Bitcoin Forum
August 20, 2026, 03:41:09 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 [268]
  Print  
Author Topic: Novosti  (Read 98947 times)
Trofo
Legendary
*

Activity: 3318
Merit: 3794

Money is broken, use BTC!

View Profile
August 05, 2026, 07:16:40 PM

Niko sretniji sad nije nego dkbit98. Grin Nek postavi neko onaj meme gdje dkbit98 dkbit98u stavlja medalju oko vrata
Ma nisam sretan, samo sam opet bio u pravu.  Cool
Zanimljivo da taj bug sa c0ldcardom je nastao dana kad je nvk odlučio da njegovo sranje više nije open source.
To je točno ono što sam ja već ranije napisao. Meni je to 90% šanse da je namjerno ubačen. Čudno kako se uvijek te stvari nekako poklope u kriptu.

Pmalek
Legendary
*

Activity: 3598
Merit: 9464

View Profile
August 06, 2026, 07:11:42 AM

To je točno ono što sam ja već ranije napisao. Meni je to 90% šanse da je namjerno ubačen. Čudno kako se uvijek te stvari nekako poklope u kriptu.
Možda ali ne vjerujem da ćemo ikad saznati istinu. U pitanju je greška u jednoj liniji koda u moru informacija. Ne samo da je problem nastao zbog te jedne linije, već je par znakova/slova "krivo" za sve što je se desilo. Da je taj mali detalj drugačije kodiran vjerovatno se ništa od ovoga ne bi desilo.

Ako sam dobro razumio gmaxwell-a u onoj Coldcard diskusiji u Bitcoin Discussion forumu, ovo je vrsta greške koja se može desiti programerima.

▄▄███████████████████▄▄
▄███████████████████████▄
████████████████████████
█████████████████████████
████████████████████████
████████████▀██████▀████
████████████████████████
█████████▄▄▄▄███████████
██████████▄▄▄████████████
████████████████████████
████████████████▀▀███████
▀███████████████████████▀
▀▀███████████████████▀▀

EARNBET 
| 🏀

🏈 🏓

🎯 🥊

🎾

🏐

🏏 🏎️
|

███████▄▄███████████
████▄██████████████████
██▀▀███████████████▀▀███
▄████████████████████████
▄▄████████▀▀▀▀▀████████▄▄██
███████████████████████████
█████████▌██▀████████████
▀▀███████▄▄▄▄▄█████████▀▀██
▀█████████████████████▀██
██▄▄███████████████▄▄███
████▀██████████████████
███████▀▀███████████

....HIGHEST....
VIP REWARDS

G U A R A N T E E D   
| 
 🜲 
KING OF
THE CASTLE

$200K in prizes
| 
..PLAY NOW..
Daniel91
Legendary
*

Activity: 3682
Merit: 1966

View Profile WWW
August 18, 2026, 07:09:28 AM
Merited by dkbit98 (1), ovcijisir (1)

Zanimljiva vijest na koju sam upravo naišao: https://www.index.hr/vijesti/clanak/najveca-svjetska-kriptomjenjacnica-rusiji-predala-podatke-donatora-ukrajine/2824684.aspx
Dakle, najveća kriptomjenjačnica Binance je s Rusijom podijelila sve podatke o ruskim državljanima koji su slali kripto donacije Ukrajini, i ti će podaci sada poslužiti kao dokaz na ruskim sudovima protiv tih ljudi, tako da ih vjerojatno čeka dugogodišnja robija.
Vjerojatno ne bi ni bili otkriveni da Binance nije tako spremno podijelio sve podatke na zahtjev ruskih vlasti.
Odluka je dosta kontraverzna jer je Binance još 2023 najavio povlačenje iz Rusije a čini se da neki od tih optuženika imaju i državljanstvo neke od zemalja EU pa se postavlja pitanje da li je Binance prekršio GDPR pravila i sankcije EU prema Rusiji.
Mislim, jedno je podijeliti neke podatke ako se sumnja u kriminal ili porezni prekršaj a nešto sasvim drugo pomoći u otkrivanju identiteta ljudi koji su financijski pomagali Ukrajini (zbog svog političkog uvjerenja) i tako te ljude izložiti suđenju i potencijalno dugogodišnjoj robiji i prisilnom radu u Rusiji.
Iskreno, Binance me je zaista razočarao u ovom slučaju.
Ljudska prava i životi običnih ljudi trebali bi im biti iznad profita i poslovanja. 

