Fikir mükemmel. Gerçekten bir devrime tanık oluyoruz ve bu sürecin içindeyiz. Bu heyecanlandırıyor beni. O yüzden ben de yatırım yaptım.
Fakat fiyat anlamnda hevesim kursağımda kaldı. Şimdiden 50 milyon dolar topladılar. En kötü 75, iyi ihtimal 100'ü bulacaklar. E şimdi kaça katlayabilir ki? Ethereum zaten 800m cap e sahip. 8 e katlasa ethereum u yakalayacak. Bu da herhangi bir altcoinin bitcoinden daha değerli olması gibi bir saçmalığı doğrurur.
Ya da hazır etherlerin %6-7sini piyasadan çektiler. Ki digix ve augurdaki etherler de cabası. Ethereum fiyatı artış sürecine girebilir (ben de dahil herkesin beklentisi bir dump iken) Etherin market capi 2 milyar dolara ulaşır ve bizim DAO'da ancak bu şekilde 500m gibi bir market cap görebilir.
Kazanç beklentimi öldürdüm, arkama yaslandım ve bu devrimi izliyorum. Bir de şunu ekleyeyim, Vitalik büyük adam.
Nereden baslayacagimi bilemedim
konunun acilmasi da iyi oldu bazi seyler biraz daha acikliga kavusacak gibi gozukuyor
Oncelikle ethereum blok zinciri uzerinde calisan dagitik uygulamalar ethereum pazar hacmini gecebilir ve ethereumdan cok daha degerli olabilir bu cok normal.. En basit olarak soyle dusunebiliriz zamaninda one coin vardi ve sadece 1 adet uretilmisti ve degeri onlarca bitcoindi..
Diger konu ise 50 milyon dolar topladilar meselesi,
Aslinda 50 milyon dolari toplayan onlar degil biziz
evet bu toplanan para tamamen bizim paramiz ve nasil harcayacagimiza kendimiz karar verecegiz.. Hemde bu siralar gormeyi ozledigimiz demokratik bir sekilde.. Dolayisi ile bu sirketi bir apple gibi garajdan cikartip cebinde 8 milyar dolar nakit parasi olan bir sirket haline de getirebiliriz, 2 senede kripto dunyasinin derin sularina da gomebiliriz..
Surec soyle isliyor;
Toplanan etherler bir akilli kontratta kilitli.. İsteyen herkes belirli bir ucret odeyerek bu etherlere talip olabilir.. Ornek verecek olursak ben diyorum ki bana buradan 2000 ether gonderin ben bu etherler ile online bir alisveris sitesi acagim ve bu sitedeki satislari blockchain uzerinden takip edebilecegiz ve her satistan Dao sahiplerine %5 verecegim..
Teklifimi yaparken teklif suresini belirliyorum bu sure 2 hafta ile 8 hafta arasinda olacak.. Dao sahipleri benim teklifimi inceliyorlar ve evet ya da hayir diyorlar. Eger toplam Dao oylarinin %20 sinden daha fazlasi ile benim fikrim/projem oylanirsa ve %50 den fazlasi evet oyu verdiyse bu 2000 ether benim hesabima geciyor. Aksi halde para akilli kontratta kalmaya devam ediyor..
Simdi Slock'a donecek olursak Dao satislari bittikten kisa bir sure sonra bir teklif sunacaklar. Bu teklifte toplanan Etherumlarin bir kisminin direk hesaplarina gecmesini ve her ay duzenli olarak Dao akilli kontratindan para transferi talebinde bulunacaklar. Bu arada oylama suresini 2 hafta olarak belirleyecekler cunku Dao ya gelen herkes Slock u biliyor ve hatta Dao yu slock zannediyorlar.. Sonucta eger %20den fazla katilim olursa ve %50den fazla evet oyu cikarsa bizim kasamizdan (dao akilli kontrati) ethereumlar slock ekibine aktarilacak.
simdi konu biraz daha iyi anlasilmistir umarim.. mesela su andaki dao akilli kontrati yakin zamanda beklentileri tam olarak karsilayamayacak yazilimcilar ek ozellikler getiren yeni bir versiyonunu cikartacaklar.. Ancak bunu blokchaine oyle hemen gomemeyecekler cunku yeni versiyonun kullanilabilmesi icin de bizim oylarimiz gerekecek.. Yani toplanan paranin ve degerlerin yonetiminin kontrolu tamamen bizim elimizde olacak..
İleride biz dao sahipleri olarak Amerika'da bir alisveris merkezi yaptirabilir, Almanya'da lunapark acabilir, İstanbul'da arsa alabilecegiz tabiki bu teklifimizi %50ye kabul ettirmemiz lazim
. Teknik olarak bu mumkun ancak su anda dunyadaki hicbir kanun ve yonetmelik buna uygun degil..