Bitcoin Forum
November 21, 2017, 06:00:51 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ASrock h81 pro btc problem whit gpu5  (Read 3384 times)
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 10:32:59 AM
 #1

Hello
i have build small rig whit 5 x msi gtx 1060  6g  i have H81 mb  but problem is that i cant get 5gpu online it has  power i have powered risers  any idea, the 5th gpu is powered from molex its my be tihs a problem , the ps is modular but has only 4 gpu connector , and 5th card i have powered from molex they go on 6 pin connector at end, the gpu has power cos fans are running on her.
mb h81 pro btc
gpus msi gtx 1060 6G
cp celerom
PS chieftec 1000w
ELEGIANT PCI-E Express 1x to 16x Extender Riser Board Card Adapter Riser Karte USB 3.0 Kabel mit SATA  you can chek on amazone

Gpu is not dead cos i have placed in other rig and she runs , i have change in bios all to gen1, 2 or auto its the same  tested other riser if the first was dead no he is working.

4 gpus are running prefect at 301 to 309 pro card all together 1214 Sol/s
4 gpus take like 550w -+ 50w whit monitor and system at the moment

I dont see the gpu in windows only 4 gpus

sorry for my bad English.

tnx  
1511287251
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511287251

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511287251
Reply with quote  #2

1511287251
Report to moderator
1511287251
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511287251

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511287251
Reply with quote  #2

1511287251
Report to moderator
Join ICO Now Coinlancer is Disrupting the Freelance marketplace!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511287251
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511287251

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511287251
Reply with quote  #2

1511287251
Report to moderator
minermonitor
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile WWW
February 12, 2017, 10:49:49 AM
 #2

Hello
i have build small rig whit 5 x msi gtx 1060  6g  i have H81 mb  but problem is that i cant get 5gpu online it has  power i have powered risers  any idea, the 5th gpu is powered from molex its my be tihs a problem , the ps is modular but has only 4 gpu connector , and 5th card i have powered from molex they go on 6 pin connector at end, the gpu has power cos fans are running on her.
mb h81 pro btc
gpus msi gtx 1060 6G
cp celerom
PS chieftec 1000w
ELEGIANT PCI-E Express 1x to 16x Extender Riser Board Card Adapter Riser Karte USB 3.0 Kabel mit SATA  you can chek on amazone

Gpu is not dead cos i have placed in other rig and she runs , i have change in bios all to gen1, 2 or auto its the same  tested other riser if the first was dead no he is working.

4 gpus are running prefect at 301 to 309 pro card all together 1214 Sol/s


sorry for my bad English.

tnx  

Your power supply is enough?

Connect to new WORLD! ▓▓▓ https://www.minermonitor.eu ▓▓▓ TRY IT!
Best solution to mining statistics and more usable stuff!!
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 11:00:28 AM
 #3

4 gpus take like 550w -+ 50w whit monitor and system at the moment
matmator
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350

bou !


View Profile
February 12, 2017, 11:06:27 AM
 #4

gpu error code 43 ?

go to the moon !!
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 11:16:19 AM
 #5

i dont get any error i dont see the gpu in device manager only 4 and not 5
usamamalik555
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 450



View Profile
February 12, 2017, 11:21:49 AM
 #6

which oprating system you have installed on rig ?
m1n1ngP4d4w4n
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126

CryptoLearner


View Profile
February 12, 2017, 11:23:15 AM
 #7

Have you tried to power the 4th gpu with molex and the 5th with the normal VGA power cable, or/and switch risers (maybe a bad one is happens)

BTC - 1B1RBYkzxiTmrbnFe2vj8EaNPSYftW8186 for tips Wink
isoneguy
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


eat bacon!!!


View Profile
February 12, 2017, 11:23:24 AM
 #8

the ps is modular but has only 4 gpu connector , and 5th card i have powered from molex they go on 6 pin connector at end

This is your problem

A 6 pin pci-e line can throw up to 300 watts at 12v

a 5 pin molex can only throw 5v which is a huge difference.

buy a different psu...don't use molex splitters/converters.

If you have to, use an add2psu connector.

remember remember...
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 11:32:14 AM
 #9

the ps is modular but has only 4 gpu connector , and 5th card i have powered from molex they go on 6 pin connector at end

This is your problem

A 6 pin pci-e line can throw up to 300 watts at 12v

a 5 pin molex can only throw 5v which is a huge difference.

buy a different psu...don't use molex splitters/converters.