▄▄████████████████████▄▄
████████████████████████
██████████████████████████
███▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄██
██████████▐████▐██████
███▀██████▀▀████▀▀███████
██████████████████████
████▄▄██▄▄▄▄███▄▄▄███████
██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████

████████████████████████
▀▀████████████████████▀▀

..1win..
████████████▀░░░▀▀▀▀█████
█████████▀▀▀█▄░░░░░░░████
████▀▀░░░░░░░█▄░▄░░░▐████
████▌░░░░▄░░░▐████░░▐███
█████░░░▄██▄░░██▀░░░█████
█████▌░░▀██▀░░▐▌░░░▐█████
██████░░░░▀░░░░█░░░▐█████
██████▌░░░░░░░░▐█▄▄██████
███████▄░░▄▄▄████████████

..POKER..
███████████▀▀▀███████████
███████▀▀░░▄▄▄░░▀▀███████
██████▄░░░░███░░░░▄██████
█████░▀▀█▄▄░░░▄▄█▀▀░█████
█████░██░░▀▀█▀▀░░██░█████
█████░░░░░░░█░██░▄▄░█████
█████▄░░░▄▄░█░▄▄░▀▀▄█████
███████▄▄▀▀░█░▀▀▄▄██████
███████████▄█▄███████████

..GAMES..
████████▀▀░░░░░▀▀████████
██████░░▄██▄░▄██▄░░██████
█████░░████▀░▀████░░█████
████░░░░▀▀░░░░░▀▀░░░░████
████░░▄██░░░░░░░██▄░░████
████░░████░░░░░████░░████
█████░░▀▀░▄███▄░▀▀░░████
██████░░░░▀███▀░░░░██████
████████▄▄░░░░░▄▄████████
Pmalek
Legendary
*

View Profile
August 18, 2026, 07:39:36 AM
Merited by examplens (1)

Zanimljiva vijest na koju sam upravo naišao: https://www.index.hr/vijesti/clanak/najveca-svjetska-kriptomjenjacnica-rusiji-predala-podatke-donatora-ukrajine/2824684.aspx
Dakle, najveća kriptomjenjačnica Binance je s Rusijom podijelila sve podatke o ruskim državljanima koji su slali kripto donacije Ukrajini, i ti će podaci sada poslužiti kao dokaz na ruskim sudovima protiv tih ljudi, tako da ih vjerojatno čeka dugogodišnja robija.
Vjerojatno ne bi ni bili otkriveni da Binance nije tako spremno podijelio sve podatke na zahtjev ruskih vlasti.
Odluka je dosta kontraverzna jer je Binance još 2023 najavio povlačenje iz Rusije a čini se da neki od tih optuženika imaju i državljanstvo neke od zemalja EU pa se postavlja pitanje da li je Binance prekršio GDPR pravila i sankcije EU prema Rusiji.
Mislim, jedno je podijeliti neke podatke ako se sumnja u kriminal ili porezni prekršaj a nešto sasvim drugo pomoći u otkrivanju identiteta ljudi koji su financijski pomagali Ukrajini (zbog svog političkog uvjerenja) i tako te ljude izložiti suđenju i potencijalno dugogodišnjoj robiji i prisilnom radu u Rusiji.
Ljudska prava i životi običnih ljudi trebali bi im biti iznad profita i poslovanja. 
Ovo je vijest samo zato što je Rusija ta koja je tražila i dobila te podatke a ne neka druga zemlja. Da je Amerika dobila iste podatke od Binance-a o američkim državljanima koji šalju kriptovalute kao donacije Iranu, to niko ne bi prenosio ili bi to predstavili kao nešto pozitivno u "borbi protiv terorizma" i pohvalili Binance na suradnji. Isto tako i kad EU države traže i prikupljaju podatke o svojim građanima u bilo koje svrhe onda je i to dozvoljeno i ne priča se o GDPR pravilima. Dvostruki i trostruki aršini.

▄▄███████████████████▄▄
████████████████████████
████████████████████████
████████████▀██████▀████
████████████████████████
█████████▄▄▄▄███████████
████████████████████████
▀▀███████████████████▀▀

EARNBET 
| 🏀

🏈 🏓

🎯 🥊

🎾

🏐

🏏 🏎️
|

███████▄▄███████████
████▄██████████████████
██▀▀███████████████▀▀███
██▄▄███████████████▄▄███
████▀██████████████████
███████▀▀███████████

....HIGHEST....
VIP REWARDS

G U A R A N T E E D   
| 
 🜲 
KING OF
THE CASTLE

$200K in prizes
| 
..PLAY NOW..
examplens
Legendary
*

Activity: 4116
Merit: 4909

View Profile WWW
August 18, 2026, 07:42:29 AM

Na kraju, Binance vise ne posluje u EU pa se pomalo mogu oglusiti na pravila i sankcije koje radi EU. Mozda je ovo njihov nacin da iskazu nezadovoljstvo zbog fijaska kod neuspesnog prilagodjavanja sa MiCA regulativom.
Koji god motiv da je bio, prilicno je lose raditi protiv svojih korisnika.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
Daniel91
Legendary
*

View Profile WWW
August 18, 2026, 08:15:07 AM

Ovo je vijest samo zato što je Rusija ta koja je tražila i dobila te podatke a ne neka druga zemlja. Da je Amerika dobila iste podatke od Binance-a o američkim državljanima koji šalju kriptovalute kao donacije Iranu, to niko ne bi prenosio ili bi to predstavili kao nešto pozitivno u "borbi protiv terorizma" i pohvalili Binance na suradnji. Isto tako i kad EU države traže i prikupljaju podatke o svojim građanima u bilo koje svrhe onda je i to dozvoljeno i ne priča se o GDPR pravilima. Dvostruki i trostruki aršini.

