Lijepo se vidi da se nakon uvođenja sigbana broj postova u Gambling sekciji smanjio za trećinu. Obzirom da se broj postova u threadovima koje posjećujem nije smanjio, očito je došlo do smanjenja low quality postova u drugim threadovima koje ne posjećujem jer su puni spama.
Da, pad je poprilican, ali ipak je do sada sig banano 205 clanova, od kojih je do sada cetvero na kraju ipak odbanano.
Primjetio sam jednu zanimljivu stvar, a to je da Stake nije primao nove clanove (ne vidim nikakve prijave na njihovom sig
threadu da zamjeni ove sig banane, kojih je bilo stvarno dosta (po postotku, vjerojatno najvise od svih kampanja). Ostale kampanje se naravno redovno pune zamjenskim clanovima, ali Stake iz nekog razloga ne, te mislim da je i to jedan od bitnih razloga tog pada broja postova na gambling dijelu. Ipak su neki njihovi clanovi stancali i po 70 postova tjedno.
Hvala na ovoj statistici, zanimljivi podaci.
Očito su najveći spammeri već pronađeni i blokirani i gambling sekcija je malo ''prodisala'' i čini mi se da su rasprave postale kvalitetnije i fokusiranije iako ne mogu reći 100 % jer pratim samo nekoliko threadova koji me zanimaju.
Ali ako je tih 200 članova u prosjeku pisalo 5 postova dnevno, onda znači da smo preko noći blokirali 1 000 spam postova i to je moralo ostaviti utjecaj na cijelu sekciju.
Stake se očito primirio i čeka da ''oluja prođe'' jer se vjerojatno boje i gorih posljedica od blokiranja pojedinačnih članova njihove kampanje a to je da se povede pitanje o tome koliko su oni sami odgovorni za spamanje gambling sekcije zbog svojih uvjeta kampanje i izbora članova.