Bitcoin Forum
December 11, 2016, 08:23:53 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: Need Help With ASRock A75 Extreme6  (Read 2240 times)
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
March 04, 2012, 06:34:19 PM
 #1

My friend ChriX_G has a problem with his ASRock A75 Extreme6 mobo. The top pcie 1x slot does not want to work. Trying to plug a HD6970 through a cablesarus 1x to 16x with molex adapter. I have tested the adapter on one of my rigs and it does work. Has anyone had experience with this? Do you know if something on the board has to be switched off for it to work? The three slots on the MoBo are populated with 3 HD6970's if that helps. Chrix_G would have posted but he is still in the newb section.

Thanks all!

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
1481444633
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481444633

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481444633
Reply with quote  #2

1481444633
Report to moderator
1481444633
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481444633

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481444633
Reply with quote  #2

1481444633
Report to moderator
1481444633
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481444633

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481444633
Reply with quote  #2

1481444633
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481444633
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481444633

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481444633
Reply with quote  #2

1481444633
Report to moderator
malevolent
can into space
Staff
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624



View Profile
March 04, 2012, 07:13:12 PM
 #2

My friend ChriX_G has a problem with his ASRock A75 Extreme6 mobo. The top pcie 1x slot does not want to work. Trying to plug a HD6970 through a cablesarus 1x to 16x with molex adapter. I have tested the adapter on one of my rigs and it does work. Has anyone had experience with this? Do you know if something on the board has to be switched off for it to work? The three slots on the MoBo are populated with 3 HD7970's if that helps. Chrix_G would have posted but he is still in the newb section.

Thanks all!

Whats the PSU and how much power does the rig take?
Did you try shorting the pins?
https://bitcointalk.org/index.php?topic=36061.0

Other cards and risers don't work on this slot too?
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
March 04, 2012, 07:15:57 PM
 #3

My friend ChriX_G has a problem with his ASRock A75 Extreme6 mobo. The top pcie 1x slot does not want to work. Trying to plug a HD6970 through a cablesarus 1x to 16x with molex adapter. I have tested the adapter on one of my rigs and it does work. Has anyone had experience with this? Do you know if something on the board has to be switched off for it to work? The three slots on the MoBo are populated with 3 HD7970's if that helps. Chrix_G would have posted but he is still in the newb section.

Thanks all!

Whats the PSU and how much power does the rig take?
Did you try shorting the pins?
https://bitcointalk.org/index.php?topic=36061.0

Other cards and risers don't work on this slot too?

SeaSonic X-1250 Draws 750W with 3 hd6970 running.

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
Clipse
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504


View Profile
March 04, 2012, 07:24:32 PM
 #4

I assume you tried only the x1 port alone with the other cards removed? If that works atleast you know the port isnt busted or unsupported.

...In the land of the stale, the man with one share is king... >> Clipse

We pay miners at 130% PPS | Signup here : Bonus PPS Pool (Please read OP to understand the current process)
check_status
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


Web Dev, Db Admin, Computer Technician


View Profile
March 04, 2012, 09:24:08 PM
 #5

May need a jumper on the pcie slot, 1x cards have them in their design, extension cables do not, haploid23 has a pic of the jumpers on his board.
Do the cards work without cables?

For Bitcoin to be a true global currency the value of BTC needs always to rise.
If BTC became the global currency & money supply = 100 Trillion then ⊅1.00 BTC = $4,761,904.76.
P2Pool Server List | How To's and Guides Mega List |  1EndfedSryGUZK9sPrdvxHntYzv2EBexGA
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
March 04, 2012, 10:55:16 PM
 #6

May need a jumper on the pcie slot, 1x cards have them in their design, extension cables do not, haploid23 has a pic of the jumpers on his board.
Do the cards work without cables?


Yes they work without the cables.


Does haploid23 have pics or does he use this board?

Thanks for your help!

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
SlaveInDebt
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 701


Your Minion


View Profile
March 04, 2012, 11:56:12 PM
 #7


"A banker is a fellow who lends you his umbrella when the sun is shining, but wants it back the minute it begins to rain." - Mark Twain
check_status
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


Web Dev, Db Admin, Computer Technician


View Profile
March 05, 2012, 02:23:59 AM
 #8

Or
https://bitcointalk.org/index.php?topic=34174.msg477201#msg477201

For Bitcoin to be a true global currency the value of BTC needs always to rise.
If BTC became the global currency & money supply = 100 Trillion then ⊅1.00 BTC = $4,761,904.76.
P2Pool Server List | How To's and Guides Mega List |  1EndfedSryGUZK9sPrdvxHntYzv2EBexGA
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
March 05, 2012, 03:09:46 AM
 #9

Thanks so much I will give that a try tomorrow and let you know how it works. What gauge wire do you recommend for the jumper wire?

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
bulanula
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518



View Profile
March 05, 2012, 09:43:19 AM
 #10

Thanks so much I will give that a try tomorrow and let you know how it works. What gauge wire do you recommend for the jumper wire?

Doesn't matter at all. There is little current passing through that.
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
March 05, 2012, 01:29:10 PM
 #11

Thanks so much I will give that a try tomorrow and let you know how it works. What gauge wire do you recommend for the jumper wire?

Doesn't matter at all. There is little current passing through that.

I was asking to know what fits in there snug. Sorry should have clarified that one.

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
rjk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


1ngldh


View Profile
March 05, 2012, 01:40:24 PM
 #12

Thanks so much I will give that a try tomorrow and let you know how it works. What gauge wire do you recommend for the jumper wire?

Doesn't matter at all. There is little current passing through that.

I was asking to know what fits in there snug. Sorry should have clarified that one.
Piece of solid 24 gauge cat 5e worked for me.


Mining Rig Extraordinaire - the Trenton BPX6806 18-slot PCIe backplane [PICS] Dead project is dead, all hail the coming of the mighty ASIC!
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
March 06, 2012, 12:27:03 PM
 #13

Thanks so much guys. The wire trick worked. Awesome..

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
malevolent
can into space
Staff
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624



View Profile
March 06, 2012, 01:21:09 PM
 #14

Thanks so much guys. The wire trick worked. Awesome..

You don't have to put it in the slot actually you can short the pins of the extender, works the same for me and I don't have to take out some components to get a better view.
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
March 07, 2012, 01:57:31 PM
 #15

Ok first off let me know who get the bounty for the first part.  I think Malev gets it let me know.

The second half of the problem. The card that is on the pcie 1x (1.1)with the jumper wire is stuck at 250gpu/81mem, and I can not adjust it. Afterburner will not adjust and neither will CCC? Any Ideas?
If I try to mine with it like that it will crash the system. Thanks again guys!

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
malevolent
can into space
Staff
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624



View Profile
March 14, 2012, 06:56:44 PM
 #16

Ok first off let me know who get the bounty for the first part.  I think Malev gets it let me know.

1FCp3BqhBP38z7dP2UtwLApeohKXE5fD6p

Quote
The second half of the problem. The card that is on the pcie 1x (1.1)with the jumper wire is stuck at 250gpu/81mem, and I can not adjust it. Afterburner will not adjust and neither will CCC? Any Ideas?
If I try to mine with it like that it will crash the system. Thanks again guys!

Hmmm not sure, all gpus in this slot behave like that? If there were more than 4 gpus and you had 12.1 or higher drivers that would be understandable (crashing upon mining) but not the clocks.
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
March 14, 2012, 07:02:53 PM
 #17

Tried 11.12 and 12.1 and 12.2pre. It crashes the system if I try to mine. does not matter wich 6970 i put in the slot.

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
e21
Member
**
Offline Offline

Activity: 105


View Profile
March 14, 2012, 07:13:24 PM
 #18

Tried 11.12 and 12.1 and 12.2pre. It crashes the system if I try to mine. does not matter wich 6970 i put in the slot.

Clean your drivers before installing 11.12 using DriverSweeper http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/Driver-Sweeper.shtml (note: express uninstall all ATI software before rebooting in safe mode to do this) Also, use 4 or less GPUs when installing 11.12 from there, 1 GPU only then shutdown and connect other would be my reccomendation
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
March 14, 2012, 07:18:09 PM
 #19

Thanks ER but I tried all that. I think it has something to do with the Pcie 1x only running at 1.1 not 2.0 but I am not sure.

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
malevolent
can into space
Staff
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624



View Profile
March 14, 2012, 10:30:48 PM
 #20



Thanks for the bounty  Smiley
Shouldn't happen but it's possible. OTOH this is a fairly new mobo, shouldn't it support 2.1? You could try with a different (newest?) BIOS but if the GPU gets recognized even by OS and drivers it, it's probably either of those two to blame.
Did you try disabling any options related to the onboard GPU? Maybe it is interfering. Also unplug and disable all devices and functions that are not indispensable for mining (onboard gpu, sound, spare lan, firewire, usb, etc - everything you don't need to load OS and start mining). If that fails, try a different OS, e.g. BAMT: http://bamter.org/download.html


Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!