Bitcoin Forum
December 04, 2016, 03:54:02 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 »
  Print  
Author Topic: Offtopic - Română  (Read 134214 times)
Klausus
Member
**
Offline Offline

Activity: 107


View Profile
March 03, 2013, 07:14:05 PM
 #441

Inca unul interesat de bitcoin  Grin
Cei drept cam tarziu dar cred ca nu foarte.
Sa zicem ca nu platesc curentul electric caci il produc din aer soare etc,devine rentabil mineritul de bitcoin fiind incepator si folosind placi video?
1480823642
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480823642

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480823642
Reply with quote  #2

1480823642
Report to moderator
1480823642
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480823642

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480823642
Reply with quote  #2

1480823642
Report to moderator
1480823642
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480823642

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480823642
Reply with quote  #2

1480823642
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480823642
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480823642

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480823642
Reply with quote  #2

1480823642
Report to moderator
1480823642
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480823642

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480823642
Reply with quote  #2

1480823642
Report to moderator
1480823642
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480823642

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480823642
Reply with quote  #2

1480823642
Report to moderator
Klausus
Member
**
Offline Offline

Activity: 107


View Profile
March 03, 2013, 07:18:47 PM
 #442

Asta pentru inceput,caci oricum ma gandesc in cel mai scurt timp sa comand un 30 GH/s Bitcoin Miner de aici : http://products.butterflylabs.com/homepage/30gh-bitcoin-miner.html
LoseControL
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
March 03, 2013, 07:25:47 PM
 #443

7750 = 130 Mh/s
7950 = 500-600 Mh/s

Nota: Daca te gandesti la minat LTC, atunci RAM-ul conteaza. Pune cat de mult poti, mai ales daca ai de gand sa mai cumperi placi.

astea sunt valorile aproximative cu overlock?
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 03, 2013, 07:28:00 PM
 #444

Inca unul interesat de bitcoin  Grin
Cei drept cam tarziu dar cred ca nu foarte.
Sa zicem ca nu platesc curentul electric caci il produc din aer soare etc,devine rentabil mineritul de bitcoin fiind incepator si folosind placi video?

Meh, poate 2-3 luni ai scoate ceva ceva daca ai niste placi puternice. Foloseste asta si afli:
http://allchains.info/calc.html

philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 03, 2013, 07:31:01 PM
 #445

7750 = 130 Mh/s
7950 = 500-600 Mh/s

Nota: Daca te gandesti la minat LTC, atunci RAM-ul conteaza. Pune cat de mult poti, mai ales daca ai de gand sa mai cumperi placi.

astea sunt valorile aproximative cu overlock?

Overclock:
7750 = 136 Mh/s
7950 = 605 Mh/s

Valori luate din link-ul pe care l-am postat mai sus.

lastbit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 203


View Profile
March 03, 2013, 09:20:20 PM
 #446

Ca sa ajungi cu 7950 la 605Mh/s ar trebui sa ai in jur de 1150MHz; ma indoiesc ca poti overclock-a atat de mult fara racire lichida pe toate componentele. Spun asta pentru ca o placa Sappire cu care am incercat eu mai demult am ajuns in limita VRM-urilor (120 Celsius) inainte de limita chip-ului grafic.
O valoare maxima mai rezonabila pentru 7950 este 550Mh/s (la ~ 1050MHz).
 
Klausus
Member
**
Offline Offline

Activity: 107


View Profile
March 03, 2013, 11:04:07 PM
 #447

Nu inteleg ce ce anume se foloseste de la placa video?!!

Am luat ca exemplu:7870 si 7770 care are o diferenta foarte mare de pret si in rest mai nimic care ar ajuta la minerit!!!!!!
Numai daca conteaza Bus Memory(biti) sau capacitatea memoriei(mb).................
Cati Mh/s ar face una si cat ar face cealalta??!!

http://www.emag.ro/placa-video-gigabyte-amd-radeon-hd7870-2048mb-gddr5-256bit-dvi-hdmi-pci-e-r787oc-2gd/pd/E6ZFTBBBM/
http://www.emag.ro/placa-video-gigabyte-amd-radeon-hd7770-1024mb-gddr5-128bit-hdmi-dvi-pci-e-gv-r777oc-1gd/pd/EGMNTBBBM/

Chiar va rog foarte mult sa ma lamuriti ca altfel nu vad cum pot face o alegere.
Va multumesc!
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 03, 2013, 11:09:46 PM
 #448

7770 = 200Mh/s
7870 = 400+ Mh/s

https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison#AMD_.28ATI.29

http://en.wikipedia.org/wiki/Radeon_HD_7000_Series#Chipset_table

Eu tot un 7950 as lua si pe cat posibil una cu racirea standard.
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 03, 2013, 11:19:19 PM
 #449

Ca sa ajungi cu 7950 la 605Mh/s ar trebui sa ai in jur de 1150MHz; ma indoiesc ca poti overclock-a atat de mult fara racire lichida pe toate componentele. Spun asta pentru ca o placa Sappire cu care am incercat eu mai demult am ajuns in limita VRM-urilor (120 Celsius) inainte de limita chip-ului grafic.
O valoare maxima mai rezonabila pentru 7950 este 550Mh/s (la ~ 1050MHz).
  

