Bitcoin Forum
December 09, 2016, 11:56:52 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 »
  Print  
Author Topic: Offtopic - Română  (Read 134453 times)
Vitalicus
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 190


View Profile
January 26, 2013, 06:26:16 PM
 #321

Am scris pe acest forum diferenta dintre PPC si BTC. Pâna la urma, singur alege si faci ce vrei.. E o parere.
1481284612
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481284612

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481284612
Reply with quote  #2

1481284612
Report to moderator
1481284612
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481284612

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481284612
Reply with quote  #2

1481284612
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481284612
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481284612

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481284612
Reply with quote  #2

1481284612
Report to moderator
1481284612
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481284612

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481284612
Reply with quote  #2

1481284612
Report to moderator
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 706



View Profile
January 27, 2013, 06:08:13 AM
 #322

Am si eu o problema ,in timp ce ruleaza bitminter imi face cateva patratele colorate mici pe monitor..sa fie defecta placa video sau e normal ? Am un Ati radeon 7950 Saphire doar ce l-am luat...
Si inca ceva temperatura medie cam cat ar trebui sa fie daca ruleaza non-stop? La mine e undeva in jur de 65 - 75 depinde de temperatura ambientala..cand ar trebui sa imi fac probleme ca se prajeste placa?
Daca umblu la setari din Afterburner sa o fac sa scoata mai mult o pot strica ? ia scoate undeva la 450Mhs daca o dau mai tare duce pana la 600 Mhs.

Multumesc Anticipat.

philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
January 27, 2013, 07:37:24 AM
 #323

N-am un 7950 ca sa-ti pot spune cu siguranta, dar vad pe wiki valori (pentru GPU) intre 985 - 1150 iar asta duce la viteze de 510 - 605 MH/s. (Eu unul cred ca 1150 e cam mult, nici la 7970 ale mele nu am urcat asa mult fara probleme...cred ca ar trebui sa te opresti la cel mult 1000.)
Ce viteza ai acum la GPU?

Pe de alta parte daca doar minezi cu ea poti sa-i cobori memoria undeva pe la 300 MHZ (pentru minat nu e nevoie de memorie multa), se incalzeste mai putin si consuma mai putin.
Deci overclocking la GPU si underclocking la memorie.

Temperaturile sunt bunicele (65-70) dar ai mare grija daca ii faci overclocking, da ventilatorul mai tare chiar in exces, mai bine sa fi prudent.

Patratelele alea nu-mi suna a bine totusi, eu unul nu am patit asa ceva indiferent cat am dat in ele. Deci, ce viteza ai la GPU?

PS. Nu uita sa te opresti din minat cand se schimba dificultatea...ma rog, daca vin ASIC-urile pana atunci.
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 706



View Profile
January 27, 2013, 07:52:00 AM
 #324

Asa arata la minim


philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
January 27, 2013, 08:00:24 AM
 #325

Pai incearca sa te duci pe la 1000, (am vazut pe forum acum destui care au mers pe la 1010-1080...cam asa)
Memoria ar trebui sa mearga si mai jos de atat dar nu stiu ce anume trebuie sa modifici la Afterburner in Windows ca sa scapi de limita de 935. (Eu am modificat vitezele in BIOS.)
Daca patratelele alea se inrautatesc las-o mai incet, oricum nu se merita.

Nu uita de racire!


Ah, n-am vazut asta:
Quote
Si in legatura cu artefectele[acele mici semne] imi apar doar cand suprapun icoana cu un folder sa zicem peste programul de la bitminer ,sau pagina de de la browser peste alta fereastra deschisa ,in jocuri nu apare,sa o duc la garantie ?

Daca o duci la garantie nu te apuci sa spui ca ai minat bitcoini cu ea in orice caz  Grin
Uite, pe bune...mai sunt doar o saptamana si ceva. Nu merita sa-ti mai bati capul cu minatul asta zau. Chiar daca minezi cu succes pana atunci mare lucru n-o sa faci. Risti o placa meseriasa pentru un castig de nimic.
Cum zici tu acum.

