Bitcoin Forum
July 05, 2026, 09:00:24 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 [265]
  Print  
Author Topic: Novosti  (Read 98086 times)
Rikafip
Legendary
*

Activity: 2534
Merit: 8150

Iznad svih Hrvatska!

View Profile
June 27, 2026, 04:02:19 PM
Merited by dkbit98 (1)

Izgleda da najvažniji dio još nije riješen, pitanje naknada koje bi plaćale komercijalne banke i trgovci a obećaje se visoki stupanj privatnosti za korisnike  Grin
Za sve je kriv bitcoin. Da on nije izmisljen, kod zna kad bi dobili CBDC. A mozda je bas bas zbog toga i izmisljen, da nam na finjaka proguraju ta sranja. /tin foil hat off.

U ostalim vijestima, WhiteBit (crypto mjenjacnica) je poslala do sad najvecu sponzorsku ponudu koju je Hajduk ikada dobio. Naime, nude im 10 milijuna eura za 5 godina, sto je poprilicno bolje od dosadasnjih 700k godisnje koje dobivaju od Tommya. S obzirom na nesposobnost ekipe sa juga, mislim da im ne bi pomoglo ni da im daju 100 milijuna eura.

PRIČA oko ulaska ukrajinskog kapitala u Hajduk poprima konkretne obrise. "Možemo potvrditi da smo zaprimili službeno pismo namjere od strane tvrtke WhiteBit. O daljnjim koracima javnost ćemo pravovremeno obavijestiti", napisao nam je Hajduk po upitu.

Kako doznajemo iz neslužbenih izvora, Ukrajinci nude dva milijuna godišnje u razdoblju od pet godina (ukupno deset milijuna eura).  Za razliku od onoga što se špekuliralo, Ukrajinci ne traže nikakvo mjesto u Upravi niti Nadzornom odboru Hajduka. Ono što traže jest reklama na prednjoj strani Hajdukova dresa.

Ovakvo sponzorstvo bilo bi najveće u povijesti Splićana. Dosadašnji sponzor na prednjoj strani dresa, Tommy, uplaćivao je na konto toga oko 700 tisuća eura godišnje. U klubu su ocijenili da je ponuda korektna i uskoro će donijeti odluku o tome hoće li je prihvatiti.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
examplens
Legendary
*

Activity: 4060
Merit: 4736

View Profile WWW
June 27, 2026, 04:15:41 PM

Izgleda da najvažniji dio još nije riješen, pitanje naknada koje bi plaćale komercijalne banke i trgovci a obećaje se visoki stupanj privatnosti za korisnike  Grin
Za sve je kriv bitcoin. Da on nije izmisljen, kod zna kad bi dobili CBDC. A mozda je bas bas zbog toga i izmisljen, da nam na finjaka proguraju ta sranja. /tin foil hat off.
Ja nekako imam osecaj da smo vec uveliko u ovome. Sve se plaća aplikacijama i nekakvim virtuelnim novcem, sasvim svejedno da li je samo euro  ili digitalni euro.

U ostalim vijestima, WhiteBit (crypto mjenjacnica) je poslala do sad najvecu sponzorsku ponudu koju je Hajduk ikada dobio. Naime, nude im 10 milijuna eura za 5 godina, sto je poprilicno bolje od dosadasnjih 700k godisnje koje dobivaju od Tommya. S obzirom na nesposobnost ekipe sa juga, mislim da im ne bi pomoglo ni da im daju 100 milijuna eura.

PRIČA oko ulaska ukrajinskog kapitala u Hajduk poprima konkretne obrise. "Možemo potvrditi da smo zaprimili službeno pismo namjere od strane tvrtke WhiteBit. O daljnjim koracima javnost ćemo pravovremeno obavijestiti", napisao nam je Hajduk po upitu.

Kako doznajemo iz neslužbenih izvora, Ukrajinci nude dva milijuna godišnje u razdoblju od pet godina (ukupno deset milijuna eura).  Za razliku od onoga što se špekuliralo, Ukrajinci ne traže nikakvo mjesto u Upravi niti Nadzornom odboru Hajduka. Ono što traže jest reklama na prednjoj strani Hajdukova dresa.

