Bitcoin Forum
December 04, 2016, 06:12:44 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 »
  Print  
Author Topic: Chrome Browser extension: MtGox trading bot  (Read 67228 times)
Tobius
Member
**
Offline Offline

Activity: 70



View Profile
May 07, 2013, 12:00:24 AM
 #281

fible1 - is Your bot still open source ? Is it nice to make someone else's work closed ?

If you read the post before getting angry, and checked my thread, you know that you can decompile the extension and get the source.

Also the code is RADICALLY different and has many many features the original didn't have, it is in essence a different bot, the trading concept is the same however.

Best.

Sorry to bug you, but would it at all be possible to have the trend lines update on the graph based on settings used? Completely unnecessary, but nice Tongue

What's Up? Cheesy BTC: 136Tdt8FktEdQ5UrCYFFm2ZHgeKo2hAMgW LTC: Lhgv5hBexrq1yeKyuWXCMW474eBhuQnj1L FRC: 17YHwQEnh9bbPFdHH8w2nYL4mx3Qi6ViSD  NVC: 4JrMX5DKKtt1DPPdxgD6dc6EKLoBCuKbRS  PPC: PG4AciusnzofRyXrrqsbzgZu9qJhVxNBMp
1480831964
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480831964

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480831964
Reply with quote  #2

1480831964
Report to moderator
1480831964
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480831964

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480831964
Reply with quote  #2

1480831964
Report to moderator
1480831964
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480831964

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480831964
Reply with quote  #2

1480831964
Report to moderator
"There should not be any signed int. If you've found a signed int somewhere, please tell me (within the next 25 years please) and I'll change it to unsigned int." -- Satoshi
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
fible1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022



View Profile
May 07, 2013, 12:02:33 AM
 #282

fible1 - is Your bot still open source ? Is it nice to make someone else's work closed ?

If you read the post before getting angry, and checked my thread, you know that you can decompile the extension and get the source.

Also the code is RADICALLY different and has many many features the original didn't have, it is in essence a different bot, the trading concept is the same however.

Best.

Sorry to bug you, but would it at all be possible to have the trend lines update on the graph based on settings used? Completely unnecessary, but nice Tongue

Hi Smiley,
  Do you mean that you would like to be able to see the EMA lines and thresholds values represented on the graph?

Smiley.

Fantastic FREE BOOK: "Investing in Cryptocurrency for the Long Term - Tips and Tricks": goo.gl/pj2cvr
PGP Key(s):
Pablo@Pablo-Lema.com: http://pastebin.com/V8Z4WxUE
Tobius
Member
**
Offline Offline

Activity: 70



View Profile
May 07, 2013, 12:41:08 AM
 #283

fible1 - is Your bot still open source ? Is it nice to make someone else's work closed ?

If you read the post before getting angry, and checked my thread, you know that you can decompile the extension and get the source.

Also the code is RADICALLY different and has many many features the original didn't have, it is in essence a different bot, the trading concept is the same however.

Best.

Sorry to bug you, but would it at all be possible to have the trend lines update on the graph based on settings used? Completely unnecessary, but nice Tongue

Hi Smiley,
  Do you mean that you would like to be able to see the EMA lines and thresholds values represented on the graph?

Smiley.

Yes.
Damn me and my misuse of terminology @_@

What's Up? Cheesy BTC: 136Tdt8FktEdQ5UrCYFFm2ZHgeKo2hAMgW LTC: Lhgv5hBexrq1yeKyuWXCMW474eBhuQnj1L FRC: 17YHwQEnh9bbPFdHH8w2nYL4mx3Qi6ViSD  NVC: 4JrMX5DKKtt1DPPdxgD6dc6EKLoBCuKbRS  PPC: PG4AciusnzofRyXrrqsbzgZu9qJhVxNBMp
fible1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022



View Profile
May 07, 2013, 12:44:59 AM
 #284

fible1 - is Your bot still open source ? Is it nice to make someone else's work closed ?

If you read the post before getting angry, and checked my thread, you know that you can decompile the extension and get the source.

Also the code is RADICALLY different and has many many features the original didn't have, it is in essence a different bot, the trading concept is the same however.

Best.

Sorry to bug you, but would it at all be possible to have the trend lines update on the graph based on settings used? Completely unnecessary, but nice Tongue

Hi Smiley,
  Do you mean that you would like to be able to see the EMA lines and thresholds values represented on the graph?

Smiley.

