encrypto da son zamanlarda cikan iyi projelerden aslinda. edg gibi olurmu bilmiyorum ama az önce localden bi paylaşim yapilmiş belki görenler vardir görmeyenler için ben paylaşayim iconun sonlarina doğru aslinda max yatırım 3 milyon usd ile sonlanacakti fakat son anda hizli girişler oldu ve ico 4.5 milyon usd ile sonlandi. bazi itirazlar oldu bunun üzerine proje yöneticileri 3 milyonun üstündekileri oylama sonucunda iade edebiliriz dediler. sonra bunuda askıya alıp şöyle bir tercih sunmuşlar tokenlerin dağitimindan sonraki süreçte eğer cikmak isteyen olursa projeden zarari olmadan tokenlerini bozdurup cikabilecekler ama projeye inandım diyenler de bekleyebilirler dediler. bu süreç nasil etkileyecek onu bilmiyorum iyi haber mi kötü haber mi onuda bilmiyorum ama bişeyleri yoluna koymak adına yapmiş olduklarini düşünüyorum bekleyip görecez.
Evet dediğiniz gibi oldu. Sizden biraz önce yazmıştım. Ben de iyi mi kötü mü oldu karar veremedim
Ama bu buy wall ilk başlarda yatırımcıya bir güven verebilir, tabii değerlemenin yüksek başlayacak olması da bir dezavantaj olarak değendirilebilir.
EncryptoTel ICOsu $3m ile sonlandırılacaktı. 3 milyona ulaşıldıktan sonra ekip piyasadaki dalgalanma sebebi ile 24 saat daha devam edileceğini duyurdu. Bu süre içerisinde yatırımlar gelmeye devam etti. Ama tek bir hesaptan 1 milyon Waves yatırılınca ortalık biraz karıştı. Bir kısım bu paranın geri iade edilmesini istersen diğer bir kısım ise bu paranın proje için faydalı olacağını söyledi.
Ardından bir oylama fikri ortaya çıktı. EncryptoTel yatırımcıları arasında yapılacak bir oylama ile bu 1 milyon Waves'in iade edilip edilmeyeceğini kara verilecekti.
Daha sonra bir başka fikir çıktı. Bu ise bu miktarın %20'lik kısmının piyasada buy wall olarak kullanılması fikri.
https://medium.com/@encryptotel/encryptotel-crowdsale-update-3-a48b495a8de0Son blog yazısı bu yönde ve detaylar mevcut. Kısaca 200.000 Waves 1 ay boyunca buy wall olarak kullanılacak(bu biraz esnek bir madde detayları inceleyin lütfen). Market ise Waves DEX olacak. Alınan ETTler ise harcama yapılmayacak cüzdanlara gönderilecek diğer bir mana ile yakılacak diyebiliriz.
Hayırlı forumlar!
çok ilginç takipteyim, bu yeni token larda neye yatırım yapacağıma şaşırmış durumdayım. Hepsi potansiyel uçuş modunda sanki, edg, gup, wings, trst şimdide bu. Bitcoin fiyatı bir düzene girsin bunları çok güzel şeyler bekliyor gibi.
Çok doğru söylüyorsunuz, peş peşe geliyor artık ICOlar. Önümüzde yine çok sayıda ICO var. Bir çoğunda fırsat görüyor insan ve yatırım kararı zor oluyor
Hayırlı forumlar!