Bitcoin Forum
December 10, 2016, 09:17:07 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: [LTC] cgminer configuration  (Read 15809 times)
pginvest
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


PGInvest.com


View Profile WWW
July 26, 2012, 03:00:24 PM
 #1

Hello,
I've tried to set up reaper on my laptop. (Asus M50VM, Duo P8600 @ 2.4 GHz, 4 GB Ram and nvidia GeForce 9600M GS 1GB - Windows Vista 32 bits).
With my old graphic drivers i got the error on the image below:
http://imageshack.us/photo/my-images/33/reaper2c.jpg/

After updating graphic drivers to: 296.10 version i got the error:
http://imageshack.us/photo/my-images/28/reaper1ct.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/33/reaper2c.jpg/ (yes again)
and sometimes the blue screen.

reaper.conf:
kernel reaper.cl
save_binaries yes
enable_graceful_shutdown no
long_polling yes


mine litecoin


litecoin.conf:
host litecoinpool.org
port 9332
user pginvest.reaper
pass reaper


protocol litecoin

worksize 256
aggression 18
threads_per_gpu 1
sharethreads 18
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 6144


What am i doing wrong? Can anyone help me?
Thanks

http://www.pginvest.com

BTC: 1PPBAFC8yfh1irkEECy3Y9DNfpWYTAXQFg
1481361427
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481361427

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481361427
Reply with quote  #2

1481361427
Report to moderator
1481361427
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481361427

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481361427
Reply with quote  #2

1481361427
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481361427
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481361427

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481361427
Reply with quote  #2

1481361427
Report to moderator
1481361427
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481361427

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481361427
Reply with quote  #2

1481361427
Report to moderator
1481361427
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481361427

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481361427
Reply with quote  #2

1481361427
Report to moderator
VelvetLeaf
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
July 26, 2012, 03:05:37 PM
 #2

You should use cgminer. Reaper support for NVIDIA card is a joke.
It's also dead, never updated again since April 2012.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=92887.0

BTC : 1GN81dxzxyFPQsyAtdocXr5S9Mcg4wcfFG
LTC : LgmYvXsYXc4xdjsMKXJWqtagxVvioK6iaw
FC : 6dpSnKMtttUUYzaRu1EB7Lu18PBRVHU3V7
pginvest
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


PGInvest.com


View Profile WWW
July 26, 2012, 03:12:14 PM
 #3

i don't know how to configure cgminer...
As far as i know i have to compile it... i don't know how to do that (i'm not and computers expert...) any help would be appreciated Smiley

http://www.pginvest.com

BTC: 1PPBAFC8yfh1irkEECy3Y9DNfpWYTAXQFg
pginvest
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


PGInvest.com


View Profile WWW
July 26, 2012, 03:12:56 PM
 #4

Is there any tutorial to install and configure cgminer for noobs like me? Smiley

http://www.pginvest.com

BTC: 1PPBAFC8yfh1irkEECy3Y9DNfpWYTAXQFg
VelvetLeaf
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
July 26, 2012, 03:17:51 PM
 #5

Is there any tutorial to install and configure cgminer for noobs like me? Smiley

There's compiled binary in the first post here :
https://bitcointalk.org/index.php?topic=92887.0

Link :
http://www.mediafire.com/?prbt07a4scihahm

You must use console to type type the command parameter.

BTC : 1GN81dxzxyFPQsyAtdocXr5S9Mcg4wcfFG
LTC : LgmYvXsYXc4xdjsMKXJWqtagxVvioK6iaw
FC : 6dpSnKMtttUUYzaRu1EB7Lu18PBRVHU3V7
pginvest
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


PGInvest.com


View Profile WWW
July 26, 2012, 04:19:28 PM
 #6

can't set it up...
downloaded from http://www.mediafire.com/?prbt07a4scihahm

running cgminer.exe
its ask fro url: litecoinpool.org
username: pginvest.gpu
passworg: gpu

i get and error saying bad url.
moreover i don't have any litecoin.conf file on folder...
what can i do now?

http://www.pginvest.com

BTC: 1PPBAFC8yfh1irkEECy3Y9DNfpWYTAXQFg
VelvetLeaf
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
July 26, 2012, 04:30:46 PM
 #7

can't set it up...
downloaded from http://www.mediafire.com/?prbt07a4scihahm

running cgminer.exe
its ask fro url: litecoinpool.org
username: pginvest.gpu
passworg: gpu

i get and error saying bad url.
moreover i don't have any litecoin.conf file on folder...
what can i do now?

Try http://litecoinpool.org:9332 for the url
https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.0

BTC : 1GN81dxzxyFPQsyAtdocXr5S9Mcg4wcfFG
LTC : LgmYvXsYXc4xdjsMKXJWqtagxVvioK6iaw
FC : 6dpSnKMtttUUYzaRu1EB7Lu18PBRVHU3V7
pginvest
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


PGInvest.com


View Profile WWW
July 26, 2012, 04:38:45 PM
 #8

yup, it was a port problem, now i can't get it to accept shares :/

http://imageshack.us/photo/my-images/805/87887263.jpg/

http://www.pginvest.com

BTC: 1PPBAFC8yfh1irkEECy3Y9DNfpWYTAXQFg
VelvetLeaf
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
July 26, 2012, 04:51:08 PM
 #9

yup, it was a port problem, now i can't get it to accept shares :/

http://imageshack.us/photo/my-images/805/87887263.jpg/

You're using sha256 algo which is used in bitcoin, litecoin use scrypt.
Run cgminer with

cgminer --scrypt --lookup-gap 2 --thread-concurrency 6144 -g 4 -I 13

BTC : 1GN81dxzxyFPQsyAtdocXr5S9Mcg4wcfFG
LTC : LgmYvXsYXc4xdjsMKXJWqtagxVvioK6iaw
FC : 6dpSnKMtttUUYzaRu1EB7Lu18PBRVHU3V7
pginvest
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


PGInvest.com


View Profile WWW
July 26, 2012, 05:39:12 PM
 #10

new error Sad
http://imageshack.us/photo/my-images/39/cgminererror.jpg/

used: cgminer --scrypt --lookup-gap 2 --thread-concurrency 6144 -g 4 -I 13


http://www.pginvest.com

BTC: 1PPBAFC8yfh1irkEECy3Y9DNfpWYTAXQFg
VelvetLeaf
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
July 26, 2012, 05:43:47 PM
 #11

new error Sad
http://imageshack.us/photo/my-images/39/cgminererror.jpg/

used: cgminer --scrypt --lookup-gap 2 --thread-concurrency 6144 -g 4 -I 13

Can't really help much since I don't have 9600 M, you should seek help from the developer of cgminer himself.
His name is ckolivas, and here's his thread :
https://bitcointalk.org/index.php?topic=92887.420

Meanwhile, you should set up cpu miner in your laptop to protect the litecoin network.
The speed must be small but every kH/s help.
Go solo if you can.

BTC : 1GN81dxzxyFPQsyAtdocXr5S9Mcg4wcfFG
LTC : LgmYvXsYXc4xdjsMKXJWqtagxVvioK6iaw
FC : 6dpSnKMtttUUYzaRu1EB7Lu18PBRVHU3V7
-ck
Staff
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
July 27, 2012, 08:11:07 AM
 #12

Your nvidia card will cost you more in electricity than it earns to mine.
Do not mine with a laptop, they are not designed to provide enough cooling to be running flat out for hours on end.
Your card only has 64 stream processors so the settings you are using will never work on it.
Get the latest binary.
Try just --shaders 64 and don't set thread concurrency or lookup gap.

LTC GPU mining is not remotely trivial to do at the moment, and it really is this hard for most people. They just battle on till they find what works.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
pginvest
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


PGInvest.com


View Profile WWW
July 27, 2012, 08:17:54 AM
 #13

ty ckolivas
is now at long pool activated line Smiley lets wait Smiley
I don't pay for electricity for some hours a day (work/school) he he Tongue

http://www.pginvest.com

BTC: 1PPBAFC8yfh1irkEECy3Y9DNfpWYTAXQFg
pginvest
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


PGInvest.com


View Profile WWW
July 27, 2012, 08:26:59 AM
 #14

Your nvidia card will cost you more in electricity than it earns to mine.
Do not mine with a laptop, they are not designed to provide enough cooling to be running flat out for hours on end.
Your card only has 64 stream processors so the settings you are using will never work on it.
Get the latest binary.
Try just --shaders 64 and don't set thread concurrency or lookup gap.

LTC GPU mining is not remotely trivial to do at the moment, and it really is this hard for most people. They just battle on till they find what works.
I get it to work Smiley but just 1.2kh/s

http://www.pginvest.com

BTC: 1PPBAFC8yfh1irkEECy3Y9DNfpWYTAXQFg
ehmdjii
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


View Profile
July 27, 2012, 07:23:00 PM
 #15

i am also trying cgminer to get to work but it is rejecting all shares


[2012-07-27 21:21:49] Rejected 44549635.95e19d33 GPU 0  (target-miss)
[2012-07-27 21:21:49] Rejected c9eb6a96.fa11da01 GPU 0  (target-miss)
[2012-07-27 21:21:56] Rejected d91bb527.515aa53f GPU 0  (target-miss)
[2012-07-27 21:21:56] Rejected 795dce99.b58c223e GPU 0  (target-miss)
[2012-07-27 21:22:04] Rejected 30b1f545.f3da5823 GPU 0  (target-miss)
[2012-07-27 21:22:55] Rejected e38651d7.565ac49b GPU 0  (target-miss)

BTC: 1LsD5HpnX1Kfyti7CnHiVB1rjUEXGqmR2H
LTC: LQbpdMZmYyJa9bJG6NweBNxkSTfgZorkrG
Vorksholk
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1470



View Profile WWW
August 05, 2012, 06:01:39 PM
 #16

For anyone who is still having issues with this, I have created a program to create cgminer configurations for windows fairly seamlessly:

http://forum.litecoin.net/index.php/topic,36.0.html

Fold Proteins, earn cryptos! CureCoin.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=603757.0
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!