Ovakvo sponzorstvo bilo bi najveće u povijesti Splićana. Dosadašnji sponzor na prednjoj strani dresa, Tommy, uplaćivao je na konto toga oko 700 tisuća eura godišnje. U klubu su ocijenili da je ponuda korektna i uskoro će donijeti odluku o tome hoće li je prihvatiti.
Ne znam za stanje fudbalskog kluba, ali je po meni velika stvar ako je neka kripto menjacnica prepoznala klub poput Hajduka kao nacin za ulazak na HR trziste. To dosta govori o crypto potencijalu u Hr, jos ako se uzme u obzir da je Hajduk vise lokal klub i nemaju bas previse utakmica van drzave.
Iako ne volim Whitebit, treba da im uzmu taj novac.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
Rikafip
Legendary
*

Iznad svih Hrvatska!

View Profile
June 27, 2026, 04:30:54 PM

Ja nekako imam osecaj da smo vec uveliko u ovome. Sve se plaća aplikacijama i nekakvim virtuelnim novcem, sasvim svejedno da li je samo euro  ili digitalni euro.
Svakako. CBDC ce samo biti zavrsni stadij tog razvoja. Najgore je sto ti i ne trebaju nekakve teorije zavjera oko toga, nego cisto dobra stara ljudska lijenost, zbog koje vecina danas radije placa karticom/mobitelima nego da se jebe sa kesom.

Ne znam za stanje fudbalskog kluba, ali je po meni velika stvar ako je neka kripto menjacnica prepoznala klub poput Hajduka kao nacin za ulazak na HR trziste. To dosta govori o crypto potencijalu u Hr, jos ako se uzme u obzir da je Hajduk vise lokal klub i nemaju bas previse utakmica van drzave.
Mislim da se to nece zavrsiti samo na sponzorstvu, nego bi oni vjerojatno i na mala vrata htjeli uci u upravljacku strukturu kluba. S obzirom kako se taj klub vodi zadnjih 30-tak godina, te na fail njihovog modela upravljanja klubom, mozda to i ne bi bilo tako lose.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
cryptofrka
Legendary
*

Activity: 3038
Merit: 2927

View Profile WWW
June 28, 2026, 03:23:46 PM

Svakako. CBDC ce samo biti zavrsni stadij tog razvoja. Najgore je sto ti i ne trebaju nekakve teorije zavjera oko toga, nego cisto dobra stara ljudska lijenost, zbog koje vecina danas radije placa karticom/mobitelima nego da se jebe sa kesom.

Neki dan u Čatežu na kupanju, sve je credit card only. Uopće ne prihvaćaju cash.
Iskreno - nisam znao da je to uopće legalno - odbijati sredstvo plaćanja.

Ispada da je, čak i po hrvatskom zakonu. Živio BTC, uvijek će negdje na svijetu postojati neka vukojebina u kojoj će biti prihvaćen Grin

▄▄████████████████████▄▄
▄███████▀▀██████▀▀███████▄
████████████████████████
████████▄▄██████▄▄██████

████████████████████████
██▄▄█████████████▄▄██████
██▀▀██████████████████▄▄██
██████▀▀██████████████▀▀██
██████████████████████████
██████▀▀██████▀▀████████
████████████████████████
▀███████▄▄██████▄▄███████▀
▀▀████████████████████▀▀

DΞX.fo 
▄▄██████
█████████
██████████
█████████
██████████
█████████
▀▀██████

▄███████
▄██████████
████████████
█████████████
█████████████
|
▄▄█
▄████▀
▄███▀
▄██▀▄██
█████▀▀
███████
████████
▀██▄████
▄████▄▄
▄█████▀███
▄█████▀████
█████▀███████
▀██▀█████████
|  BTC     XMR  
  DAI     LTC  
   Fees  0.8%    
Pmalek
Legendary
*

Activity: 3542
Merit: 9345

View Profile
June 28, 2026, 03:42:04 PM

Danas sam slučajno naletio na stranicu https://stables.rip/. Par puta je spomenuta u engleskom dijelu foruma od strane dkbit98.
Na stranici možete vidjeti podatke o smrznutim iznosima u stablecoin-ima i druge zanimljive podatke.

Prema trenutnim podacima, blizu $3,7 milijardi je smrznuto od izdavatelja stablecoin-a.
Većina toga, čak $3,69 milijardi na preko 10,000 adresa je u USDT-u. Samo $12,6 miliona na 585 adresa je smrznutih USDC tokena.
Blockchain na kojem ima najviše smrznutih tokena je Tron.

Koga zanima više, može da pogleda https://stables.rip/.

▄▄███████████████████▄▄
▄███████████████████████▄
████████████████████████
█████████████████████████
████████████████████████
████████████▀██████▀████
████████████████████████
█████████▄▄▄▄███████████
██████████▄▄▄████████████
████████████████████████
████████████████▀▀███████
▀███████████████████████▀
▀▀███████████████████▀▀

EARNBET 
| 🏀

🏈 🏓

🎯 🥊

🎾

🏐

🏏 🏎️
|

███████▄▄███████████
████▄██████████████████
██▀▀███████████████▀▀███
▄████████████████████████
▄▄████████▀▀▀▀▀████████▄▄██
███████████████████████████
█████████▌██▀████████████
▀▀███████▄▄▄▄▄█████████▀▀██
▀█████████████████████▀██
██▄▄███████████████▄▄███
████▀██████████████████
███████▀▀███████████

....HIGHEST....
VIP REWARDS

G U A R A N T E E D   
| 
 🜲 
KING OF
THE CASTLE

$200K in prizes
| 
..PLAY NOW..
Trofo
Legendary
*

Activity: 3262
Merit: 3663

Money is broken, use BTC!

View Profile
June 28, 2026, 05:02:58 PM

Neki dan u Čatežu na kupanju, sve je credit card only. Uopće ne prihvaćaju cash.
Iskreno - nisam znao da je to uopće legalno - odbijati sredstvo plaćanja.

Ispada da je, čak i po hrvatskom zakonu. Živio BTC, uvijek će negdje na svijetu postojati neka vukojebina u kojoj će biti prihvaćen Grin
Ozbiljno? Pa još kada smo bili u Londonu skoro svi pubovi su bili card only.

U Rijeci ima dosta objekata koji su cash only ili pak card only. Ili meni najzanimljiviji kombo. Kultni Kont kada sjedneš tamo je card only a kada naručiš dostavu je cash only  Grin Malo zna raditi probleme ponekad.

███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███
.
.Duelbits PREDICT..
███████████▀▀░░░░▀▀██████
██████████░░▄████▄░░████
█████████░░████████░░████
█████████░░████████░░████
█████████▄▀██████▀▄████
████████▀▀░░░▀▀▀▀░░▄█████
██████▀░░░░██▄▄▄▄████████
████▀░░░░▄███████████████
█████▄▄█████████████████
.
.WHERE EVERYTHING IS A MARKET..
█████
██
██

██
██
██████
Will Bitcoin hit $200,000
before January 1st 2027?

No @1.15         Yes @6.00    
█████
██
██

██
██
██████

CHECK MORE > 
Daniel91
Legendary
*

Activity: 3626
Merit: 1937

View Profile WWW
June 29, 2026, 07:38:54 AM

Mislim da se to nece zavrsiti samo na sponzorstvu, nego bi oni vjerojatno i na mala vrata htjeli uci u upravljacku strukturu kluba. S obzirom kako se taj klub vodi zadnjih 30-tak godina, te na fail njihovog modela upravljanja klubom, mozda to i ne bi bilo tako lose.

Zapravo većina ljudi pasivno prihvaća sve što im vlasti nude, bez kritičkog razmišljanja, tako da će prihvatiti i CBDC bez previše razmišljanja, kao novotariju koja navodno olakšava plaćanje, a ljudi ionako u zadnje vrijeme plaćaju sve više bez gotovine, samo s karticama.
A Hajduku ni ova lova neće previše pomoći jer njihov problem i nije toliko vezan uz financije koliko uz način vođenja kluba, organizacije kluba... u dok se to ne promijeni neće biti ni rezultata.

