MICRO
Legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
CEO @ Stake.com and Primedice.com
|
|
April 01, 2015, 10:29:54 PM |
|
Pozz ekipi iz Srbije. Imam pitanje. Dali postoji kod vas kakva Legalna mjenjacnica za bitcoin? Imam potrebu slati frendu neku lovu i tako nesto a banke nas deru koda novce voze u kocijama iz Zagreba do Beograda.
Nema jos uvek trebalo bi da krene bitcoin365 uskoro . A do tada moze da proda samo likovima na kupujemprodajem koji uzimaju proviziju 6%
|
|
|
|
shavers
|
|
April 06, 2015, 01:47:11 PM |
|
Bitcoin365 su cini mi se naleteli na bezbroj zakonskih (ili bojim se i drugih prepreka) tako da ne verujem da su mnogo blize realizaciji nego sto su bili u septembru prosle godine. Iskreno vise bih nego ista voleo da vidim BTC ATM u svom gradu.
|
Aber wie willst du denn einmal sterben, Narziß, wenn du doch keine Mutter hast?
|
|
|
MICRO
Legendary
|
|
April 06, 2015, 04:15:56 PM |
|
Bitcoin365 su cini mi se naleteli na bezbroj zakonskih (ili bojim se i drugih prepreka) tako da ne verujem da su mnogo blize realizaciji nego sto su bili u septembru prosle godine. Iskreno vise bih nego ista voleo da vidim BTC ATM u svom gradu.
Da oni su postavili kao neki ATM u Appetite restoranu . E sad ne znam kakve limite ima i sta.
|
|
|
|
shavers
|
|
April 07, 2015, 06:14:56 PM |
|
Da oni su postavili kao neki ATM u Appetite restoranu . E sad ne znam kakve limite ima i sta. Koliko se secam da sam nedavno procitao da je taj ATM postavljen promotivno, da nikad nije bio u funkciji zapravo, nikad se ne setim da licno pitam Nikolu. Takodje jedan takav stoji u T.C. Stankom.
|
Aber wie willst du denn einmal sterben, Narziß, wenn du doch keine Mutter hast?
|
|
|
Aggressor66
|
|
April 12, 2015, 07:56:39 AM |
|
Hristos vaskrse, sretan praznik drugari
|
|
|
|
samaricanin
|
|
April 12, 2015, 09:00:02 AM |
|
Ваистину васкрсе
|
|
|
|
sbogovac
Legendary
Activity: 2744
Merit: 1193
I don't believe in denial.
|
|
April 12, 2015, 09:28:58 AM |
|
Вaистину вoскрeсе!
|
0x7442A5c37E513D335F53843cD20c00F77eAC7867
|
|
|
LeonardoFibonacci
Newbie
Activity: 23
Merit: 0
|
|
April 20, 2015, 12:12:29 AM |
|
Drustvo, koristi li ko od vas ovaj Ledger wallet? Kako se pokazao po pitanju sigurnosti? Nov sam, pa jos nisam odlucio kakav novcanik da napravim, jer ima dvesta hiljada opcija, a vecina ih je prekomplikovana, makar za mene kao pocetnika . . . Pozdrav svima.
|
|
|
|
samaricanin
|
|
April 20, 2015, 07:10:23 AM |
|
Koristim Multibit svaki dan već godinama i zadovoljan sam
|
|
|
|
mladen00
Legendary
Activity: 2124
Merit: 1013
K-ing®
|
|
April 20, 2015, 07:29:03 AM |
|
Koristim Multibit svaki dan već godinama i zadovoljan sam također
|
IOTA
|
|
|
LeonardoFibonacci
Newbie
|
|
April 20, 2015, 10:42:05 AM |
|
Prociotao sam gomile tekstova i tutorijala i samo mi se jedna stvar malo ne uklapa . . .
Recimo, ako napravim butabilni flash disk sa Linuxom i na njega stavim novcanik, sve to je zamisljeno bez internet konekcije. Ali, sta kada hocu da posaljem moje BTC nekome? Kako onda to funkcionise? U nekom trenutku cu svakako morati da se konektujem na net i posaljem ih . . .
:-/
|
|
|
|
sbogovac
Legendary
|
|
April 20, 2015, 11:22:41 AM |
|
Prociotao sam gomile tekstova i tutorijala i samo mi se jedna stvar malo ne uklapa . . .
Recimo, ako napravim butabilni flash disk sa Linuxom i na njega stavim novcanik, sve to je zamisljeno bez internet konekcije. Ali, sta kada hocu da posaljem moje BTC nekome? Kako onda to funkcionise? U nekom trenutku cu svakako morati da se konektujem na net i posaljem ih . . .
:-/
To bih trebao biti velik (ogromni) Flash disk i trebali bi biti veoma strpljivi: 1. prvi put kada se (na netu prikljucen) BTC novcanik otvori pocet ce ucitavati (sa neta i lokalno preradjivati) ceo Blockchain (+30GB) sto ce trajati nekoliko dana a mozda cak i koji tjedan. 2. svaki put kada se ponovo otvori (na netu prikljucen!) novcanik trebat ce ucitat (sa neta i lokalno preradit) ostali deo Blockchaina od prosloga puta (sto ce trajati znaci duze sto je davnije...).
|
|
|
|
LeonardoFibonacci
Newbie
|
|
April 20, 2015, 11:29:42 AM |
|
Ok. Stvari su opet postale gore od kvantne fizike . . . :O
Ne znam da li smo se razumeli, ali ideja je sledeca: 1. Napravim butabilni flash sa Linux-om. 2. Butujem Linux sa njega. 3. Generisem adrese u Linux okruzenju, bez internet konekcije. 4. Odstampam adrese eventualno na papir i bekapujem na jos koji medij. 5. Cuvam . . .