Yes.
Damn me and my misuse of terminology @_@

I'm thinking thats technically possible, I'd have to look it but I'm thinking that would be a nice addition to Version 3 Smiley.

Anything else you'd like, please post it here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=197175.new#new and I'll make sure to try to include it on V3 Smiley.

Best.

Fantastic FREE BOOK: "Investing in Cryptocurrency for the Long Term - Tips and Tricks": goo.gl/pj2cvr
PGP Key(s):
Pablo@Pablo-Lema.com: http://pastebin.com/V8Z4WxUE
maverick1337
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 38


View Profile
May 07, 2013, 05:35:23 AM
 #285

fible1 - is Your bot still open source ? Is it nice to make someone else's work closed ?

If you read the post before getting angry, and checked my thread, you know that you can decompile the extension and get the source.

Also the code is RADICALLY different and has many many features the original didn't have, it is in essence a different bot, the trading concept is the same however.

Best.

Sorry to bug you, but would it at all be possible to have the trend lines update on the graph based on settings used? Completely unnecessary, but nice Tongue

Hi Smiley,
  Do you mean that you would like to be able to see the EMA lines and thresholds values represented on the graph?

Smiley.

Yes.
Damn me and my misuse of terminology @_@

I'm thinking thats technically possible, I'd have to look it but I'm thinking that would be a nice addition to Version 3 Smiley.

Anything else you'd like, please post it here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=197175.new#new and I'll make sure to try to include it on V3 Smiley.

Best.

This may sound weird but is it possible to have a bot notify you (via email/text/etc) when the EMA lines cross, and that only? I don't want it to automatically trade but to just send me a notification of when they cross so I can initiate the trades myself. You wouldn't have to include any trading data or anything. I know people spend a lot o time and effort on their codes and was wondering if this was possible.

Thank you in advance for any help.
virtimus
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26


View Profile
May 07, 2013, 06:52:22 AM
 #286


If you read the post before getting angry, and checked my thread, you know that you can decompile the extension and get the source.


Angry ? Come on Smiley I'm not playing with BTC for business - I'm doing it for fun ...
Proof ? I've preserved original author BTC address in the code.

And don't tell me You don't know what's open source.

When You have to buy and then reverse engineer something to get the code - it is no longer open source.
I've just simply asked for clear declaration from You about it Smiley

And it seems that if Your bot is really profitable then it is smarter than original one Smiley  

Mine just sold and cutted loses. So I will never tell people that they will make money on it. I just don't have to make any marketing Smiley  

By the way - is Your bot doing just market orders or are You specifying the price ?  

Original one was doing market orders - and this was generating additional loses.

Fixed - let's see what happens Smiley

https://github.com/virtimus/GoxTradingBot
BTC:13eJdr8ndc3MJAeHGpVTNMPUtTGE8ANHpL
daybyter
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 965


View Profile
May 07, 2013, 09:10:39 AM
 #287

You draw the graph just with JavaScript? Because I have a smartphone project, that could use such code ...

fible1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022



View Profile
May 07, 2013, 12:08:53 PM
 #288

fible1 - is Your bot still open source ? Is it nice to make someone else's work closed ?

If you read the post before getting angry, and checked my thread, you know that you can decompile the extension and get the source.

Also the code is RADICALLY different and has many many features the original didn't have, it is in essence a different bot, the trading concept is the same however.

Best.

Sorry to bug you, but would it at all be possible to have the trend lines update on the graph based on settings used? Completely unnecessary, but nice Tongue

Hi Smiley,
  Do you mean that you would like to be able to see the EMA lines and thresholds values represented on the graph?

Smiley.

Yes.
Damn me and my misuse of terminology @_@

I'm thinking thats technically possible, I'd have to look it but I'm thinking that would be a nice addition to Version 3 Smiley.

Anything else you'd like, please post it here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=197175.new#new and I'll make sure to try to include it on V3 Smiley.

Best.

This may sound weird but is it possible to have a bot notify you (via email/text/etc) when the EMA lines cross, and that only? I don't want it to automatically trade but to just send me a notification of when they cross so I can initiate the trades myself. You wouldn't have to include any trading data or anything. I know people spend a lot o time and effort on their codes and was wondering if this was possible.

Thank you in advance for any help.

That seems to me like a pretty simple custom mod. PM me, I am sure I can work that out for you Smiley.

Best.