If you have to, use an add2psu connector.


then from that connector from psu  what you can connect  hhd, dvd (molex)... you cant run gpus ?   like this
isoneguy
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


eat bacon!!!


View Profile
February 12, 2017, 11:42:38 AM
 #10

You need 12volts,

pcie is 12 volts... molex is 5 volts.

A pci-e splitter(pcie to 2x pcie) might work...but I highly suggest getting a psu with the proper connectors.

remember remember...
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 11:48:03 AM
 #11

You need 12volts,

pcie is 12 volts... molex is 5 volts.

A pci-e splitter(pcie to 2x pcie) might work...but I highly suggest getting a psu with the proper connectors.

ok tnx any ps that is ok for 6 gpus and normal price  chieftec has 1250 w  for 188 euros that the cheapest what i now that arent so bad. (and iam EU not USA) so no eggs pls;)
isoneguy
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


eat bacon!!!


View Profile
February 12, 2017, 12:37:11 PM
 #12

If you have 2 psu's you can connect them with one of these "add2psu" connectors:


Just make sure not to use 2 different psu's on the same gpu.

I suggest using only 1 psu per rig unless you know what you're doing though.

Not that anyone truly knows what they're doing.

remember remember...
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 03:50:38 PM
 #13

If you have 2 psu's you can connect them with one of these "add2psu" connectors:
http://i.imgur.com/z7aXi8d.jpg

Just make sure not to use 2 different psu's on the same gpu.

I suggest using only 1 psu per rig unless you know what you're doing though.

Not that anyone truly knows what they're doing.

nah if psu is problem i will buy new one whit 6 connectors for gpu  cos i want to add 2 more gpus on my rig so. tnx any way
ecohash
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34


View Profile
February 12, 2017, 04:12:26 PM
 #14

I see here psu specialists. Molex is 4 pin connector.

You have ~12V yellow cable
GND 2 black ones
1 red with ~5 V

And betwen yellow and red is ~7V

But problem with molex is that have always small cross section.

Or you need other psu or you can try to make custom cables like that:

I am using this in one card (bought psu with not enought 6/8pin pcie cables)

3/4 molex -> 6/8 PCIE connector. And remeber, all molex must have another line, not 1 cable with 3 molex and connected to card <- this still be 1 cable.

I have super flower leadex 1600w GOLD 93+% ef. Have enought cables to use 6 PIN risers and power cards
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 12, 2017, 07:26:39 PM
 #15

I see here psu specialists. Molex is 4 pin connector.

You have ~12V yellow cable
GND 2 black ones
1 red with ~5 V

And betwen yellow and red is ~7V

But problem with molex is that have always small cross section.

Or you need other psu or you can try to make custom cables like that:

I am using this in one card (bought psu with not enought 6/8pin pcie cables)

3/4 molex -> 6/8 PCIE connector. And remeber, all molex must have another line, not 1 cable with 3 molex and connected to card <- this still be 1 cable.

I have super flower leadex 1600w GOLD 93+% ef. Have enought cables to use 6 PIN risers and power cards

i have one of this bit like is see he is missing on +12v dc  and one gnd then it has to be this that my gpu is not running
http://www.ebay.com.au/itm/GIGABYTE-2-x-Molex-to-8-Pin-Power-12CF1-1PW013-11R-Molex-to-VGA-Power-Cable-/281517349096

then i need this one
http://www.kleinspul.nl/index.php?productID=1819

if iam correct Huh?

chup
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 437


Me, Myself & I


View Profile
February 13, 2017, 08:13:11 AM
 #16


i have one of this bit like is see he is missing on +12v dc  and one gnd then it has to be this that my gpu is not running
http://www.ebay.com.au/itm/GIGABYTE-2-x-Molex-to-8-Pin-Power-12CF1-1PW013-11R-Molex-to-VGA-Power-Cable-/281517349096

then i need this one
http://www.kleinspul.nl/index.php?productID=1819

if iam correct Huh?



AFAIK any molex->PCIe 8-pin power adapter will work. I would also choose second one.

MEGABONUS 🔥  🔥 up to 8.25% 🔥  🔥  CASHBACK at ALIEXPRESS, Ebay...
dash:Xkj6vADmRDai2P6sdfNaKeadYbmUz1qDMZ; 1Chup2GPtSkTqKKsyvPafhesfBkx1u4b9u - BTC
isoneguy
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


eat bacon!!!


View Profile
February 13, 2017, 10:57:14 AM
 #17


AFAIK any molex->PCIe 8-pin power adapter will work. I would also choose second one.

It's not always enough

If  you run 6 cards on these without any standard pci-e lines then you're asking for your house to burn down.

remember remember...
toptek
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1092


View Profile
February 13, 2017, 11:17:02 AM
 #18

or try one of these

http://www.ebay.com/itm/401195513882?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

I have the same Mother board and no issue yet with four or five cards after i started using the above raiser i had a few RC burn out ..  .. The new ones  seem a lot safer to use .. the parts look and fell better built .

here is some one that sells them in the US if you can't wait all most three weeks from China.


http://www.ebay.com/itm/311763730183?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT


I bought from both Sellers it is the same card from either, one takes longer to get, cost less, while it only takes a few day for the one in the US  it does cost more with Free shipping ..
ecohash
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34


View Profile
February 13, 2017, 10:25:32 PM
 #19

I see here psu specialists. Molex is 4 pin connector.

You have ~12V yellow cable
GND 2 black ones
1 red with ~5 V

And betwen yellow and red is ~7V

But problem with molex is that have always small cross section.

Or you need other psu or you can try to make custom cables like that:

I am using this in one card (bought psu with not enought 6/8pin pcie cables)

3/4 molex -> 6/8 PCIE connector. And remeber, all molex must have another line, not 1 cable with 3 molex and connected to card <- this still be 1 cable.

I have super flower leadex 1600w GOLD 93+% ef. Have enought cables to use 6 PIN risers and power cards

i have one of this bit like is see he is missing on +12v dc  and one gnd then it has to be this that my gpu is not running
http://www.ebay.com.au/itm/GIGABYTE-2-x-Molex-to-8-Pin-Power-12CF1-1PW013-11R-Molex-to-VGA-Power-Cable-/281517349096

then i need this one
http://www.kleinspul.nl/index.php?productID=1819

if iam correct Huh?



As you can see this is good cable, but is better to have more 12V cables then GND. In molex allways 2 midle cables are GND. Right one (90 deggres at bottom), is 12V (should be yellow). Good if you have litle skills and can make this cable alone. Buy PCIE 6/8 PIN female connector, 1-2 m good cooper cable, and 2-3 molex and both pins. In my country all cost less then 1 molex -> PCIE connector, and i have guarantees, that i have very good cables that are not hot after 10 min of mining.
slejvi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
February 15, 2017, 02:26:50 PM
 #20

I see here psu specialists. Molex is 4 pin connector.

You have ~12V yellow cable
GND 2 black ones
1 red with ~5 V

And betwen yellow and red is ~7V

But problem with molex is that have always small cross section.

Or you need other psu or you can try to make custom cables like that:

I am using this in one card (bought psu with not enought 6/8pin pcie cables)

3/4 molex -> 6/8 PCIE connector. And remeber, all molex must have another line, not 1 cable with 3 molex and connected to card <- this still be 1 cable.

I have super flower leadex 1600w GOLD 93+% ef. Have enought cables to use 6 PIN risers and power cards



i have one of this bit like is see he is missing on +12v dc  and one gnd then it has to be this that my gpu is not running
http://www.ebay.com.au/itm/GIGABYTE-2-x-Molex-to-8-Pin-Power-12CF1-1PW013-11R-Molex-to-VGA-Power-Cable-/281517349096

then i need this one
http://www.kleinspul.nl/index.php?productID=1819

if iam correct Huh?



As you can see this is good cable, but is better to have more 12V cables then GND. In molex allways 2 midle cables are GND. Right one (90 deggres at bottom), is 12V (should be yellow). Good if you have litle skills and can make this cable alone. Buy PCIE 6/8 PIN female connector, 1-2 m good cooper cable, and 2-3 molex and both pins. In my country all cost less then 1 molex -> PCIE connector, and i have guarantees, that i have very good cables that are not hot after 10 min of mining.

tnx for all infos but i have bought new psu  and it work prfect now and i can add the 6 gpu in my sistem Wink
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!