Bitcoin Forum
April 23, 2021, 08:22:17 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 »
  Print  
Author Topic: [XPM] Primecoin Built-in Miner Sieve Performance Issue  (Read 69059 times)
Jimmy2011
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 589
Merit: 500



View Profile
July 11, 2013, 03:22:58 PM
 #241

I am running release 5 on my mac air i5 windows system. There are 8 active connections, but there are only 2 blocks synchronized after half an hour, so what's the matter?
1619166137
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1619166137

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1619166137
Reply with quote  #2

1619166137
Report to moderator
1619166137
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1619166137

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1619166137
Reply with quote  #2

1619166137
Report to moderator
1619166137
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1619166137

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1619166137
Reply with quote  #2

1619166137
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1619166137
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1619166137

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1619166137
Reply with quote  #2

1619166137
Report to moderator
Zalfrin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 401
Merit: 250



View Profile
July 11, 2013, 03:25:56 PM
 #242

I am running release 5 on my mac air i5 windows system. There are 8 active connections, but there are only 2 blocks synchronized after half an hour, so what's the matter?

You can try restarting the client, or here are some nodes you can try adding:



[
{
"addr" : "107.20.106.184:60473",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 63288,
"bytesrecv" : 36507,
"conntime" : 1373555320,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : true,
"startingheight" : 13993,
"banscore" : 0,
"syncnode" : true
},
{
"addr" : "98.219.165.39:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 25598,
"bytesrecv" : 75762,
"conntime" : 1373555322,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13993,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "54.213.28.70:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 36559,
"bytesrecv" : 68788,
"conntime" : 1373555334,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13993,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "192.241.214.21:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 22688,
"bytesrecv" : 56760,
"conntime" : 1373555340,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13993,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "24.10.168.55:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556296,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 30046,
"bytesrecv" : 68261,
"conntime" : 1373555352,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13994,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "108.61.83.36:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 17895,
"bytesrecv" : 105600,
"conntime" : 1373555352,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13994,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "54.227.32.16:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 15863,
"bytesrecv" : 95758,
"conntime" : 1373555353,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13994,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "54.226.7.107:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 31277,
"bytesrecv" : 77355,
"conntime" : 1373555360,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13994,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "72.46.156.122:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 33140,
"bytesrecv" : 72157,
"conntime" : 1373555372,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13996,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "65.29.242.236:51193",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 55446,
"bytesrecv" : 5329,
"conntime" : 1373555934,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : true,
"startingheight" : 14052,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "69.157.140.80:61385",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556297,
"bytessent" : 47121,
"bytesrecv" : 1008,
"conntime" : 1373556190,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : true,
"startingheight" : 14070,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "184.58.176.59:54330",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 47836,
"bytesrecv" : 953,
"conntime" : 1373556217,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : true,
"startingheight" : 14071,
"banscore" : 0
}
]
dudeguy
Member
**
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 10



View Profile
July 11, 2013, 03:27:33 PM
 #243

I am running release 5 on my mac air i5 windows system. There are 8 active connections, but there are only 2 blocks synchronized after half an hour, so what's the matter?

i5 mobile processors are MUCH different from i5 desktop processors


For instance there are ivy bridge i7s that have very similar constructions to Desktop i5s. The numbers mean shit all. It's all a marketing ploy. People who buy laptops don't want to think they are getting a less powerful product--especially Macbook Pro/Macbook Air buyers.

I would try the Generic RELEASE 8 x86-64
captainfuture
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294
Merit: 250



View Profile
July 11, 2013, 03:27:47 PM
 #244

i nned release 5 for mac Smiley dont wanna run a vm
kcanup
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 1000


View Profile
July 11, 2013, 03:31:07 PM
 #245

Do gpus mine this coin yet? does cgminer works?
Zalfrin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 401
Merit: 250



View Profile
July 11, 2013, 03:31:40 PM
 #246

i nned release 5 for mac Smiley dont wanna run a vm

Sorry, I know nothing about macs. Best I can offer is I linked my github codebase earlier, you can use that to build yourself. Wink
Zalfrin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 401
Merit: 250



View Profile
July 11, 2013, 03:32:42 PM
 #247

Do gpus mine this coin yet? does cgminer works?

