Bitcoin Forum
October 17, 2019, 07:18:36 PM *
News: If you like a topic and you see an orange "bump" link, click it. More info.
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 »  All
  Print  
Author Topic: Bitcoin Windows gadget which displays BTC and currency amounts  (Read 66826 times)
budjang_l
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
July 06, 2017, 08:43:59 PM
Last edit: July 06, 2017, 09:31:46 PM by budjang_l
 #161

Hi Domchi,

I'm start using your gadget this couple days to check Bitgrail market. But recently it didn't show any info from https://bitgrail.com/api/v1/BTC-XRB/ticker, just zero. Is there anything wrong?

Update:
It seems the problem wasn't in your gadget. It's because of Bitgrail recent DDOS protection. Grin
1571339916
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1571339916

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1571339916
Reply with quote  #2

1571339916
Report to moderator
1571339916
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1571339916

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1571339916
Reply with quote  #2

1571339916
Report to moderator
1571339916
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1571339916

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1571339916
Reply with quote  #2

1571339916
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1571339916
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1571339916

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1571339916
Reply with quote  #2

1571339916
Report to moderator
Domchi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 250
Merit: 149


View Profile
July 06, 2017, 10:05:18 PM
 #162

I'm start using your gadget this couple days to check Bitgrail market. But recently it didn't show any info from https://bitgrail.com/api/v1/BTC-XRB/ticker, just zero. Is there anything wrong?

Update:
It seems the problem wasn't in your gadget. It's because of Bitgrail recent DDOS protection. Grin

Yes, DDoS protection can be a bit annoying and hard to troubleshoot when gadget gets DDoS warning while normal browser doesn't. Sad
IsaacRaschke
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
August 25, 2017, 07:46:39 AM
 #163

How the fuck do I track Bitcoin value in AUD? :/ I'm so confused... I tried to read how to on the instruction page already and I'm very confused with the JSON thing... What JSON source do I get?? I don't even know how it works well enough to do this (coding can be pretty overwhelming for me).. Sorry if the instructions are obvious on the MyCoins gadget website, but I keep getting lost when reading them.. I don't understand this.
IsaacRaschke
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
August 25, 2017, 08:02:04 AM
 #164

Hi japerry,

it's simple, go to gadget settings (wrench icon) and set change the following options:

Bitfinex
exchange URL: https://api.bitfinex.com/v1/pubticker/BTCUSD
exhange rate JSON key: last_price
field 1 JSON key: ask
field 2 JSON key: last_price
field 3 JSON key: bid

How'd you make that happen? I'm following the EXACT same format using another API which exists.. But its still not working... How do you guys learn how to do this? I'd like to know if there's an easier way to learn how to do this.. But there doesn't seem to be :/
Domchi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 250
Merit: 149


View Profile
August 25, 2017, 04:55:29 PM
 #165

How the fuck do I track Bitcoin value in AUD? :/

The first thing to get price in fiat is to make sure you have non-zero value (i.e. 1) in "Correction in currency". Then, your ticker currency must be BTC or USD. And finally, the most important thing is to set Target currency to AUD.

I'm so confused... I tried to read how to on the instruction page already and I'm very confused with the JSON thing... What JSON source do I get?? I don't even know how it works well enough to do this (coding can be pretty overwhelming for me).. Sorry if the instructions are obvious on the MyCoins gadget website, but I keep getting lost when reading them.. I don't understand this.

Have you tried downloading MyBitcoins/MyLitecoins gadgets as well and looking at its settings? That might be a good quickstart as sometimes you just have to change API call to a different coin. MyBitcoins comes with working exchange rate by default, while you have to setup MyCoins to show something.

Also, I'd be very grateful if you could suggest how to improve documentation and what you had problems understanding. I'm keen to improve it.

How'd you make that happen? I'm following the EXACT same format using another API which exists.. But its still not working... How do you guys learn how to do this? I'd like to know if there's an easier way to learn how to do this.. But there doesn't seem to be :/

Well, the exact syntax depends on the API. The greatest strength of this gadget is that it can hook up to almost any API, but that also means you have to somehow instruct it to do so.

Can you share which API and coin you're trying to get, so that I can help with the specifics?
The One
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 924
Merit: 1000



View Profile
October 29, 2017, 11:41:30 AM
 #166

Trying to get GBP without yahoo exchange rate.

