Bunları çok çoook önceden konuştuk.Dolar hakettiği yerde değil diye ve yavaş yavaş da olsa oraya doğru geliyor.Şuan da direkt olarak 50 bile olsa şaşırmam ki 60'a kadar yolu var.
Ekonomimiz gün geçtikçe kötüye gidiyor ve malesef doların yükselişi durdurulamıyor.Her ne kadar ara sıra merkez bankası rezerv satsa da bunun sonunda dolar gün geçiyor yine yükseliyor.Başka bir çözüm yolu da henüz bulamadılar.Yapacak bir şey var o da dolar üstünde maaş almak.Başka türlü ülkede tutunmak zor.
48 oldu yavaş yavaş geldi, buradan sonra hızlanır diye bekliyorum bende hatta 50'i böyle kısa bir zaman içerisinde göreceğiz her türlü göreceğiz orası kaçınılmaz zaten de yaz bitmeden görürüz diyorum. Geçen günlerde bir tane grafik görmüştüm altı tane ülkenin para biriminin grafiği vardı, içerisinde bizde varız şaşırtıcı değil tabi. Sadece iki ülkenin grafiğinde ufakta olsa düzeltme yoktu hep kırmızı.
Buradan sonra hızlanmaz.Baskılamaya devam edecekler ve yavaş yavaş çıkmaya devam edecek.Seçime kadar bu böyle olacak yoksa yolun sonu onlar için gelmek üzere.Yaz bittikten sonra gelir hatta yeni yıl gelmeden 50'yi tam anlamıyla görürürüz büyük ihtimalle.
Bunları çok çoook önceden konuştuk.Dolar hakettiği yerde değil diye ve yavaş yavaş da olsa oraya doğru geliyor.Şuan da direkt olarak 50 bile olsa şaşırmam ki 60'a kadar yolu var.
Ekonomimiz gün geçtikçe kötüye gidiyor ve malesef doların yükselişi durdurulamıyor.Her ne kadar ara sıra merkez bankası rezerv satsa da bunun sonunda dolar gün geçiyor yine yükseliyor.Başka bir çözüm yolu da henüz bulamadılar.Yapacak bir şey var o da dolar üstünde maaş almak.Başka türlü ülkede tutunmak zor.
Bu devirde dolarla maaş alıyorsan kafan rahat diğer türlü enflasyona, kura her şeye yenik düşüyorsun. Ne özel sektörde ne de kamuda artık enflasyona ezilmeme şansın yok genel olarak.
Kamuda önceden bir nebze bu politika vardı ama artık memurun da aldığı zam enflasyona karşı yetersiz kalıyor. USD/TRY'ye dönecek olursak da bu sene sonunda 50-55 arası bir şey görürüz. 55'e gideceği yönünde tahminler de var.
Yurtdışında çalışmanın avantajlarından birisi kafan sadece doların enflasyonuyla uğraşıyor.Diğer türlü çok büyük bir sıkıntın olmuyor çünkü aşağı yukarı emeğinin karşılığını zaten alıyorsun.
55 değil 60 bile olsa şuan daki durum için yetersiz.