adaylardan önce kendimize baksak daha iyi bir netice alırız. bir kere şu kraldan çok kralcı olma modundan çıkmalıyız. avrupa'ya bakıyorsun seçim kimsenin umurunda değil, başbakan fırına gidip ekmek alıyor kimse pas vermiyor, yüzüne bile bakmıyor
Kanada başbakanı devletin kasasından para çıkar diye kışı battaniye ile geçirmiş evin tavanını yaptırmamak için! biraz egoist olun, bencil olun, önce kendinize sonra memlekete en faydalı gördüğünüze verin oyunuzu, sonra da icraatlarına bakın, beğenmediyseniz de bir dahaki seçimde yallah deyin gitsin. bu ne arkadaş memleket şucu bucu kaynıyor, ben benciyim, bana ne başkasından! takım tutar gibi parti hatta coin tutan var ki takım tutmak da saçma bana kalırsa! biz kendimizi düzeltirsek siyaset de mecburen çeki düzen verir kendisine, herşey yoluna girer yoksa debelen dur! taraf tutmayın, illa tutacaksanız da kendinizi-vatanınınzı tutun. Kendini düşünmeyen adamı elin adamı hiç düşünmez.
kardeşim , kripto konusundaki fikirlerini yazılarını beğeniyorum..ancak bu söylediklerinde bazı eksiklikler var...avrupa'ya bakıyorsun seçim kimsenin umrunda değil falan diyorsun da orada adamlar sistemi oturtmuş...ingilterenin şu an bir yazılı anayasası yok..1200 yılında yazılan insan hakları bildirgesi var sadece..ama ona rağmen takır takır sistemi işliyor...bir de bize bak
amerika'ya bakıyorsun mahkeme trump ın kararını bozabiliyor...en yüksek makam neresi diye sorsan başkan değil yüksek hakim derler...bizde böyle mi ?
egoist bencillik ne alaka ? bugüne kadar zaten milletin başına ne geldiyse bundan gelmedi mi ? bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın denmiyor mu ? #BedelliYoksaOyYok diye twitterda gündem yapanları da görmedik mi ? al sana bencillik.
yallah diyorsun da ...mühürsüz oylar neden geçerli sayıldı o zaman ?
Dostum avalonn,
Yazılarında umut sezdim. Önümüzdeki süreçte ülke için hayırlısı kim ise iktidarda yada ittifakta başa geçsin biz de nefes alalım. Ancak diyorum ancak Türkiye Cumhuriyetinde bazı şeyler başladığı gibi gider örneğin koltuk sevdası, örneğin iktidardaki partinin ihaleleri yandaş firmalara verip paraları sümenaltı etmesi , örneğin kendinden olmayan belediyelere kentsel dönüşüm için dahi izin vermemesi ki biz yaptık oldu diyebilmek için verilmiyor. Verdiğim örnekler A partisi yada B partisi için geçerli şuan iktidarda bulunan partileri karalamak için söylemiyorum . Maalesef gördüğüm bu Türkiye’nin çeşitli illerini gördüm bunda belediyesi HDP olanda var AK parti olan da doğduğum ve büyüdüğüm şehir ise CHP nin kalesi orası da var MHP nin Büyükşehir belediyecilik anlayışını da gördüm. Kişiler değişiyor izlenen yol maalesef aynı . O yüzden en azından alternatif kripto paralar kısmında siyaset tartışmayalım biz birbirimizi de yesek gelen cebini doldurup gidecek. Bu parti iktidardan düşerse gelen parti biz şu kadar borçla devraldık diyecek,5 sene sonra yine dolar yükselecek yine borçlanılacak maalesef rütin şekilde ilerliyor bu izlenimler.
Keşke Samsung, Apple gibi bir firmamız olsaydı da bari oradan biraz Türk milleti olarak sükse yapsaydık .
Uzun lafın kısası, bok boktur bokun kurusu yaşı yoktur
sevgili kardeşim RaltcoinsB ,
saydığın sorunlarda haklısın..maalesef zihniyet meselesi..bizim toplumun hayata bakışı olayları anlama biçimi ve değerlendirmesi çok sorunlu...en basitinden şu forumda hepimiz gördük işte sikke nex para diye uyduruk scam projeleri...bizim toplumdaki sık rastlanan bir anlayış kısayoldan parayı vurayımda her yol mübah anlayışı...bunların düzeltilmesi de eğitim sisteminden geçiyor. herşeyin rayına oturabilmesi için akılıcı çağdaş bir sistem ile 2 nesil falan yetişmesi gerekiyor sanırım...o konuda pek umudum yok
aslında olay siyaset değil...ortada yüzlerce yaşanan haksızlık var..artık insanın içi kaldırmıyor en ufak bi konuda insan tutamıyor kendisini...siyasileri hakaret etmeden eleştirip twit atmaya insanlar korkar olmuş...bulut bilişime kafayı fazla yorma kendini kaybedersin diyen Ö ve Ğ harflerini yazamayanları gördük... bugün ilk defa bir lider hem de Türkiye nin başı olacak bir lider teknolojiden bilimden eğitimden tarımdan ekonomiden bu denli içten samimi akılcı ve bilimsel bahsediyor...algıları kapanmamış hangi insan heycanlanmayabilir ki ?
ben şahsen çok heyecanlandım..ilk defa yol köprü inşaat tan bahsetmeyen çağın gereklerini okuyabilen biri var...ben muharrem ince yi çok eskiden beri takip ediyorum..gerçekten çok yürekli bi insan...söylediklerini hayal ettiğimde heycanlanmamak mümkün değil...
düşünsenize millet işsizlikten kırılırken vergiler altında inlerken milyar dolarlara saray yapılıyor .....bu paraların kripto sektöründe teknoloji geliştirmek için harcandığını bi düşünsenize...milletin deli gibi tokenlarını almak için saldırdığı projelerin üst sınırına bakın (hard cap) 10-30 milyon $ arasında...kaç tane proje yapılır böyle dimi
blokzincir ile turizmi birleştiren projeler var mesela..herşeyi bi kenara bırak neredeyse bütün medeniyetler bu topraklarda doğmuş burdan göç etmiş gitmiş.her bir şehrinden köyünden tarih fışkırıyor bu ülkenin...sırf bununla ilgili bir proje yapılsa tarih turizmi falan...neler olur neler
.matbaa yı bu ülkeye hattatlar işsiz kalır diye sokmadılar sanayi devrimi kaçtı ...şimdi yine bir teknolojik devrimin ucundayız ve buna şahitlik ediyoruz..ulan acaba olabilir mi diyor insan..heycanlanıyor...insan üzülüyor..altı da üstü de cennet gibi vatan...ama her alanda atıl..denizleri atıl insanı atıl tarımı atıl turizmi atıl hale gelmiş hayvancılık desen öyle...uruguaydan hayvan ithal eder olduk ...pirinç mercimek buğday saman ithal eder olmuş ülke...her alanda kaynakları heba ediliyor..yazsam faydası yok sussam gönül razı değil.