nije mi vrag dao mira i tako uložija i ja par btc na mintpalu u CAIx i baš mi je drago šta sam ispušija 50% u 7 dana.
Mintpal su sami navlakači i profesionalci a šitkoini kao šta ime samo kaže ničemu ne služe osim da se kockaš
Jel se smije znat na temelju cega si napravio investiciju? Ne pitam ovo da bi se pravio pametan, vec da naucimo na tvom iskustvu i da podjelim svoje iskustvo i da mozda svi zajedno nesto naucimo i, nedaj boze, zaradimo u buducnosti.
Moje iskustvo sa "ulaganjem" u copycat coinove:
Apsolutno je svejedno kakav je coin. Dali je ono najblesavija obicna kopijetina nekog vec postojeceg coina, samo sa dodanim slovom u nazivu, ili ima neku revolucionarnu novost, ala Darkcoin. Dugorocno, svi gube na vrijednosti osim jednog ili dvojice. Sansa da pogodite bas jednog od tih "dva" su nikakve ili jako male.
Ideja je sljedeca. Pratiti kako ide glasanje razno raznih coinova na razno raznim marketima ala cryptsy. Vecinom sam odabirao 3-4 coin po broju glasova, koji jos uvjek nema dovoljno glasova da se ubaci u market, no obecava (opet, samo i jedino po broju glasova). Pronaci neku malu burzu koja ga prodaje (svaki krece od nekud) i tamo postaviti buy ordere. Nakon sto orderi prodju, pratiti glasove i prem anjima odluciti dali
a) pobjeci iz coina jer nikad nece izaci na niti jednu bitniju burzu
b) posaviti sell order na buy * 1.5
ili
c) ako glasovi idu ko blesavi, postaviti sell na buy * 2
Ideja je prodati coin prije nego dodje na veliku burzu, na kojoj ce na minutu ili divje cijena porasti a onda se strmoglaviti u dubine.
Ovim pristupom sam do sada odradio 8 pustanja coinova na market za redom i zaradio minimalno 1.5* ulozenog na svakom.
Naravno, posto se radi o novim coinovima, i burzama sa manjim prometom, ne preporuca se igranje sa puno BTC-a.