Banka'nın böyle bir saçmalık yapması yaşanmış bir şey mi?
BitCoin neden doğru? SWFIT, EFT, Havale prosedürlerindeki eksilikler, sorunlar sebebiyle.
İşim gereği yıl içerisinde 100+ fazla Uluslar arası Para transferi yapıyorum. SWIFT, WesterUnion, MoneyGram, Contact, PerfectMoney, EGOPay, PayPal, KrediKartı şuana kadar kullandığım yöntemler.
Başıma gelen sorunlar:
* Kullandığım 4 farklı PayPal hesabı kapatıldı ve içerideki para, 180 Gün + Araştırma süresi 20-30 gün şeklinde bekletildi, çekimine izin verilmedi. En son kapattılan hesabım 1 hafta sonra açılacak içerideki 5000~ USD çekecebileceğim.
* WesterUnion; bana para gönderen ülkedeki yasal limitlemelerden dolayı (Şahısların günlük WU gönderim limiti 1800 USD miş), 2 gün arayla 1800+1800USD gönderdiler ben 3 gün sonra gttim çekmek istedim. Banka personeli aynen şunu dedi "Bir tanesini şimdi çekin, diğer 1800 USD yi yarın sabah gelin çekin. Aynı gün aynı şahısdan böyle para işlemi olursa, Genel Merkez araştırır, hatta MASAK'a bile uyarı gidebilir. Beni da uğraştırırlar, yarın sabah yapalım 2. işleminizi."
* MoneyGram; Yurtdışındaki ortağıma para göndereceğim, Aynı ay içinde 2 kere 10Bin USD gönderdim, öncesinde de ayda bir 4Bin, 3Bin USD gönderiyordum. En son yine gittim 10Bin USD göndereceğim, bankadaki artık arkadaş olduğumuz personel, "Abi Genel Merkez senin hesapları incelemeye almış, bizede seni sordular, yurtdışında çalıştığını vs anlattık (Gerçekten yurtdışında çalışıyorum) sen bu parayı gönderme, başka bir soy isimde birisi göndersin."
* Contact; İŞ Bankası satın akmış RUS Menşeli bu sistemin dahil olduğu bir RUS Bankasını. Contact RUS'ya ya göre İŞ Bankasından paramı çekebiliyorum ama İŞ Bankası şubelerinde bu sistemi duyan bilen yok. Call Center da, özel şikayet kaydı açtırdım, konu hakkında bilgili, teknik personelden birisi 4 gün sonra arayıp, Türkiyedeki alt yapıyı henüz tamamlayamadıklarını ve personele eğitim berilmediğini anlattı. Gönderilen parama ne oldu? Belli değil... Gönderen RUS arkadaşım, rusyadan geri çekebildi parasını 1 ay sonra...
* Perfect Money, EGOPay, Exchange, alım gönderim yaparken 2 kez dolandırıldım. Artık bulaşmıyorum, düzgün exchanger yok ne Türkiyede ne yurtdışında...
* KrediKartı, bana gönderilen içinde 5Bin USD olan karttan İŞ Bankasının Döviz veren özel ATM'leri (Sadece Hava Alanlarıda var) üzerinden %3-5 komisyon para çekebildim. Günlük limitide 1500 USD yapmışlar 5000 USD için 4 kez hava alanına gittim...
* SWIFT, Rusyadan yapılan, dekontu vs herşeyi olan işlemi 2 ayda ancak bulup bana teslim edebildiler. Benim yaptığım bir gönderiyide (allahtan test işlemi idi 200USD'lik) karşı banka bulamadı. İşlem yapan bankalar Türkiye İŞ Bankası ve TEB Bankası...
Söz konusu para transferi ise vede işin içinde Türkiyedeki Bankalar varsa, "olmaz diye bir şey olmaz"