Bitcoin Forum
November 20, 2017, 07:31:19 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »  All
  Print  
Author Topic: AMD R9 290X?  (Read 108093 times)
l3jmr
Member
**
Offline Offline

Activity: 94


View Profile
October 21, 2013, 05:41:02 PM
 #101

Got mine Sapphire Vapour-x 280x today, works 760khash without too much hassle. 1080/1500 1,13v @ 68 C, fan 68%. Also VRM is at 88 C and 84 C wich i like, the 7970 could easily go above 100 C.

I really like the back plate on the GPU, dont know if 7970 vapour-x also had one tho.





1511206279
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511206279

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511206279
Reply with quote  #2

1511206279
Report to moderator
Join ICO Now Coinlancer is Disrupting the Freelance marketplace!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511206279
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511206279

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511206279
Reply with quote  #2

1511206279
Report to moderator
1511206279
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511206279

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511206279
Reply with quote  #2

1511206279
Report to moderator
1511206279
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511206279

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511206279
Reply with quote  #2

1511206279
Report to moderator
forevernoob
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 676



View Profile
October 21, 2013, 07:04:06 PM
 #102

What's the noise like on these new cards when mining?
Compared to the old 79xx series?

ivanlabrie
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 812



View Profile
October 21, 2013, 07:35:25 PM
 #103

What's the noise like on these new cards when mining?
Compared to the old 79xx series?

They are the same cards basically...doubt they change much.
coin@coin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484



View Profile
October 21, 2013, 07:40:39 PM
 #104

I got an MSI R9-280X OC Edition last week, mines at 740K temp 78/81 C and it's incredibly silent.  Grin


▄██████████████████
███████████████████
███████████████████
█████████████████
███████████████
████████████████
████████████████
█████████████████
███████████████████
████████████████████
█████████████████████
▀████████████████████
Bazista®
██ █  ██ ██
██   ██  ██
██  ██   ██
██ ██  █ ██
██ █  ██ ██
██   ██  ██
██  ██   ██
██ ██  █ ██
██ █  ██ ██
██   ██  ██
██  ██   ██
██ ██  █ ██

██ █  ██ ██
██   ██  ██
██  ██   ██
██ ██  █ ██
██ █  ██ ██
██   ██  ██
██  ██   ██
██ ██  █ ██
██ █  ██ ██
██   ██  ██
██  ██   ██
██ ██  █ ██
|||
l3jmr
Member
**
Offline Offline

Activity: 94


View Profile
October 21, 2013, 08:04:34 PM
 #105

I think mine is abit louder compared to the sapphire 7970 dual-x i had in my pc before. Might be just the model tho dual-x vs. vapour-x, i really cant say never had 7970 vapour-x to compare it to.
ergou
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 59


View Profile
October 22, 2013, 01:13:53 PM
 #106

Got mine Sapphire Vapour-x 280x today, works 760khash without too much hassle. 1080/1500 1,13v @ 68 C, fan 68%. Also VRM is at 88 C and 84 C wich i like, the 7970 could easily go above 100 C.

I really like the back plate on the GPU, dont know if 7970 vapour-x also had one tho.







Hey bro.

what's the power consumption of  1 280X card?
ivanlabrie
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 812



View Profile
October 22, 2013, 08:03:52 PM
 #107

Same as a 7970, probably, it's the SAME card...lower stock voltage at 1.2v vs 1.25v.
forevernoob
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 676



View Profile
October 22, 2013, 08:20:31 PM
 #108

Ok so if these cards are almost the same as the old ones (79xx)
Is it better to get the old cards for alt coin mining?
They should be cheaper, right?

ivanlabrie
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 812



View Profile
October 22, 2013, 08:52:30 PM
 #109

Ok so if these cards are almost the same as the old ones (79xx)
Is it better to get the old cards for alt coin mining?
They should be cheaper, right?


