Bir başka konu başlığı açmıştım ama Burası daha önceden açıldığı için buradan devam edelim.
Bu ICO olayı yanlış anlaşılıyor sanırsam. Bir grup insan bir fikir sunar ortaya. Bu fikir için görücüye çıkar ve bu fikrin hayata geçirilmesi için yatırımcılardan para talep eder. Yani herkes bu projeye parası oranında ortak olur.
Sonrasında toplanan paralarla Bu fikir hayata geçirilmeye çalışılır. Ama bir haftada, Bir ayda değil! Bizler 1 gün bile beklemeye tahammül edemiyoruz. böyle bir şey yok.
Monetha ne yaptı Fikir mükemmeldi bunun için aslında çok az bir meblağ talep etti. İstese 100 milyon $ bile toplayabilirdi. ( 37 milyonu 18 dak. topladığına göre ) sonrasında ekibi kurmaya girişti ve mükemmel bir biçimde ilerliyor. Ekibe katılan kişiler alanlarında gerçekten birer dahiler. Kelime anlamıyla iş bitirici. Ama zamana ihtiyaç var.
Fakat bu borsa öyle bir şeydir ki Projenin iyi gidiyor kokusunu aldığında hemen bunu fiyatlar. Projenin tamamlanmasını beklemez. Görelim bakalım hele bir ürün çıksın, Bu ürün satılsın vs. diyenler o gün, bugünkü fiyatın 100 katını görünce çok güzel alırlar... Şu an 20 milyon bile piyasa değeri olmayan bu şirket o kadar ucuz ki. Hiç bir ürün ortaya koyamayan coinlerin 2 -3 milyar $ olduğu bu piyasada Monethanın fiyatını 100le çarpmanız lazım arkadaşlar...
Ama gerçekten çalışacak bir ekip varsa ve bir ürün ortaya konup bu ürün pazarlanacaksa...
Diyelim ki bu adamlar sadece herkesi aldattılar diyorsunuz ya, çöp bir proje, adam sahtekar, spriztipçi, Doğru olabilir mi ?
Eğer doğru ise niçin piyasaya sadece bu coinlerin yarısı sürüldü diğer yarısının da ICO dan sonra fiyat şişirilip milletin eline verilmesi gerekmiyor muydu.
Şu anda piyasadaki coinlerin tamamının küçük yatırımcının elinde olması gerekmez miydi. Oysa piyasadaki coinlerin yarısı tek bir hesapta bulunuyor. Artık o hesap hangi enayininse
Yoksa akıllı mı demem lazımdı.
Peki o zaman niçin bu kadar aşağı vurdular malı. Onca yıllık borsacı olarak şunu diyim Proje de Çok büyük paralar bekleniyorsa millete kötü haberleri pompalarsın. Milletin elindeki mala, çok daha aşağı fiyatlara gelecek çöp olacak diye algı yaratırsın. Ve yok pahasına toplarsın malı. Mal kötü diye değil, çok daha iyi olduğu için.
Aynen monethada yapılan budur. Bu proje Çok fazla ileriye gidecektir. Mallarını zararına elinden çıkaranlar. Bir taraftan bu mala imkanı olduğu halde bulaşamayanlar. Çok fazla üzülecekler sonrasında.
Bana bu yazıyı yazmam ve Monethayı övmem için hatırı sayılır bir meblağ ödediler.
Kusura bakmayın. o yüzden bu yazıyı kaleme alıyorum.
Yoksa bana ne yurdum insanının bilgilenmesinden...
Bu yazıyı kaleme aldığım bu gün fiyat Monetha : 0.08$