Hızla yükselen btc'yi keyifle seyrediyoruz ama 5000'i geçerse kopar gider, 6000-7000 olur gibi yorumları gülerek okuyorum. Evet günün birinde 6000 de olacak 7000 de olacak belki 1 milyon dolar da olacak ama öyle ha diye olması mümkün degil. Mümkün değil çünkü belki btc fiyatının 100 dolar artması için globalde milyar dolarlık btc talebi olması gerekiyor. 5000 dolar sınırına kadar hızlı yukseldi, çünkü zaten buralardan düşmüştü yani mevcut btc yatırımcısı ve btc piyasini oluşturan para btc'yi bu seviyeye ulaştıracak hacimdeydi. Daha fazlası da olur ama rasyonel gerçekleri göz önünde bulundurursak daha fazlası için yeni yatırımcıların sisteme dahil olması ve milyarlarca dolar yeni yatırım yapılması gerekiyor. Bunun için de biraz zaman lazım.
"Gülerek okuyorum" diyecek kadar abartmamak lazım bence.
Burada herkes kendi düşüncesini yazıyor. Bazıları grafik analiz üzerine konuşuyor, bazıları temel veriler, global oluşumlar üzerine görüşlerini yazıyor, kimisi yabancı kaynaklarda gördüklerini aktarıyor, bazıları da tamamen hislerini, duygularını yazıyor. Bunların tümünü burada bulmak bir ayrıcalık bence. İstatistiksel olarak fikir de verebiliyor. İş bütün hepsini yoğurmakta.
Tamam, 50 dolar olur mu, 100 dolara düşer mi gibi uçuk başlıklara ben de gülümsüyorum. Hatta bazı token konularında insanlar birbirini gaza getirip zarara da uğratabiliyor. Ama dediğim gibi, iş bütün bilgileri yoğurup kendinizce doğru bir şeyler çıkarabilmekte.
Ben 6000 olur da demiyorum 2500 olur da. Ama bunu diyenlere gülmüyorum. Çünkü daha 1-2 ay önce, 3-4 kez denediği 3000 i kırar kırmaz nasıl 4000 olduğunu gördüm. Üstelik o zaman %35 lik bir yükseliş gerekiyordu 4000 için, şimdi %25. Tekrar söylüyorum, ben şu olur bu olur demiyorum. Yazılan her şeyden az da olsa bir şeyler çıkarmaya çalışıyorum. Çünkü herkesin herkesten öğrenebileceği bir şeyler var bence.
Yorumları okudukça bazı kişileri eleyebiliyorsunuz doğal olarak. O istisnalar dışında her yoruma saygım var.