Bitcoin Forum
October 20, 2017, 06:15:23 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]  All
  Print  
Author Topic: [OS] rxOC easy-to-use Linux AMD Mining v0012  (Read 18681 times)
TheNewEthlite
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
October 06, 2017, 05:38:41 PM
 #181

First all, Thank you very much for the awesome work you do!!

So,

Tried to put the DAG fix using the following:

#Install new ROCm Kernel:

wget -qO - http://repo.radeon.com/rocm/apt/debian/rocm.gpg.key | sudo apt-key add -
sudo sh -c 'echo deb [arch=amd64] http://repo.radeon.com/rocm/apt/debian/ xenial main > /etc/apt/sources.list.d/rocm.list'
sudo apt-get update
sudo apt-get install rocm

#edit grub
sudo nano  /etc/default/grub
#2MB fragments for Ellesmere are enabled with a grub option:
GRUB_CMDLINE_LINUX="amdgpu.vm_fragment_size=9"

sudo update-grub
sudo reboot


The problem is the first GPU will now do about half speed while the other GPU's are running properly faster. Tried multiple times, different gpu's, etc, same results.

I know it's being updated in V13, anybody have a clue how to fix this first GPU problem in the meantime? I've just reverted back to untouched V12.

If anyone cares, my 580's run at about 25(no oc), with dag fix 27, but the first gpu will run at 14, would be nice to get them all to 27.
1508523323
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508523323

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508523323
Reply with quote  #2

1508523323
Report to moderator
1508523323
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508523323

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508523323
Reply with quote  #2

1508523323
Report to moderator
1508523323
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508523323

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508523323
Reply with quote  #2

1508523323
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
fullzero
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1078



View Profile
October 07, 2017, 08:46:55 PM
 #182

Hi, will v13 released soon?

It is next on my list; before v0020 nvOC.  I'm very busy right now; so I don't want to give a specific timeline.

Thanks for reply! Is there way to perform undervolt on cards, with your OS or in Linux generally?
I'm not very familiar with Linux.

You need custom tools: see https://bitcointalk.org/index.php?topic=1984302.msg20432376#msg20432376

fullzero
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1078



View Profile
October 07, 2017, 08:49:03 PM
 #183

First all, Thank you very much for the awesome work you do!!

So,

Tried to put the DAG fix using the following:

#Install new ROCm Kernel:

wget -qO - http://repo.radeon.com/rocm/apt/debian/rocm.gpg.key | sudo apt-key add -
sudo sh -c 'echo deb [arch=amd64] http://repo.radeon.com/rocm/apt/debian/ xenial main > /etc/apt/sources.list.d/rocm.list'
sudo apt-get update
sudo apt-get install rocm

#edit grub
sudo nano  /etc/default/grub
#2MB fragments for Ellesmere are enabled with a grub option:
GRUB_CMDLINE_LINUX="amdgpu.vm_fragment_size=9"

sudo update-grub
sudo reboot


The problem is the first GPU will now do about half speed while the other GPU's are running properly faster. Tried multiple times, different gpu's, etc, same results.

I know it's being updated in V13, anybody have a clue how to fix this first GPU problem in the meantime? I've just reverted back to untouched V12.

If anyone cares, my 580's run at about 25(no oc), with dag fix 27, but the first gpu will run at 14, would be nice to get them all to 27.

What happens if you run headless?  Is the first GPU still nerfed?

alko67bi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
October 08, 2017, 06:47:48 AM
 #184


The problem is the first GPU will now do about half speed while the other GPU's are running properly faster. Tried multiple times, different gpu's, etc, same results.


Try to change BIOS PCI-E link speed setting to "Auto"

Get Free ONION https://deeponion.org/apply TOR
woodl1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
October 09, 2017, 08:57:46 PM
 #185

First all, Thank you very much for the awesome work you do!!

So,

Tried to put the DAG fix using the following:

#Install new ROCm Kernel:

wget -qO - http://repo.radeon.com/rocm/apt/debian/rocm.gpg.key | sudo apt-key add -
sudo sh -c 'echo deb [arch=amd64] http://repo.radeon.com/rocm/apt/debian/ xenial main > /etc/apt/sources.list.d/rocm.list'
sudo apt-get update
sudo apt-get install rocm

#edit grub
sudo nano  /etc/default/grub
#2MB fragments for Ellesmere are enabled with a grub option:
GRUB_CMDLINE_LINUX="amdgpu.vm_fragment_size=9"

sudo update-grub
sudo reboot


The problem is the first GPU will now do about half speed while the other GPU's are running properly faster. Tried multiple times, different gpu's, etc, same results.

I know it's being updated in V13, anybody have a clue how to fix this first GPU problem in the meantime? I've just reverted back to untouched V12.