Da, slažem se da postoje dvostruka mjerila i meni se to također ne sviđa.
Međutim, postoji ipak razlika između EU i Rusije na primjer.
Ako se netko ogriješi o zakone EU (po pitanju kripto donacija na primjer) platit će ili neku novčanu kaznu ili provesti neko kratko vrijeme u zatvoru ali neće mu biti ugrožen život ili članovi obitelji.
U Rusiji takva osoba će biti označena kao neprijatelj države i biti poslana na dugogodišnju robiju negdje iza polarnog kruga, sa prisilnim radom i vjerojatno se neće živa vratiti kući a članovi obitelji će također biti ugroženi.
U Binance to jako dobro znaju, čak su i prekinuli poslovanje u Rusiji ali ipak nisu ni pomislili da zaštite identitet i živote tih ljudi u Rusiji, koji se ne slažu sa službenom politikom i to je ono što mi se u cijeloj priči ne sviđa.
Da li je novac i business zaista važniji od ljudskih života?

▄▄████████████████████▄▄
████████████████████████
███▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄██
██████████▐████▐██████
██████████████████████
██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████

████████████████████████
▀▀████████████████████▀▀

..1win..
████▌░░░░▄░░░▐████░░▐███

..POKER..
███████▄▄▀▀░█░▀▀▄▄██████

..GAMES..
█████░░▀▀░▄███▄░▀▀░░████
slackovic
Legendary
*

Activity: 3276
Merit: 1571

View Profile
August 18, 2026, 09:49:35 AM

/snip

U Rusiji takva osoba će biti označena kao neprijatelj države i biti poslana na dugogodišnju robiju negdje iza polarnog kruga, sa prisilnim radom i vjerojatno se neće živa vratiti kući a članovi obitelji će također biti ugroženi.

/snip

Malo skrećem s teme, ali koliko si siguran u ovo što sam quotao? Ne kažem da nije istina, ali imam osjećaj da se kod nas uvijek piše isto - Trump je luđak koji mijenja mišljenja češće nego prostitutka partnere, Rusi i Sjevernokoreanci su zaostali komunjare gdje moraš paziti na svaku riječ inače ode glava... Pa i u Americi su ljude trpali (možda ih još uvijek trpaju, ne znam) u Guantanamo samo zato jer su bili označeni kao neprijatelji države.

Znam da je u Rusiji prije bilo tako. Ali zna li netko pouzdano da je i dalje tako?

▄▄████████████████████▄▄
████████████████████████
███▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄██
██████████▐████▐██████
██████████████████████
██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████

████████████████████████
▀▀████████████████████▀▀

..1win..
████▌░░░░▄░░░▐████░░▐███

..POKER..
███████▄▄▀▀░█░▀▀▄▄██████

..GAMES..
█████░░▀▀░▄███▄░▀▀░░████
Daniel91
Legendary
*

View Profile WWW
August 18, 2026, 11:12:43 AM
Merited by slackovic (1)

/snip

/snip

Malo skrećem s teme, ali koliko si siguran u ovo što sam quotao? Ne kažem da nije istina, ali imam osjećaj da se kod nas uvijek piše isto - Trump je luđak koji mijenja mišljenja češće nego prostitutka partnere, Rusi i Sjevernokoreanci su zaostali komunjare gdje moraš paziti na svaku riječ inače ode glava... Pa i u Americi su ljude trpali (možda ih još uvijek trpaju, ne znam) u Guantanamo samo zato jer su bili označeni kao neprijatelji države.

Znam da je u Rusiji prije bilo tako. Ali zna li netko pouzdano da je i dalje tako?

