Bitcoin Forum
December 10, 2016, 11:16:10 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »  All
  Print  
Author Topic: Electrum server discussion thread  (Read 51329 times)
ThomasV
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile WWW
May 16, 2013, 02:35:22 PM
 #181

Couldn't these be coin generation transactions?  They are the only transactions that do not have a tx_in.  There should be one for each block as is listed in the error there.
I don't know.
I have stopped using Abe for a long time, and no longer support it

Electrum: the convenience of a web wallet, without the risks
1481368570
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481368570

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481368570
Reply with quote  #2

1481368570
Report to moderator
1481368570
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481368570

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481368570
Reply with quote  #2

1481368570
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481368570
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481368570

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481368570
Reply with quote  #2

1481368570
Report to moderator
roy7
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
May 22, 2013, 05:38:54 PM
 #182

Does Electrum server generally work with alt coins if you apply the bitcoind patch to <altcoin>d?

RoyalMiningCo: Pools retired. Was fun!
Tachikoma
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938



View Profile WWW
May 23, 2013, 09:11:27 AM
 #183

Generally; no. Only if they are up-to-date with bitcoind.

Electrum: the convenience of a web wallet, without the risks | Bytesized Seedboxes BTC/LTC supported
ThomasV
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile WWW
May 30, 2013, 06:36:38 AM
 #184

server ops please upgrade your bitcoind
see: https://bitcointalk.org/index.php?topic=100502.msg2315447#msg2315447

Electrum: the convenience of a web wallet, without the risks
tnkflx
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 346


View Profile
May 30, 2013, 09:00:26 AM
 #185


Done. Electrum.be has been upgraded.

| Operating electrum.be & us.electrum.be |
Tachikoma
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938



View Profile WWW
May 30, 2013, 10:21:54 AM
 #186

Electrum server at electrum.bysh.me is upgraded as well and safe for use.

Electrum: the convenience of a web wallet, without the risks | Bytesized Seedboxes BTC/LTC supported
Pontius
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 225


View Profile
May 30, 2013, 01:38:14 PM
 #187

Did the upgrade already about 10 days ago; no problems with 0.8.2(rc1) so far...
stepkrav
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 188



View Profile
May 30, 2013, 04:57:36 PM
 #188

E_stepkrav has been upgraded too.
Vantix
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile
June 03, 2013, 08:46:47 AM
 #189

Hi all, i use this guide to start my electrum server: https://github.com/spesmilo/electrum-server/blob/master/HOWTO.md

But when i try to strat with comand electrum-server
consolle give me this error:
Code:
[bitcoin@satoshidiamond ~]$ electrum-server
Traceback (most recent call last):
  File "/home/bitcoin/bin/electrum-server", line 146, in <module>
    from backends.bitcoind import BlockchainProcessor
  File "/home/bitcoin/src/electrum/server/backends/bitcoind/__init__.py", line 1, in <module>
    from blockchain_processor import BlockchainProcessor
  File "/home/bitcoin/src/electrum/server/backends/bitcoind/blockchain_processor.py", line 4, in <module>
    import leveldb
ImportError: No module named leveldb

Someone can help me?
Tachikoma
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938



View Profile WWW
June 03, 2013, 08:53:32 AM
 #190

You will have to install leveldb.

Electrum: the convenience of a web wallet, without the risks | Bytesized Seedboxes BTC/LTC supported
tnkflx
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 346


View Profile
June 03, 2013, 08:54:43 AM
 #191

Hi all, i use this guide to start my electrum server: https://github.com/spesmilo/electrum-server/blob/master/HOWTO.md

But when i try to strat with comand electrum-server
consolle give me this error:
Code:
[bitcoin@satoshidiamond ~]$ electrum-server
Traceback (most recent call last):
  File "/home/bitcoin/bin/electrum-server", line 146, in <module>
    from backends.bitcoind import BlockchainProcessor
  File "/home/bitcoin/src/electrum/server/backends/bitcoind/__init__.py", line 1, in <module>
    from blockchain_processor import BlockchainProcessor
  File "/home/bitcoin/src/electrum/server/backends/bitcoind/blockchain_processor.py", line 4, in <module>
    import leveldb
ImportError: No module named leveldb

Someone can help me?

Did you install the python leveldb module?

| Operating electrum.be & us.electrum.be |
BkkCoins
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784


firstbits:1MinerQ


View Profile WWW
June 03, 2013, 09:00:14 AM
 #192

From my now ancient tutorial thread on setting up the server,

sudo apt-get update
sudo apt-get install git htop build-essential libssl-dev libboost-all-dev libdb5.1++-dev python-leveldb python-setuptools

Vantix
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile
June 03, 2013, 09:01:34 AM
 #193

Hi all, i use this guide to start my electrum server: https://github.com/spesmilo/electrum-server/blob/master/HOWTO.md

But when i try to strat with comand electrum-server
consolle give me this error:
Code:
[bitcoin@satoshidiamond ~]$ electrum-server
Traceback (most recent call last):
  File "/home/bitcoin/bin/electrum-server", line 146, in <module>
    from backends.bitcoind import BlockchainProcessor
  File "/home/bitcoin/src/electrum/server/backends/bitcoind/__init__.py", line 1, in <module>
    from blockchain_processor import BlockchainProcessor
  File "/home/bitcoin/src/electrum/server/backends/bitcoind/blockchain_processor.py", line 4, in <module>
    import leveldb
ImportError: No module named leveldb

Someone can help me?

Did you install the python leveldb module?

Yes i install leveldb with root, but electrum server run with another user "bitcoin" i have to install with user bitcoin?
Vantix
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile
June 03, 2013, 09:14:37 AM
 #194

Ok i don't install python-leveldb, when try to do that consolle tell me this:

Code:
[root@satoshidiamond ~]# yum install git htop build-essential libssl-dev libboost-all-dev libdb5.1++-dev python-leveldb python-setuptools
Loaded plugins: fastestmirror, security
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * base: mirror.crazynetwork.it
 * epel: mirror.fraunhofer.de
 * extras: mirror.crazynetwork.it
 * remi: mirror5.layerjet.com
 * remi-test: mirror5.layerjet.com
 * updates: mirror.crazynetwork.it
Setting up Install Process
Package git-1.7.1-3.el6_4.1.x86_64 already installed and latest version
Package htop-1.0.1-2.el6.x86_64 already installed and latest version
No package build-essential available.
No package libssl-dev available.
No package libboost-all-dev available.
No package libdb5.1++-dev available.
No package python-leveldb available.
Package python-setuptools-0.6.10-3.el6.noarch already installed and latest version
Nothing to do

I have CentOS
BkkCoins
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784


firstbits:1MinerQ


View Profile WWW
June 03, 2013, 09:21:12 AM
 #195

Ok i don't install python-leveldb, when try to do that consolle tell me this:

Code:
[root@satoshidiamond ~]# yum install git htop build-essential libssl-dev libboost-all-dev libdb5.1++-dev python-leveldb python-setuptools
Loaded plugins: fastestmirror, security
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * base: mirror.crazynetwork.it
 * epel: mirror.fraunhofer.de
 * extras: mirror.crazynetwork.it
 * remi: mirror5.layerjet.com
 * remi-test: mirror5.layerjet.com
 * updates: mirror.crazynetwork.it
Setting up Install Process
Package git-1.7.1-3.el6_4.1.x86_64 already installed and latest version
Package htop-1.0.1-2.el6.x86_64 already installed and latest version
No package build-essential available.
No package libssl-dev available.
No package libboost-all-dev available.
No package libdb5.1++-dev available.
No package python-leveldb available.
Package python-setuptools-0.6.10-3.el6.noarch already installed and latest version
Nothing to do

I have CentOS
They likely have different names on Red Hat variants. You will need to do a search/lookup to match them up, or maybe someone here using yum can give you a specific list.

Vantix
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile
June 03, 2013, 09:32:42 AM
 #196

oK, and if i install now leveldb electrum server will start? or i have re-install all?
tnkflx
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 346


View Profile
June 03, 2013, 10:38:29 AM
 #197

I was not immediately able to find a python leveldb package for CentOS 6... You will probably have to install it from source.

Have a look here: http://code.google.com/p/py-leveldb/source/browse/trunk/README

| Operating electrum.be & us.electrum.be |
ergofobe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29



View Profile WWW
June 06, 2013, 12:02:38 AM
 #198

bitcoind is using the 43% of my 1GB of RAM x.x

I have a problem lauching the server: (the bitcoin chain is updated)
Code:
[18/04/2013-16:42:33] Starting Electrum server on BlaBla
Traceback (most recent call last):
  File "/home/bitcoin/src/electrum-server/backends/bitcoind/blockchain_processor.py", line 62, in __init__
    hist = self.deserialize(self.db.Get('height'))
KeyError
[18/04/2013-16:42:34] initializing database
Exception in thread Thread-4:
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python2.7/threading.py", line 810, in __bootstrap_inner
    self.run()
  File "/usr/lib/python2.7/threading.py", line 1082, in run
    self.function(*self.args, **self.kwargs)
  File "/home/bitcoin/src/electrum-server/backends/bitcoind/blockchain_processor.py", line 82, in <lambda>
    threading.Timer(0, lambda: self.catch_up(sync=False)).start()
  File "/home/bitcoin/src/electrum-server/backends/bitcoind/blockchain_processor.py", line 783, in catch_up
    next_block = self.bitcoind('getblock', [next_block_hash, 1])
  File "/home/bitcoin/src/electrum-server/backends/bitcoind/blockchain_processor.py", line 105, in bitcoind
    raise BaseException(r['error'])
BaseException: {u'message': u'getblock <hash>\nReturns details of a block with given block-hash.', u'code': -1}

I'm having the same problem.  I tried monkeying with the code at line 794 (which is where the problem line lives in the current version), and i got it past this error by removing the
Code:
, 1
from the array, but that apparently opened up a host of new problems.  I'm not a python coder, so I could debug it any further..  Using the latest electrum-server code (as of today), and bitcoind-0.8.2.  I was running bitcoind-0.8.1 and also got this error.. Upgrading bitcoind did not help.

Panama BTCitcoins | Serving Panamá, and all of Latin America (http://panamabitcoins.com)
http://panamabitcoins.com | info@panamabitcoins.com | ergofobe is the founder of Panama Bitcoins
BkkCoins
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784


firstbits:1MinerQ


View Profile WWW
June 06, 2013, 12:53:25 AM
 #199

Make sure you installed the electrum-server patch for bitcoind. It changes the way getblock handles multiple params.

patch -p1 <../electrum-server/patch/patch

before you make bitcoind. I checked the patch source and it has code that alters that msg. so I'm guessing it's connected.

stepkrav
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 188



View Profile
June 06, 2013, 01:27:31 AM
 #200

i constantly use above 1GB of RAM. Don't know if you'll make it...
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!