Zna li netko što se događa s novcem kojeg zaplijeni država (nebitno je li to Amerika ili neka druga)?
To ti je drugo ime za Bitcoin Strategic Reserve u Americi.
Mnoge zemlje su prodale svoj zalpijenjen bitcoin, a mislim da je samo El Salvador platio za svoj bitcoin.
Možda postoje neke zemlje koje rudare Bitcoin zbog besplatne ili jeftine struje, ali sigurno ne daju novac za bitcoin.
Generalno govoreci, ako se utvrdi da je novac stecen na nezakonit nacin tipa prodaja droga ili sverc ljudi, jednostavno ide u proracun. Ista stvar se dogadja sa zapljenom stvari tipa auto ili stan, gdje se da na aukciju i lova opet ide u proracun.
U americi mislim da cak policija zadrzava zaplijeljeni novac i onda ga koristi za svoje potrebe.
Hvala momci. Tako nekako sam i mislio. Znači novac je ukraden dok je kod pojedinca, ali kad ga se dokopa država (bilo koja), onda više nije ukraden i može se slobodno koristiti. Jer zašto ne...
Btw, vjerujem da ste primijetili "novo" ime foruma - Dollar forum. Ne znam je li samo ime i ova nesretna zelena boja (odvratna mi je) prvoaprilska šala ili ima nešto više od toga. Ako se ispostavi da je samo ime i boja, nekako ću biti razočaran. Theymos je znao imati prilično dobrih ideja za prvoaprilske šale.
Da, ni meni se ne sviđa novi dizajn ali pretpostavljam da je samo privremen, dok ne prođe 1. April a da će se onda sve vratiti na staro

Što se tiče zapljene btc i bilo čega drugog od strane država, SAD ili drugih, čuj zna se tko piše zakone i tko je vlast.
Što je dozvoljeno caru nije i raji ili tako nekako

Ja sam naivno vjerovao da će američka vlada početi kupovati btc na tržištu i tako početi stvarati svoje btc rezerve, u skladu s nekim najavama prije izbora da dobivamo pro kripto vlast u Americi itd. ali očito je to bilo samo prodavanje magle prije izbora i u svrhu prikupljanja glasova.
A o tome koliko je predsjednikova obitelj zaradila od kripto tokena i drugih kripto projekata koje su pokrenuli bolje i ne govoriti