Na žalost, siguran sam, postoji mnogi izvori i potvrde da sec to zaista događa.
Pogledaj samo primjer Alexei Navalny, ruskog oporbenog političara čiji je jedini grijeh bio da je želio bolju i demokratsku Rusiju i slobodne izbore.
Vlasti su ga pokušale otrovati, a život mu je spašen tek kada su ga hitno poslali u bolnicu u Njemačku.
Bez obzira na to što je znao što ga čeka, vratio se u Rusiju, odmah na aerodromu je priveden i poslan u zatvor iz kojega nije izašao živ, a po svemu što se čini ubijen je u zatvoru, vjerojatno otrovan. Više o njemu imaš ovdje: https://en.wikipedia.org/wiki/Death_and_funeral_of_Alexei_Navalny
Da takvi slučajevi u Rusiji nisu izuzetak već pravilo možeš vidjeti i ovdje: https://www.thebarentsobserver.com/news/political-prisoners-are-dying-in-russian-prisons-and-detention-centres/449122
I ovdje: https://www.rferl.org/a/enemies-kremlin-deaths-prigozhin-list/32562583.html

Naravno, o poznatim osobama, političarima i novinarima se puno više piše pa je i puno više članaka i izvora ali mene je recimo najviše potresao 1 članak (kojeg sada ne mogu naći) prošle godine gdje je jedna 10- godišnja učenica u osnovnoj školi nacrtala neku sliku u kojoj je napisala nešto poput da rat i ubijanje u Ukrajini trebaju prestati i golubicu mira sa ukrajinskim simbolima ili nešto slično.
Učiteljica je to odmah prijavila vlastima, došla je policija i odvela dijete iz obitelji a otac je završio u zatvoru zbog neprimjerenog odgoja djeteta i širenja neprijateljske propagande.
Otac je iskoristio priliku, kada je pušten iz zatvora, da pronađe svoje dijete i pobjegne iz zemlje.
Takvih primjera imaš puno.
Osobno imam 1 prijatelja iz Rusije i uglavnom komuniciramo na Telegramu.
Puno puta me je upozorio da pazim što pišem jer se kod njih sve cenzurira i da bi mogao imati problema ako bi naš razgovor skrenuo prema politici ili ratu u Ukrajini.
Ljudi žive u strahu i paze što rade i govore, posebno kada su online.

Nedavno je formalno zabranjena zadnja koliko toliko neovisna politička stranka i sada pravo nastupa na izborima imaju samo stranke koje slijede Putinovu politiku.

OK, sa svim ovim smo sada vjerojatno otišli dosta u offtopic ali želim reći da znam dosta o ovoj temi, da ne pričam napamet i da me je zbog toga zaista zabrinuo ali i naljutio stav Binance da spremno dijeli identitete osoba koji u Rusiji podržavaju Ukrajinu i šalju im kripto donacije, jer je jasno što će to značiti za te ljude ali i njihove obitelji.
Praktički ih osuđuju na dugogodišnje robije i prisilni, nehumani rad i tretman (uz veliku opasnost po njihove obitelji) u jednoj od zadnjih preostalih diktatura u svijetu.
Jako razočaravajući stav Binance-a, što su business i zaradu stavili ispred ljudskih prava i života običnih ljudi.

▄▄████████████████████▄▄
████████████████████████
███▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄██
██████████▐████▐██████
██████████████████████
██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████

████████████████████████
▀▀████████████████████▀▀

..1win..
████▌░░░░▄░░░▐████░░▐███

..POKER..
███████▄▄▀▀░█░▀▀▄▄██████

..GAMES..
█████░░▀▀░▄███▄░▀▀░░████
Pmalek
Legendary
*

View Profile
August 18, 2026, 05:02:53 PM

<Snip>
Mislim da mjenačnice kao što su Binance nisu u poziciji da sude o tome koliko su ispravni (zakonski, moralno ili kako god) zahtjevi koje im državne institucije šalju u vezi sa informacijama o korisnicima. Postoji procedura koja se mora ispoštovati i zahtjev mora doći od odobrenog državnog tijela. Ako je to odrađeno kako treba, servis (u ovom slučaju Binance) tu onda postupa hladnokrvno i dijeli tražene informacije. Ne kažem da se slažem s tim nego tako je kako je. Ili dijeliš informacije sa državnim organima koji ti dostave po njima legitiman zahtjev ili ne dijeliš. Najsretniji bi bio da svaki servis kod ovakvih upita pošalje odgovoro, "No, get fucked!" ali to se neće desiti jer bi brzo bili izbrisani a odgovorni pohapšeni.

▄▄███████████████████▄▄
████████████████████████
████████████████████████
████████████▀██████▀████
████████████████████████
█████████▄▄▄▄███████████
████████████████████████
▀▀███████████████████▀▀

EARNBET 
| 🏀

🏈 🏓

🎯 🥊

🎾

🏐

🏏 🏎️
|

███████▄▄███████████
████▄██████████████████
██▀▀███████████████▀▀███
██▄▄███████████████▄▄███
████▀██████████████████
███████▀▀███████████

....HIGHEST....
VIP REWARDS

G U A R A N T E E D   
| 
 🜲 
KING OF
THE CASTLE

$200K in prizes
| 
..PLAY NOW..
Pages: « 1 ... 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 [268]
  Print  

Jump to: