Siz şunu anlamıyorsunuz parası olan kişi için bu paralar hiç bir şey. O parayı bu okula verme sebepleri de sosyal çevrede çocuğun “kendi gibi ailelerin çocukları” ile aynı ortamda bulunmasıdır. Yani okul da bunu çok iyi biliyor. Bu yüzden fiyatlarını düşürmüyorlar yoksa eğitim kalitesi falan değil olay. Olay tamamen zenginlerin çocuklarının bir arada bulunacağı, devlet okullarında onlara göre varoşlarla takılmayacağı ortamlar yaratmak.
Katılıyorum. Velilerinin belki en zengin %1'lik kısmına hitap ediyorlar bu listedekiler. O parayı verince kendilerinden bir şey eksilmiyor ama gönderdikleri çocuk tamamen kendileri gibi ailelerin çocuklarıyla tanışıyor sonuçta. Bu sınıf farkıdır yani basbaya, ortalama bir aile tüm şartları zorlayıp çocuğunu şuraya gönderse nasıl bir muamele görür tahmin bile edemiyorum.
Bunlar da kendi içinde haklı çocuk çok iyi bir lise kazanacak sıralama yapacak gidip de devlet okulunda okusun istemezler yani. Özele verilebilecek durum varsa genelde Türkiye'de özele verilir öğrenci.