Bitcoin Forum
February 23, 2019, 02:04:05 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 »  All
  Print  
Author Topic: Braiins OS: open-source mining firmware [S9, T1]. New release includes AsicBoost  (Read 12994 times)
Artemis3
Full Member
***
Online Online

Activity: 196
Merit: 183


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile
February 02, 2019, 01:15:10 PM
Last edit: February 02, 2019, 11:56:30 PM by frodocooper
 #341

Does the mac address adjustment needed for latest cobalt 2019-01-24 to flash permanent via ssh or its only needed for sd card?

Its not needed. But the SD card users tend to flash the exact same image (from a PC) to multiple SDs, therefore cloning the mac address.
If your devices are already using different mac addresses, don't worry.

1550887445
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1550887445

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1550887445
Reply with quote  #2

1550887445
Report to moderator
1550887445
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1550887445

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1550887445
Reply with quote  #2

1550887445
Report to moderator
1550887445
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1550887445

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1550887445
Reply with quote  #2

1550887445
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 121


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
February 02, 2019, 02:39:42 PM
Last edit: February 05, 2019, 12:23:43 AM by frodocooper
 #342

Its not needed. But the SD card users tend to flash the exact same image (from a PC) to multiple SDs, therefore cloning the mac address.
If your devices are already using different mac addresses, don't worry.

Thanks for clarify.



I just flashed an S9J with ssh image successfully and am going to do the rest of my miners

Need a little help here,
At the end of the operation it print out "Content of U-Boot configuration" as bellow:

Code:
Content of U-Boot configuration:
miner_pool_host=stratum+tcp://stratum.slushpool.com
miner_pool_port=3333
miner_pool_user=!non-existent-user!
load_addr=0x2000000
fdt_high=0x7FFFFFF
initrd_high=0x7FFFFFF
bitstream_addr=0x2100000
bootenv=uEnv.txt
set_bootargs=setenv bootargs console=ttyPS0,115200 root=/dev/ram0 r rootfstype=squashfs ${mtdparts} earlyprintk
uenv_load=load mmc 0 ${load_addr} ${bootenv} && echo Loaded environment from ${bootenv} && env import -t ${load_addr} ${filesize}
load_fpga=nand read ${load_addr} ${bitstream_off} ${bitstream_size} && unzip ${load_addr} ${bitstream_addr} && fpga loadb 0 ${bitstream_addr} ${bitstream_size}
nandboot=echo Copying FIT from NAND flash to RAM... && run uenv_load; test x${sd_boot} = xyes && run sdboot; run set_bootargs && run load_fpga && nand read ${load_addr} ${kernel_off} ${kernel_size} && bootm ${load_addr}
sdboot=echo Copying FIT from SD to RAM... && run set_bootargs && run uenv_load; load mmc 0 ${load_addr} fit.itb && bootm ${load_addr}
mtdids=nand0=pl35x-nand
mtdparts=mtdparts=pl35x-nand:512k(boot),2560k(uboot),2m(fpga1),2m(fpga2),512k(uboot_env),512k(miner_cfg),22m(recovery),95m(firmware1),95m(firmware2)
bootcmd=run $modeboot
bitstream_off=0x300000
bitstream_size=0x74a74
kernel_off=0xB000000
kernel_size=0x6b5274
stage2_off=0x3D00000
stage2_size=0x1076b99
stage2_mtd=8
ethaddr=0c:19:d1:fc:4e:a9
miner_hwid=TKGqkuaOSqj1UIaz
miner_freq=550
miner_voltage=0706
net_ip=192.168.1.81
net_mask=255.255.255.0
net_gateway=192.168.1.1
net_dns_servers=192.168.1.1

And then:

Code:
Upgrade was successful!