Eu unul nici nu ma gandesc la overclock (masiv). Daca as avea curent gratis, da.
Dar in conditiile actuale (dificultate + 25BTC per block) imi tin placile subvoltate si la frecvente reduse. In final profitul este mai mare.
lastbit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 203


View Profile
March 03, 2013, 11:30:59 PM
 #450

Se folosesc shaderele, care sunt ALU-uri mai simple. Cu aproximatie:

   MH/s=NO_OF_SHADERS * f [MHz] * 0.00029

7770 = 640 shadere, 1100MHz => cu aproximatie 204 MH/s
7870 = 1280 shadere, 1100 MHz => cu aproximatie 408 MH/s

Pentru bitcoin memoria video nu conteaza (nici dimensiunea, nici tipul, nici bus-ul, nici frecventa ei). De altfel o idee e sa underclockezi cat poti memoria, din ratiuni de consum. La placile enumerate de tine, cred ca se poate pana la 150MHz mai putin (GPU=1100, MEM=950). Litecoin insa este un algoritm ce se foloseste din plin de memorie si acolo conteaza cel putin viteza memoriei.

Nu conteaza nici tipul de slot PCI-E, poate fi si x1.
CPU-ul calculatorului este total nerelevant, slot(uri) PCI-E sa aiba.

lastbit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 203


View Profile
March 03, 2013, 11:41:38 PM
 #451

Vezi ca placile alese de tine, in special Gigabyte AMD Radeon HD7870, dau TOT aerul cald in interiorul carcasei. Asta inseamna in jur de 175 de Wati de caldura pe care tre s-o scoti din computer, eventual fara o tranti in procesor Smiley
+1 la ce spune philips cu racirea standard, sau macar una care sa dea afara macar ceva, ca astea:
http://www.emag.ro/placa-video-msi-amd-radeon-r7870-2048mb-gddr5-256bit-hdmi-dvi-i-pci-e-r7870-twin-frozr-2gd5-oc/pd/EC99TBBBM/?ref=list_p1_l4
http://www.emag.ro/placa-video-sapphire-amd-radeon-hd7870-2048mb-gddr5-256bit-dvi-hdmi-pci-e-11199-16-20g/pd/E5CYNBBBM/?ref=list_p1_l8
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 03, 2013, 11:52:07 PM
 #452

De altfel o idee e sa underclockezi cat poti memoria, din ratiuni de consum. La placile enumerate de tine, cred ca se poate pana la 150MHz mai putin (GPU=1100, MEM=950).


Desi nu am experimentat personal cu 7950 (nu am asa ceva) pe 7970 am dus memoria la 150 Mhz. In timp ce aceasta cauzeaza o oarecare pierdere a performantei (minora) duce in schimb la o reducere semnificativa a consumului de curent, plus temperaturi mai reduse.
Ventilatoarele merg mai lejer si bineinteles consuma si ele mai putin curent.

Intr-adevar racirea standard o consider cea mai buna. Am 3x7970 cu racire standard si un al patrulea 7970 XFX cu doua ventilatoare si racire deschisa.
Pentru XFX a trebuit sa pun un ventilator auxiliar ca altfel nu facea fata, noroc cu iarna asta. Celelalte merg brici.
lastbit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 203


View Profile
March 04, 2013, 12:00:58 AM
 #453

Nu inteleg ce ce anume se foloseste de la placa video?!!

Am de vanzare 1-2 buc 7970 care dau toata caldura afara din calculator:
http://www.emag.ro/placa-video-msi-amd-radeon-hd7970-3072mb-gddr5-dvi-hdmi-pci-e-r7970-2pmd3gd5-oc/pd/EDC2TBBBM/?ref=list_p5_l9
Pret 1250 LEI/buc.
O placa produce minim 650MH/s la 1100 MHz, fara overvoltage (n-am incercat si NU recomand).
Mai au garantie doi ani si ceva.

EDIT = nu le mai am disponibile pentru vanzare.
lastbit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 203


View Profile
March 04, 2013, 12:03:59 AM
 #454

De altfel o idee e sa underclockezi cat poti memoria, din ratiuni de consum. La placile enumerate de tine, cred ca se poate pana la 150MHz mai putin (GPU=1100, MEM=950).


