Bitcoin Forum
December 11, 2016, 10:11:47 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 »  All
  Print  
Author Topic: poclbm using CPU 100% even though using GPU?  (Read 62901 times)
Wepp
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
June 05, 2011, 03:12:35 PM
 #101

Guys...
Just set the CPU affinity...

This question gets asked a lot. Here's how to alleviate it: http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=12292.0

BTC: 1HkwwvShZWQbW4NZ8qtUBesEQxJ46je2Wa
LTC: LffG9SF9fAxA1MaSUjD2hWaGd8xuTz8H9y
1481451107
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481451107

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481451107
Reply with quote  #2

1481451107
Report to moderator
1481451107
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481451107

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481451107
Reply with quote  #2

1481451107
Report to moderator
1481451107
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481451107

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481451107
Reply with quote  #2

1481451107
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481451107
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481451107

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481451107
Reply with quote  #2

1481451107
Report to moderator
1481451107
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481451107

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481451107
Reply with quote  #2

1481451107
Report to moderator
kiwiasian
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


View Profile
June 05, 2011, 03:22:53 PM
 #102

Guys...
Just set the CPU affinity...

This question gets asked a lot. Here's how to alleviate it: http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=12292.0


Yes, that's what I was saying. I know how to do it...

Tradehill referral link, save 10% | http://www.tradehill.com/?r=TH-R12328
www.payb.tc/kiwiasian | 1LHNW1JGMBo2e7rKiiFz7KJPKE57bqCdEC
ThuggyWuggy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
June 07, 2011, 06:26:37 AM
 #103

I got mine to work after having this problem...maybe this will work for you guys as well. Start computer with main graphics card plugged in AND secondary graphics card plugged in. Launch miner with device set to 0, then unplug primary graphics card from monitor, switch to secondary graphics card, then run again with device set to 0. For me, it starts out with one of them using 25% CPU then it drops back down to 0% after I launch the second miner... I have no idea why this works, but this is how I fixed the problem.
warsmith
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27


View Profile
June 09, 2011, 10:45:22 AM
 #104

I am running a W7 rig with 6950x2 and I'm getting the same problem. Either it's GUIMiner's poclbm sucking 100% of CPU (divided equally between all instances) or a single instance of Java.exe for 100% CPU when using DiabloMiner.

Currently, I am using DiabloMiner, because there's only one process (java.exe) for me to set the affinity to a single core, instead of multiple instances of GUIMiner's, and I guess that's the only viable solution for now - trading off 25% for saving 75% on a quad-core CPU. :/
allinvain
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002



View Profile
June 09, 2011, 12:36:53 PM
 #105

It's the OpenCL drivers! Smiley NOT any miner application..

Please all e-mail AMD to fix it Smiley

tonto
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 680


BubblesBit.com


View Profile WWW
June 18, 2011, 06:04:19 PM
 #106

hey just adding that I'm also experiencing full CPU usage.  I'm using guiminer with CPU affinity *off*.  I have my aggression right now set at 9.  My poor fans are going full bore Smiley
 
Win7 64bit.  2 HD5770s.
 
Anxiously awaiting someone to figure out something Smiley

.
.......
.......
.......
.......
.......
.......
..........
.....
.....
.....
.....
.....
.
allinvain
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002



View Profile
June 19, 2011, 05:28:52 AM
 #107

Easy way to alleviate the problem, not solve it. Set an affinity for each instance of poclbm.exe you find in task manager.


allinvain
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002



View Profile
June 24, 2011, 08:07:43 AM
 #108

Easy way to alleviate the problem, not solve it. Set an affinity for each instance of poclbm.exe you find in task manager.

Or build your mining machines with single core 15W tdp processors.  Wink

Or get AMD to fix this issue lol

pennytrader
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 253


View Profile
June 24, 2011, 08:46:54 AM
 #109

seems always related to 2+ video cards?

please donate to 1P3m2resGCP2o2sFX324DP1mfqHgGPA8BL
Xenomorph
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32



View Profile
June 24, 2011, 06:00:53 PM
 #110

It's the OpenCL drivers! Smiley NOT any miner application..

Please all e-mail AMD to fix it Smiley

This happens on NVidia cards as well (GeForce GT 330M). I don't think AMD is the cause.
magg0t
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
July 14, 2011, 09:43:24 AM
 #111

Hardware:
Via C7 1800Mhz http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/content.php?S_ID=470
2GB RAM
ATI 4650 / 5850

Software:
Debian Squeeze ( ATI 10.9)
m0mchil's miner
SDK 2.2

I startet building this miner yesterday with the 4650. Didn't notice the high CPU-load until I hit htop, but the machine was still easily operated.

Then I borrowed a 5850 from a friend. CPU-load is still 100%, but now the commandline is getting a little sluggish.

I wouldn't bother about it, because this machine is a dedicated miner, but I think it would save some energy to get the CPU-load down...
walidzohair
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 185


View Profile
July 14, 2011, 12:26:30 PM
 #112

I tested with dual 6970 and 6950 and both use full CPU .. AMD x250. so I downgraded teh processor poer to 800 mhz instead of 3200mhz. not using affinity as it sometimes hangs.


I guess it is related to AMD. And using ufasoft to mine using the CPU is yet not a good solution.


I am getting around 400 Mh/s from 6970, 350 mh/s from new 6950 with single fan . and 320 mh/s from old 6950 with dual fan.


not much of a problem here with low power prices but yet annoying!
iopq
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644


View Profile
July 15, 2011, 10:47:25 AM
 #113

It's the OpenCL drivers! Smiley NOT any miner application..

Please all e-mail AMD to fix it Smiley
but what about the people who have nvidia who have this issue?

Bitcoin_Silver_Supply
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 259



View Profile
July 16, 2011, 07:44:55 PM
 #114

Guys...
Just set the CPU affinity...

That is a bandaid but not a fix. For a two core CPU having one running 100% 24/7 is quite a load on both power and resources.

The only solution at the moment seems to be switching to Linux, but that is either undesirable or impossible for many without dedicated rigs.
GenTarkin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


View Profile
July 22, 2011, 06:49:46 PM
 #115

I have this issue as well =( its very annoying. I have tried all sorts of different miners w/ my new 6950 and it still has the one core usage on my single card!

I have tried the preview 11.7 drivers which are said to fix this issue. Is it possible to individually try different OpenCL packages w/ different driver versions till find one that does not have this issue? E.G. use the 10.x drivers OpenCL (which is said to work correctly) w/ newer drivers?

GenTarkin's MOD Kncminer Titan custom firmware! v1.0.4! <--- CLICK HERE
Donations: bitcoin- 1Px71mWNQNKW19xuARqrmnbcem1dXqJ3At || litecoin- LYXrLis3ik6TRn8tdvzAyJ264DRvwYVeEw
TurboK
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 137



View Profile
July 27, 2011, 08:41:05 PM
 #116

On my end, I never had this problem, until I upgraded to Catalyst 11.7. Now I have one core maxed out nonstop in Guiminer - using any kernel, poclbm, phatk, phoenix, anything. Aside from the power drain, it also hits the performance (so it's not just burning idle threads, but it's stuck in an infinite loop).

12zJNWtM2HknS2EPLkT9QPSuSq1576aKx7

Tradehill viral bullshit code: TH-R114411
Bitcoin_Silver_Supply
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 259



View Profile
July 27, 2011, 10:04:59 PM
 #117

It's a bitch alright. It would be nice if switching to Linux full time wasn't the only solution.
Bitcoin_Silver_Supply
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 259



View Profile
July 27, 2011, 10:12:42 PM
 #118

Not a bad idea. If we all threw a quarter/half BTC in that could probably amount to a nice sum.
n4l3hp
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 173


View Profile
July 28, 2011, 07:41:22 AM
 #119



Windows XP 64-bit / 11.6 and 2.5 / -f 10

Motherboard is a Gigabyte 890GPA-UD3H and I use the IGP as the primary display so I can game or watch videos without problems. Tried -f0 with both cards but the IGP seems to be affected, mouse lags and jumps sometimes when moving the pointer across the screen.

I haven't encountered this 100% cpu utilization problem you guys are talking about even with 11.2 and 11.4 and previous versions of poclbm.
Transisto
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624



View Profile WWW
July 28, 2011, 01:50:44 PM
 #120

You got XP!,,, ohhh let me try.
Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!