hlklrtin
Newbie
Activity: 1
Merit: 0
|
|
September 21, 2013, 07:12:47 AM |
|
Rodak na selu, kod Papuka, ima u vrtu potok. Spoji na generator preko ljeta dvije klime, puni akumulatore, spoji sijalice, itd. Preko zime spoji umjesto klima nekoliko el grijalica. Cijela ta ulica ima potok, ali posto su svi starci nitko ga ne koristi za el energiju. Potok se smrzne samo preko zime na manje od mjesec dana, nekada se ne zaledi uopce.
Ne znam nista o bitcoinu, littlecoinu i ostalom sto se moze rudariti. Tek sam za to cuo prije par dana.
Koliko bi se isplatilo da kupim racunalo sa grafickim za rudarenje s tim da bi mi struja bila besplatna? Koliko se sve to zagrijava tj da li bih morao dodati/kupiti jos nesto za hladenje?
Moze se dodati jos jedan generator u potok. Da li taj generator na kojem rade 2 klime moze davati dovoljno energije za to racunalo sa grafickim za rudarenje?
Nisam programer, nisam IT strucnjak, nisam elektricar, ne zmam nista o tome, samo me zanima da li bi to bilo profitabilno ili ne? Koliko bi se moglo zaradaditi na rudarenju tih svih *coina, ako je energija besplatna (ovako iz potoka ili preko solarnih panela)?
|
|
|
|
seljo
Legendary
Activity: 1179
Merit: 1014
Hodling since 2011.®
|
|
October 01, 2013, 10:22:03 AM |
|
Jel ima šta od KNC Minera?
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
seljo
Legendary
Hodling since 2011.®
|
|
October 02, 2013, 09:10:21 AM |
|
Jel ima šta od KNC Minera?
Opet sam sebi odgovaram al evo... http://goo.gl/w15mMz
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
seljo
Legendary
Hodling since 2011.®
|
|
October 07, 2013, 02:35:35 PM |
|
Jel ima koji BFL ASIC Single 60 Gh/s za prodaju ili Asicminer Blade stara verzija ode po Splitu?
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
rampalija
|
|
October 26, 2013, 02:36:39 PM |
|
Pozz ljudi Miner iz BiH se javlja
|
|
|
|
rampalija
|
|
October 30, 2013, 08:42:35 AM |
|
Eto rudarenje je krenulo prije nekih 10 dana sa Kncminer Jupiter. Avg do izlaska firmware 0.98 je bio 479 Gh/s dok zadnja 24 sata 538 Gh/s. Inace sam na Eligiusu. Ima tko bolji prijedlog. Pozdrav iz Splita.
Jbt ja neznam ni da li se vise isplati kupovati minere sad mi je krivo sto nisam ulozio pare u BTC. Kupio ga ionako ce atalno rasti
|
|
|
|
fx1Trader
|
|
October 30, 2013, 06:54:31 PM |
|
Eto rudarenje je krenulo prije nekih 10 dana sa Kncminer Jupiter. Avg do izlaska firmware 0.98 je bio 479 Gh/s dok zadnja 24 sata 538 Gh/s. Inace sam na Eligiusu. Ima tko bolji prijedlog. Pozdrav iz Splita.
Svaka cast!!! Daj opali neku sliku ...da vidimo kako to izgleda uzivo
|
|
|
|
rampalija
|
|
October 30, 2013, 11:43:29 PM |
|
ja sam pravo skeptičan što se tih minera tiče, i očekujem uskoro skok u difficultiu za BTC čak i prije nego je bilo tko predvidio. Dosta ljudi tek čeka preordered minere da im stignu a kad se i oni nakače onda će da bude prava zajebancija
|
|
|
|
rampalija
|
|
October 31, 2013, 12:04:41 AM |
|
jedino ti se moze isplatiti ako drzis BTC i prodas ih po puno vecoj cijeni od ove sad
|
|
|
|
seljo
Legendary
Hodling since 2011.®
|
|
October 31, 2013, 07:22:23 AM |
|
A sad pošteno reci jel bi više zaradija da si kupija btc za te pare koje si da za KNC i jel misliš sa ovakvim rastom diffa oćeš ikad vratit uloženo ako računaš u BTC.
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
seljo
Legendary
Hodling since 2011.®
|
|
October 31, 2013, 10:31:01 AM |
|
Ako racunam u BTC vjerojatno necu vratit. Ako racunam u nesto drugo onda se nadam. Ali ne razmisljam o tome jer ovo je vise onako za gust.
Aaaa kolega ovisnik o hashrate-u. Na čemu si do sad majna...
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
rampalija
|
|
October 31, 2013, 03:34:51 PM |
|
ma moze se ROI jedino ako BTC se udupla vrijednost ali uduplat ce se sigurno samo treba cekati
|
|
|
|
al.matic
Newbie
Activity: 57
|
|
October 31, 2013, 04:02:44 PM |
|
ma moze se ROI jedino ako BTC se udupla vrijednost ali uduplat ce se sigurno samo treba cekati
Ako računaš samo u BTC onda nije bitno kolika mu je vrijednost. A nema puno smisla računat u drugim valutama, bar kod kupovine minera...
|
|
|
|
rampalija
|
|
October 31, 2013, 07:00:23 PM |
|
Ako računaš samo u BTC onda nije bitno kolika mu je vrijednost. A nema puno smisla računat u drugim valutama, bar kod kupovine minera... ja mislim da se sljedeci difficulty jump ostaviti sve minere bez teksta
|
|
|
|
igormkd
Newbie
Activity: 27
|
|
October 31, 2013, 08:52:52 PM |
|
Braca jel znate kako moze da se snimi bfgminer na Centos ili Redhat ili negi drugi miner jer ovaj cgminer radi samo sa amd a ja ocu na 7 servera sa intel processora i xeon da instaliram minera ? Moze pomoc.
|
|
|
|
rampalija
|
|
October 31, 2013, 09:00:04 PM |
|
ja neznam nisam nikad to radio
|
|
|
|
seljo
Legendary
Hodling since 2011.®
|
|
November 01, 2013, 03:19:35 PM |
|
Ako računaš samo u BTC onda nije bitno kolika mu je vrijednost. A nema puno smisla računat u drugim valutama, bar kod kupovine minera... ja mislim da se sljedeci difficulty jump ostaviti sve minere bez teksta Pa ako pogledas od dana kad je on uplatija lovu za KNC bitcoin se vec udupla tako da eto bar to...
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
rampalija
|
|
November 01, 2013, 07:46:15 PM |
|
Ako računaš samo u BTC onda nije bitno kolika mu je vrijednost. A nema puno smisla računat u drugim valutama, bar kod kupovine minera... ja mislim da se sljedeci difficulty jump ostaviti sve minere bez teksta Pa ako pogledas od dana kad je on uplatija lovu za KNC bitcoin se vec udupla tako da eto bar to... ma ide btc prema gore, sve sto ovi pricaju na forumu sve je to istina ali dokad. Svi oni vjeruju BTC-u, sve su to vecinom neki koji nikad krampu u ruke nisu uzeli ni napatili se nimalo. Sad bi da drzava dozvoli da oni budu milijunasi iz nicega. Po mojoj procjeni treva minati i uzeri pare dok nije kasno
|
|
|
|
seljo
Legendary
Hodling since 2011.®
|
|
November 02, 2013, 08:20:05 AM |
|
Ako računaš samo u BTC onda nije bitno kolika mu je vrijednost. A nema puno smisla računat u drugim valutama, bar kod kupovine minera... ja mislim da se sljedeci difficulty jump ostaviti sve minere bez teksta Pa ako pogledas od dana kad je on uplatija lovu za KNC bitcoin se vec udupla tako da eto bar to... ma ide btc prema gore, sve sto ovi pricaju na forumu sve je to istina ali dokad. Svi oni vjeruju BTC-u, sve su to vecinom neki koji nikad krampu u ruke nisu uzeli ni napatili se nimalo. Sad bi da drzava dozvoli da oni budu milijunasi iz nicega. Po mojoj procjeni treva minati i uzeri pare dok nije kasno Ok ti prodaji, a ja necu vidimo se ode za godinu dana da podjelimo iskustva.
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
al.matic
Newbie
Activity: 57
|
|
November 02, 2013, 09:12:40 AM |
|
Ako računaš samo u BTC onda nije bitno kolika mu je vrijednost. A nema puno smisla računat u drugim valutama, bar kod kupovine minera... ja mislim da se sljedeci difficulty jump ostaviti sve minere bez teksta Pa ako pogledas od dana kad je on uplatija lovu za KNC bitcoin se vec udupla tako da eto bar to... Isto tako da je samo držao BTC imao bi duplo sada. Sa KnC Jupiterom nećeš dobiti 200% od uloženog natrag, možda 80% (tj. 40% ako računamo u BTC).
|
|
|
|
|