Son bir ay içinde yazdığım yazılardan faydalı olarak gördüklerimi, aşağıya detaylı açıklamalarıyla eklemek istedim. Vispilio hocamın ve diğer üstadlarımın değerlendirmelerini rica ederim... Eğer hak etmişsem, meritler bu posta toplu olarak değil de aşağıdaki başlıklara verilirse memnun olurum.
1. Manipülatif Analize GirişAçıklama: Bu konu altında yazdığım yazıda; kripto piyasasındaki en büyük manipülasyon aracı olan "algılarla oynamak" üzerine yoğunlaştım. Belirli bir hareketi yapmaları için yatırımcıların nasıl yönlendirildiğini anlattım. Geçmişteki 2017-2018 boğasından örnekleri de ekledim.
2. Borsa TokenleriAçıklama: Borsa tokenlerinin geleceği ve piyasa hakimiyetine ilişkin açılan bu konudaki soruyu yanıtlamaya çalıştım. Borsaların mevcut performanslarının, kendi tokenlerini nasıl etkilendiğini anlatmaya çalıştım.
3. BurstpostingAçıklama: Bu yazımda, bursposting konusuna ilişkin geçmişte gördüğüm olaylardan örnekler verdim. Mesaj kalitesini ve beraberinde de forum kalitesini etkileyen süreçlere değindim.
4. Boğanın Fitili: Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Acil Durum İlan EttiAçıklama: Bu yazımda, ülkelerin merkezi para birimlerini etkileyen 3 kriterden bahsettim: afetler, salgın hastalıklar, savaşlar. Bu üçünden herhangi biri ortaya çıktığında, ülkelerin siyasi ve ekonomik politikaları tamamen insan hayatına yoğunlaşır. Bu da merkezi olmayan para ve para türevlerinin değerini artırtır. Bu konu üzerinden kripto piyasasının fotoğrafını çekmek istedim.
5. XRP/BTC HakkındaAçıklama: XRP özelinden başlayarak genel olarak eski popüler coinleri değerlendirmek istedim. Yeni boğada, eski ATH'lerin tekrar görülebilme ihtimalini birkaç kriter üzerinden değerlendirdim.
6. [Video] Panama Kanalı'ndan Gemi Geçişi (Pasifik'ten Atlas Okyanusu'na Yolculuk)Açıklama: Dünyanın en ünlü kanallarından biri olan Panama Kanalı hakkında hazırladığım bu içerikte, hem kanalın güzergahı hem de özellikleri hakkında bilgi verdim. Ottoman Courtesy adlı geminin, kanaldan tüm geçiş safhalarını içeren bir video ekledim. Yaklaşım 7 dakika süren video, Pasifik Okyanusu'ndan başlayıp Karayip Denizinden çıkışına kadar hızlandırılmış olarak izlenebiliyor.
7. Pirus Zaferi'nin Öyküsü (Kazanmak ve Kaybetmek Arasındaki İnce Çizgi)Açıklama: Herkesin kendi yaşantısından bir şeyler bulacağı güzel bir öykü eklemek istedim. Pirus Zaferi, tarihte bilinen en ünlü savaşlardan biridir. Bu ünü büyüklüğünden gelmemektedir. Kazanç ve kayıplar ile bunlar için ödenen bedeller üzerinden ünlenen bir savaştır. Bu öyküyü anlatarak, yatırımcılar için de önemli bazı noktaları işaret etmek istedim.
8. Dark Dizisi HakkındaAçıklama: Forumda çok konuşulan Dark dizisi hakkında bir rehber site bulmuştum geçen gün. Netflix tarafından hazırlanmış. Dizideki tüm karakterler ve olaylar hakkında bilgi veriyor. Spoiler olabilecek noktaları da özenle gizlemişler. Diziyi çözmeye çalışanlar için faydalı olur diye düşündüm. Aralarda kaynamasın diye de buraya ekledim.
Bonus: Bütün coinlerin sonu mu geliyor! Kuantum BilgisayarlarAçıklama: Kuantum bilgisayarlar, güvenlik ve kripto paralara ilişkin geçen ay yazdığım bu yazıyı da buraya eklemek istedim. İlk bilgisayar olan ENIAC'tan başlayan dijital teknolojinin gelişimi kuantum bilgisayarlar ile devam ederken, tarih tekerrür ediyor... Bu yazım gözden kaçmış ve yeterli meriti alamamış diye düşünüyorum.