Sharding İşlemi
Buterin’e göre Ethereum, ağdaki node’lara ihtiyaç duymadan saniyede binlerce transfer kapasitesine ulaşacak. Kendisi bunun çözümünü ‘sharding’ yani kırma işlemi olarak adlandırıyor. Sharding işlemiyle Ethereum, kendi kurallarını belirleyen birden fazla ağ oluşturabilir, ancak aynı zamanda en ön planda olan ağ yine Ethereum ağı olarak kalacak.
“Ben genelde ‘sharding’ işlemini şöyle tanımlıyorum. Çok basit bir yolla anlatmak gerekirse oluşturduğunuz Blockchain’e hiçbir şekilde dokunulmuyor, ancak bunun yanında yüzlerce farklı evren oluşturuluyor, üstelik bu evrenlerin hepsinin işlevi farklı oluyor.”
“Yani bir evrende hesap bilgileri saklanırken diğerinde akıllı sözleşmeler yer alıyor. Başka bir evrende de bakiye transferleri gerçekleştiriliyor, siz bir adrese para gönderdiğinizde bu olaydan sadece o evrendeki maddeler etkileniyor.”
https://koinbulteni.com/ethereum-2-0-yaraticisi-tarafindan-tanitildi-4869.htmlbu yapıldığı zaman ethereumu kimse tutamayacak bence..eğer bu gas olayının bu kadar uçması saldırı ya da manipülasyon ise bir daha kimsenin eline böylesine bir fırsat geçmeyecek..işte o zaman ethereum tam anlamıyla mükemmel bir güvenilir liman olacak ..fiyatını ise varın siz tahmin edin
ethereuma çok sövdüm bu kedi olayı yüzünden ama yine de seviyorum hergeleyi