E vidiš, na ovaj način bi mogao riješiti problem moje Bitcoin adrese koju koristim u zadnje 2-3 godine za sve i svašta. Kako sam napisao, onaj bot mi daje Medium risk (jer ima BTC-a stvarno od svuda). E sad, problem je kako provjeriti hoće li primjerice Blofin raditi probleme ako napravim deposit "problematičnog" BTC-a. Jer iako vidim da mi je adresa Medium risk, nemam pojma koji točno BTC mi je označen kao problematičan, a koji je čist. Ako pošaljem samo mali iznos, možda pošaljem čisti BTC što mi onda ne znači ništa. Nije ni ukupan iznos ogroman, ali dovoljno da ne želim ostati bez toga, a ne želim niti slati nikakve dokumente.
Blofin je centralizovana mjenačnica. Kao i svi drugi takvi CEX-ovi, u svojim uslovima korištenja spominju KYC i provjeru identiteta. Možda to ne rade svima ili često ali ako ima potrebe, budi siguran da hoće. Bacit će te pod autobus ako im je to u interesu i ako budu morali.
Kad sam spomenuo no KYC mjenačnice, mislio sam na Peach Bitcoin, Splash, Thorchain, Bisq, ili nešto slično.
examplens je u jednom od prethodnih postova spomenuo da se može kontaktirati korisnička služba Swapuz instant mjenačnice i tražiti od njih da ti provjere 'risk score' adrese. Ako ti oni kažu da je sve ok, onda bi to značilo da kod njih možeš uraditi swap bez dodatnih pitanja. Nemoj misliti da je ovo preporuka. Nisam nikad koristio tu mjenačnicu ali ako već rade taj 'taint score', više mi se sviđa taj njihov sistem nego da prvo pošalješ pa onda razmišljaš hoće li blokirati i šta dalje.