If anyone cares, my 580's run at about 25(no oc), with dag fix 27, but the first gpu will run at 14, would be nice to get them all to 27.

What happens if you run headless?  Is the first GPU still nerfed?

I did the same to apply dagfix, with the same effect on the GPU0, tried to run it headless and yes, it is the same slow without monitor attached. By the way I had the same problem with nvOC headless P106 rigs, and it was easily solved by reconfiguring xorg with nvidia tool when no monitor attached. Maybe reconfiguration is the right way here too, but I don't know how to do it with RX cards.
woodl1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
October 12, 2017, 02:00:27 PM
 #186

First all, Thank you very much for the awesome work you do!!

So,

Tried to put the DAG fix using the following:

#Install new ROCm Kernel:

wget -qO - http://repo.radeon.com/rocm/apt/debian/rocm.gpg.key | sudo apt-key add -
sudo sh -c 'echo deb [arch=amd64] http://repo.radeon.com/rocm/apt/debian/ xenial main > /etc/apt/sources.list.d/rocm.list'
sudo apt-get update
sudo apt-get install rocm

#edit grub
sudo nano  /etc/default/grub
#2MB fragments for Ellesmere are enabled with a grub option:
GRUB_CMDLINE_LINUX="amdgpu.vm_fragment_size=9"

sudo update-grub
sudo reboot


The problem is the first GPU will now do about half speed while the other GPU's are running properly faster. Tried multiple times, different gpu's, etc, same results.

I know it's being updated in V13, anybody have a clue how to fix this first GPU problem in the meantime? I've just reverted back to untouched V12.

If anyone cares, my 580's run at about 25(no oc), with dag fix 27, but the first gpu will run at 14, would be nice to get them all to 27.

What happens if you run headless?  Is the first GPU still nerfed?

I did the same to apply dagfix, with the same effect on the GPU0, tried to run it headless and yes, it is the same slow without monitor attached. By the way I had the same problem with nvOC headless P106 rigs, and it was easily solved by reconfiguring xorg with nvidia tool when no monitor attached. Maybe reconfiguration is the right way here too, but I don't know how to do it with RX cards.

Issue with slow GPU0 solved by setting it's PCIe slot to Gen2 in BIOS. I had Gen1 for all slots before.
MentalNomad
Newbie
*
Online Online

Activity: 20


View Profile
October 13, 2017, 12:05:35 AM
 #187

I've decided to stop waiting for v0013 and just run with v0012 for now because all my 1000-series rigs are now stable (thanks, @fullzero and all the contributors!) and my six Radeon RX470s were sitting idle (boo! BOO!)

But I'm running into a snag. On First Boot with the v0012 build after imaging (with the same solution I successfully use for imaging nvOC), the rig falls into BusyBox, as shown in the top screen, here:

https://imgur.com/a/VzZjm

Second boot goes into Grub, which allows me to start Ubuntu, but goes into the second image in the image above, reporting some sort of corruption and need for fsck. Sad

I've scratched and re-imaged the USB key (same model used with nvOC), I've removed all video cards but the one in the primary X16 slot, I've pre-edited the oneBash file and dropped it into various folders for First Boot, but no joy.

It's on an Asus Z170-AR mobo - which worked fine in Win 10 for mining 6 cards after BIOS update. I have Above 4G enabled.

Any suggestions or direction for troubleshooting? I'm happy to provide whatever info anyone needs to assist. (Warning: I am still getting my bearings in Ubuntuland.)

I'm currently set up with a single video card in the primary X16 slot, connected via USB riser. On First Boot, I briefly get the purple Ubunu desktop background before the screen goes black and it drops into BusyBox.

If necessary, I'll pull the mobo out so that I can do a first boot with a card directly in the slot - that's something I've found necessary for Windows builds, but which I have not found to be necessary for nvOS builds.

Thanks, in advance!
MentalNomad
Newbie
*
Online Online

Activity: 20


View Profile
October 13, 2017, 01:03:11 AM
 #188

Update:

Figured out that I can run fsck manually with the following:

Code:
fsck /dev/sda2

Afterwards, CTRL-ALT-DEL gets Ubuntu to start, but no GUI... just a login.

Will continue trying to troubleshoot and look through the thread again to see how to start the GUI...
MentalNomad
Newbie
*
Online Online

Activity: 20


View Profile
October 13, 2017, 03:43:32 PM
 #189

OK, mined ETH all night!

Looking forwards to next version, but meanwhile, thanks for all you've done for us!

 
Next job: upgrade Claymore to 10.0 and tweak OC...
TheNewEthlite
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
October 14, 2017, 07:57:46 PM
 #190

First all, Thank you very much for the awesome work you do!!