M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 706



View Profile
January 27, 2013, 08:14:28 AM
 #326

Si in legatura cu artefectele[acele mici semne] imi apar doar cand ruleaza programul de minerit pe desktop in jocuri nu apare..chiar si daca dau placa la minim tot apar..
Aici setarile cum ar trebui sa arate ?


Eu asa le am.
Ar putea sa fie vre-un defect al placii video ? sa o duc la garantie?

ps: am dat edit la post credeam ca nu ai vazut ce editasem Smiley
aa si ma gandeam sa minez pe litecoin,il bag acum sa vad cum merge..am inteles ca pentru litecoin nu apare asic momentan.. poate nu-mi apar nici dungile

philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
January 27, 2013, 08:22:32 AM
 #327

Vezi ca Bitminter mai au un client Beta (Beta Unstable) care te scuteste de toate setarile, incearca-l pe ala.

Daca zici ca in jocuri nu are probleme probabil ca nu rezista la viteza aia. (Eu cred ca e de la GPU, erorile de la memorie arata altfel )
Da-o mai incet, mai incet, pana nu mai face patratele si vezi ce viteza ai.
Mai da erori daca opresti Aero?

Litecoin zici? Acolo se schimba socoteala, o sa ai nevoie de memorie in cazul asta. Din cate am inteles 7950 e foarte buna pentru LTC.
Uite aici o pagina care-ti da toate amanuntele: https://bitcointalk.org/index.php?topic=117221.0

Poti sa faci un screenshot la erorile alea?
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 706



View Profile
January 27, 2013, 08:41:42 AM
 #328

am incercat sa le fac dar nu apar in screen ...
Daca a mai minat cineva litecoin si imi poate recomanda un site gen bitminter dar pt litecoin ,multumesc frumos eu am gasit cateva dar nu reusesc sa fac aplicatiile sa mearga ..ori merg prea incet si nu am control pentru setari ori nu se conecteaza Smiley

edit: am dat la minim tot dar degeaba tot apar semnele...sunt destul de mici nu deranjeaza foarte rau..dar ma gandesc sa nu stric placa ca e pacat Smiley
si in litecoin tot asa face ,am reusit sa minez pe  coinotron cu guiminer Smiley

philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
January 27, 2013, 09:02:02 AM
 #329

Ai incercat fara Aero sa vezi daca mai face patratele? (Dau si eu cu presupusul, n-am Windows).

Site-uri pentru LTC exista dar nici unul gen Bitminter. Va trebui sa iti bati capul un pic cu comenzi in consola etc.
Din cate stiu poti mina doar cu (programele) reaper sau cgminer (probabil si bfgminer)...
(Parca am vazut totusi pe forum pe unul care facuse un fel de interfata totusi.)


M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 706



View Profile
January 27, 2013, 09:21:56 AM
 #330

HeHe mersii de pont cu "Aero" ! merge brici pe Classic Smiley nu mai apare nimica  Grin raman dator Cheesy ma mai joc pe bitminter putin pana incepe lumea cu asic si creste dificultatea apoi fug pe litecoin Smiley

cinea vrea sa mineze litecoin,eu am reusit pe:
pool-x.eu
coinotron.com
cu aplicatia guiminer destul de usor de folosit cu o interfata  simpla
cu Radeon7950 scot in jur de 450 - 550 Mh/s Smiley pe litecoin
edit:aa si apropo ca ai zis ca litecoin foloseste Memory Clock ,eu il dau la minim si tot aceeasi viteza am Mh/s si cand dau la maxim la fel nu apar diferente :-??

philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
January 27, 2013, 09:32:49 AM
 #331

Bun atunci, 550Kh/s cam asa scoate un AMD 7950 : https://github.com/litecoin-project/litecoin/wiki/Mining-hardware-comparison#wiki-ATI_AMD_GPUs

Vezi ca mai sunt si alte mine cu taxe mai reduse: https://github.com/litecoin-project/litecoin/wiki/Comparison-of-mining-pools

In ghidul ala spune ca memoria in general e bine sa fie cel putin egala cu frecventa GPU sau chiar mai mare.

