all (anything below its default) the whole system freezes and I have to hard reset.  Cry

Have you tried waiting about 20seconds after the screen freezes? Sometimes its just a driver crash, unless the screen goes black as well.


namley
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 50


View Profile
June 08, 2011, 03:04:18 AM
 #39

I have one rig with 2 5830s and just ordered my second with 4 of them... Smiley 

The two I have were unstable anytime I tried to clock above 970, or memory below its normal 1000... what gives...  how are you guys able to OC them so high and they last for days.  (shrug)

Make sure when your dropping the memory, between 400-600 the card is extremely unstable. The Sapphire 5830, has a power save mode, which underclocks the card to 157/400 I think. ** I know the Core Clock speed is for sure, not the memory clock speeds in powersave mode **

Drop the memory clock all the way down to 300, make sure that the card is running above the powersave 0.9V


MSI Afterburner - Can't do it ** not that I know of anyway **

If your using ATI Tray Tools, set the Voltage profile from 0.9 to 1.163 then save the core clock somewhere between 800-1000 or where every you want, and the memory down to 300

If you bump the core above 828 I found that the card hardlocks using the 0.9V card profile.


Start by adjusting it at 5MHz increments and test for a couple minutes mining, making sure you keep your temps below 80C. You can run the Temps higher, but its not recommended for long term use, especially 24/7 100% utilization lol
When the card starts to studder back it off by 20MHz, then start playing with the AGGRESSION and WORKSIZE and other RPC Miner options.

It takes some playing around with to find the sweet spot for the card in your system, but when you find that hotspot, she's good to go for a long time Smiley, unless some fails of course Tongue

namley
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 50


View Profile
June 08, 2011, 03:13:06 AM
 #40

im doing 300 mhashes for each 5830 card via xfx or sapphire with phoenix -phatk.

now on my testbed machine, HAF 922 with 3x sapphire 5830s, check out the temps:

1st card (Top) 73 celcius
2nd card (Middle) 87 celcius
3rd card (Bottom) 65 celcius

What the hell is going on? I get the 2nd card is in the middle and cant breathe, but i have 3x200MM fans blowing and the HAF case is made just for air flow, any ideas?

running 950/320 =\


The HOT back of hte PCB of card 3 is right on top of the intake of the Sapphire Card 2 Smiley
Card 3 Is Breathing Good and, top is getting ambient temps from card 2.

The bizzare thing I found with Sapphires Cooling system is it exhausts out both back and front. Very odd.


Perhaps invest in a PCIe Riser?
http://cgi.ebay.com/PCI-E-16X-Slot-Riser-Card-Extension-Flex-Relocate-Cable-/160569002257?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2562a88911#ht_2615wt_1139

Pages: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!