Bitcoin Forum
December 07, 2016, 08:23:35 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 ... 207 »
  Print  
Author Topic: Hrvatski (Croatian)  (Read 316044 times)
seljo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1077


Hodling.


View Profile
March 05, 2014, 06:44:39 PM
 #1461

Smanji joj malo core engine i memory clock , moja prepostavka da se kartica crasha radi undervolta ako si ostavija iste postavke (igraj se s corom dok ne neajdes zlatnu sredinu)

U bat postavkama sam smanjio 1080 na 1040 i  1500 na 1200 i opet javlja da GPU0: idle form more than 60 seconds, declaring SICK!  onda stane raditi cgminer i nemogu ga na x izgasiti i cijeli komp je usporen odnosno cgminer.exe zaglavi u procesu i nece da se izgasi.

Sta napraviti nemampojma,googlam al nenalazim rijesenje  Huh
Vrati orginal bios, probaj furmark, uplati misu da ne prolazi burn in test vrati u dućan na reklamaciju zamjeni za Nintendo i blue tooth slušalice i gg.

Hodling since 2011.®
1481142215
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481142215

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481142215
Reply with quote  #2

1481142215
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481142215
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481142215

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481142215
Reply with quote  #2

1481142215
Report to moderator
1481142215
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481142215

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481142215
Reply with quote  #2

1481142215
Report to moderator
Neno
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32


View Profile
March 05, 2014, 08:07:15 PM
 #1462

Smanji joj malo core engine i memory clock , moja prepostavka da se kartica crasha radi undervolta ako si ostavija iste postavke (igraj se s corom dok ne neajdes zlatnu sredinu)

U bat postavkama sam smanjio 1080 na 1040 i  1500 na 1200 i opet javlja da GPU0: idle form more than 60 seconds, declaring SICK!  onda stane raditi cgminer i nemogu ga na x izgasiti i cijeli komp je usporen odnosno cgminer.exe zaglavi u procesu i nece da se izgasi.

Sta napraviti nemampojma,googlam al nenalazim rijesenje  Huh
Vrati orginal bios, probaj furmark, uplati misu da ne prolazi burn in test vrati u dućan na reklamaciju zamjeni za Nintendo i blue tooth slušalice i gg.

Sapphire kartica sada radi single i sve za 5 ali kada stavim obe da rade jedna nece konkretno na GPU0: je Sapphire i ona nece da se zavrti u cgimneru.Znaci svaka kratica kada radi samostalno sve je za 5 i sa smanjenom voltazom za MSI na 1050 povecao se Khs sa oko  630 na preko 750.Mislim da je mozda do cgminera a koristim 372 verziju.
hugo.jr
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 33


View Profile
March 05, 2014, 11:13:56 PM
 #1463

Kartica se crasha, koji je razlog moze ih bit xy.
Probaj pocet od drivera (probaj sve sto mozes 13.12 ...) stare uredno pocist s programom za ciscenje drivera, odvrti koji benchmark kao sta ti je predlozeno. Postavi na eng djelu foruma pitanje ima dosta ljudi s iskustvom neko bi moga i rjesit to na brzinu

ajareselde
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1414


✔ Need a manager !? https://goo.gl/S51oFc


View Profile
March 06, 2014, 02:00:38 AM
 #1464

Smanji joj malo core engine i memory clock , moja prepostavka da se kartica crasha radi undervolta ako si ostavija iste postavke (igraj se s corom dok ne neajdes zlatnu sredinu)

U bat postavkama sam smanjio 1080 na 1040 i  1500 na 1200 i opet javlja da GPU0: idle form more than 60 seconds, declaring SICK!  onda stane raditi cgminer i nemogu ga na x izgasiti i cijeli komp je usporen odnosno cgminer.exe zaglavi u procesu i nece da se izgasi.

Sta napraviti nemampojma,googlam al nenalazim rijesenje  Huh
Vrati orginal bios, probaj furmark, uplati misu da ne prolazi burn in test vrati u dućan na reklamaciju zamjeni za Nintendo i blue tooth slušalice i gg.