▄▄████████████████████▄▄
████████████████████████
████████▄▄██████▄▄██████

████████████████████████
██████▀▀██████▀▀████████
████████████████████████
▀▀████████████████████▀▀

DΞX.fo 
▄▄██████
█████████
██████████
█████████
██████████
█████████
▀▀██████

▄███████
▄██████████
████████████
█████████████
█████████████
|
▄▄█
▄████▀
▄███▀
▄██▀▄██
█████▀▀
███████
████████
▀██▄████
▄████▄▄
▄█████▀███
▄█████▀████
█████▀███████
▀██▀█████████
|  BTC     XMR  
  DAI     LTC  
   Fees  0.8%    
]Bitcointalk Archive 📚
Visu
slackovic
Legendary
*

Activity: 3220
Merit: 1540

View Profile
June 29, 2026, 08:04:53 AM

Danas sam slučajno naletio na stranicu https://stables.rip/. Par puta je spomenuta u engleskom dijelu foruma od strane dkbit98.
Na stranici možete vidjeti podatke o smrznutim iznosima u stablecoin-ima i druge zanimljive podatke.

Prema trenutnim podacima, blizu $3,7 milijardi je smrznuto od izdavatelja stablecoin-a.
Većina toga, čak $3,69 milijardi na preko 10,000 adresa je u USDT-u. Samo $12,6 miliona na 585 adresa je smrznutih USDC tokena.
Blockchain na kojem ima najviše smrznutih tokena je Tron.

Koga zanima više, može da pogleda https://stables.rip/.

Što se dogodi s fiat lovom koja pokriva zamrznuti USDT? Nikad dosad nisam o tome razmišljao, ali kako je $3,7 milijardi prilično velika količina love, palo mi je na pamet. Obzirom da je taj USDT zamrznut, treba li biti pokriven fiat lovom? Vjerujem da treba, ali isto tako me ne bi čudilo da se pronađe neka rupa u zakonu kojom bi se omogućilo firmi koja stoji iza USDT-a (Tetheru) da koristi fiat lovu kojom je pokriven zamrznuti USDT.

████████▀▀████▀▀█▀▀██████
█████▀████▄▄▄▄████████
███▀███▄███████████████
██▀█████████████████████
██▄███████████████▀▀▄▄███
███▄███▀████████▀███▄████
█████▄████▀▀▀▀████▄██████
████████▄▄████▄▄█████████

BitList 
█▀▀▀▀

█▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
.
Bitcointalk Archive 📚
Visualization ' Search

.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀▀▀█

▄▄▄▄█
Pmalek
Legendary
*

View Profile
June 29, 2026, 03:26:51 PM

Što se dogodi s fiat lovom koja pokriva zamrznuti USDT? Nikad dosad nisam o tome razmišljao, ali kako je $3,7 milijardi prilično velika količina love, palo mi je na pamet. Obzirom da je taj USDT zamrznut, treba li biti pokriven fiat lovom? Vjerujem da treba, ali isto tako me ne bi čudilo da se pronađe neka rupa u zakonu kojom bi se omogućilo firmi koja stoji iza USDT-a (Tetheru) da koristi fiat lovu kojom je pokriven zamrznuti USDT.
USDT svakako nije u potpunosti pokriven fiat novcem. Tetherove rezerve su pokrivene različitim vrstama imovine. Tu su američke državne obveznice, razni kolaterali, gotovina naravno, zlato, plemeniti metali, mislim da je i bitcoin dio te imovine, itd. Problem kod Tethera je što ne postoje neovisne revizije njihovih rezervi. Oni objavljuju šta je sve dio tog njihovog pokrića ali u isto vrijeme ne dozvoljavaju nazavisne revizije. Sve je u fazonu: trust us, bro!

I Tether i Circle po potreba izdaju nove količine svojih stablecoina ili uništavaju (burn) one koji su u opticaju. Da li se tad uzimaju u obzir smrznuta sredstva ili ne, ne znam.
Srmznuti tokeni ne moraju vječno ostati smrznuti. Vjerujem da ima slučajeva i načina da se to promijeni, pogotovo ako je došlo do neke greške. Ne običnim smrtnicima naravno.