Edit: stai un pic, esti sigur ca ai minat Litecoini acolo? Ai spus ceva de 450 - 550 Mh/s. Ar trebui sa fie Kh/s. Pe Coinotron sau cum ii zice se mineaza de toate.
pan
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 213


View Profile
January 27, 2013, 09:49:33 AM
 #332

@Mondialu: deobicei, acele artefacte apar de la probleme cu memoriile, dar e bine ca s-a rezolvat.
Oricum, daca ti se mai intampla, incearca sa scazi frecventa la memorii, si eventual sa folosesti si alte programe de stress gen FurMark pentru teste.

@philips: mai e o saptamana si ceva pana la ce? Smiley Recunsc nu am am mai cititi forumul sa vad ce se mai intampla cu ASIC-urile, stiu doar ca e de nashpa cu bASIC, si Avalon se pregateste de shipping, dar e ceva sigur pana acum?
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
January 27, 2013, 10:03:15 AM
 #333


@philips: mai e o saptamana si ceva pana la ce? Smiley Recunsc nu am am mai cititi forumul sa vad ce se mai intampla cu ASIC-urile, stiu doar ca e de nashpa cu bASIC, si Avalon se pregateste de shipping, dar e ceva sigur pana acum?

Nu, nu stiu nimic de ASIC-uri, vorbeam de timpul in care mai putem mina la dificultatea asta. Acum nu mai stiu sigur acum cate zile s-a schimbat (se schimba cam la doua saptamani) si am apreciat din burta asa...o saptamana si ceva.
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 706



View Profile
January 27, 2013, 10:07:41 AM
 #334

DA litecoin minez,am spus Mh/s din cauza ca softul de minat guiminer arata Mh/s in loc de Kh/s si pe situl coinotron la fel..probabil nu au modificat ei interfata,pentru ca in cont apare ca minez litecoin,la fel si cand am ales numele minerului, apare ce vrei sa minezi btc/ltc..dar asta e problema de interfata..care ma dus indus in eroare.
Mersii pentru adresele de mai sus am intrat pe ltc.kattare.com, aici pe site au interfata buna arata Kh/s
taxele arata cam asa:
a mining fee of 0%
a transaction fee of 0.05 LTC per transaction.

oricum se pare ca nu vrea sa mearga constant cu 500kh/s + ,480 kh/s este viteza medie se pare Cheesy
un calcul facut la ei pe site arata cam asa:

Daca a-si plati eu curentul nu s-ar merita,bine acum nu stiu cat de bine functioneaza acel calculator dar in mare cam asta ar fii  Grin
macar scot si eu de 10 shaorma pe luna Smiley))
edit: pana la urma stie cineva trebui sa las Memory Clock la fel ca Gpu sau il dau la minim [valorile nu se modifica cand umblu la memory clock decat cateva secunde apoi sunt la fel ca inainte]
PPLNS ce inseamna ? am gasit eu ceva dar nu prea inteleg ce vrea sa zica din motiv ca nu cunosc toti termenii din acest domeniu,mai pe romaneste ce ne da in plus si cand Smiley) ?

philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
January 27, 2013, 10:15:18 AM
 #335

Da, am incercat si eu LTC tot acolo, e convenabil calculatorul ala. Atata consuma calculatorul tau, 287 W?

PPLNS? Nu-mi bat capul, eu sunt un fan PPS unde esti platit clar pe fiecare share trimis.
Pentru BTC memoria da-o cat de jos poti, pentru LTC las-o la valoarea default zic eu.