No. No.

cgminer undestands sha and scrypt, not this new prime-based proof-of-work (yet).
Jimmy2011
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 589
Merit: 500



View Profile
July 11, 2013, 03:33:59 PM
 #248

I am running release 5 on my mac air i5 windows system. There are 8 active connections, but there are only 2 blocks synchronized after half an hour, so what's the matter?

You can try restarting the client, or here are some nodes you can try adding:



[
{
"addr" : "107.20.106.184:60473",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 63288,
"bytesrecv" : 36507,
"conntime" : 1373555320,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : true,
"startingheight" : 13993,
"banscore" : 0,
"syncnode" : true
},
{
"addr" : "98.219.165.39:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 25598,
"bytesrecv" : 75762,
"conntime" : 1373555322,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13993,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "54.213.28.70:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 36559,
"bytesrecv" : 68788,
"conntime" : 1373555334,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13993,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "192.241.214.21:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 22688,
"bytesrecv" : 56760,
"conntime" : 1373555340,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13993,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "24.10.168.55:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556296,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 30046,
"bytesrecv" : 68261,
"conntime" : 1373555352,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13994,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "108.61.83.36:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 17895,
"bytesrecv" : 105600,
"conntime" : 1373555352,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13994,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "54.227.32.16:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 15863,
"bytesrecv" : 95758,
"conntime" : 1373555353,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13994,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "54.226.7.107:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 31277,
"bytesrecv" : 77355,
"conntime" : 1373555360,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13994,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "72.46.156.122:9911",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 33140,
"bytesrecv" : 72157,
"conntime" : 1373555372,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : false,
"startingheight" : 13996,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "65.29.242.236:51193",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 55446,
"bytesrecv" : 5329,
"conntime" : 1373555934,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : true,
"startingheight" : 14052,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "69.157.140.80:61385",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556297,
"bytessent" : 47121,
"bytesrecv" : 1008,
"conntime" : 1373556190,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : true,
"startingheight" : 14070,
"banscore" : 0
},
{
"addr" : "184.58.176.59:54330",
"services" : "00000001",
"lastsend" : 1373556327,
"lastrecv" : 1373556327,
"bytessent" : 47836,
"bytesrecv" : 953,
"conntime" : 1373556217,
"version" : 70001,
"subver" : "/Satoshi:0.8.3/",
"inbound" : true,
"startingheight" : 14071,
"banscore" : 0
}
]

Thanks.

Should I add the port number? For example,  "addnode 65.29.242.236:51193 add" or "addnode 65.29.242.236 add" ?

I started to mine though it's not synchronized, and I got 450 pps. I am so luck that I got a block in 2 minutes. So is it an orphan block?
kcanup
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 1000


View Profile
July 11, 2013, 03:35:45 PM
 #249

Do gpus mine this coin yet? does cgminer works?

No. No.

cgminer undestands sha and scrypt, not this new prime-based proof-of-work (yet).

Oh cool.. any program out there to mine with cpu/gpu? I have asus board and amd radeon 7970. Thanks.

And i have windows 7, 64-bit installed.
Zalfrin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 401
Merit: 250



View Profile
July 11, 2013, 03:36:31 PM
 #250


Thanks.

Should I add the port number? For example,  "addnode 65.29.242.236:51193 add" or "addnode 65.29.242.236 add" ?

I started to mine though it's not synchronized, and I got 450 pps. I am so luck that I got a block in 2 minutes. So is it an orphan block?


If your blockchain isn't synchronized, then yeah probably an orphan.

I haven't used addnode before, but your second example should be right, from the console window.
Zalfrin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 401
Merit: 250



View Profile
July 11, 2013, 03:37:46 PM
 #251

Do gpus mine this coin yet? does cgminer works?

No. No.

cgminer undestands sha and scrypt, not this new prime-based proof-of-work (yet).

Oh cool.. any program out there to mine with cpu/gpu? I have asus board and amd radeon 7970. Thanks.