▄▄███████████████████▄▄
████████████████████████
████████████████████████
████████████▀██████▀████
████████████████████████
█████████▄▄▄▄███████████
████████████████████████
▀▀███████████████████▀▀

EARNBET 
| 🏀

🏈 🏓

🎯 🥊

🎾

🏐

🏏 🏎️
|

███████▄▄███████████
████▄██████████████████
██▀▀███████████████▀▀███
██▄▄███████████████▄▄███
████▀██████████████████
███████▀▀███████████

....HIGHEST....
VIP REWARDS

G U A R A N T E E D   
| 
 🜲 
KING OF
THE CASTLE

$200K in prizes
| 
..PLAY NOW..
Rikafip
Legendary
*

Iznad svih Hrvatska!

View Profile
June 29, 2026, 04:08:49 PM

USDT svakako nije u potpunosti pokriven fiat novcem. Tetherove rezerve su pokrivene različitim vrstama imovine. Tu su američke državne obveznice, razni kolaterali, gotovina naravno, zlato, plemeniti metali, mislim da je i bitcoin dio te imovine, itd. Problem kod Tethera je što ne postoje neovisne revizije njihovih rezervi. Oni objavljuju šta je sve dio tog njihovog pokrića ali u isto vrijeme ne dozvoljavaju nazavisne revizije. Sve je u fazonu: trust us, bro!
Sjecam se da je Tether nekada tvrdio da su rezerve 100% pokrivene kesom, ali su nakon sto su ih svi pritisli promjenili taj dio pa to vise ne tvrde. Doduse, mozda je i  tako bilo na samom pocetku, ali kad se pocelo bjesomucno printati, onda sigurno vise nisu mogli to pratiti na isti nacin.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
Pmalek
Legendary
*

View Profile
June 29, 2026, 07:17:57 PM
Merited by cryptofrka (2), examplens (1), Rikafip (1)

Ako neko s našeg lokala koristi Bybit, treba da zna da bi uskoro moglo da dođe do određenih promjena za korisnike iz Hrvatske radi usklađivanja sa MiCA regulativama. U svom saopštenju za javnost Bybit je najavio da će postepeno ograničavati pristup određenim uslugama korisnicima mnogih Evropskih država. Šta će to tačno značiti za trejdere iz Hrvatske još nije jasno. Nema naravno razloga za paniku. Bybit će obavijestiti pogođene korisnike koji će imati dovoljo vremena da odluče šta uraditi sa svojim sredstvima na mjenačnici. Ako koristite Bybit, pratite e-mail obavještenja koja stižu od njih.

▄▄███████████████████▄▄
████████████████████████
████████████████████████
████████████▀██████▀████
████████████████████████
█████████▄▄▄▄███████████
████████████████████████
▀▀███████████████████▀▀

EARNBET 
| 🏀

🏈 🏓

🎯 🥊

🎾

🏐

🏏 🏎️
|

███████▄▄███████████
████▄██████████████████
██▀▀███████████████▀▀███
██▄▄███████████████▄▄███
████▀██████████████████
███████▀▀███████████

....HIGHEST....
VIP REWARDS

G U A R A N T E E D   
| 
 🜲 
KING OF
THE CASTLE

$200K in prizes
| 
..PLAY NOW..
slackovic
Legendary
*

View Profile
June 30, 2026, 06:18:41 AM

Da, znam to. Napisao sam fiat, ali zapravo sam mislio na to što rade sa svim financijskim sredstvima kojima je pokriven smrznuti USDT.

I Tether i Circle po potreba izdaju nove količine svojih stablecoina ili uništavaju (burn) one koji su u opticaju. Da li se tad uzimaju u obzir smrznuta sredstva ili ne, ne znam.
Srmznuti tokeni ne moraju vječno ostati smrznuti. Vjerujem da ima slučajeva i načina da se to promijeni, pogotovo ako je došlo do neke greške. Ne običnim smrtnicima naravno.

