Bütün mesajları okumadım ama olayı tahmin edebiliyorum.
Kısaca sitede bir bug oluşmuş ve site yönetimi bunu farkedememiş üyeler farketmiş, simule edilmesi kısmen zor bir durum olduğundan yönetim üyenin hatası olduğunu düşünmüş üyeler video gönderince duruma ikna olmuşlar ve zararı karşılamışlar.
1-Kurumsal bir firma hakkında nitelikli dolandırıcı diye başlık açmak biraz ağır olmuş ,firma itibarını zedelemekten dava bile açabilirler.
...
Konunun tamamını okumadığınız yazdıklarınızdan belli fakat,
1- Kimseyi dolandırıcılıkla suçlamadım; yaşadığım bir olayı elimdeki delil ile sundum ve bu olayın dolandırıcılık değil! Nitelikli Dolandırıcılık olup olamdığını sorguladım, ve elbette buna hakkım vardır.
Borsanın alış-satış fiyatlarıyla ya da kullanıcıların işlemleriyle manupülatif işlemler yaptığını da yazmadım, sadece KENDİMİN yaşadığı bir olaydan bahsettim, ve ne düşündüğümden.
..
2-site geliştiricileri öyle görülüyor ki çok da teknik olarak zannedildiği kadar profesyonel değillerki hem bug a sebebiyet verip hemde bunun tam testini yapmadan canlıya almışlar
..
Sorunun kaynağı ile ilgili hem benim, hem de bazı üyelerin fikirleri oldu; hatta bunlardan biri 20 Ekim günü olayı gayet net açıklıyor(alttaki alıntı). Fakat yetkililer o mesajı da gözden kaçırmışlar! ve anladığım kadarıyla sadece log kayıtlarını kontrol etmişler.
20 Ekimde aşağıdaki bilgiyi paylaşan üyeye de ayrıca teşekkürler;
konuyu tamamen okudum.
anladığım kadarıyla sistem ilk girilen sayfa ile entegre çalışıyor. ikinci açılan sekmeyi çerezlerde dikkate alamıyor ama emir butonunu dikkate alıyor. bununla ilgili teknik bir hataları var gibi görünüyor. bunu bir arkadaşımız çok küçük bir miktarla deneyebilir mi? kendileri bu deneyi yapsınlar mesela. eğer durum böyleyse bunu kabul edip zararı tazmin etmeleri, buna yönelik uyarı yayınlamaları veya sistem düzgün çalışana kadar bu eth işinden vazgeçmeleri gerekir.
bir dost.
...
3-yazılım işinde bug ile karşılaşmak doğaldır bu tarz bug lar kolay kolay simule de edilemezler. bug oluşturup test ederken bile farkına varmayabilirler ama bir üye itiraz edince olayı detaylı incelemek gerekir bunu da atlamışlar.Yani btc almak isterken eth aldım diyorsa birisi dur bi bakalım öyle oluyor mu diye bi bakıvermeyi ihmal etmişler gibi duruyor.Ancak video dan sonra harekete geçmişlerse biraz ağırdan almışlar.
Sorunun ne olabileceği hakkında yukarıdaki üyenin yaptığı uyarıyı dikkate alıp, basit bir test yapsalardı olay zaten çözülmüş olacaktı. Aslında o gün olay çözülse idi bununda başka sıkıntıları olabilirdi?!
...
4-borsa da sorun yaşayan kullanıcıların nedense aşırı tepki verdiğini düşünüyorum, benimde baya sıkıntım olmuştu hiç koşarak böyle başlık açmamıştım sorun yaşayınca karşı tarafa da biraz tolerans tanımak lazım yoğunlar ve birçok şey gözden kaçabiliyor.Sizin 5-10 bin tl nizi göz göre alıp kaçacak halleri yok , dolandırıcık yapacak adam bu şekilde davranmaz , algılanması zor bir sorun olduğu belli.
Öncelikle, algılanmasının zor olması(ki bu tartışmaya açık) benim yanlış yaptığım anlamına gelmez ki, yukarıdaki 2. madde için yazdıklarım açık.
Elbette hepimizin borsalarla bir sürü sıkıntısı var, eski postlara bakarsanız birçok borsaya şikayetimi nasıl ilettiğimi görebilirsiniz!
Koşarak değil, üzerinde düşünülerek açılmış bir başlık olduğuna hiç şüpheniz olmasın.Eğer ilk mesajı okursanız (orada bana gönderilen ilk e-mail ile) benim yanlış sayfada işlem yaptığımı düşündüklerini, borsanın konuyu kapattığını ve hiçbir sorun olmadığının yazıldığını görebilirsiniz. Yani bu konuyu açmasa idim belki (hem daha bir çok üye hem de)siz de aynı işlemi yapıp zarara uğrayınca,
hem belki de koşarak başlık açacaktınız. Düşünsene ben 10ETH işlem yaptım kaybım ~1ETH peki sen çok daha fazla katbetseydin ve elinde ekran görüntüsü dahi olmasaydı?
Hasılı kelam daha önce de yazdım(
tüm konu okunursa anlaşılır) bu başlığı birazda insalara nasıl bir işlem yaptığımı ve aynı işlemi yaparken onlarında başına aynı şey gelebileği konusunda uyarmak için açtım, ve Sorun Çözüldü denmeden işlem yapmanız zararınıza olabilir diye yazdım. Elbette dinleyenin de dinlemeyenin de kendi bileceği iş!
Sonsöz;
BTCTurk.com yetkilileri de inkar edemez ki; onlarla gayet yapıcı ve sakin bir iletişim kurdum ve sağlayabileceğim tek delili de kendilerine sundum; lakin daha ikl e-maillerinde konuyu (yanlış sayfada işlem yapmış olabileceğim anlamındaki ifadeleriyle) kapattılar! Gerisi konunun içinde meraklısı açıp okur!
Edit: Başlığı değiştirmemi kimse istemedi, konu sahibi olarak ben öyle uygun gördüm.