seljo
Legendary
Activity: 1179
Merit: 1014
Hodling since 2011.®
|
|
June 13, 2014, 12:41:48 PM |
|
Zasto me drugi poolovi zakidaju za pool fee, i ne daju mi merged mining BTC+NMC+DVC+IXC reka je Žele jednom zašto bi ti nekome poklanja 200$ misečno jesi lud? Eh sad jbg bolje to nego doubble spend i crash and burn bitcoin. Sad će svako normalan da proda ovo jada BTC-a šta ima, a ja ka i uvik iz inata kontra, uvik kontra takva sorta. http://www.youtube.com/watch?v=5W0vHRUf_uo
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
ljudotina
Legendary
Activity: 1260
Merit: 1029
|
|
June 13, 2014, 12:51:27 PM |
|
Zasto me drugi poolovi zakidaju za pool fee, i ne daju mi merged mining BTC+NMC+DVC+IXC reka je Žele jednom zašto bi ti nekome poklanja 200$ misečno jesi lud? Eh sad jbg bolje to nego doubble spend i crash and burn bitcoin. Sad će svako normalan da proda ovo jada BTC-a šta ima, a ja ka i uvik iz inata kontra, uvik kontra takva sorta. http://www.youtube.com/watch?v=5W0vHRUf_uoTko je ulatio u 550, je danas fino zaradio....
|
|
|
|
seljo
Legendary
Hodling since 2011.®
|
|
June 13, 2014, 12:58:02 PM |
|
Zasto me drugi poolovi zakidaju za pool fee, i ne daju mi merged mining BTC+NMC+DVC+IXC reka je Žele jednom zašto bi ti nekome poklanja 200$ misečno jesi lud? Eh sad jbg bolje to nego doubble spend i crash and burn bitcoin. Sad će svako normalan da proda ovo jada BTC-a šta ima, a ja ka i uvik iz inata kontra, uvik kontra takva sorta. http://www.youtube.com/watch?v=5W0vHRUf_uoTko je ulatio u 550, je danas fino zaradio.... Ja proda 6000 MAX za 0.6 BTC ma zakon.
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
ljudotina
Legendary
|
|
June 13, 2014, 01:07:43 PM |
|
|
|
|
|
seljo
Legendary
Hodling since 2011.®
|
|
June 13, 2014, 01:15:28 PM |
|
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
MICRO
Legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
CEO @ Stake.com and Primedice.com
|
|
June 13, 2014, 01:33:32 PM |
|
Zasto me drugi poolovi zakidaju za pool fee, i ne daju mi merged mining BTC+NMC+DVC+IXC reka je Žele jednom zašto bi ti nekome poklanja 200$ misečno jesi lud? Eh sad jbg bolje to nego doubble spend i crash and burn bitcoin. Sad će svako normalan da proda ovo jada BTC-a šta ima, a ja ka i uvik iz inata kontra, uvik kontra takva sorta. http://www.youtube.com/watch?v=5W0vHRUf_uoPa mozda ti se i isplati . Tj ja mislim da hoce. Samo ti drzi tvoje coine na sigurnom i uzivaj .
|
|
|
|
b@fhx
Full Member
Activity: 131
Merit: 100
My grandma mined SHA256
|
|
June 13, 2014, 02:43:37 PM |
|
Zasto me drugi poolovi zakidaju za pool fee, i ne daju mi merged mining BTC+NMC+DVC+IXC reka je Žele jednom zašto bi ti nekome poklanja 200$ misečno jesi lud? Eh sad jbg bolje to nego doubble spend i crash and burn bitcoin. Sad će svako normalan da proda ovo jada BTC-a šta ima, a ja ka i uvik iz inata kontra, uvik kontra takva sorta. http://www.youtube.com/watch?v=5W0vHRUf_uoTko je ulatio u 550, je danas fino zaradio.... Ja proda 6000 MAX za 0.6 BTC ma zakon. Necu ih ja jos prodavat. Nek ih u walletu...
|
|
|
|
ljudotina
Legendary
|
|
June 13, 2014, 03:02:58 PM |
|
|
|
|
|
Parazyd
|
|
June 13, 2014, 03:06:09 PM |
|
Dobro je zasad. Bitno da se smanjuje. Ali ovo je jos uvijek opasno. <40% je pozeljno.
|
|
|
|
b@fhx
Full Member
My grandma mined SHA256
|
|
June 13, 2014, 03:12:30 PM |
|
Dobro je zasad. Bitno da se smanjuje. Ali ovo je jos uvijek opasno. <40% je pozeljno. I sto ako bude iznad 51% ko da je to prvi put, a nece bit ni zadni. Uuuuuuuuuu Zbog takvih ljudi sam prosli put ja zaradio na padu BTC-a.
|
|
|
|
MICRO
Legendary
|
|
June 13, 2014, 03:19:43 PM |
|
Dobro je zasad. Bitno da se smanjuje. Ali ovo je jos uvijek opasno. <40% je pozeljno. I sto ako bude iznad 51% ko da je to prvi put, a nece bit ni zadni. Uuuuuuuuuu Zbog takvih ljudi sam prosli put ja zaradio na padu BTC-a. Ma niko od njih nije dovoljno glup da uradi taj napad jer bi sjebali i sebe i bitcoin a to im nikako ne ide u korist .
|
|
|
|
Parazyd
|
|
June 13, 2014, 03:24:07 PM |
|
Dobro je zasad. Bitno da se smanjuje. Ali ovo je jos uvijek opasno. <40% je pozeljno. I sto ako bude iznad 51% ko da je to prvi put, a nece bit ni zadni. Uuuuuuuuuu Zbog takvih ljudi sam prosli put ja zaradio na padu BTC-a. Ma niko od njih nije dovoljno glup da uradi taj napad jer bi sjebali i sebe i bitcoin a to im nikako ne ide u korist . Lako je za njih. Al tu je i korumpirana vlada i druge kompanije/banke koje ne zele Bitcoin. Njima to ide u korist. A znas kako je lako primit novce za sve i svasta pravit.
|
|
|
|
MICRO
Legendary
|
|
June 13, 2014, 03:42:22 PM |
|
Dobro je zasad. Bitno da se smanjuje. Ali ovo je jos uvijek opasno. <40% je pozeljno. I sto ako bude iznad 51% ko da je to prvi put, a nece bit ni zadni. Uuuuuuuuuu Zbog takvih ljudi sam prosli put ja zaradio na padu BTC-a. Ma niko od njih nije dovoljno glup da uradi taj napad jer bi sjebali i sebe i bitcoin a to im nikako ne ide u korist . Lako je za njih. Al tu je i korumpirana vlada i druge kompanije/banke koje ne zele Bitcoin. Njima to ide u korist. A znas kako je lako primit novce za sve i svasta pravit. To si u pravu. Oni traze svaku sansu da sjebu bitcoin .
|
|
|
|
|
ljudotina
Legendary
|
|
June 13, 2014, 04:37:41 PM |
|
Al, kuzite vi o cem se tu radi? Nije problem ghas...nego idioti koji i nakon 50% i dalje drze svoje majnere na tom pool-u! Ne jebe ih ziva sila! Kao da oni nece najebat ako BTC padne (neterba crknut, al dovoljno je da padne na neku fil malu cifru). I puca njima svima kurac...
|
|
|
|
MICRO
Legendary
|
|
June 13, 2014, 04:39:07 PM |
|
Al, kuzite vi o cem se tu radi? Nije problem ghas...nego idioti koji i nakon 50% i dalje drze svoje majnere na tom pool-u! Ne jebe ih ziva sila! Kao da oni nece najebat ako BTC padne (neterba crknut, al dovoljno je da padne na neku fil malu cifru). I puca njima svima kurac...
Pa to je to . Ali vidis sta ti je ljudcka pohlepa. Oni im ponude 0% fee i merged mining i svi trce tamo bez obzira na to koliko to moze da naudi i bitcoinu i njima.
|
|
|
|
b@fhx
Full Member
My grandma mined SHA256
|
|
June 13, 2014, 07:42:48 PM |
|
|
|
|
|
ljudotina
Legendary
|
|
June 13, 2014, 08:30:46 PM |
|
Nija bas skroz u pravu. Svi zaboravljaju "luck" parametar u majnanju. Naime, mogu oni imati i 40% pa ako im se zalomi, napraviti 6 blokova u 10 minuta. Ukoliko imaju spreman softwer u tom trenutku, eto ti double spendinga. Isto tako, i sa 60%, ako nemas srece ce ti tu i tamo uletit neki pool i razjebat stvar.
Da...sansa da se to desi je manja kako raste postotak, i sve to, al kazem...nije to onako crno bijelo kako ljudi misle. "Jao vidi 50.01%!!! Gotovo je". Ne nije...nema razlike izmedju 49.99% i 50.01%
No da je problem velik to sigurno. Uvjek sam tvrdio i jos uvjek tvrdim, ASIC-i nisu nikakvi cuvari mreze. Mrezu se moze cuvati sa CPU-ovima + velikom kolicina full nodova jednako kao i sa svim ASICI-ima koje su do sada napravili ukoliko se protokol promjeni i zastiti. Takav, zasticeni protokol je daleko sigurnije i dugotrajnije rjesenje od ovoga sto sad imaju.
Trenutno imaju hrpu ASIC-a koji se zbog povecanja cijne sve vise i vise centraliziraju. Mali majneri ispadaju dok preostaju samo veliki. Kako vrijeme prolazi, preostat ce samo sacica najvecih, dok ce svi ostali samo gledati i molti se da netko ne napravi neku glupost. Ako oni (devovi) misle da ce se nakon nekog vremena sve to "izjednaciti" grdno se varaju. To je kao da kazes: "oruzje i oklop ce postati podjednako ucinkoviti, i nitko nece imati prednost pa ce ljudi prestati ratovati". Sretno s tim.
No glavni problem je sto bi implementacija neceg takvog dovela do hard fork-a za koji oni nemaju muda, a i moguce je da bi unistila ASIC-e i sve povezane s njima, sto naravno ne dolazi u obzir. I tu smo gdje smo....mali zacarani krug koji se stvorio onog trena kad su odbili napraviti hard fork i ukloniti ASIC-e iz mreze (a to su mogli i trebali jos prije nego sto je prvi izasao na trziste). Jedna takva promjena bi bila dovoljna opomena svim buducim ulagacima u ASIC-e da samo bacaju milijone na istrazivanja, kad ce se protokol odmah promjeniti i oni ce imati cipove bez ikakve svrhe u koje su utukli hrpu novaca.
|
|
|
|
seljo
Legendary
Hodling since 2011.®
|
|
June 13, 2014, 09:18:26 PM |
|
Ja bi to ovako diff ide 1000 puta dole isto tako i nagrada po bloku ide 1000 puta dole i u sami bitcoin klijent implementirano pool majnanje tako da i ti i susida imate svoj nod na kojem majnate i netrebate pool, e da i saftey trigger isti nod nemoze iduca 3 bloka sudjelovat u majnanju. GG
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
MICRO
Legendary
|
|
June 13, 2014, 09:24:31 PM |
|
Ja bi to ovako diff ide 1000 puta dole isto tako i nagrada po bloku ide 1000 puta dole i u sami bitcoin klijent implementirano pool majnanje tako da i ti i susida imate svoj nod na kojem majnate i netrebate pool, e da i saftey trigger isti nod nemoze iduca 3 bloka sudjelovat u majnanju. GG
Nije bitcoin savrsen ima svojih mana. Takva resenja ce morati da se implementiraju u buducnosti ne sme nista da se prepusti slucaju. Videcemo kako ce se to resiti. Ali taj 51% napad je uglavnom jedna od najvecih pretnji bitcoinu , a nije toliko tesko resiti ga .
|
|
|
|
|