Fantastic FREE BOOK: "Investing in Cryptocurrency for the Long Term - Tips and Tricks": goo.gl/pj2cvr
PGP Key(s):
Pablo@Pablo-Lema.com: http://pastebin.com/V8Z4WxUE
fible1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022



View Profile
May 07, 2013, 12:15:53 PM
 #289


If you read the post before getting angry, and checked my thread, you know that you can decompile the extension and get the source.


Angry ? Come on Smiley I'm not playing with BTC for business - I'm doing it for fun ...
Proof ? I've preserved original author BTC address in the code.

And don't tell me You don't know what's open source.

When You have to buy and then reverse engineer something to get the code - it is no longer open source.
I've just simply asked for clear declaration from You about it Smiley

And it seems that if Your bot is really profitable then it is smarter than original one Smiley  

Mine just sold and cutted loses. So I will never tell people that they will make money on it. I just don't have to make any marketing Smiley  

By the way - is Your bot doing just market orders or are You specifying the price ?  

Original one was doing market orders - and this was generating additional loses.

Fixed - let's see what happens Smiley



Smiley.

I'm not sure what you mean by if it's making market orders. Are you asking about how its setting its bid for a sell/buy command?

Regarding losses with the original: the reason I developed this bot and invested a significant amount of money in getting it right is because the original WAS profitable for me. I have a lot of respect for Gomboo's EMA theory and how Piotr implemented it. I mean no offence when I say the bot was just a little rough (it crashed every couple of hours for me for example) and since it was profitable I figured I'd improve it. I must say that the default settings were not optimal for profits though and thats why I set the 4 threshold values. Once I tweaked that things started to really look up.

Any other questions you may have about my version, I'm your man Smiley.

Best.


Fantastic FREE BOOK: "Investing in Cryptocurrency for the Long Term - Tips and Tricks": goo.gl/pj2cvr
PGP Key(s):
Pablo@Pablo-Lema.com: http://pastebin.com/V8Z4WxUE
daybyter
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 965


View Profile
May 07, 2013, 12:36:50 PM
 #290

You are not interested to work in another bot project? (More complex.)

fible1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022



View Profile
May 07, 2013, 12:38:23 PM
 #291

You are not interested to work in another bot project? (More complex.)

Sure, PM me the details I will look into it Smiley.

Best.

Fantastic FREE BOOK: "Investing in Cryptocurrency for the Long Term - Tips and Tricks": goo.gl/pj2cvr
PGP Key(s):
Pablo@Pablo-Lema.com: http://pastebin.com/V8Z4WxUE
virtimus
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26


View Profile
May 07, 2013, 03:52:01 PM
 #292

No offence at all Smiley

What I ment by "market order":

Market order is when You are not specyfing certain price and agree on "market" one. I've short experience with MtGox - but I'm observing that it is probably just highest present "ask" bid if  you sell and lowest "sell" bid if You buy.


Last time the bot sold it gave me a huge difference in price:

http://i39.tinypic.com/34sf8rn.jpg

- so should go about 360 PLN ...

And from my transaction history:

2013/05/06 22:40:06 BTC sold: 0.63494606 BTC at 345.00000

Or maybe it is rather my currency problem ? Market in PLN seems not to be very deep. How to play on that ? Smiley

No - too much games are unhealthy Smiley maybe I'll just switch to USD.

https://github.com/virtimus/GoxTradingBot
BTC:13eJdr8ndc3MJAeHGpVTNMPUtTGE8ANHpL
fible1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022



View Profile
May 07, 2013, 04:09:45 PM
 #293

No offence at all Smiley

What I ment by "market order":

Market order is when You are not specyfing certain price and agree on "market" one. I've short experience with MtGox - but I'm observing that it is probably just highest present "ask" bid if  you sell and lowest "sell" bid if You buy.


Last time the bot sold it gave me a huge difference in price:



- so should go about 360 PLN ...

And from my transaction history:

2013/05/06 22:40:06 BTC sold: 0.63494606 BTC at 345.00000

Or maybe it is rather my currency problem ? Market in PLN seems not to be very deep. How to play on that ? Smiley

No - too much games are unhealthy Smiley maybe I'll just switch to USD.


Ok, if I grasp what you are saying, the bot will take the lowest Bid or Ask in the ORDER BOOK and set the order that way. This is different from market in the sense that market would be a spot trade which is in a sense a point in between these two values from what I have seen (I might be off here). I'm pretty sure the original bot had a similar structure. I have not experienced losses this way as it is trading at the lowest or highest price in the book depending on the buy or sell, and the bots function is to get you out of a bear market or into a bull market, so if it trades at order book or spot it really doesn't make a difference: it's much, much more important that you are using correct threshold values and that the bot has identified a real bull or bear market to act and not gotten you out of a bull and into a bear.

Just to be clear it would be very very hard for a properly set up bot to buy you into a real bear or sell out a real bull market given the EMA logic. I'm not saying it can't take a loss this way, I'm saying that over time it ought to make more right calls than wrong ones and be profitable. This is why I personally use much lower SELL threshold values than BUY threshold values as protection against an erratic market. You also have to keep in mind that ALL BOTS that follow a trading strategy are assumed to be profitable OVER TIME. You have to look at your profits and losses at least over a couple of weeks, you can't turn it on for two days and judge. As for me, it's been profitable.

So far, the theory behind the bot has proved sound and profitable. I am sure that can be seen in the extensive discussion on Gomboo's Journal.

Best.

Fantastic FREE BOOK: "Investing in Cryptocurrency for the Long Term - Tips and Tricks": goo.gl/pj2cvr
PGP Key(s):
Pablo@Pablo-Lema.com: http://pastebin.com/V8Z4WxUE
Rawted
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714



View Profile
May 07, 2013, 05:13:54 PM
 #294

fible1 - are you the same fible on OTC? if so, i'll talk with you there tonight.

fible1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022



View Profile
May 07, 2013, 05:18:33 PM
 #295

fible1 - are you the same fible on OTC? if so, i'll talk with you there tonight.

Yep, I'm the same fible1 from OTC Smiley. Just PM tonight, I'll be there starting around 4PM EDT.

Also if we miss each other, just PM me here and I'll log on, I check my PM's pretty regularly.

Best.

Fantastic FREE BOOK: "Investing in Cryptocurrency for the Long Term - Tips and Tricks": goo.gl/pj2cvr
PGP Key(s):
Pablo@Pablo-Lema.com: http://pastebin.com/V8Z4WxUE
zero3112
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546



View Profile
May 08, 2013, 01:39:01 AM
 #296

Looks like a good update.
maverick1337
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 38


View Profile
May 08, 2013, 04:37:11 AM
 #297

Looks like a good update.

Which update are you talking about?
virtimus
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26


View Profile
May 08, 2013, 08:21:20 AM
 #298

I've just pushed some changes to my version (chart with trends, buy/sell thresholds etc).
The version is experimental one - however offset works fine - so Your BTC should be safe if You properly configure the bot.

https://github.com/virtimus/GoxTradingBot
BTC:13eJdr8ndc3MJAeHGpVTNMPUtTGE8ANHpL
TobbeLino
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42



View Profile WWW
May 08, 2013, 09:01:41 AM
 #299

Hello!
I decided to make my own modification of the original trading bot extension.
Feel free to test it:
https://github.com/TobbeLino/GoxTradingBotTobli

It's free, and it has the following enhancements:
- Set sample intervals for the EMA calculations and trading (5 min, 10 min, 15 min, 30 min, 1 hour, 2 hours, 3 hours)

- Decide when to trade after trend switch (1, 2 or 3 samples above thresholds)

- Separate buy and sell thresholds

- Trade in fiat currencies other than USD

- Keep an amount of BTC away from trading

- Detect and eliminate peaks/invalid samples from MtGox

- Possibility to disable actual trading (the bot does everything, except the actual trading). Good for testing if e.g. a changed sample interval will cause a trend switch and would trigger an immediate trade.

- Plus a bit nicer GUI and Options-page...

- There are also some extra safety-checks to avoid erroneous trading (check that user info/funds has been properly loaded, and that all data has been fetched before calculating EMAs and trading. With the original extension, trades COULD happen based on old data under certain circumstances, e.g. when the user changed the settings while data was loading)


Of course, I have to add the usual disclaimer: Use it at your own risk!
...but I'm using it myself, and I think it's working Smiley

It's free, but I did put a lot of hours in it, so if you like it feel free to make a small donation:
1LUqdAXvH9gbYemZKeiMrVJ5njhm6ZvKmF
Smiley

Try my modified trading bot for Chrome:
https://github.com/TobbeLino/GoxTradingBotTobli
virtimus
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26


View Profile
May 08, 2013, 10:37:08 AM
 #300

You could just fork - mine version has now chart and other fixes - You could easilly decide what to get from it ...

https://github.com/virtimus/GoxTradingBot
BTC:13eJdr8ndc3MJAeHGpVTNMPUtTGE8ANHpL
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!