Desi nu am experimentat personal cu 7950 (nu am asa ceva) pe 7970 am dus memoria la 150 Mhz. In timp ce aceasta cauzeaza o oarecare pierdere a performantei (minora) duce in schimb la o reducere semnificativa a consumului de curent, plus temperaturi mai reduse.
Ventilatoarele merg mai lejer si bineinteles consuma si ele mai putin curent.

Intr-adevar racirea standard o consider cea mai buna. Am 3x7970 cu racire standard si un al patrulea 7970 XFX cu doua ventilatoare si racire deschisa.
Pentru XFX a trebuit sa pun un ventilator auxiliar ca altfel nu facea fata, noroc cu iarna asta. Celelalte merg brici.
Din BAMT nu poti sa duci frecventa la memorie arbitrar in jos. Limitare de Catalyst Sad.
In Windows se poate cu Afterburner-ul?
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 04, 2013, 12:11:24 AM
 #455

Din cate am inteles se poate in Windows dar nu stiu ce anume trebuie schimbat la Afterburner...ceva in config, nu stiu sigur.

Eu tot BAMT folosesc dar valorile sunt modificate direct din BIOS.
Din pacate editoare de BIOS pentru seria 7xxx nu exista si trebuie s-o faci cu un hexeditor.
lastbit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 203


View Profile
March 04, 2013, 12:26:22 AM
 #456

Din cate am inteles se poate in Windows dar nu stiu ce anume trebuie schimbat la Afterburner...ceva in config, nu stiu sigur.

Eu tot BAMT folosesc dar valorile sunt modificate direct din BIOS.
Din pacate editoare de BIOS pentru seria 7xxx nu exista si trebuie s-o faci cu un hexeditor.
Stii cumva, poti modifica si tensiunile prestabilite?
Ma bate gandul sa subvoltez cam 7%, sa dau in jos si frecventa vreo 7% si sa obtin astfel consum cu 20% mai mic (si zgomot mai mic).
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 04, 2013, 12:32:00 AM
 #457

In momentul de fata tin placile la:

1100 GPU
150  MEM
1.09 V

Asta duce la 645 Mh/s.

Cam asta e tot ce am putut face din BIOS (memorie si voltaj).
In Windows presupun ca poti face cam ce vrei odata ce deblochezi limitele Afterburner-ului.
lastbit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 203


View Profile
March 04, 2013, 12:42:53 AM
 #458

Windows-ul nu ma intereseaza Smiley
Deci, zici ca faci dump la bios, modifici de mana (tensiunile si ce mai vrei) si flash-uiesti? Credeam ca e un checksum  Huh
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 04, 2013, 01:13:06 AM
 #459

In primul rand in ruptul capului nu am fost in stare sa gasesc unde anume trebuie modificat voltajul in BIOS folosind hexeditorul.
Pentru placile mai vechi (pana in 6990) exista editoare usor de inteles. Un BIOS deschis cu un hexeditor in schimb arata haotic.
Am incercat sa compar BIOS-uri cu valori diferite (si stiute) ca sa pot afla prin eliminare unde anume se fac modificarile, dar fara succes.

Am incercat atunci ceva mai radical, am descarcat un BIOS de AMD 7950 si am dat flash peste BIOS-ul original de 7970.
Un BIOS de 7950 este in linii mari asemanator cu cel de 7970 cu diferenta principala ca este subvoltat (1.09V).

AMD 7970 are doua BIOS-uri (are un mic comutator pe spatele placii), unul de backup care nu poate fi rescris si unul care poate fi rescris.
Cand faci flash-ul respectiv trebuie s-o faci fortat, nu mai tin minte comanda respectiva (parca -f ?).

In ceea ce priveste memoria am gasit unde se face modificarea si am dus-o si p-aia la 150.

Cea mai mare reducere de consum ti-o ofera voltajul scazut, (deci BIOS-ul de 7950) si ar trebui sa fie primul lucru pe care-l faci.
Ai putea intai sa incerci cu un BIOS cat mai asemanator cu cel original (firma/model) sau cel standard de la ATI dar de 7950.
http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=ATI&manufacturer=&model=HD+7950&interface=&memSize=0

In ultima instanta iti pot trimite prin mail BIOS-ul pe care il folosesc eu. Este un BIOS standard de ATI cu memoria la 150 Mhz si voltajul la 1.09 V.
Am si unul la 300 Mhz.

lastbit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 203


View Profile
March 04, 2013, 01:55:05 AM
 #460

Philips, multumesc!
Sa flash-uieshti 7950 peste 7970... da, recunosc ca nu m-as fi gandit la asta Smiley N-ai pierdut din shadere?
Pentru frecvente locatiile seamana cu ce zice tipul asta? http://www.overclock.net/t/1275207/7970-bios-modification-voltmod
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!