Bunlardan önce major coinleri soksalar da biraz hareket gelse borsaya.
ben 1 haftadır inceliyorum cobinhood'u tip olarak kucoin e benziyor ama ekranları sanırım sistem boş olduğu için hızlı açılıyor.
siteyi yük altında görmek gerek. herşeye rağmen ben fikri orjinal buluyorum. eğer sürdürülebilir bir iş modeli yapabilirler ise gider buda.
Hocam alacakları coinleri hep oylama ile belirledir.
sistemin yükü şüphesiz etken ama cobinhood'un borsa teknolojisinde şöyle bri açıklama var. (whitepaper'dan alıntı ilk sayfada türkçe çevirisi mevcut.
İşlemler ve sipariş defteri güncellemeleri, her onay işaretinde gerçek zamanlı bilgi güncelleme sağlamak için Web Application Messaging Protocol (WAMP) aracılığıyla gönderilir. Stres testlerinde COBINHOOD saniyede 1.154.284 sipariş işleyebiliyor ve ortalama olarak her bir işlem çifti için saniyede 10.142 sipariş defteri güncelleştirmesi yapabiliyor-böylece dünyanın ilk şifreleme alışverişi yüksek frekanslı ticaret yapabiliyor. COBINHOOD'da yazılım geliştirme, test odaklı geliştirme (TDD) 'yi izler. Docker ve kubernet'leri CircleCI, sürekli dağıtım (CD) ve sürekli entegrasyon (CI) ile birlikte kullanarak sistemin kararlılığını ve sağlamlığını sağlayabiliriz.
COBINHOOD’un sipariş eşleştirme motoru yüksek erişilebilirlik ve yüksek ölçeklenebilirlik elde etmek için, ön uç, API arka uç, sipariş eşleştirme sistemi ve Docker ve Kubernet'lerle birlikte konuşlanan iş / ileti sırası hizmetleri gibi mikro servislerden oluşur.
İşlem kayıtlarının tümü, güçlü tutarlılık ve yatay otomatik ölçeklendirme yapma olanağı
sunan bir Google Cloud Platform veritabanı ile Spanner DB'de saklanır.
Sipariş defterinin bilgileri, bir bellek içi veritabanı olan Redis kümesinde saklanır.