Bitcoin Forum
December 03, 2016, 07:43:21 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 »
  Print  
Author Topic: Offtopic - Română  (Read 134199 times)
dolby
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 124


View Profile
March 17, 2013, 07:09:41 PM
 #521

Imi este suficient o sursa de 1000w gold pentru 4*7950?
Sau care e puterea minima pe care trebe sa o pun pentru aceasta configuratie?


Am 4x7970 care merg la parametrii unor 7950. Toata instalatia consuma in total 780W (si datorita memoriei coborate la 150 Mhz). In zilele mai calde urca spre 800W.
Pentru LTC insa (daca ai de gand) consumul creste substantial.

Da exact pt LTC intreb, deci totusi sa raman la 1000w sa nu iau mai mica?
Intreb nu de alta da vad ca is diferente destul de mari la pret intre 800w-1000w de ~ 400 roni

Am gasit o placa de baza cu 6 pci-e, deci pot sa pun 6 placi video pe ea? sau exista vre-o limitare?

singularity BTC  1jsmZRKZdnUWTbPP6CCuPKFAm8mY2uzcL

sinergy LTC  LNk4c3oXJfMJH55V8CCRGhi1SiaMwaqfyp
1480794201
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480794201

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480794201
Reply with quote  #2

1480794201
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 17, 2013, 07:28:52 PM
 #522

Imi este suficient o sursa de 1000w gold pentru 4*7950?
Sau care e puterea minima pe care trebe sa o pun pentru aceasta configuratie?


Am 4x7970 care merg la parametrii unor 7950. Toata instalatia consuma in total 780W (si datorita memoriei coborate la 150 Mhz). In zilele mai calde urca spre 800W.
Pentru LTC insa (daca ai de gand) consumul creste substantial.

Da exact pt LTC intreb, deci totusi sa raman la 1000w sa nu iau mai mica?
Intreb nu de alta da vad ca is diferente destul de mari la pret intre 800w-1000w de ~ 400 roni

Deci pentru BTC astia 1000 ajung.
Pentru LTC insa nu pot spune cu siguranta cu cat creste consumul (de acea am folosit exprimarea vaga substantial).
Eu unul nu cred ca vor ajunge, memoria ridicata va consuma mai multa putere, plus temperaturile si mai ridicate datorita memoriei vor solicita ventilatoarele (vine caldura) iar ventilatoarele 7950 consuma si ele la turatie maxima cam 24W fiecare.
Gandeste-te la o sursa mai mare sau la inca o sursa auxiliara. In scurt timp vreau sa testez un pic LTC pe rig-ul meu si o sa-ti pot spune cu precizie despre ce consum este vorba.

Si inca ceva: memoriile placii video isi trag putere din conectoarele PCI de pe placa de baza si in ultima instanta din conectorul ATX. La consumul asta ar cam trebui sa folosesti niste risere cu alimentare suplimentara prin molex...altfel o sa-ti cam miroasa a ars prin casa.

Ceva in genul asta:


Daca nu:
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 17, 2013, 07:29:51 PM
 #523

Sper sa faca bitminter un pool pentru LTC sa nu-mi bat capu cu configurarea bamt Smiley

Incearca asta: https://bitcointalk.org/index.php?topic=150331.msg1597536#msg1597536
Zubilica
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826



View Profile
March 17, 2013, 07:55:03 PM
 #524

http://www.bitcointrading.com/forum/linux-distros/bamt-version-0-5-easy-usb-based-mining-linux-with-farm-wide-management-tools/msg1835/#post_lazylitecoin

cred ca e mai simplu asta , da n-am incercat inca , astept sa creasca diff la 20 -30 mil

philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 17, 2013, 07:55:33 PM
 #525



Am gasit o placa de baza cu 6 pci-e, deci pot sa pun 6 placi video pe ea? sau exista vre-o limitare?

Poti pune 6 placi da. Am si eu un rig cu 6 + sursa de 1500W.
dolby
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 124


View Profile
March 18, 2013, 05:04:54 PM
 #526

Referitor la LTC unde imi arata corect viteza in programul cu care minez sau pe pool-ul unde sunt inscris? in guiminer scrypt alpha am ~ 500 khas/s  pool ~200 khas/s?  Huh

Am si eu nevoie de setarile corecte pt ltc la un 7950 pt guiminer, cgminer, reaper. thx

singularity BTC  1jsmZRKZdnUWTbPP6CCuPKFAm8mY2uzcL

sinergy LTC  LNk4c3oXJfMJH55V8CCRGhi1SiaMwaqfyp
calonew
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196



View Profile
March 18, 2013, 06:56:17 PM
 #527

salut, are cineva idee care sunt parametrii optimi pentru o placa HD 5830?
ma refer la frecventa GPU, frecventa memorie, voltaj... multumesc anticipat!
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 19, 2013, 06:38:51 AM
 #528

Pare-se ca si LTC se duce ușor ușor de râpa.
Zilele trecute am tot cochetat cu idea de a trece pe vreo moneda alternativa, LTC la un moment dat făcea cam 250% profit vs BTC.
De atunci tot coboara la vale, acum e pe la 105%.
Asa ca mi-a trecut, cel putin pentru moment, mai ales ca trebuie sa fac niște modificări la alimentare dacă vreau sa minez LTC.

Lucrul enervant la monedele alternative este variabilitatea extrema a câștigului.
Daca LTC este oarecum mai stabil, celelalte in schimb isi schimba profitabilitatea de mai multe ori pe zi in mod extrem, (de exemplu Terracoin de la 150% la 85%).
Imi închipui ca este o ocazie buna pentru speculații la burse dar niciodată nu m-am omorât cu asa ceva.
M-am uitat de asemenea si la PPCoin (tot vorbea Vitalicus de el) si pare sa fie ceeeeeva mai stabil.
In orice caz, am studiat câteva zile la rand http://dustcoin.com/mining si cele mai demne de luat in seama monede par sa fie:

1 LTC (dezavantaj = foloseste scrypt, consuma mai mult curent si necesita modificari in rig + setari dificile/migaloase )
2 PPC (avantaj = foloseste tot SHA-256 ca BTC, nu necesita modificari)
.
.
5 TRC (avantaj = la fel ca PPC foloseste SHA-256, dezavantaj = este cel mai instabil ca preț)

Sunt curios sa vad daca in timp LTC se va dovedi o alternativa viabila pemtru minatul cu placi video.

dolby
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 124


View Profile
March 19, 2013, 06:10:16 PM
 #529

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un cablu extensie pci-e 1x to pci-e 16x contra cost evident.
Multumesc

singularity BTC  1jsmZRKZdnUWTbPP6CCuPKFAm8mY2uzcL

sinergy LTC  LNk4c3oXJfMJH55V8CCRGhi1SiaMwaqfyp
pan
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 213


View Profile
March 19, 2013, 07:12:02 PM
 #530

@philips: ce modificari tb. facute la rig pentru LTC?
eu inca nu am incercat sa configurez pt. LTC, dar ma bate un gand, cred ca voi fi nevoit sa renunt la BTC, tot creste dificultatea, si probabil ca intr-o luna nu voi mai mina deloc. as incerca 1-2 luni max. pe LTC, iar daca nu va fi OK, asta e, sunt nevoit sa ies din fenomen.
Eu n-am apucat sa plasez nicio comanda de ASIC, iar acum ma gandesc ca e deja f. tarziu, probabil ca voi primi de craciun, la cum se misca Avalon, cat despre BLF ... ce se mai intampla, scot ceva sau nu?
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 19, 2013, 07:30:54 PM
 #531

@philips: ce modificari tb. facute la rig pentru LTC?
eu inca nu am incercat sa configurez pt. LTC, dar ma bate un gand, cred ca voi fi nevoit sa renunt la BTC, tot creste dificultatea, si probabil ca intr-o luna nu voi mai mina deloc. as incerca 1-2 luni max. pe LTC, iar daca nu va fi OK, asta e, sunt nevoit sa ies din fenomen.
Eu n-am apucat sa plasez nicio comanda de ASIC, iar acum ma gandesc ca e deja f. tarziu, probabil ca voi primi de craciun, la cum se misca Avalon, cat despre BLF ... ce se mai intampla, scot ceva sau nu?

Minatul LTC folosește intensiv memoria plăcii video (vorbesc de cgminer aici) iar memoria își trage putere din slotul PCI (spre deosebire de GPU).
Daca ai sa zicem 4-5 placi puternice curentul absorbit e suficient să-ți ardă conectorul ATX.
Am încercat acum câteva zile LTC cu memoria dusa la 1200 ( pentru BTC o tin la 150) și în câteva minute conectorul ATX-ul s-a încins. Am oprit bineînțeles.
Trebuie sa folosești in cazul asta risere alimentate, vezi postul meu de mai sus un pic.

BFL se mișca precum ochii mortului, ca sa zic asa. In momentul asta sunt iar într-una din fazele alea ale lor în care nu vor sa spună nimic nici de-ai dracului.
Tot ce știm este ca: Chip Status: Undergoing final testing.
Tare mi-e teama ca ceva nu le merge. De regula ne mai arunca o firimitura doua de informatie, dar acum mucles.
Parca le-ar fi teama sa ne spuna ca iar au dat-o in bara cu ceva.
pan
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 213


View Profile
March 19, 2013, 08:17:07 PM
 #532

eu sper sa scoata ceva functional, poate nu la 60GHz, si la 40 poate o fi bun daca pastreaza consumul mic.
ca ies sau nu mii de ASIC-uri de la BFL, iti dai seama ca nu mai conteaza pentru cei cu placi video, oricum Avalon livreaza si chiar in ritmul asta lent, in 1-2luni maxim, sigur cei cu placi nu mai au ce face.
chiar si acum, daca se duce BTC-ul pe la 20$, cei cu GPU vor inchide instant

Ma mira putin ca nu prea am mai vazut posturi asa de dese ale lui Josh_BFL, si cand ma gandesc ce arogant era prin Sept-Nov.
Sa fie oare un semn ca lucrurile nu merg prea bine cu BFL? Nu stiu ce sa zic, deja nu imi mai dau cu presupusul, ca nu prea le nimeresc cand vine vorba  de comunicatea BTC.
Klausus
Member
**
Offline Offline

Activity: 107


View Profile
March 19, 2013, 08:32:39 PM
 #533

Poate cineva sa ma lamureasca daca are vre-o legatura tipul de  PCI-e x16 3.0 al placii video cu tipul de PCI-e x16 2.0 al placii de baza??
Ma refer daca o sa functioneze corect placa video,ca observ,ca slot se potrivesc!!??.....
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 19, 2013, 08:48:24 PM
 #534

@ Pan
Din ce am adunat de pe forumul lor (tot felul de speculatii):
Cipurile in sine functioneaza in parametrii (chiar mai bine) dar sunt niste probleme cu ele in rig-ul de test. Ceva nu se potriveste si trebuie modificat firmware-ul existent sau mai rau, placile de baza (sau cum le-o zice).
Alte posibila problema, un consum mai ridicat decat au anticipat (si au facut mare reclama pe tema asta).


Si eu as vrea sa le livreze naibii cum or fi (chiar la parametrii inferiori ar fi mai convenabile decat un AVALON) pentru ca usor usor GPU-urile gata cu ele.
Nu cred insa ca vor face asa ceva cu usurinta. Dupa ce s-au batut atata amar de timp cu pumnul in piept ca sunt cei mai tari, sa livreze niste produse castrate ar fi o pierdere imensa de imagine. (nu ca ar avea vreo imagine prea buna acum.)

Despre Josh:
Este destul de activ pe forumul lor si mai putin arogant acolo.
Nu este un tip rau dar are o gura spurcata si nu prea este bun de relatii cu clientii.
Trebuie sa intelegi un lucru, tipul asta este haituit oriunde se duce, are viata analizata in fiecare detaliu de tot felul de psihopati, pe orice forum sau facebook sau orice naiba foloseste el.
Avem filme si fotografii cu el, cu casa lui, ce gard are, ce masina are la poarta, stim de familia lui tot felul de amanunte, si asa mai departe.
Nu poate sa stranute fara ca forumul sa nu stie.
Cred ca pur si simplu a clacat si a luat-o razna, mai ales cand are atata presiune pe cap.
Daca BFL da gres cred ca innebuneste de-a binelea.

Ah, uite un mic update:
Quote
Still debugging the test rig trying to find out specifically where the problem lies



philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 19, 2013, 09:16:12 PM
 #535

Poate cineva sa ma lamureasca daca are vre-o legatura tipul de  PCI-e x16 3.0 al placii video cu tipul de PCI-e x16 2.0 al placii de baza??
Ma refer daca o sa functioneze corect placa video,ca observ,ca slot se potrivesc!!??.....

PCI Express 3.0 este compatibil cu standardele anterioare, deci merge.
Sa inteleg ca ti-ai luat ceva din seria 7xxx ? Smiley
Klausus
Member
**
Offline Offline

Activity: 107


View Profile
March 19, 2013, 09:18:58 PM
 #536

Multumesc!  Smiley
pan
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 213


View Profile
March 19, 2013, 09:30:54 PM
 #537

@philips: chestia cu "works on my machine", cei din IT o auzim destul de des, asta referitor la faptul ca cipurile sunt OK individual, dar sunt probleme cand sunt puse in rig.
Din pacate, in acest domeniu este foarte greu sa faci estimari cat mai corecte. Defapt BLF a dat fail total cu privire la estimari, ceva de genul peste 100% eroare, ceea ce poate fi acceptabil pentru un task de o saptamana, dar pentru unul de multe luni de zile nu prea.
Apoi sa inteleg ca inca nu stiu care e problema, sa te prinzi de problema iarasi, poate fi chestie de zile sau de luni.
Daca ar stii ce anume genereaza problema, aceasta se poate fixa relativ repede, dupa care iarasi teste, sperand ca era singura problema.

Oricum, oamenii ar trebui sa inteleaga ca nu poti face treaba buna in scurt timp, sau sub o presiune inutila.
Greseala lor a fost ca au estimat prea optimist proiectul, mai rau e ca au alimentat cu promisiuni false.
Toti clientii BFL au suficiente motive sa fie ofticati, dar totusi sunt sanse, in caz ca nu au dat-o complet in bara, sa scoata un produs de calitate.
Cel putin din pozele pe care le-am vazut, plecand de la placa, de la carcasa etc., este evident ca in proiectare au fost atenti la detalii, doar sa nu fi intrat intr-un blocaj din cauza presiunii.

@LTC: daca cineva are sau a citit un tutorial de configurat BAMT-ul pentru LTC, rog sa-mi dati si mie un link, vreau sa incerc in weekend.
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
March 19, 2013, 09:35:40 PM
 #538

Greseala lor a fost ca au estimat prea optimist proiectul, mai rau e ca au alimentat cu promisiuni false.

@LTC: daca cineva are sau a citit un tutorial de configurat BAMT-ul pentru LTC, rog sa-mi dati si mie un link, vreau sa incerc in weekend.

Adevarat.
Pai cel mai bun ghid e cel de la Tacotime zic eu: https://bitcointalk.org/index.php?topic=117221.0
ImperatorGabriel
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
March 20, 2013, 09:50:09 AM
 #539

Am nevoie de ajutorul unuia dintre voi - Am nevoie sa schimb 0.50 BTC in RON. In BRD.
Va trimit Bitcoin, iar voi mergeti la banca BRD si depuneti RON intr-un cont.

Va trimit eu intai BTC si puteti voi sa mergeti dupaia.
AM nevoie de user care sa fie vechi de cel putin 3 luni pe forum.
Cine doreste sa ma ajute sa ma contacteze.
Va platesc comision 0.10 BTC si acopar toate cheltuielile/comisioanele aferente.
Va rog frumos sa ma ajutati, multumesc!

Cat de repede posibil... trimit eu BTC primul iar voi platiti dupaia.

SKYPE: ImperatorGabriel
FACEBOOK: http://www.facebook.com/seletchi
Yahoo Messenger ID: seletchii

Va rog frumos, sa ma ajutati sa schimb BTC in RON.
Se poate sa imi trimiteti si prin posta sau cum doriti. Dar cel mai bine prin BRD (depunere in cont bancar).
Va multumesc anticipat!
pan
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 213


View Profile
March 20, 2013, 07:37:33 PM
 #540

Daca e cineva mai citit pe aici, cam care ar fi explicatiile cresterii BTC in ultimele 2 luni?
Eu am auzit doar ceva legat de:
- faptul ca Avalon ar fi acceptat doar BTC pt. orders - dar sunt de parere ca volumul de BTC pentru Avaloane nu ar fi putut influenta cursul in halul asta
- ceva site-uri de pocker online accepta BTC? daca despre asta e vorba, cam are sens.

Alte speculatii pe tema asta?
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!