Mining is CPU only right now, via the qt client. There are lots of builds in this thread that you can try out. Which one is best / is going to work, depends on your CPU type.
itod
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1736
Merit: 1034


^ Will code for Bitcoins


View Profile
July 11, 2013, 03:38:49 PM
 #252

This is my build, I used -O2 -march=native, I'm running a FX 8350, it gives me ~1250 PPS on that. I placed all the dlls in the rar. Please do your virus check and everything, I compiled that on a VM but still take precautions running a file made by another person.

https://www.dropbox.com/s/6hycwi0i4dzwu1i/Primecoin.rar

Wov, this thing flies. On my i3 four cores @3Ghz now have 350-400 primespersec! Original 0.1.0 client has around 50, version 5 from last nigh around 150, and now at least 350 with your version. If it is really that fast and not some error, I would mine a few blocks tonight. Will let you know.

Thanks, Zalfrin!
fabrizziop
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 506
Merit: 500



View Profile
July 11, 2013, 03:41:08 PM
 #253

This is my build, I used -O2 -march=native, I'm running a FX 8350, it gives me ~1250 PPS on that. I placed all the dlls in the rar. Please do your virus check and everything, I compiled that on a VM but still take precautions running a file made by another person.

https://www.dropbox.com/s/6hycwi0i4dzwu1i/Primecoin.rar

Wov, this thing flies. On my i3 four cores @3Ghz now have 350-400 primespersec! Original 0.1.0 client has around 50, version 5 from last nigh around 150, and now at least 350 with your version. If it is really that fast and not some error, I would mine a few blocks tonight. Will let you know.

Thanks, Zalfrin!

What CPU do you exactly have?. To try to make a better build, after all it's experience to me.
kcanup
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 1000


View Profile
July 11, 2013, 03:42:36 PM
 #254

Do gpus mine this coin yet? does cgminer works?

No. No.

cgminer undestands sha and scrypt, not this new prime-based proof-of-work (yet).

Oh cool.. any program out there to mine with cpu/gpu? I have asus board and amd radeon 7970. Thanks.

Mining is CPU only right now, via the qt client. There are lots of builds in this thread that you can try out. Which one is best / is going to work, depends on your CPU type.

Actually because of lack of enough information about this coin, i tried cgminer with my gpu to mine with qt client, and it generates hash and getgenerate was true so i thought it worked, so that means its not going to find a block this way right?
Zalfrin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 401
Merit: 250



View Profile
July 11, 2013, 03:45:16 PM
 #255

Actually because of lack of enough information about this coin, i tried cgminer with my gpu to mine with qt client, and it generates hash and getgenerate was true so i thought it worked, so that means its not going to find a block this way right?

Correct. Someone earlier made that mistake too. cgminer will hash, but primecoind will reject all your shares from it since they're not actually primes. You may find a block from the qt setgenerate, but your GPU isn't going to be doing anything for you.
kcanup
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 1000


View Profile
July 11, 2013, 03:47:27 PM
 #256


Correct. Someone earlier made that mistake too. cgminer will hash, but primecoind will reject all your shares from it since they're not actually primes. You may find a block from the qt setgenerate, but your GPU isn't going to be doing anything for you.

ahh thanks. I will give it a try with my cpu then. Cheers.
gateway
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 551
Merit: 500


View Profile
July 11, 2013, 03:48:57 PM
 #257

Now do you mine on several machines with one address or ?
Zalfrin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 401
Merit: 250



View Profile
July 11, 2013, 03:52:18 PM
 #258

Now do you mine on several machines with one address or ?

With solo mining like we're doing here, a new address gets created for every minted block. You can import/export private keys to consolidate all XPMs into a single wallet.
altsay
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 359
Merit: 250


View Profile
July 11, 2013, 03:56:33 PM
 #259

I get compilation error.

This is the make file command:

Quote
make CXXFLAGS="-O3 -march=native" -j6 -f makefile.unix

and this is the error.

Quote
g++: internal compiler error: Killed (program cc1plus)

What's the solution?
Sondey10mg
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 250


View Profile
July 11, 2013, 03:57:43 PM
 #260

I get compilation error.

This is the make file command:

Quote
make CXXFLAGS="-O3 -march=native" -j6 -f makefile.unix

and this is the error.

Quote
g++: internal compiler error: Killed (program cc1plus)

What's the solution?

Not enough memory. Make a swapfile or remove the '-O2' from the makefile

 *Image Removed*
 *Image Removed*
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!