Where can I find "U-Boot configuration" to edit so I dont need to manually edit all the other miners after flash.

ollehto
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
February 03, 2019, 05:47:21 PM
 #343

Hi all! Trying to ssh braiins to my Dragonmint T1 (g19) and im getting this: "Error log: Unsupported miner RAM size: 250544 kB" . Any clues to what i'm doing wrong?
Artemis3
Full Member
***
Online Online

Activity: 196
Merit: 183


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile
February 04, 2019, 02:35:39 AM
Last edit: February 05, 2019, 12:24:14 AM by frodocooper
 #344

Hi all! Trying to ssh braiins to my Dragonmint T1 (g19) and im getting this: "Error log: Unsupported miner RAM size: 250544 kB" . Any clues to what i'm doing wrong?

Does it have the SD slot? If not, you can't use it.
That error simply means 256M of ram is not supported, maybe it needs 512M?

minefarmbuy
Member
**
Offline Offline

Activity: 336
Merit: 88

We are not retail.


View Profile WWW
February 04, 2019, 07:56:46 PM
 #345

I don't see any or much difference in performance from the LPM firmware bitmain released.

Premier asic sourcing minefarmbuy.com #mineon
Twitter:@minefarmbuy -LN Tips-
Email: info@minefarmbuy.com PGP:1A1C A4D4 CE04 F57E 1C0C 5240 592A 09BF CCB4 F0C3
sarcheer
Copper Member
Member
**
Offline Offline

Activity: 260
Merit: 61


View Profile
February 04, 2019, 08:33:15 PM
 #346

I don't see any or much difference in performance from the LPM firmware bitmain released.

bOS lets you control voltages/freq/fans on a board by board basis, don't think you can do that with BM's FW.

Miners:
Antminer T15, DragonMint T1 x 3, Innosilicon T2T, R4 x 2, Avalon 821 x 6, Avalon 741 x 16, Innosilicon A4+, L3+ x 3
minefarmbuy
Member
**
Offline Offline

Activity: 336
Merit: 88

We are not retail.


View Profile WWW
February 04, 2019, 08:37:33 PM
 #347

What are your settings/results?

Premier asic sourcing minefarmbuy.com #mineon
Twitter:@minefarmbuy -LN Tips-
Email: info@minefarmbuy.com PGP:1A1C A4D4 CE04 F57E 1C0C 5240 592A 09BF CCB4 F0C3
Dangles89
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 1


View Profile
February 04, 2019, 08:53:57 PM
 #348

For the fan speed, what is everyone setting their desired temp to?
minefarmbuy
Member
**
Offline Offline

Activity: 336
Merit: 88

We are not retail.


View Profile WWW
February 05, 2019, 03:50:50 AM
 #349

I'm running auto control right now, I noticed the s9 13.5th unit I have which had "intermittent" fan spin up is gone since today.

Premier asic sourcing minefarmbuy.com #mineon
Twitter:@minefarmbuy -LN Tips-
Email: info@minefarmbuy.com PGP:1A1C A4D4 CE04 F57E 1C0C 5240 592A 09BF CCB4 F0C3
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 121


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
February 05, 2019, 06:20:56 PM
Last edit: February 05, 2019, 11:45:36 PM by frodocooper
Merited by frodocooper (3), NotFuzzyWarm (2)
 #350

Here are some tests I have done with different frequency and voltage on S9J, 14.5 TH/s
Have not get time to check power draw yet, will do soon and add them too.

As you can see some miners give different hashrate with same settings,
So your experience may differ.




     OS    


Bitmain(default)
Braiins
Braiins(default)
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins




       Freq      


-
675
675
700
700
725
725
750
750
750
750
750
750



     Voltage      


-
8.7
8.6
8.6
8.7
8.6
8.7
8.7
8.7
8.6
8.7
8.7
8.6



 Average Hashrate (5s)  
Reported by
Antminer Monitor

14.16 TH/s
14.19 TH/s
14.22 TH/s
14.65 TH/s
14.74 TH/s
15.08 TH/s
15.15 TH/s
15.68 TH/s
15.53 TH/s
15.08 TH/s
15.54 TH/s
15.79 TH/s
15.60 TH/s


 Average Hashrate (5m)  
Reported by
Foreman Monitor

14.51 TH/s
14.54 TH/s
14.48 TH/s
15.09 TH/s
15.03 TH/s
15.39 TH/s
15.53 TH/s
16.10 TH/s
15.93 TH/s
15.45 TH/s
15.97 TH/s
16.16 TH/s
16.03 TH/s


 Average Hashrate (1 Day)  
Reported by
Pool  

14.410 TH/s
14.720 TH/s
14.780 TH/s
14.920 TH/s
15.010 TH/s
15.480 TH/s
15.520 TH/s
15.800 TH/s
15.820 TH/s
15.870 TH/s
16.090 TH/s
16.190 TH/s
16.280 TH/s




Artemis3
Full Member
***
Online Online

Activity: 196
Merit: 183


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile
February 06, 2019, 12:42:19 AM
Merited by frodocooper (1)
 #351

Here are some tests I have done with different frequency and voltage on S9J, 14.5 TH/s
Have not get time to check power draw yet, will do soon and add them too.

If you want to aim for efficiency, you might want to try 500 mhz 8.0~8.1volts.
The goal for efficiency is achieving the highest hash rate a single watt can give, even if you end with miners doing 10TH/s but consuming 823watts.

Philipma1957 managed to obtain impressive results, you might want to find out which setting is the most efficient, but as you said, each board behaves differently.

S9s used to spend 100 watts per TH, but now with Braiins OS they can do 80. Under-clocking should not be underestimated...

papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 121


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
February 06, 2019, 08:02:38 AM
Last edit: February 07, 2019, 08:20:08 AM by frodocooper
 #352

If you want to aim for efficiency, you might want to try 500 mhz 8.0~8.1volts.
The goal for efficiency is achieving the highest hash rate a single watt can give, even if you end with miners doing 10TH/s but consuming 823watts.

Philipma1957 managed to obtain impressive results, you might want to find out which setting is the most efficient, but as you said, each board behaves differently.

S9s used to spend 100 watts per TH, but now with Braiins OS they can do 80. Under-clocking should not be underestimated...

Agree.
My ampere meter broke the other day so I will run more tests based on efficiency as soon as I fix it or get a new one.

Apprentice
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 481
Merit: 103


View Profile
February 06, 2019, 08:20:00 AM
Last edit: February 07, 2019, 08:20:27 AM by frodocooper
 #353

Agree.
My ampere meter broke the other day so I will run more tests based on efficiency as soon as I fix it or get a new one.

have you checked the HW errors too?
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 121


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
February 06, 2019, 08:52:37 AM
Last edit: February 07, 2019, 08:21:21 AM by frodocooper
Merited by frodocooper (3)
 #354

Updated table
Included HW Error Rates from antminer monitor

When I started testing I set some miners to 775 MHz with 8.7 V and got too many HW errors
So I excluded them from further tests and did not set any over 750 MHz,  8.7 V

But I see each miner shows different behaviors with different freq and volts, so everyone should use their own observations and dont rely on these values


     OS    


Bitmain(default)
Braiins
Braiins(default)
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins
Braiins




       Freq      


-
675
675
700
700
725
725
750
750
750
750
750
750



     Voltage      


-
8.7
8.6
8.6
8.7
8.6
8.7
8.7
8.7
8.6
8.7
8.7
8.6



 Average Hashrate (5s)  
Reported by
Antminer Monitor

14.16 TH/s
14.19 TH/s
14.22 TH/s
14.65 TH/s
14.74 TH/s
15.08 TH/s
15.15 TH/s
15.68 TH/s
15.53 TH/s
15.08 TH/s
15.54 TH/s
15.79 TH/s
15.60 TH/s


 Average Hashrate (5m)  
Reported by
Foreman Monitor

14.51 TH/s
14.54 TH/s
14.48 TH/s
15.09 TH/s
15.03 TH/s
15.39 TH/s
15.53 TH/s
16.10 TH/s
15.93 TH/s
15.45 TH/s
15.97 TH/s
16.16 TH/s
16.03 TH/s


 Average Hashrate (1 Day)  
Reported by
Pool  

14.410 TH/s
14.720 TH/s
14.780 TH/s
14.920 TH/s
15.010 TH/s
15.480 TH/s
15.520 TH/s
15.800 TH/s
15.820 TH/s
15.870 TH/s
16.090 TH/s
16.190 TH/s
16.280 TH/s


 HW Error Rate %
Reported by
Antminer Monitor

0.0001
0.0002
0.0002
0.0005
0.0004
0.0001
0.0002
0.0005
0.0003
0.0006
0.0012
0.0003
0.0007




qctechno_isback
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 67
Merit: 5


View Profile
February 06, 2019, 10:12:53 PM
Last edit: February 07, 2019, 08:23:00 AM by frodocooper
 #355

I fixed the duplicated MAC address, work great now. But I still wonder why bOS is spoofing the MAC address Huh

I clocked my S9i to 375Mhz / 8.1volts   this give me 8TH at 750w with EVGA G2 1300W / 120Vac.
Best part is fan are running at 10%, quieter than an R4.
Fan control have improve a lot from previous version.
I switched from APW3++ P/S to EVGA because is quieter.
The APW3++ was making more noise than the S9  Roll Eyes

I didn't try to disable ASIC BOOST to verify from last version, next thing on my list when spare time is available.

Great software !
papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 121


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
February 06, 2019, 10:26:14 PM
Last edit: February 07, 2019, 11:54:50 AM by papampi
 #356

I think there may be some improvements can be done in the next release.

1- All miners showing an upgrade icon after a day of running even though they are on latest.
Tried the web-ui upgrade button, it asks to install firmware then prints: "Package firmware (2019-01-24-0-d3cc7c87) installed in root is up to date."
Tried opkg update with same result
The upgrade button is always there.

2- AsicBosst column only shows a hyphen "-"
Tested on slushpool, antpool and btc.com, all shows just a hyphen.
Does this work for anyone else?

3- Would be nice to have auto refresh toggle in miner status page too.

qctechno_isback
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 67
Merit: 5


View Profile
February 07, 2019, 01:20:04 AM
Last edit: February 07, 2019, 08:23:58 AM by frodocooper
 #357

2- AsicBosst column only shows a hyphen "-"
Tested on slushpool, antpool and btc.com, all shows just a hyphen.
Does this work for anyone else?

It's been reported on Telegram
https://t.me/BraiinsOS

this is only a display bug, AB is enabled. It will be fixed in the next update
Artemis3
Full Member
***
Online Online

Activity: 196
Merit: 183


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile
February 07, 2019, 05:10:46 PM
Last edit: February 08, 2019, 01:09:59 AM by frodocooper
Merited by frodocooper (1)
 #358

Does it have the SD slot? If not, you can't use it.
That error simply means 256M of ram is not supported, maybe it needs 512M?

Good news for ollehto, this was just written in the telegram group:

Quote from: Jan Čapek
So, the G29 boards for T1's do have only one DDR module = 256MB of RAM instead of 512MB as in case of G19. We have adjusted the SPL (first stage bootloader before u-boot) to work with G29. It shows a lot of manufacturer competence claiming the boards G29 are the same as G19... Anyways, TLDR -> next update will support G29 based dragon mint miners

So wait for the next version and your board might be supported!

papampi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 121


Linux FOREVER! Resistance is futile!!!


View Profile
February 07, 2019, 06:42:45 PM
Last edit: February 08, 2019, 01:10:31 AM by frodocooper
 #359

It's been reported on Telegram
https://t.me/BraiinsOS...

Is this a close group?

I cant join,
It says "There is no account with that username?

Artemis3
Full Member
***
Online Online

Activity: 196
Merit: 183


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile
February 07, 2019, 07:00:12 PM
Last edit: February 08, 2019, 01:11:34 AM by frodocooper
 #360

Is this a close group?

I cant join,
It says "There is no account with that username?



Looks fine to me.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Bitcointalk.org is not available or authorized for sale. Do not believe any fake listings.
Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!