So,

Tried to put the DAG fix using the following:

#Install new ROCm Kernel:

wget -qO - http://repo.radeon.com/rocm/apt/debian/rocm.gpg.key | sudo apt-key add -
sudo sh -c 'echo deb [arch=amd64] http://repo.radeon.com/rocm/apt/debian/ xenial main > /etc/apt/sources.list.d/rocm.list'
sudo apt-get update
sudo apt-get install rocm

#edit grub
sudo nano  /etc/default/grub
#2MB fragments for Ellesmere are enabled with a grub option:
GRUB_CMDLINE_LINUX="amdgpu.vm_fragment_size=9"

sudo update-grub
sudo reboot


The problem is the first GPU will now do about half speed while the other GPU's are running properly faster. Tried multiple times, different gpu's, etc, same results.

I know it's being updated in V13, anybody have a clue how to fix this first GPU problem in the meantime? I've just reverted back to untouched V12.

If anyone cares, my 580's run at about 25(no oc), with dag fix 27, but the first gpu will run at 14, would be nice to get them all to 27.

What happens if you run headless?  Is the first GPU still nerfed?

I did the same to apply dagfix, with the same effect on the GPU0, tried to run it headless and yes, it is the same slow without monitor attached. By the way I had the same problem with nvOC headless P106 rigs, and it was easily solved by reconfiguring xorg with nvidia tool when no monitor attached. Maybe reconfiguration is the right way here too, but I don't know how to do it with RX cards.

Issue with slow GPU0 solved by setting it's PCIe slot to Gen2 in BIOS. I had Gen1 for all slots before.

Thank you very much! This solved my issue :-)
woodl1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
October 16, 2017, 05:15:56 PM
 #191

TheNewEthlite, thanks to alko67bi - he gave the idea Smiley
burntone
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
October 16, 2017, 07:14:24 PM
 #192

fullzero, when should we expect a v0013 on the rxOC?
I`m currently using nvOC and I`m very pleased with the new implementatinos of telegraph messages and the watchdog, great job!
risinqsun
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 363


GET IN - Smart Ticket Protocol - Live in market!


View Profile
October 16, 2017, 07:20:25 PM
 #193

thank you for v12.   v12 better than v11 seems and stabiliz.  I can download thx but google download link some slow Sad you should upload mega or ftp .


               ████
             ███  ███
           ████     ███
         ███  ███    ███
       ████     ███    ███
     ███  ███     ███    ███
   ████     ███     ███   ██
 ███  ███     █████████████████
███     ███     ███           ██
 ███      ███     ██          ██
   ███      ██████████      ███
     ███      ██████      ███
       ███      ██      ███
         ███          ███
           ███      ███
             ███  ███
               ████

GUTS
    ███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
   
smart-ticket protocol for events
live product with market traction!
    ███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
███
   
  BTC ANN
  WEBSITE
  BLOG
   
  SANDBOX
  WHITEPAPER
  BOUNTY
   
Zakyn
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
October 19, 2017, 08:45:19 AM
 #194

Seems like there is new drivers for Nix.

Hoping for new version to come out so I can move on from Windows to RxOC. Those vegas are waiting :-P

https://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMDGPU-Pro-Beta-Mining-Driver-for-Linux-Release-Notes.aspx
shade123
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
Today at 08:25:25 AM
 #195

@fullzero
Hey man, I know this is kinda stupid and I'm sure I'm missing something, but I've searched and cannot find a solution, this occurs on both miners Genoil and Claymore, any thoughts?
Genoil :
Claymore : https://i.imgur.com/QIXKhxG.jpg
Genoil 1 : https://i.imgur.com/QmjFWjn.jpg
Genoil 2 : https://i.imgur.com/csX5vKq.jpg
Onebatch : https://pastebin.com/CqqYSfGd
Any help is appreciated! Thank you and have a nice day Smiley
Edit note : I tried a few different pools and they're all the same...
MentalNomad
Newbie
*
Online Online

Activity: 20


View Profile
Today at 04:17:52 PM
 #196

@fullzero
Hey man, I know this is kinda stupid and I'm sure I'm missing something, but I've searched and cannot find a solution, this occurs on both miners Genoil and Claymore, any thoughts?
Genoil :
Claymore : https://i.imgur.com/QIXKhxG.jpg
Genoil 1 : https://i.imgur.com/QmjFWjn.jpg
Genoil 2 : https://i.imgur.com/csX5vKq.jpg
Onebatch : https://pastebin.com/CqqYSfGd
Any help is appreciated! Thank you and have a nice day Smiley
Edit note : I tried a few different pools and they're all the same...

Those are not miner errors and are not GPU errors.

Those are network errors.

Are you on WiFI? Try wired, instead.

From your mining rig, try pointing Firefox at a web site that tests the quality of your internet connection.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!