Bitcoin Forum
October 23, 2017, 05:00:42 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 [171] 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 ... 254 »
  Print  
Author Topic: EWBF's CUDA Zcash miner  (Read 1766161 times)
sverox
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16


View Profile
June 19, 2017, 08:46:12 AM
 #3401

@Bulletdodger

Use my 2nd script above post. Now tested. Works 100% and failsafe.



BTC : 19zQqCAMCTYX4qrN987iMkb3VkvM2vs7up
1508734842
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508734842

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508734842
Reply with quote  #2

1508734842
Report to moderator
1508734842
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508734842

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508734842
Reply with quote  #2

1508734842
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508734842
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508734842

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508734842
Reply with quote  #2

1508734842
Report to moderator
1508734842
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508734842

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508734842
Reply with quote  #2

1508734842
Report to moderator
1508734842
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508734842

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508734842
Reply with quote  #2

1508734842
Report to moderator
Bulletdodger
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 244



View Profile
June 19, 2017, 09:18:03 AM
 #3402

@Bulletdodger

Use my 2nd script above post. Now tested. Works 100% and failsafe.



Thanks! Will try, send me your ZEC address for some reward. Smiley
bathrobehero
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1316


ICO? Not even once.


View Profile
June 19, 2017, 11:10:34 AM
 #3403

Feature request: pool reconnecting.

A lot of the time the initial connection to a pool fails and the miner exits with Stratum subscribe timeout. It would be nice if we could have an argument which allows for reconnections.

Similar feature from ccminer:

 -r, --retries=N       number of times to retry if a network call fails
                         (default: retry indefinitely)
 -R, --retry-pause=N   time to pause between retries, in seconds (default: 30)
ZarKing
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17


View Profile
June 19, 2017, 11:39:06 AM
 #3404

Having some problems with the nicehash bat. Getting a "stratum subscribe timed out" Error and having trouble resolving this
Any help ?
twente-mining
Member
**
Offline Offline

Activity: 79


View Profile
June 19, 2017, 12:26:34 PM
 #3405

I must be a noob, lol, because i am trying really hard to get that web statistics running for al my 1080ti rigs, but i only seem to get stats from one rig.

What am i missing here.

Can somebody share how you set that up for every rig so i can use 1 computer to show my stats from all the rigs ?

thnx in advance

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
editplus
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9

BTC: 17F76BTUNj2y6UokQHzEmPRGUwKHRcRbYc


View Profile
June 19, 2017, 01:28:57 PM
 #3406

Anyone compared Version 0.3.4b with previous Version 0.3.3b? I noticed the cards are hotter under the same settings. I didn't plug wall meter, so don't know if the power consumption increased or not.

ZEC: t1Q8yPg27Yz14MUBSk1uYRzTvK719C59qgg
fatsailor
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29


View Profile
June 19, 2017, 03:04:14 PM
 #3407

SOMEBODY PLEASE write the correct script/code for miner reset when a GPU hangs, 'thread exit code 46 - or whichever".

It happens to me during the night and I lose hours of mining because of that,
I tried all suggestions from this topic, but nothing worked.

And send me your btc address, I'll give out a reward to successful solution.

So... about that script? EWBF?
Anybody?

It should be fairly simple to write a miner reset code when sols drop to zero,
I'm not a dev, but it's no nuclear science, right guys?



Put this in the .bat file:
:loop
miner --eexit 1 --server eu1-zcash.flypool.org --port 3333 --user t1QmwNgVc6VrhTuGgL9so7jeVz1BYcN3dPz --pass x
goto loop
--eexit 1  - exit when gpu cannot be restarted.

Problem is that gpus are restarted and keep working with 0 sols, so program doesn't ever terminate with this command unless we manually reopen it.

Check your USB cables. I had this very same problem, and I replaced the cables to my risers with known good cables. I've not had a problem since (knocking on wood).

Thanks for the answer, but I have 5 different rigs, with 5 different risers and it happened on all of them at one time or another,
so it is not cable related.

My clock is really not that high, I'm getting around 440-450 per card (1070). +180 core, +400 memory, I've seen people going +250 core and +700 memory...
It does happen rarely, but still it happens in the early morning hours usually, which is annoying.
I tried with different versions of that code, will try again.

I fought this problem for weeks. I finally took the machine out of the rack, and replaced all of the USB cables. So far so good - it's been running now for 72hrs without a problem. The longest I've ever had it run without that error.

I found while I was diagnosing the problem that it was only two cards that would cause the errors. I used 'nvidia-smi -q | grep UUID' (I'm running on Ubuntu) to ID the cards, and those are the ones I switched the cables. YMMV
QuintLeo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 854


View Profile
June 19, 2017, 03:07:44 PM
 #3408


Better buy 1070 if you can get two for the price of one. I've get with 110w 425sols or with 150w 480 sols... So, with 110w and425 sols you get more sols with the same power consumption.

Good opinion could also be a 1060 with 3gb, I get 300sols at 100w.

 1070 pricing is on the rise too now, and availaibility getting spotty.
 Oddly enough, haven't seen any move on 1080 pricing, implying that it's ETH miners scooping up the 1070s in place of the gouge-priced AMD RX 470/570/480/580 cards they used to prefer (the 1080 isn't all that good at ETH mining due to the latency issues with GDDR 5x vs GDDR 5).

sublimus
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 219



View Profile
June 19, 2017, 03:23:38 PM
 #3409

Currently mining with 4 Gtx 1080's.

How do I use more than 3? Whenever I plug in the 4th one it randomly chooses one to not work.

I have a 1500 Watt power supply and a z97x motherboard, running on windows 8.1

I'm guessing it's a windows 8.1 issue?

I bet you have a MSI mobo so you will have to flash update the bios and do the necessary configs.
- enable peg0 and and peg1
- enable memory over 4G
- setup latency to 64 bits

sublimus
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 219



View Profile
June 19, 2017, 03:32:33 PM
 #3410

I need opinions about my setup.
Currently I have 11 gpus (all RX 480). I can sell them around 425 USD per gpu. If all sold, then I'll have 4675 USD. With this I think I can buy 5 1080ti. And I'll still have room for additional 1080ti's.

Each 1080ti has around 4 months roi. In long term it will be more profitable in my opinion. And resale value will be higher in case mining profit of rx 480 decreases over time. What do you think? Shall I risk my setup and switch to nvidia?
Depends what you want to mine.
$425 for a used Gpu seems high to me.

sublimus
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 219



View Profile
June 19, 2017, 03:35:52 PM
 #3411

SOMEBODY PLEASE write the correct script/code for miner reset when a GPU hangs, 'thread exit code 46 - or whichever".

It happens to me during the night and I lose hours of mining because of that,
I tried all suggestions from this topic, but nothing worked.

And send me your btc address, I'll give out a reward to successful solution.

So... about that script? EWBF?
Anybody?

It should be fairly simple to write a miner reset code when sols drop to zero,
I'm not a dev, but it's no nuclear science, right guys?



Put this in the .bat file:
:loop
miner --eexit 1 --server eu1-zcash.flypool.org --port 3333 --user t1QmwNgVc6VrhTuGgL9so7jeVz1BYcN3dPz --pass x
goto loop
--eexit 1  - exit when gpu cannot be restarted.

Problem is that gpus are restarted and keep working with 0 sols, so program doesn't ever terminate with this command unless we manually reopen it.

EXACTLY!
I tried all settings written here, and they don't work.
The miner just hangs there infinitely, trying to work with 0 sols.

Can't there be a script which resets the whole program?

And what about a script who restart the pc, and another script who start each time when the pc restart.
I think that it is possible and you only will lose around 2 minits of mining.

sorry for my english.

https://www.google.ca/search?q=script+who+restart+the+pc&rlz=1C1CHZL_enCA718CA718&oq=script+who+restart+the+pc&aqs=chrome..69i57.328708704j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Vaccinus
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406



View Profile
June 19, 2017, 03:42:18 PM
 #3412

Feature request: pool reconnecting.

A lot of the time the initial connection to a pool fails and the miner exits with Stratum subscribe timeout. It would be nice if we could have an argument which allows for reconnections.

Similar feature from ccminer:

 -r, --retries=N       number of times to retry if a network call fails
                         (default: retry indefinitely)
 -R, --retry-pause=N   time to pause between retries, in seconds (default: 30)

this si good, what about also adding a script in the miner that restart it automatically if it crash? would be good, no dev have done this before, i knwo it can be done with a bat file but i woudl like to have it in the miner

sublimus
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 219



View Profile
June 19, 2017, 03:56:39 PM
 #3413

@EWBF_
Is it true that GPUs use only one of their CPUs to process the work?
A friend of mine read somewhere that Nvidia was preparing to release a cheap card that
would be equiped with a sole cpu for mining purpose only.

Liquid71
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 845


There is NO Freedom without Privacy


View Profile
June 19, 2017, 06:51:04 PM
 #3414

On 1070 cards how much faster (if any) is EWBF for zcash vs. nicehash excavator?
Thanks

CarlOrff
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378



View Profile
June 19, 2017, 09:20:38 PM
 #3415

Quote
FAQ:
Q: How to select a GPU that will be used by a miner
A: Use option --cuda_devices 0 1 2 digits is id of the devices which will be used.
The "--cuda_devices X Y" option don't work : all the GPUs are used :-(
Impossible to select the GPUs you want to mine ZEC.

       ▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄
    ▄█▀ ▄▄███████▄▄ ▀█▄
  ▄█▀ ▄█████████████▄ ▀▄▄
 ▄▀ ▄█████    ████████▄ ▀▄
▄█ ███████    ██████████ █▄
█ ▄█████▀▀   █▀    ▄████▄ █
█ ██████▄    ▀   ▄███████ █
█ ▀████         ▄███████▀ █
▀█ █████    █    ▀██████ █▀
 ▀▄ ▀██    ███    ▀███▀ ▄▀
  ▀█▄ ▀█████████████▀ ▄█▀
    ▀█▄ ▀▀███████▀▀ ▄█▀
       ▀▀▄▄▄▄▄▄▄▄▄▀▀
kickcity     ▄█▄           ▄█▄
▄███ ███ █████████ ███ ███▄
████▄ ▄█████████▄ ▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

███████████████████████████
██                       ██
██      ███ ███ ███ ███  ██
██                       ██
██  ███ ███ ███ ███ ███  ██
██                       ██
██  ███ ███ ███ ███      ██
██                       ██
▀█████████████████████████▀
         ▀   ▀▄  ▄  ▄▀
   ▀    ▄   ▀  ▀▄ ▄▀  ▀
     ▀
█  ▀  ▀▀▄ ▄▀▀▀▀▀▀
  ▀▄  ▀    ▄▀▀▀   ▄   ▀
   ▀ ▀▀  ▀  ▀  ▄
▀▀▀▀  ▀▄  ▀   ▄▀  █ ▀  ▀
   █   ▀▄  ▀ █      ▀
 ▀   █ ▀  █  █  ▀
   ▀
        █
        ▀ 
           
           
           
WHITEPAPER
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
facebook   slack   VK   twitter   telegram
.
|
.
|
sublimus
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 219



View Profile
June 19, 2017, 11:19:04 PM
 #3416

Quote
FAQ:
Q: How to select a GPU that will be used by a miner
A: Use option --cuda_devices 0 1 2 digits is id of the devices which will be used.
The "--cuda_devices X Y" option don't work : all the GPUs are used :-(
Impossible to select the GPUs you want to mine ZEC.

lol, unless you do not have cuda GPUs it should work.
It works for every body here.

Make sure you have the right syntax.

--cuda_devices 0 1 2 3 4 5

--cuda_devices 0  = if you want only the first card to mine.

Abcederian
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
June 20, 2017, 04:22:27 AM
 #3417

I am having a tough time understanding how to use API.

Added http api you can use http://127.0.0.1:42000/getstat address to get statistics.

This is the result -

This site can’t be reached
127.0.0.1 refused to connect.

so here is my command line -

:restart
Timeout /t 30
miner --server us1-zcash.flypool.org --user t1ZLXNkPtzjAg2GbjvTsU7KxbuuTwsegrYR.gronk5 --pass x --port 3333 --eexit 3 --solver 0 --log 2 --intensity 64 --api 127.0.0.1:4200 --logfile ZCASH.%date:~6,4%%date:~3,2%%date:~0,2%.ewbf.log --fee 2 --pec
ping 10.0.0.9 > nul
goto :restart

This is what I get when the miner starts

INFO: Server: us1-zcash.flypool.org:3333
INFO: Solver User defined.
INFO: Devices: All.
INFO: Temperature limit: 90
INFO: Api: Disabled


What do I need to do to enable API? Something on the this end? Something on the mining end?

TIA
sublimus
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 219



View Profile
June 20, 2017, 05:01:25 AM
 #3418

I am having a tough time understanding how to use API.

Added http api you can use http://127.0.0.1:42000/getstat address to get statistics.

This is the result -

This site can’t be reached
127.0.0.1 refused to connect.

so here is my command line -

:restart
Timeout /t 30
miner --server us1-zcash.flypool.org --user t1ZLXNkPtzjAg2GbjvTsU7KxbuuTwsegrYR.gronk5 --pass x --port 3333 --eexit 3 --solver 0 --log 2 --intensity 64 --api 127.0.0.1:4200 --logfile ZCASH.%date:~6,4%%date:~3,2%%date:~0,2%.ewbf.log --fee 2 --pec
ping 10.0.0.9 > nul
goto :restart

This is what I get when the miner starts

INFO: Server: us1-zcash.flypool.org:3333
INFO: Solver User defined.
INFO: Devices: All.
INFO: Temperature limit: 90
INFO: Api: Disabled


What do I need to do to enable API? Something on the this end? Something on the mining end?

TIA

Just use http://127.0.0.1:42000

Abcederian
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
June 20, 2017, 05:26:23 AM
 #3419

I get the same result.
Why do I get -

INFO: Api: Disabled

when the miner starts? Do I need to change something there?
Mukunda
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
June 20, 2017, 07:46:25 AM
 #3420

Hi, guys. I've just started to mine and first did it with nicehash program, but soon found this thread and switched to EWBF miner. And happy with it. Of cource some tricks like restarting of miner in several cases would be great.
One thing I mentioned that when i mine to nicehash pool and then see my statistics the acceptance rate is always different from what I see in miner. Sometimes it is much higher(1650 vs 1400 in miner) and sometimes it much lower (2200 instead of 2380-2400). And I can't understand why and to what figure I should me focused?
Pages: « 1 ... 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 [171] 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 ... 254 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!