Ima smisla. Ali obzirom da ne postoje neovisne revizije, sve je to "majkemi" pa se čovjek onda pita što rade s tih 3,7 milijardi dolara.

█████▀████▄▄▄▄████████
███▀███▄███████████████
██▀█████████████████████

BitList 
█▀▀▀▀

█▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
.
Bitcointalk Archive 📚
Visualization ' Search

.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀▀▀█

▄▄▄▄█
Rikafip
Legendary
*

Iznad svih Hrvatska!

View Profile
June 30, 2026, 01:55:54 PM
Merited by Pmalek (3)

Ako neko s našeg lokala koristi Bybit, treba da zna da bi uskoro moglo da dođe do određenih promjena za korisnike iz Hrvatske radi usklađivanja sa MiCA regulativama. U svom saopštenju za javnost Bybit je najavio da će postepeno ograničavati pristup određenim uslugama korisnicima mnogih Evropskih država. Šta će to tačno značiti za trejdere iz Hrvatske još nije jasno. Nema naravno razloga za paniku. Bybit će obavijestiti pogođene korisnike koji će imati dovoljo vremena da odluče šta uraditi sa svojim sredstvima na mjenačnici. Ako koristite Bybit, pratite e-mail obavještenja koja stižu od njih.
Ne samo Bybit, nego i Binance izlazi sa odredjenih trzista (tocnije Italija, Francuska, Spanjolska i Poljska) zbog uskladjivanja sa MiCA, a vjerojatno je samo pitanje vremena kad ce to zahvatiti i nas.

Binance is set to halt services for customers in several major European markets after failing to secure a MiCA licence, according to a report from the Financial Times.

The move will reportedly affect users in Poland, Italy, Spain, and France, with customers being advised to withdraw their funds ahead of the service suspension scheduled for next week.

The development marks one of the biggest challenges yet for Binance as the European Union rolls out its new Markets in Crypto-Assets (MiCA) regulatory framewor

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
examplens
Legendary
*

View Profile WWW
July 01, 2026, 09:19:18 AM
Merited by Rikafip (1)

Ne samo Bybit, nego i Binance izlazi sa odredjenih trzista (tocnije Italija, Francuska, Spanjolska i Poljska) zbog uskladjivanja sa MiCA, a vjerojatno je samo pitanje vremena kad ce to zahvatiti i nas.
Oko Binance se podigla najveca buka, jer valjda zato sto su najveci i najpopularniji.
Koliko vidim, bas dosta menjacnica (bar ovih velikih igraca) se nije uskladilo sa MiCA, pa se pitam zasto je tako. Zasto olako odbacuju EU trziste ili ima nesto iza svega.

Ipak, da ne mora sve tako, jedna menjacnica ima drugaciji nacin. Napravili su globalni domen, gde je moguc pristup za EU korisnike, ali na njihovu odgovornost.
U pitanju je Kanga exchange, iskreno nemam pojma kada sam se registrovao tamo, ali dobih obastenje od njih:

This is an important operational notice regarding the regulatory changes coming into effect on July 1.

Please note that this communication is being sent strictly for consumer protection purposes, to ensure you are fully aware that you have continuous access to your funds. Due to the end of the transitional period under the EU MiCA regulation, Kanga’s services will be separated into a regulated European entity and an unregulated global entity. From July 1, your historical account and assets from kanga.exchange will be accessible via Kanga Global at the address: kanga.global.

Important Legal Information:

Purpose of Access: The availability of your account is provided specifically so that you can access, manage, and order the transfer of your funds.
Regulatory Status: Kanga Global is not subject to EU MiCA regulations.
Exclusive Own Initiative: By accessing Kanga Global, you acknowledge that you are doing so strictly on your own, exclusive initiative. Kanga Global does not offer or market its services to residents of the European Union.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
Rikafip
Legendary
*

Iznad svih Hrvatska!