Sapphire kartica sada radi single i sve za 5 ali kada stavim obe da rade jedna nece konkretno na GPU0: je Sapphire i ona nece da se zavrti u cgimneru.Znaci svaka kratica kada radi samostalno sve je za 5 i sa smanjenom voltazom za MSI na 1050 povecao se Khs sa oko  630 na preko 750.Mislim da je mozda do cgminera a koristim 372 verziju.

rekao bih napajanje . posudi corsair / seasonic single rail 850w ili jace i probaj stavit, ili mozes staviti i  I=11 ako koristis g 2 (trebao bi) , ili cak nizi, da spustis hash na cca 500 po kartici, ako radi tako, onda si isto potvrdio da je napajanje preslabo.

.BitDice.               ▄▄███▄▄
           ▄▄██▀▀ ▄ ▀▀██▄▄
      ▄▄█ ▀▀  ▄▄█████▄▄  ▀▀ █▄▄
  ▄▄██▀▀     ▀▀ █████ ▀▀     ▀▀██▄▄
██▀▀ ▄▄██▀      ▀███▀      ▀██▄▄ ▀▀██
██  ████▄▄       ███       ▄▄████  ██
██  █▀▀████▄▄  ▄█████▄  ▄▄████▀▀█  ██
██  ▀     ▀▀▀███████████▀▀▀     ▀  ██
             ███████████
██  ▄     ▄▄▄███████████▄▄▄     ▄  ██
██  █▄▄████▀▀  ▀█████▀  ▀▀████▄▄█  ██
██  ████▀▀       ███       ▀▀████  ██
██▄▄ ▀▀██▄      ▄███▄      ▄██▀▀ ▄▄██
  ▀▀██▄▄     ▄▄ █████ ▄▄     ▄▄██▀▀
      ▀▀█ ▄▄  ▀▀█████▀▀  ▄▄ █▀▀
           ▀▀██▄▄ ▀ ▄▄██▀▀
               ▀▀███▀▀
        ▄▄███████▄▄
     ▄███████████████▄
    ████▀▀       ▀▀████
   ████▀           ▀████
   ████             ████
   ████ ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ████
▄█████████████████████████▄
██████████▀▀▀▀▀▀▀██████████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████▄                 ▄████
████████▄▄▄     ▄▄▄████████
  ▀▀▀█████████████████▀▀▀
        ▀▀▀█████▀▀▀
▄▄████████████████████████████████▄▄
██████████████████████████████████████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                     ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
█████                   ▄█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▄
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
██████████████████▀▀███ ██          ██
 ████████████████▄  ▄██ ██          ██
   ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ██          ██
             ██████████ ██          ██
           ▄███████████ ██████▀▀██████
          █████████████  ▀████▄▄████▀
[/]
geronimo77
Member
**
Offline Offline

Activity: 106


View Profile
March 06, 2014, 10:47:16 AM
 #1465

Kako spojiti powered x1 na x16 risere na rigu sa dva napajanja? Da li spajam sve molexe na glavno napajanje koje napaja maticnu ili svaki molex na napajanje koje je spojeno na njegovoj kartici?

Trenutna konfiguracija je ova:

2x napajanja Corsair CX750M
4x 280x kartice
4GB RAM

Takoder me zanima da li mogu jednu karticu spojiti sa riserom bez molexa i ostale tri sa powered riserom?

LTC: LV3GpCnLJun6gpd51uqXFj3ZqFjE4F93mh
BTC: 1L6hAUGVaEz1PSma9uAGRXE71extpVtdCw
ajareselde
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1414


✔ Need a manager !? https://goo.gl/S51oFc


View Profile
March 06, 2014, 11:39:38 AM
 #1466

Kako spojiti powered x1 na x16 risere na rigu sa dva napajanja? Da li spajam sve molexe na glavno napajanje koje napaja maticnu ili svaki molex na napajanje koje je spojeno na njegovoj kartici?

Trenutna konfiguracija je ova:

2x napajanja Corsair CX750M
4x 280x kartice
4GB RAM

Takoder me zanima da li mogu jednu karticu spojiti sa riserom bez molexa i ostale tri sa powered riserom?


spajas tako da podijelis teret izmedju napajanja, nema pravila, meni radi godinama bez problema i riser napajan sa 1 psu, a pciex konektori sa drugog.
bez problema mozes spojiti i 2 x 280x sa riserom bez molexa, ali vise od toga nije preporuceno. kad tako spajas racunaj na to da te kartice vuku jedan dio iz glavnog napajanja.
najbolje je da si nabavis mjerac potrosnje i izbalansiras opterecenje medju napajanjima.
i undervoltaj i koristi powertune -20, jer 2x280x nije malo za cx 750
pozz

.BitDice.               ▄▄███▄▄
           ▄▄██▀▀ ▄ ▀▀██▄▄
      ▄▄█ ▀▀  ▄▄█████▄▄  ▀▀ █▄▄
  ▄▄██▀▀     ▀▀ █████ ▀▀     ▀▀██▄▄
██▀▀ ▄▄██▀      ▀███▀      ▀██▄▄ ▀▀██
██  ████▄▄       ███       ▄▄████  ██
██  █▀▀████▄▄  ▄█████▄  ▄▄████▀▀█  ██
██  ▀     ▀▀▀███████████▀▀▀     ▀  ██
             ███████████
██  ▄     ▄▄▄███████████▄▄▄     ▄  ██
██  █▄▄████▀▀  ▀█████▀  ▀▀████▄▄█  ██
██  ████▀▀       ███       ▀▀████  ██
██▄▄ ▀▀██▄      ▄███▄      ▄██▀▀ ▄▄██
  ▀▀██▄▄     ▄▄ █████ ▄▄     ▄▄██▀▀
      ▀▀█ ▄▄  ▀▀█████▀▀  ▄▄ █▀▀
           ▀▀██▄▄ ▀ ▄▄██▀▀
               ▀▀███▀▀
        ▄▄███████▄▄
     ▄███████████████▄
    ████▀▀       ▀▀████
   ████▀           ▀████
   ████             ████
   ████ ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ████
▄█████████████████████████▄
██████████▀▀▀▀▀▀▀██████████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████▄                 ▄████
████████▄▄▄     ▄▄▄████████
  ▀▀▀█████████████████▀▀▀
        ▀▀▀█████▀▀▀
▄▄████████████████████████████████▄▄
██████████████████████████████████████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                     ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
█████                   ▄█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▄
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
██████████████████▀▀███ ██          ██
 ████████████████▄  ▄██ ██          ██
   ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ██          ██
             ██████████ ██          ██
           ▄███████████ ██████▀▀██████
          █████████████  ▀████▄▄████▀
[/]
geronimo77
Member
**
Offline Offline

Activity: 106


View Profile
March 06, 2014, 03:31:45 PM
 #1467

sad sam spojio prve dvije. Jedna je undervoltana druga jos nije jer nisu isti proizvodaci. Uredaj za mjerenje snage na uticnici mi pokazuje max 680w. Da li je to sigurno za napajanje? Ne zelim da mi crkne nakon par dana

LTC: LV3GpCnLJun6gpd51uqXFj3ZqFjE4F93mh
BTC: 1L6hAUGVaEz1PSma9uAGRXE71extpVtdCw
ajareselde
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1414


✔ Need a manager !? https://goo.gl/S51oFc


View Profile
March 06, 2014, 04:48:32 PM
 #1468

sad sam spojio prve dvije. Jedna je undervoltana druga jos nije jer nisu isti proizvodaci. Uredaj za mjerenje snage na uticnici mi pokazuje max 680w. Da li je to sigurno za napajanje? Ne zelim da mi crkne nakon par dana

da bi bio siguran trebas 850w psu za max 700w teret. imas kvalitetno napajanje, ali 2x280x nije za njega. uvjek budi barem 100w ispod limita na +12v.
npr. na jednom rigu imam corsair tx850, sa single railom, i max 840w na +12v, ali sve iznad 750 w je ludost, glupost koju ces kad tad platiti.
mozda ne krepa ni par mjeseci, ali kad tad hoce.

.BitDice.               ▄▄███▄▄
           ▄▄██▀▀ ▄ ▀▀██▄▄
      ▄▄█ ▀▀  ▄▄█████▄▄  ▀▀ █▄▄
  ▄▄██▀▀     ▀▀ █████ ▀▀     ▀▀██▄▄
██▀▀ ▄▄██▀      ▀███▀      ▀██▄▄ ▀▀██
██  ████▄▄       ███       ▄▄████  ██
██  █▀▀████▄▄  ▄█████▄  ▄▄████▀▀█  ██
██  ▀     ▀▀▀███████████▀▀▀     ▀  ██
             ███████████
██  ▄     ▄▄▄███████████▄▄▄     ▄  ██
██  █▄▄████▀▀  ▀█████▀  ▀▀████▄▄█  ██
██  ████▀▀       ███       ▀▀████  ██
██▄▄ ▀▀██▄      ▄███▄      ▄██▀▀ ▄▄██
  ▀▀██▄▄     ▄▄ █████ ▄▄     ▄▄██▀▀
      ▀▀█ ▄▄  ▀▀█████▀▀  ▄▄ █▀▀
           ▀▀██▄▄ ▀ ▄▄██▀▀
               ▀▀███▀▀
        ▄▄███████▄▄
     ▄███████████████▄
    ████▀▀       ▀▀████
   ████▀           ▀████
   ████             ████
   ████ ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ████
▄█████████████████████████▄
██████████▀▀▀▀▀▀▀██████████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████▄                 ▄████
████████▄▄▄     ▄▄▄████████
  ▀▀▀█████████████████▀▀▀
        ▀▀▀█████▀▀▀
▄▄████████████████████████████████▄▄
██████████████████████████████████████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                     ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
█████                   ▄█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▄
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
██████████████████▀▀███ ██          ██
 ████████████████▄  ▄██ ██          ██
   ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ██          ██
             ██████████ ██          ██
           ▄███████████ ██████▀▀██████
          █████████████  ▀████▄▄████▀
[/]
dmeter
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616



View Profile
March 06, 2014, 08:50:35 PM
 #1469

sad sam spojio prve dvije. Jedna je undervoltana druga jos nije jer nisu isti proizvodaci. Uredaj za mjerenje snage na uticnici mi pokazuje max 680w. Da li je to sigurno za napajanje? Ne zelim da mi crkne nakon par dana

da bi bio siguran trebas 850w psu za max 700w teret. imas kvalitetno napajanje, ali 2x280x nije za njega. uvjek budi barem 100w ispod limita na +12v.
npr. na jednom rigu imam corsair tx850, sa single railom, i max 840w na +12v, ali sve iznad 750 w je ludost, glupost koju ces kad tad platiti.
mozda ne krepa ni par mjeseci, ali kad tad hoce.
ili neka kupi seasonic i ako je napajanje 850 W vozi bez problema 820-850W par godina a ako i ckne nije crklo tebi nego uvozniku.
Uglavnom moji seasonici 850W voze na 800-850W bez problema(kad su 90-100% opterečeni tada im je iskorištenje 90% kad im je opterečenje recimo 50% tada im iskorištenje drastično pada)
Neno
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32


View Profile
March 06, 2014, 10:16:22 PM
 #1470

Smanji joj malo core engine i memory clock , moja prepostavka da se kartica crasha radi undervolta ako si ostavija iste postavke (igraj se s corom dok ne neajdes zlatnu sredinu)

U bat postavkama sam smanjio 1080 na 1040 i  1500 na 1200 i opet javlja da GPU0: idle form more than 60 seconds, declaring SICK!  onda stane raditi cgminer i nemogu ga na x izgasiti i cijeli komp je usporen odnosno cgminer.exe zaglavi u procesu i nece da se izgasi.

Sta napraviti nemampojma,googlam al nenalazim rijesenje  Huh
Vrati orginal bios, probaj furmark, uplati misu da ne prolazi burn in test vrati u dućan na reklamaciju zamjeni za Nintendo i blue tooth slušalice i gg.

Sapphire kartica sada radi single i sve za 5 ali kada stavim obe da rade jedna nece konkretno na GPU0: je Sapphire i ona nece da se zavrti u cgimneru.Znaci svaka kratica kada radi samostalno sve je za 5 i sa smanjenom voltazom za MSI na 1050 povecao se Khs sa oko  630 na preko 750.Mislim da je mozda do cgminera a koristim 372 verziju.

rekao bih napajanje . posudi corsair / seasonic single rail 850w ili jace i probaj stavit, ili mozes staviti i  I=11 ako koristis g 2 (trebao bi) , ili cak nizi, da spustis hash na cca 500 po kartici, ako radi tako, onda si isto potvrdio da je napajanje preslabo.

Da definiramo misterij:

Kada sam vratio na MSI grafi  defaultne vrijednosti 1200 V obe su skupa proradile iako je Sapphire i dalje udervoltana na 1131 V  a sta je najinteresatnije kada je MSI udervoltana na 1050V i kada radi samostalno radi za 5 i daje max hash rate od oko 750 ? Shocked

Nakon sta su obe spremne za rudarenje promjenio sam postavke neznam ni ja vise sta nisam mijenjao i dosao sam do magicne brojke od oko WU: 1036 s obzirom na napajanje koje ipak preslabo za ove dvije grafe u duetu.Na watmetru pise da je potrosnja oko 800W.Ostavio sam da radi pa ce movidejti ujutro da li je sta ostalo od komponenti na zivotu  Tongue  Na moju srecu imam jos jedno napajanje od 600W 80plus pa cemo sastavitti jos jedno racunalo i svaka ce grafa biti u svome kompu ili mozda da spojim dva napajanja za jedan komp a neznam da li je to izvedivo ikao sam citao da se moze ?

Poz.
ajareselde
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1414


✔ Need a manager !? https://goo.gl/S51oFc


View Profile
March 06, 2014, 10:27:18 PM
 #1471

kupi atx extender i 5 otpornika od 75 ohma i javi mi se, pa ti objasnim kako spojit drugo napajanje.
mozes probati samo spojit zelenu i crnu zicu pored nje, ako radi ok, ako ne onda kupi ovo sto sam ti rekao pa posalji pm, nekim napajanjima moras stavit teret na 3.3v da bi proradila ko drugo napajanje.
pozz

.BitDice.               ▄▄███▄▄
           ▄▄██▀▀ ▄ ▀▀██▄▄
      ▄▄█ ▀▀  ▄▄█████▄▄  ▀▀ █▄▄
  ▄▄██▀▀     ▀▀ █████ ▀▀     ▀▀██▄▄
██▀▀ ▄▄██▀      ▀███▀      ▀██▄▄ ▀▀██
██  ████▄▄       ███       ▄▄████  ██
██  █▀▀████▄▄  ▄█████▄  ▄▄████▀▀█  ██
██  ▀     ▀▀▀███████████▀▀▀     ▀  ██
             ███████████
██  ▄     ▄▄▄███████████▄▄▄     ▄  ██
██  █▄▄████▀▀  ▀█████▀  ▀▀████▄▄█  ██
██  ████▀▀       ███       ▀▀████  ██
██▄▄ ▀▀██▄      ▄███▄      ▄██▀▀ ▄▄██
  ▀▀██▄▄     ▄▄ █████ ▄▄     ▄▄██▀▀
      ▀▀█ ▄▄  ▀▀█████▀▀  ▄▄ █▀▀
           ▀▀██▄▄ ▀ ▄▄██▀▀
               ▀▀███▀▀
        ▄▄███████▄▄
     ▄███████████████▄
    ████▀▀       ▀▀████
   ████▀           ▀████
   ████             ████
   ████ ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ████
▄█████████████████████████▄
██████████▀▀▀▀▀▀▀██████████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████▄                 ▄████
████████▄▄▄     ▄▄▄████████
  ▀▀▀█████████████████▀▀▀
        ▀▀▀█████▀▀▀
▄▄████████████████████████████████▄▄
██████████████████████████████████████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                     ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
█████                   ▄█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▄
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
██████████████████▀▀███ ██          ██
 ████████████████▄  ▄██ ██          ██
   ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ██          ██
             ██████████ ██          ██
           ▄███████████ ██████▀▀██████
          █████████████  ▀████▄▄████▀
[/]
dmeter
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616



View Profile
March 06, 2014, 11:00:58 PM
 #1472

kupi atx extender i 5 otpornika od 75 ohma i javi mi se, pa ti objasnim kako spojit drugo napajanje.
mozes probati samo spojit zelenu i crnu zicu pored nje, ako radi ok, ako ne onda kupi ovo sto sam ti rekao pa posalji pm, nekim napajanjima moras stavit teret na 3.3v da bi proradila ko drugo napajanje.
pozz
a koji kurac če mu   atx extender i 5 otpornika od 75 ohma
alo pričamo o mining stroju koji se upali i nakon godine dana ugasi

ATX napajanje se pali tako se spoji zelena žica i crna žica završena prića.isto to radi i matična ploća
evo ovdje imaš sliku koje žice spojit da ne pričam bezveze http://www.dslreports.com/faq/9208
dmeter
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616



View Profile
March 06, 2014, 11:16:16 PM
 #1473

Da definiramo misterij:

Kada sam vratio na MSI grafi  defaultne vrijednosti 1200 V obe su skupa proradile iako je Sapphire i dalje udervoltana na 1131 V  a sta je najinteresatnije kada je MSI udervoltana na 1050V i kada radi samostalno radi za 5 i daje max hash rate od oko 750 ? Shocked

Nakon sta su obe spremne za rudarenje promjenio sam postavke neznam ni ja vise sta nisam mijenjao i dosao sam do magicne brojke od oko WU: 1036 s obzirom na napajanje koje ipak preslabo za ove dvije grafe u duetu.Na watmetru pise da je potrosnja oko 800W.Ostavio sam da radi pa ce movidejti ujutro da li je sta ostalo od komponenti na zivotu  Tongue  Na moju srecu imam jos jedno napajanje od 600W 80plus pa cemo sastavitti jos jedno racunalo i svaka ce grafa biti u svome kompu ili mozda da spojim dva napajanja za jedan komp a neznam da li je to izvedivo ikao sam citao da se moze ?
nije to nikakav misterij.Preslabo ti je napajanje.Uglavnom imaš VRM koji ne trpi pad napona(VRM regulator napona-to ti je u biti step-down regulator napona najskuplji dio svake grafičke kartice kod tebe kako vidiš ono veliko napajanje od PC ovo je minijaturno od mislim kod tebe 300W astronomskih 160 A)

Kad ti se uključe obadvije kartice padne ti napon na 12 railu koji opskrbljuje PCI-e kartice vjerovatno na 10-11 to možeš otprilike očitati u gpu-z programu.
tvoj VRM  jednostavno je programiran kad ulazni napon je toliki i toliki ugasi karticu završena prića.
Spoji to drugo napajanje

ajareselde
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1414


✔ Need a manager !? https://goo.gl/S51oFc


View Profile
March 07, 2014, 01:30:31 AM
 #1474

kupi atx extender i 5 otpornika od 75 ohma i javi mi se, pa ti objasnim kako spojit drugo napajanje.
mozes probati samo spojit zelenu i crnu zicu pored nje, ako radi ok, ako ne onda kupi ovo sto sam ti rekao pa posalji pm, nekim napajanjima moras stavit teret na 3.3v da bi proradila ko drugo napajanje.
pozz
a koji kurac če mu   atx extender i 5 otpornika od 75 ohma
alo pričamo o mining stroju koji se upali i nakon godine dana ugasi

ATX napajanje se pali tako se spoji zelena žica i crna žica završena prića.isto to radi i matična ploća
evo ovdje imaš sliku koje žice spojit da ne pričam bezveze http://www.dslreports.com/faq/9208


za tvoju informaciju imas napajanja koja nece da se upale samo spajanjem zelene i crne, osobno imam 2 takva.
sa ovim teretom na 3.3 v rade, pa ti meni reci tko je tu lud. Zato fino kazem covjeku da proba samo spojit, a ako nesljaka da ide sa teretom, kojeg je najurednije napravit sa extenderom (da ne prtlja drito po konektoru od napajanja), al dobro ti si pametniji ocito

.BitDice.               ▄▄███▄▄
           ▄▄██▀▀ ▄ ▀▀██▄▄
      ▄▄█ ▀▀  ▄▄█████▄▄  ▀▀ █▄▄
  ▄▄██▀▀     ▀▀ █████ ▀▀     ▀▀██▄▄
██▀▀ ▄▄██▀      ▀███▀      ▀██▄▄ ▀▀██
██  ████▄▄       ███       ▄▄████  ██
██  █▀▀████▄▄  ▄█████▄  ▄▄████▀▀█  ██
██  ▀     ▀▀▀███████████▀▀▀     ▀  ██
             ███████████
██  ▄     ▄▄▄███████████▄▄▄     ▄  ██
██  █▄▄████▀▀  ▀█████▀  ▀▀████▄▄█  ██
██  ████▀▀       ███       ▀▀████  ██
██▄▄ ▀▀██▄      ▄███▄      ▄██▀▀ ▄▄██
  ▀▀██▄▄     ▄▄ █████ ▄▄     ▄▄██▀▀
      ▀▀█ ▄▄  ▀▀█████▀▀  ▄▄ █▀▀
           ▀▀██▄▄ ▀ ▄▄██▀▀
               ▀▀███▀▀
        ▄▄███████▄▄
     ▄███████████████▄
    ████▀▀       ▀▀████
   ████▀           ▀████
   ████             ████
   ████ ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ████
▄█████████████████████████▄
██████████▀▀▀▀▀▀▀██████████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████                   ████
████▄                 ▄████
████████▄▄▄     ▄▄▄████████
  ▀▀▀█████████████████▀▀▀
        ▀▀▀█████▀▀▀
▄▄████████████████████████████████▄▄
██████████████████████████████████████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                            █████
█████                     ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
█████                   ▄█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▄
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
█████                   ██          ██
██████████████████▀▀███ ██          ██
 ████████████████▄  ▄██ ██          ██
   ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ██          ██
             ██████████ ██          ██
           ▄███████████ ██████▀▀██████
          █████████████  ▀████▄▄████▀
[/]
geronimo77
Member
**
Offline Offline

Activity: 106


View Profile
March 07, 2014, 01:39:22 AM
 #1475

sad sam spojio prve dvije. Jedna je undervoltana druga jos nije jer nisu isti proizvodaci. Uredaj za mjerenje snage na uticnici mi pokazuje max 680w. Da li je to sigurno za napajanje? Ne zelim da mi crkne nakon par dana

da bi bio siguran trebas 850w psu za max 700w teret. imas kvalitetno napajanje, ali 2x280x nije za njega. uvjek budi barem 100w ispod limita na +12v.
npr. na jednom rigu imam corsair tx850, sa single railom, i max 840w na +12v, ali sve iznad 750 w je ludost, glupost koju ces kad tad platiti.
mozda ne krepa ni par mjeseci, ali kad tad hoce.
ili neka kupi seasonic i ako je napajanje 850 W vozi bez problema 820-850W par godina a ako i ckne nije crklo tebi nego uvozniku.
Uglavnom moji seasonici 850W voze na 800-850W bez problema(kad su 90-100% opterečeni tada im je iskorištenje 90% kad im je opterečenje recimo 50% tada im iskorištenje drastično pada)

sad sam skuzio da mi TRIXX uopce nije loadao profil od undervoltane kartice. Sada sam napravio undervolt obje i potrosnja je oko 580w sto je mnogo manje.

No sada sam naisao na slijedeci problem:
Kada je u rigu samo jedna kartica TRIXX se pokrene prilikom startupa i postavi vrijednosti clockova i voltaze na zadane vrijednosti u profilu. Kada dodam jos jednu karticu i napravim profil i za nju sve radi ok, ali kad se komp restarta TRIXX samo loada profil od prve kartice a druga se vrati na tvornicke postavke.

Probao sam izbaciti CCC.exe iz startupa ali izgleda da je problem u TRIXX-u. Trazio sam po netu i nasao dosta ljudi koji se zale da im se loada profil samo od prve kartice ali nitko nikakvo rjesenje ne nalazi. Probao sam instalirati i afterburner ali mi na njemu nije dostupno da mijenjam voltazu kartice.
Znaci problem je samo prilikom restarta. Mislio sam da bi bilo korisno imati sve automatizirano ukoliko nestane struje ili se nesto srusi da se rig sam restarta i pokrene cgminer i nastavi sa radom. Clockovi mi nisu problem buduci da su oni definirani u bat file-u cgminera...jedno voltaza.

