Bitcoin Forum
October 21, 2017, 02:40:57 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 »  All
  Print  
Author Topic: BITBURNER FURY Technical discussion  (Read 17857 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
thomashrev89
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 190



View Profile
November 26, 2013, 01:28:02 AM
 #101

Hey Guys,

We have already the Bitburner Fury Rev. 1.1 

USB port is broken and we want to update the Firmware.

We know the steps! But we need the correct pin order on the Programmer Connector.

Can anybody help and know these pins?   

THX



I got my bitburners today and was thinking how i would update the firmware without usb. how is it done with the programmer connector?

1508596857
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508596857

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508596857
Reply with quote  #2

1508596857
Report to moderator
1508596857
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508596857

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508596857
Reply with quote  #2

1508596857
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508596857
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508596857

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508596857
Reply with quote  #2

1508596857
Report to moderator
1508596857
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508596857

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508596857
Reply with quote  #2

1508596857
Report to moderator
spiccioli
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1376

nec sine labore


View Profile
November 26, 2013, 08:41:44 PM
 #102

Hi,

I have 8 boads in two stacks, first stack is hashing ok at 197 GHs.

BUT I have to connect it to the upper USB port of my RasPi, otherwise boards are not recognized, cgminer -n says it found no boards.

If I put a usb hub on the upper USB port of my RasPi no board is recognized, even if I connect a single board through its usb connector.

How am I supposed to control two 4-boards stacks? with a RasPi every four boards?

What am I making wrong?

I'm using cgminer 3.5 and boards are recognized as BTB.

Any help truly appreciated!

spiccioli

dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 26, 2013, 10:11:17 PM
 #103

Here are the instructions on how to flash the Bitburner boards when USB is broken:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=294735.msg3371051#msg3371051

and these are the necessary files:

https://www.dropbox.com/s/nufnkse0ashwirt/Serials_7FFA.num
https://www.dropbox.com/s/yvn8df21v9s3bon/BitBurnerFury_for_production.hex




ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 26, 2013, 10:14:40 PM
 #104

Hi,

I have 8 boads in two stacks, first stack is hashing ok at 197 GHs.

BUT I have to connect it to the upper USB port of my RasPi, otherwise boards are not recognized, cgminer -n says it found no boards.

If I put a usb hub on the upper USB port of my RasPi no board is recognized, even if I connect a single board through its usb connector.



You have 2 stacks of 4 boards, each connected by CAN, right?
You have two USB cables running to the Pi, right?

What does Raspian or whatever Linux you use say if you type
Code:
lsusb
?

ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

spiccioli
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1376

nec sine labore


View Profile
November 26, 2013, 10:40:44 PM
 #105

Hi,

I have 8 boads in two stacks, first stack is hashing ok at 197 GHs.

BUT I have to connect it to the upper USB port of my RasPi, otherwise boards are not recognized, cgminer -n says it found no boards.

If I put a usb hub on the upper USB port of my RasPi no board is recognized, even if I connect a single board through its usb connector.



You have 2 stacks of 4 boards, each connected by CAN, right?
You have two USB cables running to the Pi, right?

What does Raspian or whatever Linux you use say if you type
Code:
lsusb
?

Hi dego,

yes, two stacks of four boards each.

My Pi is able to see them both only if I connect both to a powered usb hub and then I connect the powered usb hub to the upper usb port on the Pi.

If I connect each stack to a different port on the Pi only the stack connected to the upper port is seen and recognized by cgminer -n

Anyway, when both are connected, starting cgminer just throws usb write errors till the Pi freezes.

Here is cgminer -n when both are recognized

Code:
pi@raspberrypi ~ $ sudo ./cgminer/cgminer -n
 [2013-11-26 22:27:53] USB all: found 7 devices - listing known devices
.USB dev 0: Bus 1 Device 8 ID: 0403:6001
  Manufacturer: 'Burnin Electronics'
  Product: 'BitBurner'
.USB dev 1: Bus 1 Device 6 ID: 0403:6001
  Manufacturer: 'Burnin Electronics'
  Product: 'BitBurner'                   
 [2013-11-26 22:27:53] 2 known USB devices 

and lsusb

Code:
pi@raspberrypi ~ $ sudo lsusb
Bus 001 Device 002: ID 0424:9512 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 008: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 004: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 006: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
Bus 001 Device 007: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB

Code:
uname -a
Linux raspberrypi 3.6.11+ #538 PREEMPT Fri Aug 30 20:42:08 BST 2013 armv6l GNU/Linux

I've downloaded and compiled cgminer 3.5.0 following site instructions boards are recognized as BTB in cgminer.

I start cgminer like this

Code:
sudo ./cgminer/cgminer -o ... -u ... -p ... --avalon-options 115200:256:10:40:276 --bitburner-voltage 1360 --avalon-cutoff 63 --avalon-fan 75-90 --avalon-temp 55


When both stacks are connected I get this... f**k! this time it found both stacks! I've been trying since this afternoon, but even finding both stacks is not enough, It just reports HW errors and idled miners.

Code:
cgminer version 3.5.0 - Started: [2013-11-26 22:33:39]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):0.000 (avg):0.000h/s | A:0  R:0  HW:414  WU:0.0/m
 ST: 0  SS: 0  NB: 1  LW: 18340  GF: 0  RF: 0
 Connected to ....
 Block: 0000c0aa867da6aa...  Diff:609M  Started: [22:33:39]  Best share: 0
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 BTB 0:  0C 276    0mV |  0.000/ 0.000h/s | A:0 R:0 HW:396 WU:0.0/m
 BTB 1:  0C 276    0mV |  0.000/ 0.000h/s | A:0 R:0 HW: 19 WU:0.0/m
--------------------------------------------------------------------------------

 [2013-11-26 22:33:28] Started cgminer 3.5.0
 [2013-11-26 22:33:29] BTB0: Reset succeeded (Controller version: 2000000001)
 [2013-11-26 22:33:31] BTB0: Idling 188 miners
 [2013-11-26 22:33:31] BTB0: Core voltage set to 1360 millivolts
 [2013-11-26 22:33:31] BTB1: Reset succeeded (Controller version: 2000073504)
 [2013-11-26 22:33:33] BTB1: Idling 164 miners
 [2013-11-26 22:33:33] BTB1: Core voltage set to 1360 millivolts
 [2013-11-26 22:33:33] Probing for an alive pool
 [2013-11-26 22:33:38] Pool 0 difficulty changed to 129
 [2013-11-26 22:33:39] Network diff set to 609M
 [2013-11-26 22:34:37] BTB0: Idled 1 miners
 [2013-11-26 22:34:58] BTB1: Idled 1 miners
 [2013-11-26 22:35:05] BTB0: Idled 1 miners
 [2013-11-26 22:35:12] BTB1: Idled 1 miners
 [2013-11-26 22:35:15] BTB0: Idled 1 miners
 [2013-11-26 22:35:21] BTB0: Idled 1 miners
 [2013-11-26 22:35:31] BTB1: Idled 1 miners
 [2013-11-26 22:35:45] BTB1: Idled 1 miners


Any idea?

Thanks

spiccioli
spiccioli
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1376

nec sine labore


View Profile
November 26, 2013, 10:56:50 PM
 #106

Hi dego,

here we go, all it took was a full reboot

Code:
[2013-11-26 22:54:36] Started cgminer 3.5.0
 [2013-11-26 22:54:36] BTB0: Reset failed! not an Avalon? (0: c0 2a c3 b6)
 [2013-11-26 22:54:37] BTB 0 usb write error: **UNKNOWN**
 [2013-11-26 22:54:37] usb_write error on avalon_write
 [2013-11-26 22:54:37] BTB 0 usb write error: **UNKNOWN**
 [2013-11-26 22:54:37] usb_write error on avalon_write
 [2013-11-26 22:54:37] BTB 0 usb write error: **UNKNOWN**
 [2013-11-26 22:54:37] usb_write error on avalon_write
 [2013-11-26 22:54:37] BTB 0 usb write error: **UNKNOWN**
 [2013-11-26 22:54:37] usb_write error on avalon_write
 [2013-11-26 22:54:37] BTB 0 usb write error: **UNKNOWN**
 [2013-11-26 22:54:37] usb_write error on avalon_write
 [2013-11-26 22:54:38] BTB 0 usb write error: **UNKNOWN**
 [2013-11-26 22:54:38] usb_write error on avalon_write

Here I have both stacks on the same powered usb hub which connects to the Pi on its upper usb port and powers it as well.

Code:
sudo lsusb
Bus 001 Device 002: ID 0424:9512 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 006: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
Bus 001 Device 007: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 004: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 005: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB

Code:
sudo ./cgminer/cgminer -n
 [2013-11-26 22:56:31] USB all: found 7 devices - listing known devices
.USB dev 0: Bus 1 Device 7 ID: 0403:6001
  Manufacturer: 'Burnin Electronics'
  Product: 'BitBurner'
.USB dev 1: Bus 1 Device 6 ID: 0403:6001
  Manufacturer: 'Burnin Electronics'
  Product: 'BitBurner'                   
 [2013-11-26 22:56:31] 2 known USB devices       

Huh

spiccioli
dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 26, 2013, 11:34:01 PM
 #107

Hi dego,

here we go, all it took was a full reboot

Code:
[2013-11-26 22:54:36] Started cgminer 3.5.0
 [2013-11-26 22:54:36] BTB0: Reset failed! not an Avalon? (0: c0 2a c3 b6)
 [2013-11-26 22:54:37] BTB 0 usb write error: **UNKNOWN**
 


Could you please post your cgminer.conf?

You should find it in ~/.cgminer/cgminer.conf

It could be that a certain usb bus is set in your config, so if cgminer starts it checks the bus that is set in your config and it will only find something if it has the same bus number...

ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

spiccioli
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1376

nec sine labore


View Profile
November 26, 2013, 11:49:49 PM
 #108

Hi dego,

here we go, all it took was a full reboot

Code:
[2013-11-26 22:54:36] Started cgminer 3.5.0
 [2013-11-26 22:54:36] BTB0: Reset failed! not an Avalon? (0: c0 2a c3 b6)
 [2013-11-26 22:54:37] BTB 0 usb write error: **UNKNOWN**
 


Could you please post your cgminer.conf?

You should find it in ~/.cgminer/cgminer.conf

It could be that a certain usb bus is set in your config, so if cgminer starts it checks the bus that is set in your config and it will only find something if it has the same bus number...

Hi dego,

no cgminer.conf

Code:
pi@raspberrypi ~ $ ls -la
total 64
drwxr-xr-x  6 pi   pi    4096 Nov 26 21:58 .
drwxr-xr-x  3 root root  4096 Sep 25 20:22 ..
-rw-------  1 pi   pi   14244 Nov 26 23:42 .bash_history
-rw-r--r--  1 pi   pi     220 Sep 25 20:22 .bash_logout
-rw-r--r--  1 pi   pi    3243 Sep 25 20:22 .bashrc
drwxr-xr-x 12 pi   pi    4096 Nov 25 18:52 cgminer
drwxr-xr-x  2 pi   pi    4096 Nov 25 20:06 .cgminer
-rwxr-xr-x  1 pi   pi     153 Nov 26 23:44 cgminer.sh
drwxr-xr-x  2 pi   pi    4096 Sep 25 21:20 Desktop
-rw-r--r--  1 pi   pi    5781 Feb  3  2013 ocr_pi.png
-rw-r--r--  1 pi   pi     675 Sep 25 20:22 .profile
drwxrwxr-x  2 pi   pi    4096 Mar 10  2013 python_games
pi@raspberrypi ~ $ ls -la .cgminer/
total 8
drwxr-xr-x 2 pi pi 4096 Nov 25 20:06 .
drwxr-xr-x 6 pi pi 4096 Nov 26 21:58 ..
pi@raspberrypi ~ $

cgminer.sh contains the command to start cgminer I did show you in my previous message.

spiccioli
dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 26, 2013, 11:53:22 PM
 #109

Now I also have a problem with one Bitburner Fury out of a stack of 4. It's the only board lacking a Micro USB connector (broken). And its not hashing anymore (It did before). LED is blinking green and yellow, but never red. The other boards are delivering 50Ghs.

As it didn't work at all (tried restarting, power cycling, other order of connecting it to the CAN) I flashed the boards with a Pickit3. My first try with the firmware BitBurnerFury_for_bootloader.hex was not successful, the board didn't blink at all after programming it. In my second try, I used BitBurnerFury_for_production.hex and it worked out. Now the board is blinking again, but still not mining. I know that the other three boards all have BitBurnerFury_for_bootloader.hex.

What could be the problem?

- That the firmware of the board without connector is different?
- How can that be solved?
- Is there other firmware that can be flashed with the Pickit3 than the production firmware?

The first hint leading to solve the problem will be awarded 30$ worth of Bitcoin.

ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

shade88
Member
**
Offline Offline

Activity: 119


View Profile
November 27, 2013, 02:59:12 AM
 #110

Now I also have a problem with one Bitburner Fury out of a stack of 4. It's the only board lacking a Micro USB connector (broken). And its not hashing anymore (It did before). LED is blinking green and yellow, but never red. The other boards are delivering 50Ghs.

As it didn't work at all (tried restarting, power cycling, other order of connecting it to the CAN) I flashed the boards with a Pickit3. My first try with the firmware BitBurnerFury_for_bootloader.hex was not successful, the board didn't blink at all after programming it. In my second try, I used BitBurnerFury_for_production.hex and it worked out. Now the board is blinking again, but still not mining. I know that the other three boards all have BitBurnerFury_for_bootloader.hex.

What could be the problem?

- That the firmware of the board without connector is different?
- How can that be solved?
- Is there other firmware that can be flashed with the Pickit3 than the production firmware?

The first hint leading to solve the problem will be awarded 30$ worth of Bitcoin.

Have you try compile and use someone42 cgminer?
Instruction below:
https://www.asic-hardware.com/assembly-instructions-part-2/
mwax321
Member
**
Offline Offline

Activity: 92


View Profile
November 27, 2013, 04:11:43 AM
 #111

Anyone running odd numbers of bitburners?

I have 7 miners and I'm wondering if I can chain them like such:  x2, x2, x3

Anyone running a similar setup? Are you using more than one CGminer?  Right now I'm running them all as separate miners (each one has usb plugged in)

What I don't want is 2 different cgminer windows. My pi is running on overdrive already!

dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 27, 2013, 08:59:34 PM
 #112

Have you try compile and use someone42 cgminer?

Thats the version I use...

ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

zulover
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 582


View Profile
November 27, 2013, 09:04:57 PM
 #113

Now I also have a problem with one Bitburner Fury out of a stack of 4. It's the only board lacking a Micro USB connector (broken). And its not hashing anymore (It did before). LED is blinking green and yellow, but never red. The other boards are delivering 50Ghs.

As it didn't work at all (tried restarting, power cycling, other order of connecting it to the CAN) I flashed the boards with a Pickit3. My first try with the firmware BitBurnerFury_for_bootloader.hex was not successful, the board didn't blink at all after programming it. In my second try, I used BitBurnerFury_for_production.hex and it worked out. Now the board is blinking again, but still not mining. I know that the other three boards all have BitBurnerFury_for_bootloader.hex.

What could be the problem?

- That the firmware of the board without connector is different?
- How can that be solved?
- Is there other firmware that can be flashed with the Pickit3 than the production firmware?

The first hint leading to solve the problem will be awarded 30$ worth of Bitcoin.

when i had this problem i just unhook the power connector while cgminer was on and reconnected it and it started hashing. i had 2 boards like that also without the usb.
dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 27, 2013, 09:35:51 PM
 #114

when i had this problem i just unhook the power connector while cgminer was on and reconnected it and it started hashing. i had 2 boards like that also without the usb.

Man! That was the right hint. Somehow I never tried to power cycle the board WHILE cgminer was running... All 4 boards are running now.

You deserve my bounty of 30$ in BTC. Wanna send me an address?

rgds,
dego

ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 27, 2013, 09:54:46 PM
 #115

Anyone running odd numbers of bitburners?

I have 7 miners and I'm wondering if I can chain them like such:  x2, x2, x3

Anyone running a similar setup? Are you using more than one CGminer?  Right now I'm running them all as separate miners (each one has usb plugged in)

What I don't want is 2 different cgminer windows. My pi is running on overdrive already!

I think its possible to run any number (at least up to Cool on one stack. I ran 3 connected by CAN-BUS. Just make sure the BUS is properly terminated.
Why not stacking all 7 together with one CAN-BUS cable?

ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

zulover
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 582


View Profile
November 27, 2013, 10:04:01 PM
 #116

when i had this problem i just unhook the power connector while cgminer was on and reconnected it and it started hashing. i had 2 boards like that also without the usb.

Man! That was the right hint. Somehow I never tried to power cycle the board WHILE cgminer was running... All 4 boards are running now.

You deserve my bounty of 30$ in BTC. Wanna send me an address?

rgds,
dego


im cool you helped me just returnin the favor.

thanks
zulover
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 582


View Profile
November 27, 2013, 10:04:26 PM
 #117

Anyone running odd numbers of bitburners?

I have 7 miners and I'm wondering if I can chain them like such:  x2, x2, x3

Anyone running a similar setup? Are you using more than one CGminer?  Right now I'm running them all as separate miners (each one has usb plugged in)

What I don't want is 2 different cgminer windows. My pi is running on overdrive already!

I think its possible to run any number (at least up to Cool on one stack. I ran 3 connected by CAN-BUS. Just make sure the BUS is properly terminated.
Why not stacking all 7 together with one CAN-BUS cable?

yes i ran odd number also
zulover
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 582


View Profile
November 28, 2013, 12:03:30 AM
 #118

i cant overclock or overvault, everytime i change the bat file it just reads out the default values on cgminer at the start.flashed with the latest BBF.hex

any explanations? running cgminer3.8.2 win7
dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 28, 2013, 11:16:23 AM
 #119

i cant overclock or overvault, everytime i change the bat file it just reads out the default values on cgminer at the start.flashed with the latest BBF.hex

any explanations? running cgminer3.8.2 win7

checked the cgminer.conf? all the config values can sit in there too...

what parameters are you using to start cgminer? please c&p

ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

Pug
Member
**
Offline Offline

Activity: 63


View Profile
November 28, 2013, 11:32:01 AM
 #120

-
Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!