Ocak-Şubat dönemi ile tekrar geldim arkadaşlar:) Piyasa şu son birkaç haftadır oldukça iyi gidiyor. Ben de yazılarımla gelişmeleri yorumlamaya çalıştım. Herkese bol kazançlar diliyorum...
1. Hedera Hashgraph (HBAR) Covid-19 Aşısının Tedarik Zincirine Dahil OlmuşAçıklama: İçinde bulunduğumuz şartlarda bir kripto projesi için en iyi haberlerden biri buydu sanırım! Bu güzel gelişmenin detayları ve ilgili linkler, açmış olduğum bu konuda.
2. Bitcoin Güvenli mi? Bitcoin Çalınabilir mi?Açıklama: Bitcoin ve alt kripto paralarda kullanılan SHA (256 ve512) algoritmalarına ilişkin bilgiler vererek konuyu güvenlik açısından örnekleyerek anlatmaya çalıştım.
3. 2017 - 2021Açıklama: 2017 sonunda 1 aylık süreçte yaşamış olduğumuz boğa dönemi ile şimdiki arasındaki farklara değinmeye çalıştım. Aradaki farkları, piyasa genişlemesi ve kripto farkındalığına vurgu yaptım. Henüz atak yapmayan bazı eski popüler coinlere de atıfta bulundum.
4. OGN Amazon ile ortaklık duyurdu.Açıklama: Origin ve Amazon birlikteliğine ilişkin çıkan haberler bu konuda duyurulmuştu. Tam olarak büyük bir beklenti yaratamasa da iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Görüşlerimi konuya ekledim.
5. Bitcoin'i USD olarak bozup çekmek? - Varlık BarışıAçıklama: Oldukça faydalı olan bu başlık aslında pek çoğumuzun merak ettiği birkaç konuyu tartışmamıza vesile oldu. Gündemde kalmasına ihtiyaç var. Ben de aklımdaki bazı sorulara cevaplar bulduğuma inanıyorum. Ayrıca son "vergi barışı" mevzuatına ilişkin de kaynak linklerimi görüşlerimin altına ekledim.
6. BTC Dominance %59Açıklama: Bitcoin dominasyonundaki birkaç puanlık düşüş bile altcoinleri ayağa kaldırmaya yetiyor. Şu andaki piyasada ara ara yeşillenmeler ve hatta bazı projelerde yeni ATH'ler görsek de, asıl beklediğim boğanın henüz gelmediğini düşünüyorum. Görüşlerimi bu başlık altında detaylandırdım.
7. Güvenilir yedekleme (seed, priv key vs için) çözüm önerileri? Açıklama: PHI üstadın bir sorusu üzerinde ben de yedekleme için donanım tavsiyelerimi vermek istedim. Ayrıca şifrelerimi korumak için kullandığım bazı geleneksel kriptoloji yöntemlerini de bu yazımda vurguladım. Basit ama oldukça etkili sayılabilir!
8. Elon Musk ve WSB alt sezonunu mu başlattı?Açıklama: Elon Musk'ın büyük bir kıvılcımı ateşlediği tartışılmaz bir gerçek. Herhangi bir şey yapmasaydı da piyasaya yine böyle yükselip hareketlenecek miydi onu bilemeyiz. Fakat içinde bulunduğumuz duru çok da tesadüfi görünmüyor. Görüşlerimi buraya da ekledim.
9. Yolunuz Yol Değil! Bitcoin!Açıklama: Bitcoin'e oldukça eleştirel yaklaşan bu makaleye ben de bazı örnekler vererek fikirlerimi yazmaya çalıştım. Özellikle fiyatı etkileyen unsurlara, kayıp cüzdanlara ve BTC arzına ilişkin bilgiler verdim.
10. Yıllara göre 1 usd'nin sats karşılığıAçıklama: Yıllara göre BTC karşılığının değişimin gösteren güzel bir tablo eklenen bu konuya ben de katkı yapmak istedim. Küçük yatırımcı için artık küçük paralarla Bitcoin'den zengin olma dönemi kapanmış gibi görünüyor. 1 BTC'ye ulaşmak her gün daha da zorlaşırken altcoinler de göz kırpmaya devam ediyor. Biraz da örneklerle açıklamaya çalıştım.
11. Coinlerin ATH seviyelerine yakınlıkları.Açıklama: Bu başlığa birkaç hafta önce yazdığımda şu coinleri vurgulamıştım: ADA, XLM, EOS, XTZ, ZIL. Özellikle bunların henüz yükselişe geçmediğinden bahsettim. Tam da bugünler de güzel kıpırdanmalarla x2 yaptılar geçen ayki fiyatlarına göre... Eskiler halen "buradayız" diyorlar.
12. Altsezonda yapilacak en büyük hatalarAçıklama: Geçen ay alt-boğa geldi deniyordu fakat ben henüz gelmediğini düşünenlerdendim. Öyle 3-5 coinin fırlamasıyla olacak iş değil sonuçta bu! Genel tabloya baktığımızda da zaten bu hafta daha pozitif geçti ve geçmeye de devam edecek gibi görünüyor. Yatırım hatalarına ilişkin tavsiyelerimi bu başlığa eklemeye çalıştım. Boğa geldi diye erken satıp çıkarsak, sonraki fiyatlara şaşkınlıkla da bakabiliriz!
13. Kripto yatırımına başlamadan önce keşke bilseydim dediklerimizAçıklama: Özellikle yeni yatırımcılar için hayati öneme sahip bir konu varsa o da kesinlikle güvenliktir. Bazı ufak önlemler büyük kayıplar yaşamamızın önüne geçebilir. Birkaç basit ama etkili tavsiyemi konuya ekledim.