LTC: LV3GpCnLJun6gpd51uqXFj3ZqFjE4F93mh
BTC: 1L6hAUGVaEz1PSma9uAGRXE71extpVtdCw
amacar
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546


View Profile
March 07, 2014, 06:49:53 AM
 #1476

sad sam spojio prve dvije. Jedna je undervoltana druga jos nije jer nisu isti proizvodaci. Uredaj za mjerenje snage na uticnici mi pokazuje max 680w. Da li je to sigurno za napajanje? Ne zelim da mi crkne nakon par dana

da bi bio siguran trebas 850w psu za max 700w teret. imas kvalitetno napajanje, ali 2x280x nije za njega. uvjek budi barem 100w ispod limita na +12v.
npr. na jednom rigu imam corsair tx850, sa single railom, i max 840w na +12v, ali sve iznad 750 w je ludost, glupost koju ces kad tad platiti.
mozda ne krepa ni par mjeseci, ali kad tad hoce.
ili neka kupi seasonic i ako je napajanje 850 W vozi bez problema 820-850W par godina a ako i ckne nije crklo tebi nego uvozniku.
Uglavnom moji seasonici 850W voze na 800-850W bez problema(kad su 90-100% opterečeni tada im je iskorištenje 90% kad im je opterečenje recimo 50% tada im iskorištenje drastično pada)

sad sam skuzio da mi TRIXX uopce nije loadao profil od undervoltane kartice. Sada sam napravio undervolt obje i potrosnja je oko 580w sto je mnogo manje.

No sada sam naisao na slijedeci problem:
Kada je u rigu samo jedna kartica TRIXX se pokrene prilikom startupa i postavi vrijednosti clockova i voltaze na zadane vrijednosti u profilu. Kada dodam jos jednu karticu i napravim profil i za nju sve radi ok, ali kad se komp restarta TRIXX samo loada profil od prve kartice a druga se vrati na tvornicke postavke.

Probao sam izbaciti CCC.exe iz startupa ali izgleda da je problem u TRIXX-u. Trazio sam po netu i nasao dosta ljudi koji se zale da im se loada profil samo od prve kartice ali nitko nikakvo rjesenje ne nalazi. Probao sam instalirati i afterburner ali mi na njemu nije dostupno da mijenjam voltazu kartice.
Znaci problem je samo prilikom restarta. Mislio sam da bi bilo korisno imati sve automatizirano ukoliko nestane struje ili se nesto srusi da se rig sam restarta i pokrene cgminer i nastavi sa radom. Clockovi mi nisu problem buduci da su oni definirani u bat file-u cgminera...jedno voltaza.

U afterburnerju moraš otvoriti settings i klikniti na unlock voltage control. Onda možeš menjati voltažo ako imaš odključano voltažo na kartici. I tudi u .bat fajlu možeš staviti gpu voltage (primer --gpu-vddc 1.206)(izpričavam se za loši hrvatski jezik, sam iz slovenije)
beks1
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 48


View Profile
March 07, 2014, 09:22:14 AM
 #1477

Moze li lC 600w da gura 2x R9 270

MYCoin-100% Free,Bittrex Exchange,Top 2 on Mintpal
madcoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150

browsing


View Profile
March 07, 2014, 10:06:55 AM
 #1478

Moze li lC 600w da gura 2x R9 270
moze
dmeter
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616



View Profile
March 07, 2014, 10:12:31 AM
 #1479

za tvoju informaciju imas napajanja koja nece da se upale samo spajanjem zelene i crne, osobno imam 2 takva.
sa ovim teretom na 3.3 v rade, pa ti meni reci tko je tu lud. Zato fino kazem covjeku da proba samo spojit, a ako nesljaka da ide sa teretom, kojeg je najurednije napravit sa extenderom (da ne prtlja drito po konektoru od napajanja), al dobro ti si pametniji ocito
a koje je to napajanje,to nije baš po ATX standardu.daj molim te kaži koje je marke to koje nije htjelo startat.
seljo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1077


Hodling.


View Profile
March 07, 2014, 11:08:08 AM
 #1480

Moze li lC 600w da gura 2x R9 270
moze
Koji od ova dva napajanja LC POWER Pro Line Series 600W ili LC POWER Office Series 600W?
Ma koga ja zajebajem... evo šta kaže interwebz o tome... AMD R9 270 Crossfire - On your average system the cards require you to have a 700 Watt power supply unit as minimum. A onda ode pogledaš najbolju verziju LC 600W napajanja http://uk.hardware.info/productinfo/142343/lc-power-pro-line-series-gaming-600w#tab:specifications i skužiš da ima po 20 A na dva 12V kanala i onda izračunaš da je to 240w po 12v kanalu i da si popušio...

Hodling since 2011.®
Pages: « 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 ... 207 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!