Bitcoin Forum
January 20, 2018, 11:41:08 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ASrock h81 pro btc problem whit gpu5  (Read 3461 times)
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 10:32:59 AM
 #1

Hello
i have build small rig whit 5 x msi gtx 1060  6g  i have H81 mb  but problem is that i cant get 5gpu online it has  power i have powered risers  any idea, the 5th gpu is powered from molex its my be tihs a problem , the ps is modular but has only 4 gpu connector , and 5th card i have powered from molex they go on 6 pin connector at end, the gpu has power cos fans are running on her.
mb h81 pro btc
gpus msi gtx 1060 6G
cp celerom
PS chieftec 1000w
ELEGIANT PCI-E Express 1x to 16x Extender Riser Board Card Adapter Riser Karte USB 3.0 Kabel mit SATA  you can chek on amazone

Gpu is not dead cos i have placed in other rig and she runs , i have change in bios all to gen1, 2 or auto its the same  tested other riser if the first was dead no he is working.

4 gpus are running prefect at 301 to 309 pro card all together 1214 Sol/s
4 gpus take like 550w -+ 50w whit monitor and system at the moment

I dont see the gpu in windows only 4 gpus

sorry for my bad English.

tnx  
1516448468
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1516448468

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1516448468
Reply with quote  #2

1516448468
Report to moderator
1516448468
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1516448468

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1516448468
Reply with quote  #2

1516448468
Report to moderator
1516448468
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1516448468

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1516448468
Reply with quote  #2

1516448468
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
minermonitor
Member
**
Offline Offline

Activity: 117


View Profile WWW
February 12, 2017, 10:49:49 AM
 #2

Hello
i have build small rig whit 5 x msi gtx 1060  6g  i have H81 mb  but problem is that i cant get 5gpu online it has  power i have powered risers  any idea, the 5th gpu is powered from molex its my be tihs a problem , the ps is modular but has only 4 gpu connector , and 5th card i have powered from molex they go on 6 pin connector at end, the gpu has power cos fans are running on her.
mb h81 pro btc
gpus msi gtx 1060 6G
cp celerom
PS chieftec 1000w
ELEGIANT PCI-E Express 1x to 16x Extender Riser Board Card Adapter Riser Karte USB 3.0 Kabel mit SATA  you can chek on amazone

Gpu is not dead cos i have placed in other rig and she runs , i have change in bios all to gen1, 2 or auto its the same  tested other riser if the first was dead no he is working.

4 gpus are running prefect at 301 to 309 pro card all together 1214 Sol/s


sorry for my bad English.

tnx  

Your power supply is enough?

Connect to new WORLD! ▓▓▓ https://www.minermonitor.eu ▓▓▓ TRY IT!
Best solution to mining statistics and more usable stuff!!
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 11:00:28 AM
 #3

4 gpus take like 550w -+ 50w whit monitor and system at the moment
matmator
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406

bou !


View Profile
February 12, 2017, 11:06:27 AM
 #4

gpu error code 43 ?

go to the moon !!
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 11:16:19 AM
 #5

i dont get any error i dont see the gpu in device manager only 4 and not 5
usamamalik555
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 450



View Profile
February 12, 2017, 11:21:49 AM
 #6

which oprating system you have installed on rig ?
m1n1ngP4d4w4n
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196

CryptoLearner


View Profile
February 12, 2017, 11:23:15 AM
 #7

Have you tried to power the 4th gpu with molex and the 5th with the normal VGA power cable, or/and switch risers (maybe a bad one is happens)

BTC - 1B1RBYkzxiTmrbnFe2vj8EaNPSYftW8186 for tips Wink
isoneguy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518



View Profile
February 12, 2017, 11:23:24 AM
 #8

the ps is modular but has only 4 gpu connector , and 5th card i have powered from molex they go on 6 pin connector at end

This is your problem

A 6 pin pci-e line can throw up to 300 watts at 12v

a 5 pin molex can only throw 5v which is a huge difference.

buy a different psu...don't use molex splitters/converters.

If you have to, use an add2psu connector.
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 11:32:14 AM
 #9

the ps is modular but has only 4 gpu connector , and 5th card i have powered from molex they go on 6 pin connector at end

This is your problem

A 6 pin pci-e line can throw up to 300 watts at 12v

a 5 pin molex can only throw 5v which is a huge difference.

buy a different psu...don't use molex splitters/converters.

If you have to, use an add2psu connector.


then from that connector from psu  what you can connect  hhd, dvd (molex)... you cant run gpus ?   like this
isoneguy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518



View Profile
February 12, 2017, 11:42:38 AM
 #10

You need 12volts,

pcie is 12 volts... molex is 5 volts.

A pci-e splitter(pcie to 2x pcie) might work...but I highly suggest getting a psu with the proper connectors.
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 11:48:03 AM
 #11

You need 12volts,

pcie is 12 volts... molex is 5 volts.

A pci-e splitter(pcie to 2x pcie) might work...but I highly suggest getting a psu with the proper connectors.

ok tnx any ps that is ok for 6 gpus and normal price  chieftec has 1250 w  for 188 euros that the cheapest what i now that arent so bad. (and iam EU not USA) so no eggs pls;)
isoneguy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518



View Profile
February 12, 2017, 12:37:11 PM
 #12

If you have 2 psu's you can connect them with one of these "add2psu" connectors:


Just make sure not to use 2 different psu's on the same gpu.

I suggest using only 1 psu per rig unless you know what you're doing though.

Not that anyone truly knows what they're doing.
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 03:50:38 PM
 #13

If you have 2 psu's you can connect them with one of these "add2psu" connectors:
http://i.imgur.com/z7aXi8d.jpg

Just make sure not to use 2 different psu's on the same gpu.

I suggest using only 1 psu per rig unless you know what you're doing though.

Not that anyone truly knows what they're doing.

nah if psu is problem i will buy new one whit 6 connectors for gpu  cos i want to add 2 more gpus on my rig so. tnx any way
ecohash
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34


View Profile
February 12, 2017, 04:12:26 PM
 #14

I see here psu specialists. Molex is 4 pin connector.

You have ~12V yellow cable
GND 2 black ones
1 red with ~5 V

And betwen yellow and red is ~7V

But problem with molex is that have always small cross section.

Or you need other psu or you can try to make custom cables like that:

I am using this in one card (bought psu with not enought 6/8pin pcie cables)

3/4 molex -> 6/8 PCIE connector. And remeber, all molex must have another line, not 1 cable with 3 molex and connected to card <- this still be 1 cable.

I have super flower leadex 1600w GOLD 93+% ef. Have enought cables to use 6 PIN risers and power cards
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 07:26:39 PM
 #15

I see here psu specialists. Molex is 4 pin connector.

You have ~12V yellow cable
GND 2 black ones
1 red with ~5 V

And betwen yellow and red is ~7V

But problem with molex is that have always small cross section.

Or you need other psu or you can try to make custom cables like that:

I am using this in one card (bought psu with not enought 6/8pin pcie cables)

3/4 molex -> 6/8 PCIE connector. And remeber, all molex must have another line, not 1 cable with 3 molex and connected to card <- this still be 1 cable.

I have super flower leadex 1600w GOLD 93+% ef. Have enought cables to use 6 PIN risers and power cards

i have one of this bit like is see he is missing on +12v dc  and one gnd then it has to be this that my gpu is not running
http://www.ebay.com.au/itm/GIGABYTE-2-x-Molex-to-8-Pin-Power-12CF1-1PW013-11R-Molex-to-VGA-Power-Cable-/281517349096

then i need this one
http://www.kleinspul.nl/index.php?productID=1819

if iam correct Huh?

chup
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 472


Me, Myself & I


View Profile
February 13, 2017, 08:13:11 AM
 #16


i have one of this bit like is see he is missing on +12v dc  and one gnd then it has to be this that my gpu is not running
http://www.ebay.com.au/itm/GIGABYTE-2-x-Molex-to-8-Pin-Power-12CF1-1PW013-11R-Molex-to-VGA-Power-Cable-/281517349096

then i need this one
http://www.kleinspul.nl/index.php?productID=1819

if iam correct Huh?



AFAIK any molex->PCIe 8-pin power adapter will work. I would also choose second one.

MEGABONUS 🔥  🔥 up to 8.25% 🔥  🔥  CASHBACK at ALIEXPRESS, Ebay...
dash:Xkj6vADmRDai2P6sdfNaKeadYbmUz1qDMZ; 1Chup2GPtSkTqKKsyvPafhesfBkx1u4b9u - BTC
isoneguy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518



View Profile
February 13, 2017, 10:57:14 AM
 #17


AFAIK any molex->PCIe 8-pin power adapter will work. I would also choose second one.

It's not always enough

If  you run 6 cards on these without any standard pci-e lines then you're asking for your house to burn down.
toptek
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


View Profile
February 13, 2017, 11:17:02 AM
 #18

or try one of these

http://www.ebay.com/itm/401195513882?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

I have the same Mother board and no issue yet with four or five cards after i started using the above raiser i had a few RC burn out ..  .. The new ones  seem a lot safer to use .. the parts look and fell better built .

here is some one that sells them in the US if you can't wait all most three weeks from China.


http://www.ebay.com/itm/311763730183?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT


I bought from both Sellers it is the same card from either, one takes longer to get, cost less, while it only takes a few day for the one in the US  it does cost more with Free shipping ..
ecohash
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34


View Profile
February 13, 2017, 10:25:32 PM
 #19

I see here psu specialists. Molex is 4 pin connector.

You have ~12V yellow cable
GND 2 black ones
1 red with ~5 V

And betwen yellow and red is ~7V

But problem with molex is that have always small cross section.

Or you need other psu or you can try to make custom cables like that:

I am using this in one card (bought psu with not enought 6/8pin pcie cables)

3/4 molex -> 6/8 PCIE connector. And remeber, all molex must have another line, not 1 cable with 3 molex and connected to card <- this still be 1 cable.

I have super flower leadex 1600w GOLD 93+% ef. Have enought cables to use 6 PIN risers and power cards

i have one of this bit like is see he is missing on +12v dc  and one gnd then it has to be this that my gpu is not running
http://www.ebay.com.au/itm/GIGABYTE-2-x-Molex-to-8-Pin-Power-12CF1-1PW013-11R-Molex-to-VGA-Power-Cable-/281517349096

then i need this one
http://www.kleinspul.nl/index.php?productID=1819

if iam correct Huh?



As you can see this is good cable, but is better to have more 12V cables then GND. In molex allways 2 midle cables are GND. Right one (90 deggres at bottom), is 12V (should be yellow). Good if you have litle skills and can make this cable alone. Buy PCIE 6/8 PIN female connector, 1-2 m good cooper cable, and 2-3 molex and both pins. In my country all cost less then 1 molex -> PCIE connector, and i have guarantees, that i have very good cables that are not hot after 10 min of mining.
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 15, 2017, 02:26:50 PM
 #20

I see here psu specialists. Molex is 4 pin connector.

You have ~12V yellow cable
GND 2 black ones
1 red with ~5 V

And betwen yellow and red is ~7V

But problem with molex is that have always small cross section.

Or you need other psu or you can try to make custom cables like that:

I am using this in one card (bought psu with not enought 6/8pin pcie cables)

3/4 molex -> 6/8 PCIE connector. And remeber, all molex must have another line, not 1 cable with 3 molex and connected to card <- this still be 1 cable.

I have super flower leadex 1600w GOLD 93+% ef. Have enought cables to use 6 PIN risers and power cards



i have one of this bit like is see he is missing on +12v dc  and one gnd then it has to be this that my gpu is not running
http://www.ebay.com.au/itm/GIGABYTE-2-x-Molex-to-8-Pin-Power-12CF1-1PW013-11R-Molex-to-VGA-Power-Cable-/281517349096

then i need this one
http://www.kleinspul.nl/index.php?productID=1819

if iam correct Huh?



As you can see this is good cable, but is better to have more 12V cables then GND. In molex allways 2 midle cables are GND. Right one (90 deggres at bottom), is 12V (should be yellow). Good if you have litle skills and can make this cable alone. Buy PCIE 6/8 PIN female connector, 1-2 m good cooper cable, and 2-3 molex and both pins. In my country all cost less then 1 molex -> PCIE connector, and i have guarantees, that i have very good cables that are not hot after 10 min of mining.

tnx for all infos but i have bought new psu  and it work prfect now and i can add the 6 gpu in my sistem Wink
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!