Bitcoin Forum
December 07, 2016, 02:36:48 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 »  All
  Print  
Author Topic: [TUTORIAL] Solo Mining Litecoins Guide--Windows!  (Read 276181 times)
god_43
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22


View Profile
April 09, 2013, 05:14:01 PM
 #141

Make a .bat file and add "color 06" without " on the beginning.

Like

Code:
color 06
C:\cgminer\cgminer.exe --scrypt ...

o thanks.
1481121408
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481121408

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481121408
Reply with quote  #2

1481121408
Report to moderator
1481121408
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481121408

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481121408
Reply with quote  #2

1481121408
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
god_43
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22


View Profile
April 10, 2013, 12:59:18 AM
 #142

ok so i have another question. i am using the cgminer console now, and i have setup long polling with failover...but i am not even getting rejected shares now, it just keeps moving to a new block every 3-5 mins?


is this normal, or should i remove the failover?




thanks.
iruleeveryone28
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14


View Profile
April 10, 2013, 11:44:40 AM
 #143

hi guys, really desperate here Sad



had windows 7 installed earlier today but wanted a completely clean install so i could move back to the 12.4 drivers.  i assume they run app sdk 2.6 right?

im on a 7970 w/ cgminer, it was working decently until i installed windows again.

could it be the driver? or is it by any chance something to do with windows not having updated yet as its an old version of 7?

thanks for any help, this is driving me round the bend
Wompaone
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile
April 10, 2013, 01:03:57 PM
 #144

I'm getting the message below when I try to begin mining in ScryptMiner:

[2013-04-10 14:03:55] HTTP request failed: Recv failure: Connection was aborted

[2013-04-10 14:03:55] json_rpc_call failed, retry after 30 seconds

Any ideas?
iruleeveryone28
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14


View Profile
April 10, 2013, 01:14:14 PM
 #145

I'm getting the message below when I try to begin mining in ScryptMiner:

[2013-04-10 14:03:55] HTTP request failed: Recv failure: Connection was aborted

[2013-04-10 14:03:55] json_rpc_call failed, retry after 30 seconds

Any ideas?

try a different pool?

i used pool-x with scryptminer, it threw the same message. it was because of the "/" and the end of http://pool-e.eu/
Wompaone
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile
April 10, 2013, 03:17:46 PM
 #146

I thought this was for solo mining. Any way I joined ozcoin which seems to be working ok for now.


But could somebody please answer me this as it's been pickling my brain all day. If I enter the information below into my litecoin.conf file and run the same details in the Litecoin client and Reaper. What will happen? I can see them both hashing away like a goodun but am I then mining solo as I don't appear to be connected to any pool servers? If so how do the LTC get credited to my wallet?

server 127.0.0.1
username:username
password:password.


Many thanks.
bitcon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050


www.bit-exo.com


View Profile WWW
April 11, 2013, 12:11:22 AM
 #147

how long will it take me to find a block soloing @ 164kH/s?

pekv2
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 770



View Profile
April 11, 2013, 12:12:11 AM
 #148

how long will it take me to find a block soloing @ 164kH/s?

Very long time.
http://www.litecoinpool.org/calc?hashrate=164&difficulty=234.44933551
DigitalDoom
Member
**
Offline Offline

Activity: 107


View Profile
April 11, 2013, 02:12:37 AM
 #149

OK, Vorsholk...I've been following your instruction around for days now trying to get a solo miner up and running. This was actually the first thread I looked at but it just confused me more than anything.

Now, several days later, I've come back to it and it all made much more sense. Not sure why it seemed so confusing before...perhaps because it was 3 or 4 in the morning. This was actually a simple, step-by-step that anyone could follow. Of course, I haven't tried it out yet, so I may be back soon to complain some.  Wink

Thank you for all you have done to try and help make Litecoin more accessible to the people! These currencies need more people like you if they are to make it over the long haul. The curiosity and fascination will quickly fade and the idea will die, if people can't figure out how any of this works.

Now to give this thing a try.....
bigbija
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
April 16, 2013, 03:29:42 AM
 #150

This was pretty easy to setup when other guides have been very confusing. Thank you so much. Now, I have a hardware question. Do you think I could upgrade my graphics cards from my sony Vaio laptop? Is it possible and even worth it? Just wondering because I want to get more serious.
ljackstar
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 31


View Profile
April 16, 2013, 03:35:40 AM
 #151

Now, I know that for solo mining bitcoins it basically isn't worth it without ASIC, but what about with litecoins? How many KHash/s should I have to effectively solo mine?

Vorksholk
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456



View Profile WWW
April 16, 2013, 03:47:32 AM
 #152

This was pretty easy to setup when other guides have been very confusing. Thank you so much. Now, I have a hardware question. Do you think I could upgrade my graphics cards from my sony Vaio laptop? Is it possible and even worth it? Just wondering because I want to get more serious.