There is another high end model coming, which is new, the 290x and 290.
Those should mine faster but we don't know pricing and consumption yet (some say 570usd these days, since it's the pre order price at shoblt.com)
I'm probably getting one of those, if they do 1000-1200kh/s whilst drawing 300-350w
I think used 7950s would be ideal, specially if they hit the 100usd price point.
l3jmr
Member
**
Offline Offline

Activity: 94


View Profile
October 24, 2013, 08:09:18 AM
 #110

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-290x-hawaii-review,3650-34.html



Doesnt look that impressive to me, i'd like to see some scrypt tests tho. And it needs ~ 300W at full load.
leannemckim46
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


View Profile
October 24, 2013, 10:26:03 AM
 #111

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-290x-hawaii-review,3650-34.html



Doesnt look that impressive to me, i'd like to see some scrypt tests tho. And it needs ~ 300W at full load.

I don't think this is accurate but anybody that bought R9-290x can confirm this?

██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
██████████████████████
RISE
cowandtea
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
October 24, 2013, 12:00:03 PM
 #112

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-290x-hawaii-review,3650-34.html



Doesnt look that impressive to me, i'd like to see some scrypt tests tho. And it needs ~ 300W at full load.

Based on this chart, its not worth it.... hopefully someone would get it by today or tomorrow and we can compare Smiley

ivanlabrie
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 812



View Profile
October 24, 2013, 01:10:06 PM
 #113

Seeing that makes me think it might do 800 or more in scrypt...512bit bus, 6.4ghz mem when oced.
petersiddle98
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 279


View Profile
October 24, 2013, 01:16:00 PM
 #114

Seeing that makes me think it might do 800 or more in scrypt...512bit bus, 6.4ghz mem when oced.

800 seems really low for the price, need at least 1000 to worth the price right?

l3jmr
Member
**
Offline Offline

Activity: 94


View Profile
October 24, 2013, 01:36:11 PM
 #115

I think those are non-oc tests. But still it shows the value compared to the old cards. So im thinking if my 7970 works 760, and 290x works 70 more compared to 7970 based on that chart, we should be getting about 840-850khash on this?

Looks shitty to me, you get 2x 280x for about the price of one 290x and you get ~1500khash vs. 850khash for the same $$.
l3jmr
Member
**
Offline Offline

Activity: 94


View Profile
October 24, 2013, 01:37:04 PM
 #116

Seeing that makes me think it might do 800 or more in scrypt...512bit bus, 6.4ghz mem when oced.

800 seems really low for the price, need at least 1000 to worth the price right?

For the same price you can get 7990 and 1300khash+.
eroxors
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 770


Think. Positive. Thoughts.


View Profile
October 24, 2013, 01:42:42 PM
 #117

Keep in mind, Toms is doing no O/C, no option flags, it's basically out of the box with guiminer. My guess is that a fully tweaked setup would be in the 950 KH/s range for scrypt. Still, lower than I anticipated. 2x$200 7950s are a better deal.

Don't get caught up in the game and have a nice day!
stefffe
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 131



View Profile
October 24, 2013, 02:11:29 PM
 #118

Got mine Sapphire Vapour-x 280x today, works 760khash without too much hassle. 1080/1500 1,13v @ 68 C, fan 68%. Also VRM is at 88 C and 84 C wich i like, the 7970 could easily go above 100 C.

I really like the back plate on the GPU, dont know if 7970 vapour-x also had one tho.




Can you please show your config file for that khash?

I get 600 maximum with my 280X... I could get 700+ but cgminer reporting a huge amount of HW errors

YinCoin YangCoin ☯☯First Ever POS/POW Alternator! Multipool! ☯ ☯ http://yinyangpool.com/ 
Free Distribution! https://bitcointalk.org/index.php?topic=623937
l3jmr
Member
**
Offline Offline

Activity: 94


View Profile
October 24, 2013, 02:32:22 PM
 #119

I dont use cgminer on this desktop PC wich i have 280x currently in. Here is the pic of my guiminer scrypt that i use here: These are the settings that give me those khash rates.

stefffe
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 131



View Profile
October 24, 2013, 02:52:18 PM
 #120

I dont use cgminer on this desktop PC wich i have 280x currently in. Here is the pic of my guiminer scrypt that i use here: These are the settings that give me those khash rates.



I get 525 khash with those settings Sad

YinCoin YangCoin ☯☯First Ever POS/POW Alternator! Multipool! ☯ ☯ http://yinyangpool.com/ 
Free Distribution! https://bitcointalk.org/index.php?topic=623937
Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!