Bitcoin Forum
December 10, 2016, 06:59:50 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... 207 »
  Print  
Author Topic: Hrvatski (Croatian)  (Read 316218 times)
madcoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150

browsing


View Profile
December 29, 2013, 10:12:19 AM
 #721



Nije teško ako te zanima postam slike šta treba ućinit.Samo upozorenje to je tako bučno da je nevjerovatno ko da ti je mig u sobi.
a ako baš ti treba svih 166-200A na 12v grani tada ti treba komad pokositrenog bakra 2x0,5x10 cm koji se lemi sa velikim postotkom srebra i mini plinska lemilica

Pokreniti napajanje je dječja igra trebaju ti 2 komada žice koji se samo nataknu u one sitne nožice.Slikam poslije svoj da vidiš o čemu prićam
Šta se tiče stabilnosti napona to je to 12v ni milivolta ni više ni manje isto naravno i na 5v grani. ipak su to napajanja od 5000-10000$

mene zanima Smiley
1481353190
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481353190

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481353190
Reply with quote  #2

1481353190
Report to moderator
1481353190
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481353190

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481353190
Reply with quote  #2

1481353190
Report to moderator
1481353190
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481353190

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481353190
Reply with quote  #2

1481353190
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481353190
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481353190

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481353190
Reply with quote  #2

1481353190
Report to moderator
buenaventura
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32


View Profile
December 29, 2013, 11:57:30 AM
 #722



Nije teško ako te zanima postam slike šta treba ućinit.Samo upozorenje to je tako bučno da je nevjerovatno ko da ti je mig u sobi.
a ako baš ti treba svih 166-200A na 12v grani tada ti treba komad pokositrenog bakra 2x0,5x10 cm koji se lemi sa velikim postotkom srebra i mini plinska lemilica

Pokreniti napajanje je dječja igra trebaju ti 2 komada žice koji se samo nataknu u one sitne nožice.Slikam poslije svoj da vidiš o čemu prićam
Šta se tiče stabilnosti napona to je to 12v ni milivolta ni više ni manje isto naravno i na 5v grani. ipak su to napajanja od 5000-10000$

mene zanima Smiley

i mene, daj da vidimo  Smiley
dmeter
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616



View Profile
December 29, 2013, 03:20:32 PM
 #723

evo vam ovdje otprilike šta treba uradit pedantno
http://www.ultimaterc.com/forums/showthread.php?t=174225

Pazite kučišta su pod masom kad radi napajanje nije ga pametno dirati a ako slučajno trebate seriski spoj obavezno izolirati kučišta kao šta je ovaj to napravio.
Pokretanje napajanja za svaki server je drugačije, Recimo IBM treba spojit 2/4/6 dell 1/3 itd.začudo i svaku seriju servera zadaju drugačiji slijed vjerovatno da ne mogu napajanja iz jedne serije u drugi server nego da se mora kupit novi.

evo i za ove mrcine
https://litecointalk.org/index.php?topic=5854.0

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=18117345&postcount=611
madcoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150

browsing


View Profile
December 29, 2013, 03:44:05 PM
 #724

evo vam ovdje otprilike šta treba uradit pedantno
http://www.ultimaterc.com/forums/showthread.php?t=174225

Pazite kučišta su pod masom kad radi napajanje nije ga pametno dirati a ako slučajno trebate seriski spoj obavezno izolirati kučišta kao šta je ovaj to napravio.
Pokretanje napajanja za svaki server je drugačije, Recimo IBM treba spojit 2/4/6 dell 1/3 itd.začudo i svaku seriju servera zadaju drugačiji slijed vjerovatno da ne mogu napajanja iz jedne serije u drugi server nego da se mora kupit novi.

evo i za ove mrcine
https://litecointalk.org/index.php?topic=5854.0

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=18117345&postcount=611

ocekivao sam da ces dat iskustvo iz prve ruke, a ne neke tutoriale (od kojih neki nisu nikad zavrseni) kako od serverskog napajanja napravit rectifier.
ono sto meni treba je kako serversko napajanje pretvorit u ATX a ne u rectifier.

Imas iskustvo iz prve ruke? googlat znam i sam..
O cem ti pricas? kakva serija? niti jedna kompjuterska komponenta ne trazi 24V  Shocked
dmeter
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616



View Profile
December 29, 2013, 04:16:16 PM
 #725

evo vam ovdje otprilike šta treba uradit pedantno
http://www.ultimaterc.com/forums/showthread.php?t=174225

Pazite kučišta su pod masom kad radi napajanje nije ga pametno dirati a ako slučajno trebate seriski spoj obavezno izolirati kučišta kao šta je ovaj to napravio.
Pokretanje napajanja za svaki server je drugačije, Recimo IBM treba spojit 2/4/6 dell 1/3 itd.začudo i svaku seriju servera zadaju drugačiji slijed vjerovatno da ne mogu napajanja iz jedne serije u drugi server nego da se mora kupit novi.

evo i za ove mrcine
https://litecointalk.org/index.php?topic=5854.0

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=18117345&postcount=611

ocekivao sam da ces dat iskustvo iz prve ruke, a ne neke tutoriale (od kojih neki nisu nikad zavrseni) kako od serverskog napajanja napravit rectifier.
ono sto meni treba je kako serversko napajanje pretvorit u ATX a ne u rectifier.

Imas iskustvo iz prve ruke? googlat znam i sam..
O cem ti pricas? kakva serija? niti jedna kompjuterska komponenta ne trazi 24V  Shocked
S ovim novim nisam radia ali sam upravo kupija 6 komada IBM Bladecenter  DPS-2000BB
Sa starima od 800-900 W sam radija šta sam napravio
Spojio tvrdim lemom sve +12 u grupu  i -12 pina u grupu
na delu spoji 3 pina
i gotovo

na serverima ima komponenti i od 48v šta če im ne znam niti me zanima
http://www.ebay.com/itm/Cisco-PWR-GSR16-12016-PSU-Power-Supply-Unit-34-0934-01-48-58V-2000W-/111092188696?pt=US_Enterprise_Router_Power_Supplies&hash=item19dd9c4618
madcoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150

browsing


View Profile
December 29, 2013, 04:33:23 PM
 #726


S ovim novim nisam radia ali sam upravo kupija 6 komada IBM Bladecenter  DPS-2000BB
Sa starima od 800-900 W sam radija šta sam napravio
Spojio tvrdim lemom sve +12 u grupu  i -12 pina u grupu
na delu spoji 3 pina
i gotovo

na serverima ima komponenti i od 48v šta če im ne znam niti me zanima
http://www.ebay.com/itm/Cisco-PWR-GSR16-12016-PSU-Power-Supply-Unit-34-0934-01-48-58V-2000W-/111092188696?pt=US_Enterprise_Router_Power_Supplies&hash=item19dd9c4618

to sto si postao link na ebay nije PSU nego rectifier. (bez obzira sto pise PSU)
Cisco inace ne radi servere nego telekomunikacijsku opremu koja redom radi na 48V

ima smisla to sto pricas, al onda jos uvijek trebas obicno ATX napajanje da napajas i palis plocu.. i treba sinkronizirat paljenje serverskog i ATX napajanja..
i sigurno je kvalitetnije rjesenje nego dva ATX napajanja..
koliko si placao napajanja? sa shippingom..

al znam da se moze serversko preuredit da bude ATX.. samo nisam jos pronasao kako Sad
Ronnin
Member
**
Offline Offline

Activity: 110


View Profile
December 29, 2013, 04:52:08 PM
 #727


....al znam da se moze serversko preuredit da bude ATX.. samo nisam jos pronasao kako Sad

Neces niti naci jer je to bez dodatne elektronike nemoguce

moj ti je savjet da se ostavis corava posla jer ocito ti fali osnovno znanje elektronike

Svijet servera i njihovih komponenti za razliku  od PC-a su nebo i zemlja  i bez znanja o njima mozes samo pripremiti puno osiguraca kako i dobiti spaljene prste a da nepricamo o mrtvim komponentama iz kojih obicno izadje bijeli dim kada se igra sa njima  Wink

u svijetu servera sam preko 15 godina tako da vjeruj mi znam sto pricam

no ipak sretno i pripremi rukavice i osigurace Grin
madcoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150

browsing


View Profile
December 29, 2013, 05:08:00 PM
 #728


....al znam da se moze serversko preuredit da bude ATX.. samo nisam jos pronasao kako Sad

Neces niti naci jer je to bez dodatne elektronike nemoguce

moj ti je savjet da se ostavis corava posla jer ocito ti fali osnovno znanje elektronike

Svijet servera i njihovih komponenti za razliku  od PC-a su nebo i zemlja  i bez znanja o njima mozes samo pripremiti puno osiguraca kako i dobiti spaljene prste a da nepricamo o mrtvim komponentama iz kojih obicno izadje bijeli dim kada se igra sa njima  Wink

u svijetu servera sam preko 15 godina tako da vjeruj mi znam sto pricam

no ipak sretno i pripremi rukavice i osigurace Grin

kaj neide?
znam da mi treba dodatnih DC-DC.. al sam se nadao da cu nac neki tutorial da me vodi kroz to:)
Ronnin
Member
**
Offline Offline

Activity: 110


View Profile
December 29, 2013, 05:19:15 PM
 #729


....al znam da se moze serversko preuredit da bude ATX.. samo nisam jos pronasao kako Sad

Neces niti naci jer je to bez dodatne elektronike nemoguce

moj ti je savjet da se ostavis corava posla jer ocito ti fali osnovno znanje elektronike

Svijet servera i njihovih komponenti za razliku  od PC-a su nebo i zemlja  i bez znanja o njima mozes samo pripremiti puno osiguraca kako i dobiti spaljene prste a da nepricamo o mrtvim komponentama iz kojih obicno izadje bijeli dim kada se igra sa njima  Wink

u svijetu servera sam preko 15 godina tako da vjeruj mi znam sto pricam

no ipak sretno i pripremi rukavice i osigurace Grin

kaj neide?
znam da mi treba dodatnih DC-DC.. al sam se nadao da cu nac neki tutorial da me vodi kroz to:)

gle covjek ovo sto se vi pucate linkovima sa ebaya nema veze sa ATX napajanjima niti se od njih mogu napraviti ATX-ovi bez dodatne elektronike

ATX = +3V +5V +12V + par stabilizatora unutra a svega toga a u ovim vasim toga nema nema sto ce reci da ih mozes iskoristiti samo za napajanje grafickih
madcoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150

browsing


View Profile
December 29, 2013, 05:25:42 PM
 #730


kaj neide?
znam da mi treba dodatnih DC-DC.. al sam se nadao da cu nac neki tutorial da me vodi kroz to:)

gle covjek ovo sto se vi pucate linkovima sa ebaya nema veze sa ATX napajanjima niti se od njih mogu napraviti ATX-ovi bez dodatne elektronike

ATX = +3V +5V +12V + par stabilizatora unutra a svega toga a u ovim vasim toga nema nema sto ce reci da ih mozes iskoristiti samo za napajanje grafickih

jel ti citas sta ja pisem? evo, podebljao sam u quotu da se bolje vidi
Ronnin
Member
**
Offline Offline

Activity: 110


View Profile
December 29, 2013, 05:32:06 PM
 #731


kaj neide?
znam da mi treba dodatnih DC-DC.. al sam se nadao da cu nac neki tutorial da me vodi kroz to:)

gle covjek ovo sto se vi pucate linkovima sa ebaya nema veze sa ATX napajanjima niti se od njih mogu napraviti ATX-ovi bez dodatne elektronike

ATX = +3V +5V +12V + par stabilizatora unutra a svega toga a u ovim vasim toga nema nema sto ce reci da ih mozes iskoristiti samo za napajanje grafickih

jel ti citas sta ja pisem? evo, podebljao sam u quotu da se bolje vidi

citam i nevjerujm svoim ocima koliko si uporan a sve u smislu vrlo upitnog cilja i smisla no daj me molim te prosvjetli cemu sve to kada danas ima puno jeftinijih i kvalitetnijih rijesenja
madcoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150

browsing


View Profile
December 29, 2013, 05:47:41 PM
 #732


kaj neide?
znam da mi treba dodatnih DC-DC.. al sam se nadao da cu nac neki tutorial da me vodi kroz to:)

gle covjek ovo sto se vi pucate linkovima sa ebaya nema veze sa ATX napajanjima niti se od njih mogu napraviti ATX-ovi bez dodatne elektronike

ATX = +3V +5V +12V + par stabilizatora unutra a svega toga a u ovim vasim toga nema nema sto ce reci da ih mozes iskoristiti samo za napajanje grafickih

jel ti citas sta ja pisem? evo, podebljao sam u quotu da se bolje vidi

citam i nevjerujm svoim ocima koliko si uporan a sve u smislu vrlo upitnog cilja i smisla no daj me molim te prosvjetli cemu sve to kada danas ima puno jeftinijih i kvalitetnijih rijesenja
vidim ja da si ti upao u pola price i donosis zakljucke koji nemaju veze s vezom..

no da se vratim na temu..
znaci.. po tebi niti jedan laptop nebi smio imat punjac u autu zato sto auto ima 12V a laptop je 19V? ili niti jedan mob se ne smije punit na usb jer je mob na 3.6V?

ja nemam obrazovanja da napravim svoj DC-DC pretvarac i ne mislim ga raditi. al imam dovoljno obrazovanja da kupim DC-DC pretvarac i spojim ga na napajanje.
ono sto mene muci je PS_ON signal. ja to neznam rjesit i zato se nadam da cu pronac tutorial u kojem je to rjeseno jer zelim imat komociju radit s tim napajanjem kao sa svakim drugim.. Ako se to neda rjesit, ne zanima me, necu to radit i gotovo.

a, zasto to radim? jednostavno. treba mi cca 1800W.. i ako to mogu dobit za stotinjak dolara i malo kvalitetno provedenog vremena, zasto ne?
Ronnin
Member
**
Offline Offline

Activity: 110


View Profile
December 29, 2013, 06:16:46 PM
 #733


kaj neide?
znam da mi treba dodatnih DC-DC.. al sam se nadao da cu nac neki tutorial da me vodi kroz to:)

gle covjek ovo sto se vi pucate linkovima sa ebaya nema veze sa ATX napajanjima niti se od njih mogu napraviti ATX-ovi bez dodatne elektronike

ATX = +3V +5V +12V + par stabilizatora unutra a svega toga a u ovim vasim toga nema nema sto ce reci da ih mozes iskoristiti samo za napajanje grafickih

jel ti citas sta ja pisem? evo, podebljao sam u quotu da se bolje vidi

citam i nevjerujm svoim ocima koliko si uporan a sve u smislu vrlo upitnog cilja i smisla no daj me molim te prosvjetli cemu sve to kada danas ima puno jeftinijih i kvalitetnijih rijesenja
vidim ja da si ti upao u pola price i donosis zakljucke koji nemaju veze s vezom..

no da se vratim na temu..
znaci.. po tebi niti jedan laptop nebi smio imat punjac u autu zato sto auto ima 12V a laptop je 19V? ili niti jedan mob se ne smije punit na usb jer je mob na 3.6V?

ja nemam obrazovanja da napravim svoj DC-DC pretvarac i ne mislim ga raditi. al imam dovoljno obrazovanja da kupim DC-DC pretvarac i spojim ga na napajanje.
ono sto mene muci je PS_ON signal. ja to neznam rjesit i zato se nadam da cu pronac tutorial u kojem je to rjeseno jer zelim imat komociju radit s tim napajanjem kao sa svakim drugim.. Ako se to neda rjesit, ne zanima me, necu to radit i gotovo.

a, zasto to radim? jednostavno. treba mi cca 1800W.. i ako to mogu dobit za stotinjak dolara i malo kvalitetno provedenog vremena, zasto ne?

nemozes usporedjivati mobitel i laptop koji trebaju od par mA do max 2 Ampera a ti ides raditi DC-DC pretvarac koji ti treba izdrazati najmanje 50-100A sa minimalnom tolerncijom oscijacije napona koji kod mobitela i laptopa nije toliko bitan

oscijalcije napona i amperaza u kratko ce ti doslovce polomiti komponente jer taj tvoj "DC-DC pretvarac" nece biti ili dovoljno stabilan ili dovoljno jak te ce doci do proboja napona sto se nikakda ama bas nikada nesmije dogoditi jer iniace ide bijeli dim

Ah da jos jedna stvar koju si zanemario a to je grijanje komponenti ovih napajanja koje ste naveli na linkovima isto tako nisi uzeo u obzir da su ta napajanja napravljena da NE stede struju nego da je nemilice trose a sve kako bi isporucili snagu

Suma sumarum zaboravi.... jednostavo to sto zelis napraviti za po tvome proracunu je neisplatiovo, radije kupi ATX napajanje i miran si od problema i nevolja koje te mogu snaci sa izmisljanjem tople vode a sve zato kako bi se "navodno" nesto dobilo jeftinije

Nadam se da ti je jasno kako mi nesto radimo sa necim sto za to isto nije zamisljeno i hoby kako takav je poprilicno skup te mi nije jasno ovakvo razmisljanje i bacanje vremena i novaca.

Ako vec zelis a budes izvalcio svaki hash i rigova onda to napravi kako bi isti bili sto isplativiji sto znaci radili 24/7 kako bi sto prije vratio ulozeno jer sve je ovo upitno i traje dok traje  Wink
Ronnin
Member
**
Offline Offline

Activity: 110


View Profile
December 29, 2013, 06:32:29 PM
 #734

kako bi ti docarao bitnost stabiliteta napona servera evo slikica

madcoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150

browsing


View Profile
December 29, 2013, 06:48:58 PM
 #735


nemozes usporedjivati mobitel i laptop koji trebaju od par mA do max 2 Ampera a ti ides raditi DC-DC pretvarac koji ti treba izdrazati najmanje 50-100A sa minimalnom tolerncijom oscijacije napona koji kod mobitela i laptopa nije toliko bitan

oscijalcije napona i amperaza u kratko ce ti doslovce polomiti komponente jer taj tvoj "DC-DC pretvarac" nece biti ili dovoljno stabilan ili dovoljno jak te ce doci do proboja napona sto se nikakda ama bas nikada nesmije dogoditi jer iniace ide bijeli dim

kao sto sam rekao, ne mislim radit svoj DC-DC.. vracamo se na tutorial i zasto mi treba.. ne mislim kupovat naokolo DC-DC i molit boga da radi.. nadao sam se u tutorialu naci tocan model koji mi treba i koji ce raditi. odnosno dmeter je rekao da ima rjeseno pa me zanimalo iz prve ruke kak je on to napravio.. ispalo je da nije..
EDIT: koje to tocno PC ATX napajanje ima 50A-100A na 3.3V ili 5V? Govorimo o onom sto tebi pase ili o konkretnim situacijama? na 12V mi treba i preko 100A ali za to imam serversko napajanje, pa nisam bas idiot da idem vuc DC-DC sa 12V na 12V  


Quote
Ah da jos jedna stvar koju si zanemario a to je grijanje komponenti ovih napajanja koje ste naveli na linkovima isto tako nisi uzeo u obzir da su ta napajanja napravljena da NE stede struju nego da je nemilice trose a sve kako bi isporucili snagu

napajanja su napravljena da stede vise od obicnih napajanja -.-
odnosno, veca im je iskoristivost, a sto i zahtjeva 80+ da bi dao certifikat (gold serverski nije isto sto i gold za kucanstva), al to bi trebao znati jer si u serverima vec 15 godina -.-


Quote
Suma sumarum zaboravi.... jednostavo to sto zelis napraviti za po tvome proracunu je neisplatiovo, radije kupi ATX napajanje i miran si od problema i nevolja koje te mogu snaci sa izmisljanjem tople vode a sve zato kako bi se "navodno" nesto dobilo jeftinije

vrlo moguce da je neisplativo.. ali..
nije stvar samo u jeftinije.. stvar je u hobiju.. provodenju kvalitetnog vremena, edukaciji..


Quote
Nadam se da ti je jasno kako mi nesto radimo sa necim sto za to isto nije zamisljeno i hoby kako takav je poprilicno skup te mi nije jasno ovakvo razmisljanje i bacanje vremena i novaca.

naprotiv, ovo je najjeftiniji hobi koji sam ikad imao! nikad, al bas nikad nisam imao hobi koji mi je uzeo manje novca od ovog. cak stovise, ovaj mi i placa da se bavim s njim. pocetnu investiciju sam davno vratio, struju placam s coinima koje napravim, svaka nova graficka, ventilator, napajanje, proc i tako dalje je placen s coinima koje sam napravio..
moguce da ti ovo ne gledas kao hobi nego striktno kao posao.. u tom slucaju si u potpunosti u pravu i nista se ne prepusta slucaju nego se kupuju kvalitetne i provjerene komponente, sa dobrom servisnom mrezom..


Quote
Ako vec zelis a budes izvalcio svaki hash i rigova onda to napravi kako bi isti bili sto isplativiji sto znaci radili 24/7 kako bi sto prije vratio ulozeno jer sve je ovo upitno i traje dok traje  Wink

je, uptime je bitniji za prosjecni hashrate nego bilo sto drugo.. bezveze si dobio 10% hasheva vise ako ti rig puca svakih pol sata..
puno se vise isplati imat 10% manji hasrate nego se probudit u jutro i vidit da ti miner ne radi jos od ponoci Cheesy
dmeter
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616



View Profile
December 29, 2013, 07:13:05 PM
 #736


kaj neide?
znam da mi treba dodatnih DC-DC.. al sam se nadao da cu nac neki tutorial da me vodi kroz to:)

gle covjek ovo sto se vi pucate linkovima sa ebaya nema veze sa ATX napajanjima niti se od njih mogu napraviti ATX-ovi bez dodatne elektronike

ATX = +3V +5V +12V + par stabilizatora unutra a svega toga a u ovim vasim toga nema nema sto ce reci da ih mozes iskoristiti samo za napajanje grafickih

jel ti citas sta ja pisem? evo, podebljao sam u quotu da se bolje vidi

citam i nevjerujm svoim ocima koliko si uporan a sve u smislu vrlo upitnog cilja i smisla no daj me molim te prosvjetli cemu sve to kada danas ima puno jeftinijih i kvalitetnijih rijesenja
vidim ja da si ti upao u pola price i donosis zakljucke koji nemaju veze s vezom..

no da se vratim na temu..
znaci.. po tebi niti jedan laptop nebi smio imat punjac u autu zato sto auto ima 12V a laptop je 19V? ili niti jedan mob se ne smije punit na usb jer je mob na 3.6V?

ja nemam obrazovanja da napravim svoj DC-DC pretvarac i ne mislim ga raditi. al imam dovoljno obrazovanja da kupim DC-DC pretvarac i spojim ga na napajanje.
ono sto mene muci je PS_ON signal. ja to neznam rjesit i zato se nadam da cu pronac tutorial u kojem je to rjeseno jer zelim imat komociju radit s tim napajanjem kao sa svakim drugim.. Ako se to neda rjesit, ne zanima me, necu to radit i gotovo.

a, zasto to radim? jednostavno. treba mi cca 1800W.. i ako to mogu dobit za stotinjak dolara i malo kvalitetno provedenog vremena, zasto ne?

nemozes usporedjivati mobitel i laptop koji trebaju od par mA do max 2 Ampera a ti ides raditi DC-DC pretvarac koji ti treba izdrazati najmanje 50-100A sa minimalnom tolerncijom oscijacije napona koji kod mobitela i laptopa nije toliko bitan

oscijalcije napona i amperaza u kratko ce ti doslovce polomiti komponente jer taj tvoj "DC-DC pretvarac" nece biti ili dovoljno stabilan ili dovoljno jak te ce doci do proboja napona sto se nikakda ama bas nikada nesmije dogoditi jer iniace ide bijeli dim

Ah da jos jedna stvar koju si zanemario a to je grijanje komponenti ovih napajanja koje ste naveli na linkovima isto tako nisi uzeo u obzir da su ta napajanja napravljena da NE stede struju nego da je nemilice trose a sve kako bi isporucili snagu

Suma sumarum zaboravi.... jednostavo to sto zelis napraviti za po tvome proracunu je neisplatiovo, radije kupi ATX napajanje i miran si od problema i nevolja koje te mogu snaci sa izmisljanjem tople vode a sve zato kako bi se "navodno" nesto dobilo jeftinije

Nadam se da ti je jasno kako mi nesto radimo sa necim sto za to isto nije zamisljeno i hoby kako takav je poprilicno skup te mi nije jasno ovakvo razmisljanje i bacanje vremena i novaca.

Ako vec zelis a budes izvalcio svaki hash i rigova onda to napravi kako bi isti bili sto isplativiji sto znaci radili 24/7 kako bi sto prije vratio ulozeno jer sve je ovo upitno i traje dok traje  Wink
Moj prijatelju napajanja ATX nisu napravljena da štede struju jer su računi mali a napajanje jeftino
Serverskim napajanjima je veoma bitno da štede struju jer nije ista stvar trošili 500 mw struje na sat ili 420 mwh
google u svojim data centrima troši preko 400 mw na sat po javno objavljenim podacima.
Što je veča iskoristivost napajanja manja potrošnja direktno el.energije a indirektno manje se troši na hlađenje

Dellov i Compaq serverska napajanja sam plačao 9-15 $ komad + transport je dolazio oko 50$ uvijek sam uzimao po 4 komada
rampalija
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
December 29, 2013, 07:15:33 PM
 #737


kaj neide?
znam da mi treba dodatnih DC-DC.. al sam se nadao da cu nac neki tutorial da me vodi kroz to:)

gle covjek ovo sto se vi pucate linkovima sa ebaya nema veze sa ATX napajanjima niti se od njih mogu napraviti ATX-ovi bez dodatne elektronike

ATX = +3V +5V +12V + par stabilizatora unutra a svega toga a u ovim vasim toga nema nema sto ce reci da ih mozes iskoristiti samo za napajanje grafickih

jel ti citas sta ja pisem? evo, podebljao sam u quotu da se bolje vidi

citam i nevjerujm svoim ocima koliko si uporan a sve u smislu vrlo upitnog cilja i smisla no daj me molim te prosvjetli cemu sve to kada danas ima puno jeftinijih i kvalitetnijih rijesenja
vidim ja da si ti upao u pola price i donosis zakljucke koji nemaju veze s vezom..

no da se vratim na temu..
znaci.. po tebi niti jedan laptop nebi smio imat punjac u autu zato sto auto ima 12V a laptop je 19V? ili niti jedan mob se ne smije punit na usb jer je mob na 3.6V?

ja nemam obrazovanja da napravim svoj DC-DC pretvarac i ne mislim ga raditi. al imam dovoljno obrazovanja da kupim DC-DC pretvarac i spojim ga na napajanje.
ono sto mene muci je PS_ON signal. ja to neznam rjesit i zato se nadam da cu pronac tutorial u kojem je to rjeseno jer zelim imat komociju radit s tim napajanjem kao sa svakim drugim.. Ako se to neda rjesit, ne zanima me, necu to radit i gotovo.

a, zasto to radim? jednostavno. treba mi cca 1800W.. i ako to mogu dobit za stotinjak dolara i malo kvalitetno provedenog vremena, zasto ne?

KOji ce ti kurac PC on kad laganini na maticnoj nastimas restore after power loss i uvijek je upaljen
madcoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150

browsing


View Profile
December 29, 2013, 07:21:32 PM
 #738



KOji ce ti kurac PC on kad laganini na maticnoj nastimas restore after power loss i uvijek je upaljen

ma, znam za to.. al ono, nekako, komocija i to Smiley wake on lan i te fore.. nije mi rig u blizini bas i nemogu do njega u svako doba..
madcoin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150

browsing


View Profile
December 29, 2013, 07:23:31 PM
 #739


Dellov i Compaq serverska napajanja sam plačao 9-15 $ komad + transport je dolazio oko 50$ uvijek sam uzimao po 4 komada

znaci 600 kuna za za 4X 2kW napajanja.. e to je cijena Cheesy
bas cu si pronjuskat malo..
buenaventura
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32


View Profile
December 29, 2013, 09:16:20 PM
 #740


Dellov i Compaq serverska napajanja sam plačao 9-15 $ komad + transport je dolazio oko 50$ uvijek sam uzimao po 4 komada

znaci 600 kuna za za 4X 2kW napajanja.. e to je cijena Cheesy
bas cu si pronjuskat malo..

Ja tražeči po Ebay-u nisan naša 2kW ispod 450kn (s poštarinom)


@madcoin

Znaci bit ce moguce napravit napajanje za grafe 5 X 350 W + neko banalno ATX napajanje 450 W za cjeli rig ??
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... 207 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!