Prednost banaka je to što su one jedan uređen sistem. Novac sa kojim raspolažete neće tako lako nestati, dobro de nećemo se vraćati u 90-te
...možete doći do novca, koji vam je preko potreban, preko kredita i verovatno ima još par dobrih stvari u svemu tome.
E sad ono što je realnost je da iste te banke polako postaju prevaziđene usled nastanka kripto valute/a...možda se neko i neće složiti sa ovom konstatacijom...teško.
Primer: Prošle godine uzimam neki keš kredit, reko nema puno papirologije nije stambeni...ah de si pošao dečače
dođite u utorak, znate gužva je još su danas i penzije ne stižemo (taj dan je bio petak)
U utorak tacno u 12:45 ja u banku...aaa došli ste, dobar dan izvolite sedite ili će te malo da prošetate imamo još dve stranke ispred Vas...ne sešću
14:00 dolazim na red,sedam za sto,čekam 10 min da službenica završi papire od prethodnog posla...konačno krećemo...papiri, potpisi, overa ok, šta dalje, treba da se popune dve menice, ok ajde i to...moraćete da pripazite popunjava se čitko pisanim slovima, ako pogrešite moraćemo da kupite još jednu...ma uzeću 6 komada za svaki slučaj...neka evo donela sam Vam dve
... štampanim slovima pišem više od 15 godina...vucem olovkom levo desno,kukica gore kukica dole,malo iskrivim jedno jedino slovo, al reko ma to je to...uh znate ovo neće valjati...
pomislio sam da je skrivena kamera... na moju žalost nije...ode ona za moje pare kupi još jednu...popunim...ok ovo Vam je sve gotovo, još je samo ostalo to i to... ok šta treba...ništa vi sedite za sada tu, čeka se sat vremena, da se predmet ne znam više ni ja šta...prošetaću (da iskoristim što nisam prvi put)...ako ustanete doći će druga stranka, pa ćete morati da dolazite ponovo sutra
...dobro sešću
u 15:25...e evo to smo sada završili,moraćemo samo da požurimo, moramo sada predmet da provučemo kroz sistem do 15:30, jer posle ne rade...ok ajd, žurimo... ... ... nešto neće da mi učita, mora da je neka greška u sistemu
a evo ga...potpišite još ovde. To je u redu,još ovde, ok, molim Vas da dođete sutra ili do kraja nedelje da odradimo osiguranje kredita, sada smo u gužvi pa...znam znam ne stižete...To je ukratko bilo tako.
A sad ono što mene nervira kod tih banaka, je to što izmišljaju svakakve namete (troškove), jer tranzicija je prošla, prodaja bankarskih proizvoda ide slabo, a od nečega moraju da se isplate plate. Takođe, u takvom bankarskom sisitemu kakav je i napravljen (svuda u svetu) mi i dolazimo u poziciju da uzimamo taj kredit. Pored toga kripto svet nam omogućuje da upotrebimo neke finansijkse alate (poluge i slično), što u realnom svetu uključuje i banku i berzu... uh da pa trgovina akcijama na berzi (ne kripto), tek je to tema...ja da ovlastim tamo nekoga, pa da se neviram za svoj novac, a još nema treće smene i čini mi se da vikendom ne rade...ma neka hvala, bolje dati muzici u kafani.
Sve transakcije se prate. I direktorica te banke mi je rekla da sve što je sumnjivo upada u oči. Velike sume novca, puno jednakih sitnih uplata, isplata sve se prati.
A sad ono što bi moglo da me najviše iznervira je to što sad uvode zakon ko je šta i gde u zadnjih pet godina (pričam o Srbiji, tu živim), aha ti si, to si ajd da platiš...pa stani nije problem što treba da se plati platićemo...ali na sajtu vam stoji da Bitcoin(Bitkoin) za vas ne postoji iako ste ga veoma svesni, a sad daj u nazad 5 godina da se naplati...nije u redu da se menjaju stvari kad njima i kako njima odgovara.
Ovo je neko moje mišljenje, znam nije to baš sve tako i ne treba gledati stvari iz jednog ugla, ali ne mogu da prežalim što me nije pustila da prošetam kad sam hteo da se izluftiram
Diži ispod radara dok još možeš