Daha önce bu konuya hiç yazmadığımı fark ettim. Ben de naçizane birkaç gönderimi eklemek istiyorum. Belki meritlik olanlar vardır. Malum, öne çıkartmazsak birilerine faydalı olabilecek ya da ilgilerini çekebilecek binlerce gönderi arada kaynayıp görülmeden kaybolabiliyor.
1. Dolar 4 TL'ye Düşer Mi?Açıklama: Sadece doların düşmesine endeksli olarak değil de, bir ülkenin yaptığı yanlışlardan geriye nasıl dönebileceğine ilişkin düşüncelerimi yazdım.
Topyekün bir kalkınma için tarım, hayvancılık, turizm, inşaat, vs. faktörlerini içeren maddeler yer alıyor.
2. 2020 Yılında Bitcoin FiyatıAçıklama: Bitcoin fiyatındaki artış ve azalış neticesinde insaların biçtiği hedef fiyatta olan değişikliğe dikkat çekmek istedim.
Algıda yakınsama olarak adlandırdığım davranış şekli; X bir ürünü 5 lirayken almayıp, o ürünün fiyatı 50 lira olduğunda alma psikolojisini açıklıyor. Bunun örneklerini vererek, iktisat-felsefe-sosyoloji üçgeninden bakmaya çalıştım.
3. Evrenin Büyüklüğü ve Tesadüfen Oluşma İhtimaliAçıklama: Konu dışı bölümde açmış olduğum bu başlıkta, evrenin büyüklüğüne gönderme yapan bazı örnekler yazmıştım. Çoklu ve paralel evrenlerin de olabileceğini vurgulamıştım. Oldukça etkileyici bir de video bulunuyor yazının sonunda. 100 milyon ışık yılına kadar olan kısımlar gerçek görüntülerden alınmış, geri kalan milyarlarca ışık yılı mesafede olan kısımlar da gerçeğe en yakın şekilde oluşturulmuş. Konu içerisinde
mikro ve makro boyuttaki yaratıcılardan kısaca bahsettiğim bir gönderim de var.