Correction + pool
https://localbitcoins.com/bitcoinaverage/ticker-all-currencies/
json.GBP.rates.last
GBP.rates.last
rates.last
last

None of the four works.

Ticker GBP and target GBP doesn't work.

It persistently shows USD then GBP at the bottom as N/A.

..C..
.....................
........What is C?.........
..............
...........ICO            Dec 1st – Dec 30th............
       ............Open            Dec 1st- Dec 30th............
...................ANN thread      Bounty....................

Domchi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 250
Merit: 149


View Profile
October 29, 2017, 12:11:14 PM
 #167

Trying to get GBP without yahoo exchange rate.

Correction + pool
https://localbitcoins.com/bitcoinaverage/ticker-all-currencies/
json.GBP.rates.last
GBP.rates.last
rates.last
last

None of the four works.

Ticker GBP and target GBP doesn't work.

It persistently shows USD then GBP at the bottom as N/A.

json.GBP.rates.last is correct. But clear field 1, 2 and 3 JSON keys, I would guess you have some old invalid keys there.
The One
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 924
Merit: 1000



View Profile
October 29, 2017, 02:35:29 PM
Last edit: October 29, 2017, 03:11:15 PM by The One
 #168

Trying to get GBP without yahoo exchange rate.

Correction + pool
https://localbitcoins.com/bitcoinaverage/ticker-all-currencies/
json.GBP.rates.last
GBP.rates.last
rates.last
last

None of the four works.

Ticker GBP and target GBP doesn't work.

It persistently shows USD then GBP at the bottom as N/A.

json.GBP.rates.last is correct. But clear field 1, 2 and 3 JSON keys, I would guess you have some old invalid keys there.

Are you referring to the secondary exchange as i was referring to the primary exchange?

Sorted, thxs.

Also, why does it reverts to default setting every time i restart it?

avg_6h instead of last doesn't work?

Sorted by removing rates.

..C..
.....................
........What is C?.........
..............
...........ICO            Dec 1st – Dec 30th............
       ............Open            Dec 1st- Dec 30th............
...................ANN thread      Bounty....................

Domchi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 250
Merit: 149


View Profile
October 29, 2017, 03:46:42 PM
 #169

Also, why does it reverts to default setting every time i restart it?

You did not restart it, you closed one gadget and started a new one. You can start multiple instances if you want, each with its own settings.

Technically, gadgets are not meant to be restarted. You "add" them to your desktop, you close them if you don't have use for them anymore and that's pretty much it. Oh, and you can "hide" them by right-clicking on the desktop and toggling "Show desktop gadgets" - that keeps the settings intact.

Glad you made it work!
ashaksagnis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 104



View Profile WWW
October 29, 2017, 07:44:23 PM
 #170

Great! will try to download. used blockfolio for phone . nice app . this is similar to blockfolio?

Domchi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 250
Merit: 149


View Profile
October 29, 2017, 08:44:02 PM
 #171

Great! will try to download. used blockfolio for phone . nice app . this is similar to blockfolio?

Yep, but not for phone, for Windows 7. You can check it out at: http://domchi.cc/mybitcoins/
Domchi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 250
Merit: 149


View Profile
November 03, 2017, 12:21:03 PM
 #172

As of today, Yahoo! Finance has unexpectedly shut down the API this gadget was using for currency conversions. If you're using "Target currency" field you're affected. I'm working to switch to another API, please stand by.
Domchi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 250
Merit: 149


View Profile
November 03, 2017, 05:58:49 PM
 #173

Gadgets are now updated with a different conversion API. Please note that the new API has some built-in limits that you should probably be aware of. Exchange rates are refreshed every 30 minutes, so if you're converting from BTC your exchange rate might be slightly off, especially during major price swings. Also, please note that the new API limits usage to maximum of 100 requests per hour. In typical usage scenarios this should not be an issue, but if you use exchange update rate lower than 40 seconds, using "Target currency" field is probably not a good idea.

I apologize for any inconvenience this has caused. Yahoo! API has been a good and free service for the past 15 years and I'm sad to see it go.

You can download the new version on the gadget page: http://domchi.cc/mybitcoins/
mamesso
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 728
Merit: 250



View Profile
November 05, 2017, 10:31:03 PM
 #174

Great! will try to download. used blockfolio for phone . nice app . this is similar to blockfolio?

just as a gadget for windows, blockfolio i think it is more complete.
but at least it helps to keep track of bitcoin movements.
so far i like to use it.