Most laptops (I can't think of a single one that doesn't) don't have upgrade able GPUs, and if they did, it would not be worth it as it would be integrated. Sad

Now, I know that for solo mining bitcoins it basically isn't worth it without ASIC, but what about with litecoins? How many KHash/s should I have to effectively solo mine?

I would suggest around 10,000 kH/s to solomine effectively, although many people with 30+ mH/s still pool mine. :\

Fold Proteins, earn cryptos! CureCoin.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=603757.0
odolvlobo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1610



View Profile
April 16, 2013, 04:05:55 AM
 #153

Now, I know that for solo mining bitcoins it basically isn't worth it without ASIC, but what about with litecoins? How many KHash/s should I have to effectively solo mine?

A simple calculation should give you your answer.

Current total hash rate: 11,000,000 kH/s
Your hash rate: 500 kH/s (maybe more, probably less)

Ratio of blocks found by you: 500/11,000,000 = 1/22,000. You will find 1 out of every 22,000 blocks.

A block is found every 2.5 minutes. 22,000 blocks are found in 55,000 minutes, or 38.2 days.

You will find a block and receive 50 LTC every 38.2 days on average.

It is hard to judge what is considered effective, and it is difficult to determine mathematically. With solo mining there is no pool fee; however, if you assume exponentially increasing difficulty, then constant small payments will be more than infrequent large payments.

Buy bitcoins with cash from somebody near you: LocalBitcoins
Join an anti-signature campaign: DannyHamilton's ignore list
ibrennan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11



View Profile WWW
April 16, 2013, 04:27:34 AM
 #154

Thank you for this guide, I have recently been looking into litecoins and was trying to find a decent tutorial!

If it's against the rules, it was an accident.
My devtome page!! (http://www.devtome.com/doku.php?id=wiki:user:ibrennan) | Earn Devcoins by writing! (http://www.devtome.com/doku.php?id=earn_devcoins_by_writing)
DVC: 14TM5MS9J3TZF2ZmAW91kCxVUHxeWTtLji
kirukisu
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27



View Profile
April 16, 2013, 08:46:37 PM
 #155

Can anyone tell me what does this messege means?

http://imageshack.us/a/img22/8417/cgminer.png

16vPQGUCg6Q6SFrDYo3moPjprp2x6Me3Ro
headygains
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32


Fresh Meat


View Profile
April 17, 2013, 08:00:41 AM
 #156

I'm just now setting all this up I hope it still works ok, and or I hope I have enough gpu power for this to be effective but probably not.
I'm running an Nvidia quadro 600, that has so far failed to work with cgminer (drivers crash).
will let you know how it goes!
headygains
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32


Fresh Meat


View Profile
April 17, 2013, 04:44:06 PM
 #157

Update:

Can't seem to connect to server (localhost?) I'm not really sure why this is,
reaper.conf
Code:
kernel reaper.cl
save_binaries yes
enable_graceful_shutdown no
long_polling yes


mine litecoin

litecoin.conf (reaper)

Code:
host localhost
port 9332
user heady
pass trip


protocol litecoin

worksize 256
aggression 18
threads_per_gpu 1
sharethreads 18
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 6144
litecoin.conf (appdata\roaming)
Code:

rpcuser=heady
rpcpassword=trip
rpcallowip=127.0.0.1
rpcallowip=108.205.170.147
rpcport=9332
daemon=1
server=1
gen=0

block_nTime=1317972665
block_nNonce=2084524493
I added the 2nd rpcallowip, in hopes that it would connect through my network subnet ip. no dice any ideas?
got lib_curl error code 6
http://curl.haxx.se/libcurl/c/libcurl-errors.html

Code:
CURLE_COULDNT_RESOLVE_HOST (6)

Couldn't resolve host. The given remote host was not resolved.
Vorksholk
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456



View Profile WWW
April 19, 2013, 03:25:05 AM
 #158

try 127.0.0.1 Smiley

Fold Proteins, earn cryptos! CureCoin.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=603757.0
paperkat
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 45


View Profile
April 19, 2013, 03:10:06 PM
 #159

Cant get solo mining to work:(

have tried to change things around about 100 times in the config file..

Litecoin.conf in the roaming/litecoin folder:
Code:
rpcuser=xxx
rpcpassword=xxx
rpcallowip=127.0.0.1
rpcport=9332
daemon=1
server=1
gen=0

block_nTime=1317972665
block_nNonce=2084524493

Reaper folder:
reaper.conf
Code:
kernel reaper.cl
save_binaries yes
enable_graceful_shutdown no
long_polling yes


mine litecoin

litecoin.conf

Code:
host 127.0.0.1
port 9332
user xxx
pass xxx


protocol litecoin

worksize 256
aggression 13
threads_per_gpu 1
sharethreads 18
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 20992



Any ideas?


paperkat
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 45


View Profile
April 19, 2013, 05:30:34 PM
 #160

Fixed my problem. Downloaded another version of the reaper+added "device 0" just before "mine litecoin" otherwise it seems to be using the CPU insted of GPU.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!