Si eu am de gand sa incerc LTC dupa sosirea ASIC-urilor, mai vorbim atunci.
Las-o mai usor cu shaormele, faci burta.
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 706



View Profile
January 27, 2013, 11:04:17 AM
 #336

Sincer nu stiu cat consuma ,am o sursa de 500W .
Am facut mai multe teste:
Am dat aproape maxim si placa video si memoria..creste 2,3 secunde la 500+ kh/s apoi revine la 470-480 kh/s
Tot aceeiasi viteza medie de 470-480 kh/s o prind si cand memoria este la minim posibil respectiv 935 si placa video la 1081
Chiar si cand am dat placa video la 1150 viteza a crescut doar pentru cateva secunde la 500 + apoi a revenit la 470-490 kh/s
per total viteza medie mai mare de 465-480 nu prind nici daca dau totul la maxim
Dupa tot ce am incercat merg astfel:
Placa video 1081
Memoria: 935 [ista fiind minim cat pot seta]
Ventilatorul pe automat si sta la 65-70 grade
 Grin




philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
January 28, 2013, 07:26:26 PM
 #337

@Mondialu: deobicei, acele artefacte apar de la probleme cu memoriile, dar e bine ca s-a rezolvat.
Oricum, daca ti se mai intampla, incearca sa scazi frecventa la memorii, si eventual sa folosesti si alte programe de stress gen FurMark pentru teste.

Chestia e ca e greu de apreciat ce anume cauzeaza erorile alea fara sa vezi efectiv un screenshot.
Cand a pomenit prima data de patratele pe ecran mi-am imaginat cam asa ceva (astea fiind erori de la GPU):



Pe de alta parte erorile cauzate de memorie arata cam asa:


Sursa: http://www.playtool.com/pages/artifacts/artifacts.html

Am ajuns aici dupa ce ca un dobitoc mi-am ars singura mea placa pe care o folosesc la jocuri, un GTX470.
Ca sa vezi ca atunci cand esti prost, esti prost.
Am 10 placi video de top pe care le tin de mai mult de un an in sarcina continua fara probleme, ar trebui sa stiu ce fac nu? Ei bine nu.
Pentru ca placa se incingea de capul ei obisnuiam sa-i pun ventilatorul pe manual la o turatie ridicata, asta pana cand am apreciat gresit/grabit temperaturile si s-a incins de a luat-o naiba. (Era un joc care tragea mai tare de placa, si anume Amnesia.)
Procesorul este in regula (cred/sper) dar probabil o memorie s-a dezlipt partial de la temperaturile alea.
As putea probabil s-o dau la reballing dar nu prea stiu unde.
Meh...  
Cyrus
Ninja
Administrator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1442



View Profile
January 28, 2013, 09:17:36 PM
 #338

In ultima vreme am mai tot auzit de la prieteni pomenind de Reparaciosii. Insa nu stiu cat de buni or fi.

Edit: Haoleo, astia cer 100 euroi, sa le fie-n bafta lor!

philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
January 28, 2013, 09:33:33 PM
 #339

Da Cyrus mersi, am dat si eu de astia si par profesionisti buni dar (desi nu mai stiu unde anume am aflat) par sa se ocupe doar de laptopuri.
Cred ca pe un forum undeva un reprezentant de-al lor a spus asta...nu mai stiu. ( O sa le dau mai bine un telefon sa ma conving)

Am mai gasit tot pe un forum un tip care se ocupa de ani de zile de treaba asta (inaintea facea un simplu reflow acum cica are o statie)...ma rog ar fi solutii pana la urma. Acum ma tarasc cu o placa onboard Nvidia 7600gs vai de capul ei si de al meu de netot.

Mersi pentru info.

Cyrus
Ninja
Administrator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1442



View Profile
January 28, 2013, 10:11:31 PM
 #340

Cu placere! Solutii oricum se gasesc, important este sa ajungi la aia 'buna'. Daca suni, poate ne zici si noua ce si cum. Chiar sunt curios.
Daca fac reballing la laptopuri imposibil sa nu se bage si la discrete GPU sau South Bridge/North Bridge. Cel putin nu ar fi logic din partea lor.
Anyhow, sper sa te rezolvi cu placa!

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!