 
                                . ██████████.
                              .████████████████.
                           .██████████████████████.
                        -█████████████████████████████
                     .██████████████████████████████████.
                  -█████████████████████████████████████████
               -███████████████████████████████████████████████
           .-█████████████████████████████████████████████████████.
        .████████████████████████████████████████████████████████████
       .██████████████████████████████████████████████████████████████.
       .██████████████████████████████████████████████████████████████.
       ..████████████████████████████████████████████████████████████..
       .   .██████████████████████████████████████████████████████.
       .      .████████████████████████████████████████████████.

      .       .██████████████████████████████████████████████
       .    ██████████████████████████████████████████████████████
       .█████████████████████████████████████████████████████████████.
        .███████████████████████████████████████████████████████████
           .█████████████████████████████████████████████████████
              .████████████████████████████████████████████████
                   ████████████████████████████████████████
                      ██████████████████████████████████
                          ██████████████████████████
                             ████████████████████
                               ████████████████
                                   █████████
CryptoTalk.org|  
MAKE POSTS AND EARN BTC!
🏆
Snub
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 812
Merit: 500



View Profile
November 06, 2017, 12:00:35 AM
 #175

Really nice gadget, light, handly and very-very usefull.
davidorentol
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 144
Merit: 100


View Profile
November 19, 2017, 01:07:25 AM
 #176

For ETH/EUR


exchange URL : https://api.kraken.com/0/public/Ticker?pair=ETHEUR

exhange rate JSON key : json.result.XETHZEUR.c[0]
ApocalypseNow
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 476
Merit: 100



View Profile
November 19, 2017, 07:28:20 AM
 #177

This is a very helpful window application that I need. I always like to check btc price and you are right that before I even see the price is I see many ads that will congest the site first. I don't have a fast internet so I will really try this out.
ralags
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 92
Merit: 0


View Profile
November 19, 2017, 07:36:21 AM
 #178

 i want to get current value from coinmarketcap website but when i tried to this api https://api.coinmarketcap.com/v1/ticker/bitcoin/ i am not getting latest values, can some one guide me how to make edit in settings for this
Domchi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 250
Merit: 149


View Profile
November 19, 2017, 11:03:08 AM
 #179

i want to get current value from coinmarketcap website but when i tried to this api https://api.coinmarketcap.com/v1/ticker/bitcoin/ i am not getting latest values, can some one guide me how to make edit in settings for this

Please note that Coinmarketcap has value in USD and value in BTC. For BTC, value in BTC is 1, but it comes in handy for all other cryptocurrencies. So, important step is to clear field 1, 2 and 3 JSON keys in settings, otherwise gadget will not be able to update the price.

So for BTC:

Main currency: BTC
Exchange URL: https://api.coinmarketcap.com/v1/ticker/bitcoin/
Exchange rate JSON key: price_usd
Ticker currency: USD

...and for, say, ETH, you have to fetch price_btc JSON key (and this will work for any other cryptocurrency):

Main currency: ETH
Exchange URL: https://api.coinmarketcap.com/v1/ticker/ethereum/
Exchange rate JSON key: price_btc
Ticker currency: BTC
ralags
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 92
Merit: 0


View Profile
November 19, 2017, 01:34:15 PM
 #180

i want to get current value from coinmarketcap website but when i tried to this api https://api.coinmarketcap.com/v1/ticker/bitcoin/ i am not getting latest values, can some one guide me how to make edit in settings for this

Please note that Coinmarketcap has value in USD and value in BTC. For BTC, value in BTC is 1, but it comes in handy for all other cryptocurrencies. So, important step is to clear field 1, 2 and 3 JSON keys in settings, otherwise gadget will not be able to update the price.

So for BTC:

Main currency: BTC
Exchange URL: https://api.coinmarketcap.com/v1/ticker/bitcoin/
Exchange rate JSON key: price_usd
Ticker currency: USD

...and for, say, ETH, you have to fetch price_btc JSON key (and this will work for any other cryptocurrency):

Main currency: ETH
Exchange URL: https://api.coinmarketcap.com/v1/ticker/ethereum/
Exchange rate JSON key: price_btc
Ticker currency: BTC


Thank you its working
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!