Kako posle placam sa toga i kako da izbegnem ove silne gigabajte sto ste mi naveli? To mi jos niko nije pomenuo, pa sam se malo izbezumio. Toliko stvari se ovde podrazumeva, a mi pocetnici nismo upuceni u vecinu . . . :-/
Pozdrav.
|
|
|
|
sbogovac
Legendary
|
|
April 20, 2015, 11:34:43 AM Last edit: April 20, 2015, 11:56:07 AM by sbogovac |
|
Ok. Stvari su opet postale gore od kvantne fizike . . . :O
Ne znam da li smo se razumeli, ali ideja je sledeca: 1. Napravim butabilni flash sa Linux-om. 2. Butujem Linux sa njega. 3. Generisem adrese u Linux okruzenju, bez internet konekcije. 4. Odstampam adrese eventualno na papir i bekapujem na jos koji medij. 5. Cuvam . . .
Kako posle placam sa toga i kako da izbegnem ove silne gigabajte sto ste mi naveli? To mi jos niko nije pomenuo, pa sam se malo izbezumio. Toliko stvari se ovde podrazumeva, a mi pocetnici nismo upuceni u vecinu . . . :-/
Pozdrav.
Dve opcije: 1. imati "lokalni" BTC novcanik, koji je ogroman (+30GB, i svakodnevno raste) i mora biti prikljucen na netu (barem od vremena na vremena ako nista drugo zbog sobstvene transakcije); ili, 2. Koristiti "light" novcanike sa neta (na primer: MultiBit ili Electrum), sto mozete usporediti sa Gmail ili Hotmail. To se znaci nalazi na netu i vi ga "samo" koristite kada se logirate (kao Gmail ili Hotmail a i postoju neki sa mobilne applikacije). Pitanje je tu koliko imate poverenja da vam neko drugi cuva vase BTC (na primer MtGox...).
|
|
|
|
LeonardoFibonacci
Newbie
|
|
April 20, 2015, 01:00:06 PM |
|
Aha, znaci mene su stalno upucivali na light novcanike . . . Znaci, koliko sam ja shvatio, moze se uraditi ovako:
1. Napravim butabilni flash sa Linux-om. 2. Butujem Linux sa njega. 3. Napravim novcanik pomocu Electrum-a, recimo . . . 4. Odstampam adrese eventualno na papir i bekapujem na jos koji medij. 5. Cuvam . . .
Onda, kada zelim da saljem, samo butujem ponovo, udjem u novcanik i posaljem?
|
|
|
|
MICRO
Legendary
|
|
April 20, 2015, 01:35:04 PM |
|
Aha, znaci mene su stalno upucivali na light novcanike . . . Znaci, koliko sam ja shvatio, moze se uraditi ovako:
1. Napravim butabilni flash sa Linux-om. 2. Butujem Linux sa njega. 3. Napravim novcanik pomocu Electrum-a, recimo . . . 4. Odstampam adrese eventualno na papir i bekapujem na jos koji medij. 5. Cuvam . . .
Onda, kada zelim da saljem, samo butujem ponovo, udjem u novcanik i posaljem?
Ja sam skinuo ovaj sajt za offline upotrebu. https://www.offlineaddress.com/I koristim njega za generisanje papirnih novcanika to odstampam i cuvam.
|
|
|
|
LeonardoFibonacci
Newbie
|
|
April 20, 2015, 02:03:16 PM |
|
Hvala ti druze. Reci mi samo, kako ga koristim offline? Samo snimim stranicu negde, pa posle otvaram? Drugo, kakva je razlika izmedju 1, 10, 100 i 1000 adresa?
|
|
|
|
MICRO
Legendary
|
|
April 20, 2015, 02:20:17 PM |
|
Hvala ti druze. Reci mi samo, kako ga koristim offline? Samo snimim stranicu negde, pa posle otvaram? Drugo, kakva je razlika izmedju 1, 10, 100 i 1000 adresa? Da downloadujes sajt i posle samo pokreces njegov index i sve radi lepo. PA 1 ti pravi jednu adresu a 10 pravi deset adresa . Ako ces da stampas ja pravim po jednu da bi mogao lepo da podesim velicinu i to za papir wallet imaju dobar dizan .
|
|
|
|
LeonardoFibonacci
Newbie
|
|
April 20, 2015, 02:56:49 PM |
|
Aha . . . Sad je jasnije . . . Znaci, bilo 1 ili 1000 adresa, sve su pojedinacne . . . Hvala!
|
|
|
|
Parazyd
|
|
April 21, 2015, 11:49:45 AM |
|
Aha . . . Sad je jasnije . . . Znaci, bilo 1 ili 1000 adresa, sve su pojedinacne . . . Hvala! Pogledaj i distro koja se zove Tails. Brine o tvojoj privatnosti i mozes si tamo stavit wallet poput Electruma.
|
|
|
|
|