adamvp
|
|
June 30, 2019, 04:57:09 PM |
|
UWAGA! Coś potencjalnie bardzo ważnego się właśnie wydarzyło przed paroma minutami: Ktoś claimował 2/3wszystkich shortów na Bitfinex: 20k btc shortów ubyło - nie wydaje mi się, że mieliśmy taką sytuację kiedykolwiek wcześniej w histori.. Do tego jutro rozliczenie kontraktów CME, więc najprawdopodobniej: "oj się będzie działo"(!)
|
I am looking for signature campaign pm me
|
|
|
wwzsocki (OP)
Legendary
Activity: 2912
Merit: 1731
EMONEYMAX.NET - BEST SHILL TEAMS AND CHATTERS!!!
|
|
June 30, 2019, 09:59:50 PM |
|
UWAGA!...Ktoś claimował 2/3wszystkich shortów na Bitfinex..."oj się będzie działo"(!)
Jaku ważasz co dokadnie się stanie? jaki to będzie miało wpływ na cenę BTC?
|
EMONEYMAX.NET - BEST SHILL TEAMS AND CHATTERS!!! | FULL PROOF OF WORK IN REAL TIME (all links, screens are shared in special Telegram group) | GUARANTEED VISIBILTY OF OUR COMMENTS | NO SHADOWBANNS ON X! (or any other Social media) | DELETED IN FIRST 24h CONTENT IS REPOSTED AGAIN! (with full delivery rapports) | ONLY REAL PEOPLE - NO BOTS (delivery of bot traffic only on request) | WORKED WITH MORE THEN 400 CLIENTS!
|
|
|
Linkkoin
Member
Activity: 476
Merit: 88
Online Cryptocurrency Exchange
|
|
July 01, 2019, 11:35:31 AM |
|
https://twitter.com/whale_alert - nie wiemy, czy śledzicie może to konto, ale sporo dużych transakcji na BTC widać w ostatnich 24h, w dodatku takich całkiem sporych (o wartości powyżej 50 mln USD).
|
Online cryptocurrency exchange - https://linkkoin.com Buy BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, XMR, REP, ETC, ZEC with credit/debit card
|
|
|
wwzsocki (OP)
Legendary
|
|
July 01, 2019, 11:50:14 AM Last edit: July 01, 2019, 12:06:32 PM by wwzsocki Merited by Rath_ (1), Linkkoin (1) |
|
https://twitter.com/whale_alert - nie wiemy, czy śledzicie może to konto, ale sporo dużych transakcji na BTC widać w ostatnich 24h, w dodatku takich całkiem sporych (o wartości powyżej 50 mln USD). Jasne, że śledzę, to konto na Twitterze i to już od dawna. Używam jeszcze jednego https://twitter.com/BtcBlockBot i te dwa daja dokładny wgląd we wszystkie duże transakcje BTC i nie tylko. Jak dotąd byłem, raczej dość pewny co do ruchów ceny BTC i z dużą dokładnością potrafiłem przewidzieć co się stanie. Jeżeli chodzi o aktualna sytuację, a co najważniejsze, co bedzie dalej, to powiem, że nie mam za bardzo pojęcia. Tylko w ostatniej godzine jakieś niesamowite ilości zostały przelane na i wycofane z giełd. Jeżeli chodzi o AT wychodzi na to, że mamy piękną formację flagi i jeżeli będzie wybicie dołem, no to będziemy testować 9000$ lub nawet niższe pułapy 8000$. Jeżeli będzie wybicie górą z flagi, to jest duża szansa na kolejny ruch do góry ale czy do nowego ATH, tego nie wiem. Wskażniki wariują, jedne pokazują kup inne sprzedaj, wolumen spada, chociaz i tak jest rekordowy. Dodając do tego brak szortów na Bitfinexie, powinniśmy się spodziewać kolejnych zielonych świec i wyższej ceny ale ja jakoś nie jestem przekonany (po raz pierwszy), za słabo to wygląda. A co Ty na to @Linkkoin? Jakie są Twoje dokładne predykcje?
|
EMONEYMAX.NET - BEST SHILL TEAMS AND CHATTERS!!! | FULL PROOF OF WORK IN REAL TIME (all links, screens are shared in special Telegram group) | GUARANTEED VISIBILTY OF OUR COMMENTS | NO SHADOWBANNS ON X! (or any other Social media) | DELETED IN FIRST 24h CONTENT IS REPOSTED AGAIN! (with full delivery rapports) | ONLY REAL PEOPLE - NO BOTS (delivery of bot traffic only on request) | WORKED WITH MORE THEN 400 CLIENTS!
|
|
|
Linkkoin
Member
|
|
July 01, 2019, 12:31:38 PM |
|
Tutaj zdania wśród pracowników naszego kantoru są podzielone. W każdym razie w tym roku będziemy obserwować dużo wahnięć ceny, więc zmiany dzienne wartości BTC po $2000 już chyba nie będą nikogo dziwić. Ja osobiście uważam, że krótkotrwały dołek do ok $8800-9100 jest możliwy, ale wtedy szykujmy się, że w ciągu kilku dni będzie pompa nawet w okolice $14000-15000.
|
Online cryptocurrency exchange - https://linkkoin.com Buy BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, XMR, REP, ETC, ZEC with credit/debit card
|
|
|
adamvp
|
|
July 01, 2019, 01:03:03 PM |
|
UWAGA!...Ktoś claimował 2/3wszystkich shortów na Bitfinex..."oj się będzie działo"(!)
Jaku ważasz co dokadnie się stanie? jaki to będzie miało wpływ na cenę BTC? Nie mam pojęcia, poza tym, że może mieć to duże znaczenie - odpadło tez potencjalne paliwo do short-squeeze, więc wynikających z tego wzrostów nie będzie.. Aha wiem co się stanie najprawdopodobniej znowu strace cały kapitał na tradingu i tyle to wszystko warte ...
|
|
|
|
wwzsocki (OP)
Legendary
|
|
July 01, 2019, 03:30:18 PM Last edit: July 01, 2019, 08:14:36 PM by wwzsocki |
|
...najprawdopodobniej znowu strace cały kapitał na tradingu i tyle to wszystko warte ...
Uwielbiam ten Twój pesymistyczny optymizm Adam . Ja wyszedłem wczoraj z trejdów na wzrosty i postwiłem na spadki z dźwignią. Teraz z przyjemnością (nie do końca) oglądam jak spada cena BTC. Oczywiście na Binance można się zalogować ale jak chcesz postawić trejda, to wyskakuje błąd 404 lub 504. Złodzieje i więcej nic nie dodam. Sprawa się wyjaśniła i BTC spada jak kamień w przepaść. Miejmy nadzieję, że @Linkkoin ma rację i po tych spadkach będą potężne wzrosty.
|
|
|
|
Linkkoin
Member
|
|
July 01, 2019, 03:46:33 PM |
|
...najprawdopodobniej znowu strace cały kapitał na tradingu i tyle to wszystko warte ...
Oczywiście na Binance można się zalogować ale jak chcesz postawić trejda, to wyskakuje błąd 404 lub 504. Złodzieje i więcej nic nie dodam. Sprawa się wyjaśniłą i BTC spada jak kamień w przepaść. Miejmy nadzieję, że @Linkkoin ma rację i po tych spadkach będą potężne wzrosty. Konkurencja spod B. nie po raz pierwszy wyskakuje z czymś takim. Nauczyli się od zachowania banków, gdy Szwajcaria ogłosiła brak sztywnego powiązania CHF z EUR. I kto pamięta szczyt w 2017 wie, że to nie pierwszy raz się zdarza u nich.
|
|
|
|
adamvp
|
|
July 01, 2019, 09:45:44 PM |
|
Uwielbiam ten Twój pesymistyczny optymizm Adam . Ja wyszedłem wczoraj z trejdów na wzrosty i postwiłem na spadki z dźwignią. Teraz z przyjemnością (nie do końca) oglądam jak spada cena BTC. Oczywiście na Binance można się zalogować ale jak chcesz postawić trejda, to wyskakuje błąd 404 lub 504. Złodzieje i więcej nic nie dodam. Sprawa się wyjaśniła i BTC spada jak kamień w przepaść. Miejmy nadzieję, że @Linkkoin ma rację i po tych spadkach będą potężne wzrosty. Niestety - nic się nie wyjaśniło.. po takich wzrostach 1000usd to teoretycznie wydaje się dużo, ale... to zaledwie ok. 10% - a jeszcze parę miesięcy temu takie spadki zdarzały sie po kilka dni pod rzad; u mnie niestety pękła ostatnia deska ratunku - nie sprawdził się ani scenariusz A, ani B, ani C.. a to oznacza jedno - hazard.. i w sumie to, że w bukmacherce miałem chyba lepsze wyniki niż w daytradingu o czymś świadczy
|
|
|
|
wwzsocki (OP)
Legendary
|
|
July 02, 2019, 05:24:08 AM Last edit: July 02, 2019, 10:23:55 AM by wwzsocki |
|
...nie sprawdził się ani scenariusz A, ani B, ani C.. a to oznacza jedno - hazard.. i w sumie to, że w bukmacherce miałem chyba lepsze wyniki niż w daytradingu o czymś świadczy
Myślę, że ten GIF, który widziałem wcześniej na forum posłuży za najlepszy komentarz. https://bitcointalk.org/index.php?topic=3839038.msg51642090#msg51642090
|
|
|
|
wwzsocki (OP)
Legendary
|
|
July 02, 2019, 07:21:34 PM |
|
Wychodzi na to że cena BTC żądzi się swoimi prawami i byki znpowu w akcji. Może to byz wielki bull trap ale ja i tak kupuje, najwyżej sprzedam jak się trend odwróci. Jak na razie wygląda bardzo silnie. Wystrczy tylko spojrzeć na wykres czterogodzinny i te piękne mocne zielone świeczki.
|
|
|
|
adamvp
|
|
July 03, 2019, 07:57:39 AM |
|
No cóż, trzeba bylo dzialac zgodnie z pierwotnymi zalozeniami - około 30% korekty (do rejonow 9500) i tam sie ustawić i cierpliwie czekać -globalnie nie ma powodów żeby BTC nie kosztowało 20k USD/sztukę (oczywiście moga sie pojawic zanim BTC osiągnie taka cenę, ale poki co ich nie ma).. Inna sprawa, ze spadlo tylko w okolice 9550-9600 a tutaj miałbym moze 10%zleceń...
|
|
|
|
wwzsocki (OP)
Legendary
|
|
July 03, 2019, 03:32:16 PM |
|
Wygląda na to że BTC robi nam psikusa i zachowuje się zupełnie nieprzewidywalnie. Szczerze mówiąc każdy wykres wygłada inaczej. Dzienny i tygodniowy wyglądają tak jakby miały być wzrosty, a inne tak jakby mialy być spadki. Różne wskażniki pokazują co innego. Co z tego wynika? Chyba tylko to, że nikt nie wie, co będzie dalej ale napewno coś spektakularnego tak więc, jeżeli jesteś w grze, to zapnij pasy i przygotuj się na huśtawkę nerwów.
|
|
|
|
wwzsocki (OP)
Legendary
|
|
July 04, 2019, 08:40:51 AM |
|
Dzienny wykres dla ceny BTC wygląda bardzo byczo i chyba niedługo wyrównamy niedawne ATH. Oczywiście mam taką, cichą nadzieję ale raczej wszyscy widzimy, że BTC trzyma się mocno i pomimo 30% flash crashy, cały czas spokojnie pnie się do góry i odrabia straty. Pewnie dzisiaj znowu opadnie do połowy wczoraszej ceny i później odbije, żeby zakończyć dzień na zielono. Powoli właśnie taki schemat zaczyna się powtarzać. Myślę, że to już jest sprawdzony sposób na panic sell i żeby taniej wyrwać, te Bitcoiny od słabych rąk.
|
|
|
|
adamvp
|
|
July 04, 2019, 06:15:10 PM |
|
Wygląda na to że BTC robi nam psikusa i zachowuje się zupełnie nieprzewidywalnie.
~~"snip"~~
Z tym się nie zgodzę, przypomnij sobie moje pytanie o przebieg korekt w poprzednich bańkach - ostatni spadek o ~30% od szczytu to dokładnie tyle ile wynosiły korekty na poprzedniej bańce.Więc ten 30% spadek był jak najbardziej przewidywalny - co oczywiście nie oznacza, że szybko wrócimy w rejony 13k USD (aczkolwiek np. też zachowanie altów może wskazywać, że "coś się grubszego szykuje"...
|
|
|
|
wwzsocki (OP)
Legendary
|
|
July 06, 2019, 07:07:34 AM |
|
Wygląda na to, że byki nie są jeszcze wystarczająco silne, by przełamać linię trendu/oporu. Niedawno podjęto próbę, ale cena ponownie tylko dotknęła linii trendu. Wykres 4-godzinny wygląda dobrze i wciąż myślę, że wkrótce wrócimy do AYH na 14.000 $. Wszystko, czego potrzebujemy, to większa ilość wolumenu i kupowania. Po 15.000 $ nie będzie już rabatu na BTC i wszyscy będą marzyć o poziomach 9K. Właśnie przeczytałem, że 100 milionów Thether zostało wydrukowanych ponownie i istnieje duża korelacja między tym faktem a skokami cen BTC. Za każdym razem, gdy drukowany jest USDT, widzimy ogromne ruchy cen BTC. Z tym się nie zgodzę, przypomnij sobie moje pytanie o przebieg korekt w poprzednich bańkach - ostatni spadek o ~30% od szczytu to dokładnie tyle ile wynosiły korekty na poprzedniej bańce.Więc ten 30% spadek był jak najbardziej przewidywalny...
Zgadzam się z Tobą i ten spadeko 30%, był do przewidzenia. Nawet i bardzo mocno sygnalizowany przez wszystkie wskaźniki. Chodziło mi o zachowanie ceny BTC, dokładnie w tym ostatnim dniu (piszemu tu regularnie), bo wskażniki i wykresy, na różnych interwałach czasowych, pokazywały zupełnie sprzeczne informacje. Dzienny wyglądał mocno, ale MACD już nie, później cztero godzinny wyglądał słabo, ale RSI akurat tam było najmocniejsze, gdzie wszędzie na innych wskazywało na spadki. Pomimo wszystko BTC najpierw spadło, a za chwilę wróciło do swoich poziomów co mnie zaskoczyło, bo myślałem, że albo będzie rosnąć, albo spadać, a nie kręcić się w tą i spowrotem. Kolejna lekcja odrobiona i kolejne bardzo cenne wiadomości zostały przyswojone, a to też jest bardzo ważne i ma swoja wartość.
|
|
|
|
adamvp
|
|
July 06, 2019, 09:31:13 PM |
|
No cóż, jednak nie zawsze widać wszystkie wyznaczniki mogą wskazywać ten sam kierunek - wydaje mi się, że wręcz częściej mamy do czynienia z dywergencją niż koincydencją.. Mnie w sumie cieszyłoby gdybyśmy teraz mieli do czynienia z konsolidacją, aczkolwiek perspektywa ponownego testowania 10k martwi - wiadomo, każde kolejne dotknięcie zwiększa ryzyko trwałego przebicia. Bitmex funding rate daje nadzieje, że mamy do czynienia z konsolidacją - to tak, na szybko dałem radę spojrzeć: Co mówią inne parametry @wwzsocki ?
|
|
|
|
wwzsocki (OP)
Legendary
|
|
July 07, 2019, 01:04:42 AM |
|
...Co mówią inne parametry @wwzsocki ?
Tak jak pisałem wcześniej po kilku godzinnach walki byki nie dały rady sie przebić i znowu wskaźniki wskazują raczej na spadki. Nie ma innego wyjści jak tylko obseerwować i mieć nadzieję, że coś się zmieni .
|
|
|
|
malevolent
can into space
Legendary
Activity: 3472
Merit: 1724
|
|
July 07, 2019, 02:04:57 AM |
|
Na ile byście obstawiali kolejny dołek, jak spadnie poniżej dołka sprzed 5 dni? $9000 czy może $8000? Niżej?
|
Signature space available for rent.
|
|
|
Tytanowy Janusz
Legendary
Activity: 2156
Merit: 1622
|
|
July 07, 2019, 08:40:59 AM |
|
Na ile byście obstawiali kolejny dołek, jak spadnie poniżej dołka sprzed 5 dni? $9000 czy może $8000? Niżej? Według mnie, jeśli miałoby dalej rosnąć w tempie w jakim rosło, to powinno zatrzymać się przed 9000$. Chyba, że korekta rozłoży się na kilka miesięcy, to wtedy może sięgnąć nawet 7500$, ale wzrosty będą wtedy od początku budowały swoją dynamikę.
|
|
|
|
|