Salut tuturor! Va citesc cu mult interes de ceva timp, dar motivul pentru care acum m-am hotarat sa-mi fac un cont este legat de BTCXchange.
De vreo cateva zile vreau sa ma inscriu la ei dar, de fiecare data cand ajung la partea cu introducerea datelor personale, nu am curaj sa o fac.
Poate ma insel, dar mie mi se pare foarte periculos sa dau unui operator pe piata de bitcoin - piata care, prin natura, e plina de hackeri dibaci - datele mele complete, adica numele, CNP-ul, poza (din copia dupa CI), adresa de acasa, contul bancar, adresa portofelului si IP-ul! Mai lipseste ceva pentru un posibil atac (informatic sau chiar fizic)?!
A nu se intelege ca pun la indoiala onestitatea firmei (desi nicio firma nu poate garanta 100% pentru angajati), ci posibilitatea ca aceste date sa incapa, prin furt, pe maini necinstite - ceea ce ar expune utilizatorii la foarte multe riscuri.
Cel mai nelinistitor mi se pare sa-ti afle unii adresa si, pentru ca ai vandut sau cumparat 2-3 BTC, sa te trezesti ca vin niste "interlopi" peste tine sa caute mai multi. Desi nu-i ai (sau mai ales in cazul asta) se pot intampla multe...
Deci, nu sunt prea tentat sa dau datele astea.
Chiar nu se poate gasi nicio varianta mai discreta (anonima) de a incarca un cont, de exemplu prin PayPal sau prin carduri preplatite de tip Paysafe? Macar pentru tranzactii mici.
P.S. Nu vreau sa se inteleaga ca sunt, in vreun fel, impotriva BTCXchange! Din contra, salut aparitia unui exchange romanesc care pare profesionist si doresc mult succes echipei! Daca vreti, luati ce am spus drept o sugestie de imbunatatire a serviciilor.
Buna seara,
In primul rand vreau sa te asiguram ca luam foarte in serios siguranta datelor private ale clientilor nostri. De asemena si siguranta platformei.
Tehnic datele sunt pastrate mereu in siguranta:
* Conexiunea HTTP Secure cu serverele btcxchange.ro este in permanenta encriptata la standarde maxime, cu perfect forward secrecy.
* Datele private sunt stocate encriptat
* Accesul operatorilor este logat, acestia nu au capabilitatea inspectiei datelor private decat in timpul validarii contului.
* Accesul operatorilor server restrictionat.
* Operatorii nu au capabilitati de downloadat/vizualizat date in masa despre utilizatorii nostri, iar accesul lor se face doar pe baza cererii utilizatorului sau in timpul procesului de validare.
* Platforma noastra este monotorizata in permanenta pentru attackuri atat de unelte automate cat si de administratorii nostri de sistem.
* Platforma are un grade mare de securitate, majoritatea datelor fiind izolate iar accesul la ele severe restrictionat.
* Comunicatiile intre servere sunt encriptate in permanenta.
* Serverele sunt in locatie sigura.
* BTCXChange este inregistrat ca operator de date cu caracter personal la "AUTORITATEA NATIONALA DE SUPRAVEGHERE A PRELUARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL" din Romania sub numarul 30463
Tin sa precizez ca tranzactionarea pe perechea BTC/RON nu necesita un cont verificat. Dar orice retragere/depunere de RON prin intermediul bancar este necesara. Mai multe detalii aici
https://www.btcxchange.ro/dataprotectionPe viitor vom adauga un sistem de voucher prepaid pentru incarcari RON. Dar din punct de vedere a retragerilor/depunerilor bancare ele nu se pot face sau se vor putea face fara o identificare completa.
Va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si speram ca pe viitor sa ne ridicam in continuare la nivelul asteptarilor voastre.
Multumim,
Echipa Support BTCXchange.ro