Nasa firma poseduje prostor od 350kvm u Nevadi u USA koji je namenjen za hostovanje RIG-ova.
Sta dobijate:- Prostor sa obebzbedjenim hladjenjem, strujom, kontorlom pristupa itd.
- KVM pristup (to je pristup preko odredjene IP adrese kao da imate nakacen monitor). Sa time mozete da udjete u BIOS ili da reinstalirate OS po svojoj zelji.
- PDU pristup. (to vam omogucava da remote restartujete RIG).
- Cene komponenti iz USA (kartica uglavnom ima u svakoj radnji). Oprema je jeftinija i do 50% nego u Srbiji pa vam je povracaj investicije mnogo brzi. Takodje nema smaranja sa carinom.
- Viber podrsku na srpskom ako treba nesto da se fizicki menja ili ako vam treba pomoc.
- Vasu licnu fizicku adresu u USA na koju mozete narucivati opremu. Mozete registrovati i LLC na Nevadu gde nema poreza.
- Pomoc prilikom otvaranja racuna u banci u USA sa time imate pristup sajtovima koje niste imali do sada.
- Forwardovanje paketa ili poste za Srbiju ako zelite.
- Imate kontrolu servera preko remote monitora (KVM) tako da vi mozete sve sami da instalirate i podesavate u BIOS-u i da namestite koji hocete OS ili recimo dodatno da instalirate koji hocete software tipa TeamViewer.
Sta gubite:- Placate zakup za smestaj opreme $150 mesecno (cena struje i interneta ukljucena u zakup) za RIG sa 6 GPU.
- Placa se jednokratno 50$ za donosnje opreme iz prodavnice, otpakivanje i fizicko instaliranje.
Ceo proces ide tako sto narucite recimo 6 x gtx 1060, odredjenu memoriju, plocu, PSU. Ja sve sklopim i dam Vam pristup preko KVM-a. Zatim vi instalirate OS (remote) i namestite sve ostalo sta treba. Kada sve podesite i isprobate onda izvrsimo placanje za sam RIG i mesecno. Moze uplata preko tekuceg racuna u Srbiji. Za sam RIG prilozice vam se detaljne fotografije racuna iz radnje i platicete tacno onoliko koliko delovi kostaju i ni cent vise. Ukoliko imate neke specificne zahteve za RIG od Vas se ocekuje da date instrukcije.
Cena struje je ukljucena i za hladjenje i za sam rig. Prostor se nalazi na 1500m nadmorske visine pa je uglavnom hladno tokom godine a koga interesuje nas cena struje kosta $0.0426 po kwh. Mada Vas to ne treba da interesuje
s obzirom da nudimo flat-rate paket za smestaj opreme.