View Profile
July 01, 2026, 09:33:19 AM

Oko Binance se podigla najveca buka, jer valjda zato sto su najveci i najpopularniji.
Koliko vidim, bas dosta menjacnica (bar ovih velikih igraca) se nije uskladilo sa MiCA, pa se pitam zasto je tako. Zasto olako odbacuju EU trziste ili ima nesto iza svega.
Negdje sam vidio da je CZ neki dan rekao da je sve u biti bilo rijeseno, a onda se politika umjesala, kao odluke iz vrha EU. Njemu generalno nije za vjerovati, ali isto tako znamo i da je EU katastrofa sto sto tice regulativa tako da ne bih bio iznenadjen da to i je istina.

Ipak, da ne mora sve tako, jedna menjacnica ima drugaciji nacin. Napravili su globalni domen, gde je moguc pristup za EU korisnike, ali na njihovu odgovornost.
U pitanju je Kanga exchange, iskreno nemam pojma kada sam se registrovao tamo, ali dobih obastenje od njih:
Prevedeno, ako nestanu sa tvojim parama, mozes se tuziti upravi vodovoda i kanalizacije jer su koliko vidim registrirani na Belizeu.

Doduse, ne zalim vise one koji popuse lovu tako sto ju drze na centraliziranim mjenjacnicama. Tko do sada nije naucio nakon svih sranja, nece nikad.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
Daniel91
Legendary
*

Activity: 3626
Merit: 1937

View Profile WWW
July 02, 2026, 05:51:55 AM

Negdje sam vidio da je CZ neki dan rekao da je sve u biti bilo rijeseno, a onda se politika umjesala, kao odluke iz vrha EU. Njemu generalno nije za vjerovati, ali isto tako znamo i da je EU katastrofa sto sto tice regulativa tako da ne bih bio iznenadjen da to i je istina.

Prevedeno, ako nestanu sa tvojim parama, mozes se tuziti upravi vodovoda i kanalizacije jer su koliko vidim registrirani na Belizeu.

Doduse, ne zalim vise one koji popuse lovu tako sto ju drze na centraliziranim mjenjacnicama. Tko do sada nije naucio nakon svih sranja, nece nikad.

CZ-u ne bih baš previše vjerovao a nije da se već puno kripto mjenjačnica nije uskladilo sa MICA, kod nas u Hrvatskoj Electrocoin je bio prvi.
Dakle, nema tu previše politike već ili ćeš napraviti što treba da se uskladiš sa novom regulacijom ili si izgubio dio tržišta.
A koliko god se bunili zbog te stroge regulative u EU oko kripto mjenjačnica, s druge strane zbog toga se korisnici ipak mogu nadati povratu novca u slučaju nekih problema, kao nedavno sa FTX-om.
A tko ne želi koristiti takve mjenjačnice uvijek ima altenativu i mjenjačnice bez kyc.

▄▄████████████████████▄▄
████████████████████████
████████▄▄██████▄▄██████

████████████████████████
██████▀▀██████▀▀████████
████████████████████████
▀▀████████████████████▀▀

DΞX.fo 
▄▄██████
█████████
██████████
█████████
██████████
█████████
▀▀██████

▄███████
▄██████████
████████████
█████████████
█████████████
|
▄▄█
▄████▀
▄███▀
▄██▀▄██
█████▀▀
███████
████████
▀██▄████
▄████▄▄
▄█████▀███
▄█████▀████
█████▀███████
▀██▀█████████
|  BTC     XMR  
  DAI     LTC  
   Fees  0.8%    
]Bitcointalk Archive 📚
Visu
examplens
Legendary
*

View Profile WWW
July 03, 2026, 10:05:04 AM

CZ-u ne bih baš previše vjerovao a nije da se već puno kripto mjenjačnica nije uskladilo sa MICA, kod nas u Hrvatskoj Electrocoin je bio prvi.
Dakle, nema tu previše politike već ili ćeš napraviti što treba da se uskladiš sa novom regulacijom ili si izgubio dio tržišta.
A koliko god se bunili zbog te stroge regulative u EU oko kripto mjenjačnica, s druge strane zbog toga se korisnici ipak mogu nadati povratu novca u slučaju nekih problema, kao nedavno sa FTX-om.
Evo prve (od vecih) na koje sam naisao a da jos uvek nisu prilagodjeni Mexc, Bitfinex, Kucoin, HTX, BingX...
Pri tom na primer, Bybit takodje ima licencu ali prilagodjenu, pa ces imati jednu platformu samo za EU a drugu za globalno trziste. Cini se da ce to biti model za buduca uskladjivanja sa ovom regulativom.

A tko ne želi koristiti takve mjenjačnice uvijek ima altenativu i mjenjačnice bez kyc.
Ne treba mesati menjacnice i platforme za trgovanje. Menjacnice bez KYC su uglavnom instant, gde radis jednokratni swap izmedju valuta, dok velike platforme imaju sasvim drugaciju ulogu.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
slackovic
Legendary
*

View Profile
July 03, 2026, 10:08:39 AM

/snip

Ne treba mesati menjacnice i platforme za trgovanje. Menjacnice bez KYC su uglavnom instant, gde radis jednokratni swap izmedju valuta, dok velike platforme imaju sasvim drugaciju ulogu.

Nije baš tako. Ima manjih mjenjačnica koje rade bez KYC-a. Ja recimo koristim BloFin i dosad nisam imao loših iskustava. Prije toga sam koristio BingX dok nisu uveli obavezan KYC. Naravno, tamo trgujem s lovom za koju neću plakati ako ostanem bez nje jer znam da je sve to "divlji zapad". Ali slično mišljenje imam i o CEX-ovima koji imaju obavezan KYC.

█████▀████▄▄▄▄████████
███▀███▄███████████████
██▀█████████████████████

BitList 
█▀▀▀▀

█▄▄▄▄
.
Bitcointalk Archive 📚
Visualization ' Search

.
▀▀▀▀█

▄▄▄▄█
dkbit98
Legendary
*

Activity: 3010
Merit: 8754

AntiSwap.io - NO AML/KYC EXCHANGER MONITORING

View Profile WWW
July 03, 2026, 11:38:28 AM

Da, i ja mislim da je tako.
Iako nije izmišljen zbog toga na početku, fino su ga preuzeli kad je Gavin Andresen preuzeo, a Satoshi otišao.

Evo još jedno veliko sranje je onaj novi stablecoin OpenUSD.
Tu su doslovne SVE banke, korporacije, g00gle, visa, mastercard, samsung, coinbase... i naravno blackrock i mnogi drugi svi spojeni zajedno.
https://joinopenstandard.com/blog/introducing-open-usd

Code:
[center][table][tr][td][font=Arial Black][size=24pt][glow=#222,1][nbsp][url=https://en.antiswap.io/?utm_source=bitcointalk_s3][size=5pt][sup][size=21pt][b][color=#03adfd]🛡[/b][/sup][/size][size=13pt][nbsp][/size][size=5pt][sup][size=18pt][color=#fff]Anti[color=#3b82f6]Swap[/sup][/size][nbsp][nbsp][size=14pt][sup][size=8pt][i][color=#fff]NO[nbsp]AML/KYC—EXCHANGER[nbsp]MONITORING[/sup][/size][nbsp][nbsp][size=6pt][sup][size=16pt][glow=#03adfd,1][nbsp][font=Impact][color=#fff]900+[/font][nbsp][/glow][/size][/sup][/size][size=6pt][sup][size=16pt][glow=#3b82f6,1][nbsp][size=8pt][sup][size=8pt][color=#fff]EXCHANGERS[/size][/sup][/size][nbsp][/glow][/size][/sup][/size][/url][nbsp][nbsp][font=Arial][b][size=14pt][sup][size=8pt][url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=5568680.msg66184227#msg66184227][color=#fff]BITCOINTALK[/url][/size][/sup][/size][/font][nbsp][size=9pt][sup][size=18pt][color=#3b82f6]│[/size][/sup][/size][nbsp][font=Arial][b][size=14pt][sup][size=8pt][url=https://t.me/+qGCCD6ncnctiZTli][color=#fff]TELEGRAM[/url][/size][/sup][/size][/font][nbsp][nbsp][/td][/tr][/table][/center]
Pages: « 1 ... 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 [265]
  Print  

Jump to: