Bitcoin Forum
October 21, 2017, 06:14:17 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 »  All
  Print  
Author Topic: BITBURNER FURY Technical discussion  (Read 17858 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
joshka
Member
**
Offline Offline

Activity: 90


View Profile
November 22, 2013, 10:45:35 AM
 #81

Ok now wait a while.. during the first minutes the HW rate is usually a bit higher...

If you are not getting close to 100Ghs, then try to reduce frequency in steps of 2 to find better settings. I always mine 100'000 shares before I change settings.

Thanks a lot dego!

1508609657
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508609657

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508609657
Reply with quote  #2

1508609657
Report to moderator
1508609657
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508609657

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508609657
Reply with quote  #2

1508609657
Report to moderator
1508609657
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508609657

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508609657
Reply with quote  #2

1508609657
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508609657
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508609657

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508609657
Reply with quote  #2

1508609657
Report to moderator
1508609657
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508609657

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508609657
Reply with quote  #2

1508609657
Report to moderator
cryptx
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


View Profile
November 22, 2013, 10:56:26 AM
 #82

UPDATE

We are sold out
dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 22, 2013, 01:17:30 PM
 #83

Just fyi:

4 boards, connected by CANBus:

This firmware from asic-shop.com: https://www.dropbox.com/s/tz9xukd4d75g5uq/BitBurnerFury_for_bootloader.hex



using this:

cgminer --usb 1:7 --disable-gpu --avalon-options 115200:128:10:45:280 --bitburner-voltage 1360 --avalon-cutoff 63 --avalon-fan 80 --avalon-temp 55


HW-Error Rate is: 3.87

might try to tweak further, will keep you posted..

ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

jelin1984
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554



View Profile
November 22, 2013, 01:46:11 PM
 #84

Is the official firmware?
How I can install it
3ds
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


View Profile
November 22, 2013, 03:41:55 PM
 #85

HW-Error Rate is: 3.87
Where can i find this info in cgminer screen?

Mining Hardware? -> cex.io
Trade over 60 different types of cryptocurrencies -> cryptsy.com
coffeebee
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25


View Profile
November 22, 2013, 03:44:09 PM
 #86

Hi,
Referring to order no:1509, upon receiving my 3 bitburner fury boards,1 of the boards does not power up/malfunction. Not any single LEDs are lit. I emailed info@asic-hardware.com and got replied which direct me to contact burninmining, which has not responded. Please help. Thank you.
mtbitcoin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 877


Etherscan.io


View Profile
November 22, 2013, 03:48:41 PM
 #87

Hi,
Referring to order no:1509, upon receiving my 3 bitburner fury boards,1 of the boards does not power up/malfunction. Not any single LEDs are lit. I emailed info@asic-hardware.com and got replied which direct me to contact burninmining, which has not responded. Please help. Thank you.


So your other boards work? Have you tried swapping the PCIE leads or power stacking them ?

EtherScan::Ethereum Block Explorer | BlockScan::Coming Soon
coffeebee
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25


View Profile
November 22, 2013, 03:53:23 PM
 #88

I tried other pcie which works for other boards and it did not start up that faulty board. Tried power stacking but nothing happened.
whitefeather
Member
**
Offline Offline

Activity: 97



View Profile
November 22, 2013, 04:49:30 PM
 #89

Hi,
Referring to order no:1509, upon receiving my 3 bitburner fury boards,1 of the boards does not power up/malfunction. Not any single LEDs are lit. I emailed info@asic-hardware.com and got replied which direct me to contact burninmining, which has not responded. Please help. Thank you.


Similar situation here. One of my Bitburner Fury boards died shortly after it began hashing. It didn't even last 2 days. Maybe 36 hours. Now it is dead, no lights, no nothing. Just dead.

I left a PM for cryptx, but so far, no response.

I followed up with an email to info@asic-hardware.com, and I await a response.

By the way, I purchased these boards before the price was dropped to 1.5 BTC.

Let's just say I paid almost double that. Last week. I'm not pleased at all.

Cryptx -- I would appreciate a response. Thanks.
mgio
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546


View Profile
November 22, 2013, 07:36:04 PM
 #90

I got another 8-board stack yesterday.

This one also crashes my raspberry pis! Why does this happen? Does it happen to anybody else? Maybe I shouldn't be using Raspbian?? What installations do other people use?

My other 8-board stack is running off of a linux PC and it never crashes. I'd rather use raspbery pis though to save electricity.

As I mentioned before, I'd tried 2 different pis, with 2 different installations, 2 different versions of raspbian, two different power supplies, two different USB hubs (both powered), both wired and wifi internet, and the pi will still (eventually) freeze up after running for a while.

I have several other miners running off of raspberry pis (raspbian with cgminer) from BFL and they never crash. It's something about this special cgminer maybe or just the hardware? I don't really get it.

dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 22, 2013, 09:34:01 PM
 #91

HW-Error Rate is: 3.87
Where can i find this info in cgminer screen?

calculate it...

(100/accepted shares)*HW

ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 22, 2013, 09:37:16 PM
 #92

Is the official firmware?
How I can install it

https://bitcointalk.org/index.php?topic=294735.msg3415231#msg3415231
https://www.asic-hardware.com/assembly-instructions-part-2/

ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

zulover
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 582


View Profile
November 22, 2013, 10:20:57 PM
 #93

Just fyi:

4 boards, connected by CANBus:

This firmware from asic-shop.com: https://www.dropbox.com/s/tz9xukd4d75g5uq/BitBurnerFury_for_bootloader.hex



using this:

cgminer --usb 1:7 --disable-gpu --avalon-options 115200:128:10:45:280 --bitburner-voltage 1360 --avalon-cutoff 63 --avalon-fan 80 --avalon-temp 55


HW-Error Rate is: 3.87

might try to tweak further, will keep you posted..


hi dego, ive got a 4 board cluster and been trying to get it running last couple of days. crypt x has helped a lot, but i must be missing something.

ok first i couldnt get the four to work with the can bus, so was told to upgrade cgminer to latest version. did that v3.8.2, done many flashes of the firmware, latest one was the https://www.dropbox.com/s/l87xnp5mdfg6f8y/bitburner-fury-firmware_1.2.6_BBF.hex so now it reads as BBF in cgminer.

batch as follows :

cgminer -o http://mint.bitminter.com:80 -u zulover_bitzu2 -p x
--bitburner-fury-options 115200:128:10:50:256 --bitburner-fury-voltage 900

when cgminer starts up it says 'reset failed! not an avalon?'
but goes on t function but only averaging 170ghs.

tried to change the freq and volt setting in BAT file file but they dont take effect it always runs on default.

also crypt x said to only have jumpers on the last board in the cluster and have usb on the first board with cancable used. it seems to work.

any advice most appreciated.

dego
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 389



View Profile
November 22, 2013, 10:40:20 PM
 #94

I don't know what the "is not an avalon" message means but it seems to work correctly if it hashes*. Maybe you should delete your cgminer.conf file. Maybe there are old settings in there and also your current settings might be saved in there... maybe thats the reason why changing the *.bat does not work.

I see you use standard values, not overvolted or something. I had around 42 Ghs per board with exactly those values. That would be what you get now.  Just play around a bit with frequency and voltage values and I am sure you can get out some Ghs more.

eg, try to use these options on your your BBF ( use this line now and have 201.2 Ghs constantly):

--bitburner-fury-options 115200:128:10:40:282 --bitburner-fury-voltage 1360 --avalon-cutoff 63 --avalon-fan 80 --avalon-temp 55

you could also try these:

115200:128:10:d:280   at   1060

If you do not reach 198Ghs with this, then try to change frequency and voltage in controlled steps, until you find the right settings. just try it out but leave the boards running for at least 50k shares for each try because in the beginning the boards often throw a lot of HW-Errors...

*If you want to find out more here, try to check each board separately, maybe its only one board causing failures...





ICON
███
███
███
███
███
.....HYPERCONNECT THE WORLD.....
Blockchain Multiverse
███
███
███
███
███

  JOIN ICO NOW ! 

goxed
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1666


Mining hardware dev and reviewer.


View Profile
November 23, 2013, 12:20:16 AM
 #95

Just fyi:

4 boards, connected by CANBus:

This firmware from asic-shop.com: https://www.dropbox.com/s/tz9xukd4d75g5uq/BitBurnerFury_for_bootloader.hex



using this:

cgminer --usb 1:7 --disable-gpu --avalon-options 115200:128:10:45:280 --bitburner-voltage 1360 --avalon-cutoff 63 --avalon-fan 80 --avalon-temp 55


HW-Error Rate is: 3.87

might try to tweak further, will keep you posted..


Hey what are the improvements with the firmware? Is it worth the effort? Thanks a lot.

Looking to review Bitcoin / Crypto mining Hardware.
warhawk187
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 332



View Profile
November 23, 2013, 04:55:41 AM
 #96


While moving these guys to upgrade my Saturn yesterday, I heard a crack as I unplugged one of the USB ports with little resistance (Seriously a piss poor job). Now the board doesn't hash at all, the green and yellow lights are blinking right when I CANBUS it to another board, but when I start cgminer, it doesn't blink red anymore and just cycles through yellow and green as if its communicating with the other board but now doesn't work with any of the other boards.


1. Did you terminate the CANBUS correctly? This means that the boards on BOTH ends of the CAN cable need to be terminated by 2 Jumpers each?

2. How many boards are in your stack?

3. What are u using to start cgminer? Please copy&paste the whole line

4. Did you do any firmware upgrades?

5. Did you try to plug mini usb in another board (not the one that might have a defective mini usb)?



I have a stack of 4 successfully CANBUS'ed together ~196Gh/s. Then another pair, the 'dumb' pair. One with flashed firmware to try to get it above that damn 12Gh/s and the one with the broken usb that actually managed to revive itself from the dead last night. I had switched my PSUs for my Saturn and this stack and it must not have liked the switch initially. I went from 1050W XFX to a 750W Seasonic for this stack. Last night it came back online and I have it CANBUS connected with the 12Gh/s to come out to ~61Gh/s.

My settings are:

 "avalon-cutoff" : "64",
 "avalon-options" : "115200:64:10:50:278",
 "bitburner-voltage" : "1360",
 "bitburner-fury-options" : "115200:32:10:50:278",
 "bitburner-fury-voltage" : "1060",

The underperforming board is also about ~20C cooler than the others. I will try the newest firmware and see if that helps. All my other boards are running the stock firmware so hence the 64 for Avalon options. If it aint broke don't fix it has been my method with the good 4.
 

zulover
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 582


View Profile
November 23, 2013, 08:21:03 AM
 #97

I don't know what the "is not an avalon" message means but it seems to work correctly if it hashes*. Maybe you should delete your cgminer.conf file. Maybe there are old settings in there and also your current settings might be saved in there... maybe thats the reason why changing the *.bat does not work.

I see you use standard values, not overvolted or something. I had around 42 Ghs per board with exactly those values. That would be what you get now.  Just play around a bit with frequency and voltage values and I am sure you can get out some Ghs more.

eg, try to use these options on your your BBF ( use this line now and have 201.2 Ghs constantly):

--bitburner-fury-options 115200:128:10:40:282 --bitburner-fury-voltage 1360 --avalon-cutoff 63 --avalon-fan 80 --avalon-temp 55

you could also try these:

115200:128:10:d:280   at   1060

If you do not reach 198Ghs with this, then try to change frequency and voltage in controlled steps, until you find the right settings. just try it out but leave the boards running for at least 50k shares for each try because in the beginning the boards often throw a lot of HW-Errors...

*If you want to find out more here, try to check each board separately, maybe its only one board causing failures...



ok i cant frind the cgminer config file, where is suppose to be?

i did the 2  lines you suggested for .BAT file, it worked but only the boards with the usb in them hashed the rest were doing nothing, but they were getting up to 48ghs that would when ran my first single board. hmmmm...

plus by the way BBF voltage 1360 didnt run, isnt 1100 max value for BBf voltage far as i know?

edit: ok just tried something else, flashed the cluster to this https://www.dropbox.com/s/tz9xukd4d75g5uq/BitBurnerFury_for_bootloader.hex, so they are back to BTB in cgminer, difference: cgminer startup it say 'reset succeeded' this time also says 'idling 128 miners' but same thing only the board with usb hashes although at a healthy 52ghs avg, now just need all of them at that speed!!

cryptx
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


View Profile
November 23, 2013, 06:35:56 PM
 #98

AUCTION

https://bitcointalk.org/index.php?topic=344238.0

goxed
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1666


Mining hardware dev and reviewer.


View Profile
November 23, 2013, 06:51:19 PM
 #99

I need a CAN bus cable, to connect two boards,
Can anyone help me where to get one?
CryptX is out of stock with them.
Will a JTAG cable work for 2 boards + termination jumpers? Thanks

Looking to review Bitcoin / Crypto mining Hardware.
ortchi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 161



View Profile
November 25, 2013, 11:42:00 PM
 #100

Hey Guys,

We have already the Bitburner Fury Rev. 1.1 

USB port is broken and we want to update the Firmware.

We know the steps! But we need the correct pin order on the Programmer Connector.

Can anybody help and know these pins?   

THX


Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!