Na AML bot Telegram kanalu ( @btc_aml_bot ) se počela reklamirati usluga čišćenja "prljavih" coina. Naravno riječ je o mikseru, navodno izlazni coini nemaju tragove miksanja i 100% su čisti. Sad je samo pitanje da li su čisti samo ako se gledaju sa AML botom ili i sa ostalim servisima za ocjenjivanje AML score...
Ako misliš na Bmix, mislim da su oni od početka partner ili vlasnik tog AML Telegram bota. Sad su samo svima koji koriste taj bot poslali reklamu u obliku poruke koja naglašava da je Bmix temeljen na Jambler platformi za miksanje. Jesam li dobro shvatio da je Jambler platforma pomoću koje svatko može napraviti svoj mikser?
Tako je, riječ je o bmix-u, ali nisam htio spominjati ime da ne ispadne da reklamiram mikser, više ne znam koliko su stroga pravila oko spominjanja miksera (u jednom trenutku su se čak i cenzurirala sama imena miksera).
Iskreno ta poruka mi je prvi glas da postoji ikakvo partnerstvo ili da Bmix i Aml bot imaju istog vlasnika. Sto se tice Jambler platforme o tome slabo znam, kao i o drugim načinima miksanja, mozda je krajnje vrijeme da naučim nešto o tome

Edit. Nisam vidio Examplensov post
~
Da, Jambler je u stvari mixer gateway, gde dobijas od njih sve potrebno, na tebi ostaje samo da promovises mixer i nadjes klijente. Dobijas njihov kod, postavis na server, linkujes ka domenu i to je to. Sve to poptuno besplatno. Ima opcija da koristis njihov hosting, ali se to mislim nesto dodatno placa.
Oni brinu o izvrsenju ordera, cistim i prljavim coinima, pgp potpisima...
Takodje, kod njih postoji i opcija za investiranje. Ako imas "clean" Bitcoin, idealno sa mining pool ili neke velike CEX, mozes im ga posuditi, gde ce ga oni dalje distribuirati kroz mrezu mixer partnera. Dele prilicno dobar deo profita i najcesce u vrlo kratkom vremenskom periodu, jer imaju dosta zahteva za mixiranjem.
Inace, kada mixiras na nekom od Jamblerovih partnera, uvek dobijas Bitcoin sa pouzdanim poreklom, CEX ili mining pool. Zato i jesu popularni, pored mozda nesto veceg fee nego kod klasicnih coinjoin miksera.
Ovo jako dobro zvuči, znači da bih čiste coine iz signature kampanje mogao dodatno posuditi Jambleru? Ako se može posuditi manja količina sredstava bilo.bi mi možda zanimljivo pokušati jos malo dodatno oploditi sredstva, iako ne znam koliko je rizicno s obzirom na trenutnu situaciju.
Također ako izdaju samo čiste coine, bas me zanima što rade sa "prljavim" coinima, valjda moraju i njih nekome dati...