писац: fillippone
Оригинална тема: #meritislife: how to be notified on a smartband of merits and mentions
#меритислифе
Не бисте сви читали овај чланак да се у суштини слажете са мном.
Па зашто панично освежавате страницу са заслугама и притискате везу „Прикажи нове одговоре на своју објаву“ када можете да будете обавештени путем хаптика и да се брзо вратите на форум.
У овом водичу ћу вам показати како да брзо и једноставно подесите прилагођена обавештења.
Дакле, план иде овако:
- 1. Купите паметну траку која може да прикаже много обавештења и јефтина је, брате
2. Региструјте се за Телеграм и претплатите се на обавештења о боту
3. Конфигуришите свој паметни појас да прима одговарајућа обавештења са вашег телефона.
Иди право Гасс!
1. Купите паметну траку која може да приказује обавештења Потребан нам је паметни појас за приказ долазних обавештења.
Фокусирани смо на форум, па желимо да буде поуздан, са дугим трајањем батерије (не желимо да пропустимо обавештења јер се пуни). Додатне функције су бонус.
Мој избор је био
Xiaomi MI band 4Комплетне спецификације можете проверити овде:
https://www.mi.com/global/mi-smart-band-4/specsWrist strap material | Thermoplastic polyurethane |
Adjustable wrist strap length | 155-216mm |
RAM | 512KB |
ROM | 16MB |
Sensors | 3-axis accelerometer + 3-axis gyroscope; PPG heart rate sensor; Capacitive proximity sensor |
Wireless connectivity | BT5.0 BLE |
Battery | LiPo, 135mAh |
Charging Type | 2Pin Pogo Pin |
Charging time | ≤ 2 hours |
Standby time | Up to 20 days |
Motor Type | Rotor |
Body material | Polycarbonate |
App | Mi Fit |
System requirements | Android 4.4, iOS 9.0 or above |
Features | Sport Functions: 6 workout modes: Treadmill, exercise, outdoor running,cycling, walking, pool swimming; Count steps, distance, and calories burned |
Health monitoring | Workout completion notifications, goal setting, sleep monitoring, heart rate monitoring, all-day heart rate checking, resting heart rate, heart rate chart, idle alerts |
Other features | Alarm, proximity sensor, pre-set watch face, customizable watch face, lock screen, timer, stopwatch, phone alarm and notifications, incoming calls, message notifications, calendar notifications, app notifications, weather forecast, Find my phone, phone unlock, event notification, Night mode, Do not disturb mode (works even without phone), music controls on band, Bluetooth broadcasting, battery level display, different ways to wear, OTA updates |
Мислим да је то прилично јефтин комад хардвера од око 30 УСД ~ 450 хиљада.
Можете га купити овде, али ево линка Ми Банд 7, подешавања су иста на
Токопедиа.
Када је имате, морате да инсталирате апликацију Ми Банд, сада се зове Зепп Лифе.
Ова апликација захтева пријаву путем друштвених медија или е-поште.
Ако сте забринути за своју приватност, препоручујем вам да креирате имејл на @протонмаил.
Да бисте омогућили обавештења апликација, поступите као што је приказано у наставку:
 | . |  | . |  | . |
––––––––––––––––––––––––––––-– |
Као што можете видети са горње слике, моја батерија је на 18% након што је последњи пут напуњена пре 20 дана. Прилично добро с обзиром да имам активан монитор срца и праћење спавања и неколико других обавештења које сам додао.
Ово ће омогућити паметном појасу да приказује обавештења са телефона.
сада само наставите на Нотифицатион Бот
2. Претплатите се на обавештења бота. Раније сам користио @Пигги Бот, али онда није успео и схватио сам колико је лако користити форуме.
Добре вести су као да имате слободу или добро здравље: једно од оних недовољно цењених добара до којих вам понекад није стало док га изненада не изгубите.
Што се тиче бота који ће се користити, постоје најмање две главне опције за избор:
Само у овој теми ћемо разговарати о једној ствари, момци, јер је и први бот мртав, Цри

3. Конфигуришите свој паметни појас да прима обавештења са свог мобилног телефонаНе знам ништа о вама, али ја сам на неколико Телеграм канала са хиљадама чланова.
Због тога ће примање обавештења са сваког канала постати неуредно, са сталним обавештењима и проузроковати брзо пражњење батерије.
Зато сам одлучио да подесим Телеграм да шаље обавештења само за овај канал.
Иди на
Подешавања=>Обавештења =>Телеграм
Укључи/искључи Дозволи обавештења: УКЉУЧЕНО
Следећа подешавања су опциона
Одаберите свој стил обавештења за свој уређај

Затим кликните до последњег реда
Telegram Notification Settings
да се одведе у мени за обавештења Телеграма.
Овде је релевантан део први, пошто су ботови класификовани као цхат ботови.
Требало би да онемогућите сва обавештења осим за ботове.
Све је овде
 | . |  | . |
All the other sections (Group/Channel) мора бити онемогућен
 | . |  | . |
Ако желите да спречите обавештења током сати спавања, можете омогућити функцију Не узнемиравај у иОС-у. Колико знам, на Андроиду, Ксиаоми такође има функцију која се зове ДНД

Више можете прочитати на
овдеСа обавештењима, ово подешавање је онемогућено између 23:00-7:00 када можете да спавате и концентришете се на форум без да вас обавештења ометају.
Резултати се могу видети овде:
Галеријадлакав
| Fillippone | VB1001 | TheBeardedBaby | Rosilito |
| Vod | TheBeardedBaby (MI5) | Fillippone (MI5) | Maus0728 |
| ChuckBuk | NeuroticFish | TryNinja | Mendace |
| cygan
| Porfirii
| Fillippone MI Band 8
|
Специфична упутства за ботове за главне ботове:
1.

Специфична упутства за Гиаммангиато Бот
Главна тема бота:
[TelegramBot] Посматрач заслуга и бот за обавештења о спомињањуКако се придружити Боту:
/start

- Претплатите се на Бот заслуга са својим УИД-ом
/uid $$yourBitcoinTalkID$$

- Претплатите се на спомињање Бота са својим НАДИМКОМ
/nick $$yourBitcoinTalkNICKNAME

Бот ради сваког минута. Сваки пут када сте поменути у објави, ваш пост се цитира или добијете заслугу, Телеграм обавештење ће се појавити у Телеграм ћаскању са Ботом.
Сада је последњи задатак да подесите Телеграм да правилно приказује само релевантна обавештења (наравно, само она која долазе од форумског бота).
2.

TryNinja Bot Specific Instructions
Главна тема бота:
[TELEGRAM]Још једно БитцоинТалк обавештење БОТ (заслуге, помињања, теме,+Придруживање Боту је веома лако, јер постоји веома згодан процес подешавања који вас води кроз цео процес.

Водићу вас корак по корак.
/start

Изаберите језик који желите да користите

Унесите свој надимак и потврдите га.
- Унесите свој БитоинТалк УИД

Унесите свој УИД и потврдите га.
Сада одредите које обавештење желите да активирате, постоје две одвојене опције за помињање и заслуге:
- Одобрите захтев за обавештење о спомињању:

- Одобри захтев за обавештење о меритуму:

- Све урађено! Можете поново позвати мени помоћу команде
[/list]
/menu

Као што сте приметили, постоји могућност прилагођавања језика интерфејса. Неколико језика је већ доступно, а још их је на путу. Контактирајте ТриНиња да бисте обезбедили преводе на свој језик. Индонежански је већ у тринињином боту.